Jeudi à Paris

I torsdags morse ringde våra klockor vid halv sex, vi gjorde oss iordning och åkte sedan mot Arlanda. Blev buss, tunnelbana och Arlanda Express dit, och det gick som på räls... ha ha, den var dålig ;) väl där var det incheckning av bagage och frukostbuffé som gällde. Hann även med lite spontanshopping innan planet skulle gå :)
 
Örhängen / Ring från Snö Of Sweden / Nagellack från Loreal Paris
 
9.20 lyfte planet mot Oslo. Där mellanlandade vi en liten stund och sen bar det av igen, där här gången direkt emot Paris. Landade 13.25 och tog därefter tåget in mot stan. Även om vi hade hört att det var långa sträckor i Paris så uppskattade vi sträckan till hotellet lite fel, kändes som att vi gick och gick innan vi väl kom fram. Vi checkade in på Hotel France Albion och fick ett mysigt litet rum.
 
 
När vi lämnat alla grejer var vi redo för att gå ner mot stan. Vi ville sätta oss på ett fik för lite kaffe och något gott till. Saken var den att vi (återigen) gick och gick, utan att hitta ett enda fik. Jag blev grymt förvånad! Efter att ha gått förbi en massa restauranger (där man såklart kunde köpa kaffe/espresso/macchiato osv) och en hel del bagerier (där man kunde köpa bakelser, tårtor mm, men bara för att ta med sig), ett Starbucks (vi ville vara lite mer franska än så...) hittade vi till slut ett ekologiskt litet fik där vi till slut fick oss en varsin espresso med tiltugg. Jag var inte särskilt imponerad av Madeleine-bakelserna, men A tyckte att de var desto godare.
 
Vi fortsatte därefter vår promenad ner mot de centrala delarna av Paris, med siktet inställt på Louvren. På vägen dit kom vi fram till en liten marknad där de sålde en hel del crêpes, såklart var vi tvugna att smaka! Det blev kanel och socker på och det var riktigt (kladdigt och) gott! :) Hann öven bli lite oroliga över vädret, vi som varken hade paraply eller regnjacka med oss ut.. Men som tur var kom det endast en liten kort regnskur medan vi satt och tog ett glas vin under tak :)
 
Mmm... :)
 
(klicka för större bilder)
 
I parken "Jardin Nelson Mandela" framför Eglise Saint Eustache.
 
Väl nere vid Louvren bestämde vi oss för att "vi går in på museet imorgon". Just då blev det "bara" en massa fotografier och beundran av pyramiden och själva byggnaderna runtomkring. När vi gick över den låsprydda bron från Louvren knäppte vi även kort på den kända bron Pont Neuf (den äldsta bevarade bron över floden Seine) utan att vi tänkte på det :P det var först på lördagen, när vi skulle gå och titta på den, som vi kom på att vi redan sett den, haha.
 
Byggnaden runtomkring tog ett tag att komma igenom, den var riktigt stor...
 
...men till slut kom vi fram till själva pyramiden!
 
...och vi var ju såklart tvugna att ta lite bilder vid Louvren, liksom alla andra som var där :)
 
Här står vi på bron Pont des Arts och knäpper kort bort mot Pont Neuf, utan att veta om det som sagt ;)
 
När vi sedan gått runt och tittat ett bra tag tog vi en paus i den stora parken Jardin des Tuileries. Det verkade vara en stor samlingspunkt för folk i staden, där man bara satt och tog det lungt. Fanns massvis med stolar att sitta i runt de olika poolerna/fontänerna och det låg liksom ett lugn över hela platsen. Kanske var det för att man hade Louvren bakom sig och både Place de la Concorde med den stora Obelisken och Triumfbågen framför sig.
 
Solen låg på École du Louvre väldigt fint...
 
...men även här blev vi rädda för att ovädret skulle braka lös. (klicka för större bilder)
 
Obélisque & Arc de Triomphe
 
Efter att ha gått igenom hela parken insåg vi att det var alldeles för långt att gå till Triumfbågen, i alla fall för våra trötta och halvförkylda kroppar. Så när det började skymma, vände vi vid Place de la Concorde och letade rätt på ett ställe för att äta på. Vi hittade ganska snabbt en restaurang (Flottes) som såg väldigt mysig ut, så där gick vi in. Maten var riktigt god och vinet likaså. Men bäst av allt var nog efterrätten ändå. Vilket fint rim det blev där ;) 
 
Råkade även få syn på Eiffeltornet från Place de Concorde, som att man skulle kunna missa det...
 
Det var ju ett måste att testa anka när man var i Frankrike tänkt vi och slog till på det båda två. Här är min anka med champinjoner, samt potatismos med vitlök och ost i (A´s anka i bakgrunden). Lite flottigt var det, men gott!
 
Citrontarlett till efterrätt - gudomligt gott och en väldigt frisk smak :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback