Helsingfors

Ja, vår semester började alltså med att jag, A och N åkte på 40h-kryssning till Helsingfors (om man inte räknade att semestern började redan på fredagen då det blev en så kallad semesteröl och sen middag på restaurang, jag och typ 10 killar ^^) med Silja Serenade :)
 
 
När vi klev på båten gick vi och lämnade alla saker i vår hytt för att sedan gå upp på soldäck - och sol var det verkligen! Var jättevarmt och skönt. Där uppe fikade vi lite och Neo fick leka av sig på "barnklubben" där uppe. Vi åkte sedan förbi Näs-kak-huset (aka Kaknästornet) som N så gulligt sa, och vidare ut över vattnet :) På kvällen blev det middag och en hel del lek i lekrummen som fanns. Tråkigt bara att vissa föräldrar inte alls har någon koll på sina barn, eller inte bryr sig... Var två tjejer där som hela tiden knuffade (och slog någon) flera barn för att komma förbi upp i trappen/ner i rutschkanan osv.
 
Smakade Ben & Jerrys Cinnamon Buns, och ja:
- Den smakade verkligen kanelbulle, men det var även som att tugga på socker!
Alltså ingen favorit hos mig... Någon annan som smakat den?
 
 Lekområdet uppe på soldäck - bl.a en hinderbana som N tyckte var riktigt kul :)
 
 Middag blev det på El Capitán, här är desserten:
Lakritscheesecake med hallonkompott - Väldigt gott, jag som normalt inte äter lakrits :)
 
På måndagen vaknade vi upp i båten och gick och åt frukostbuffé (medan båten gungade) innan dagens äventyr började. Väl i land tog vi (med lite problem att hitta rätt hållplats) spårvagnen upp till Sea Life och Linnanmäki. Där gick vi runt i akvariet, åt lunch, åkte karuseller och åt glass innan det var dags att dra oss tillbaka till båten. Kan verkligen rekommendera att åka till Linnanmäki med barn. Inträdet är gratis, vissa karuseller är helt gratis (de för de minsta barnen) och rätt många får en förälder åka med gratis i också. Vi betalade alltså ingenting för själva karusellandet, dock var det ett inträde till Sea Life.
 
Vi började besöket på Sea Life och såg en massa spännande!
 
Den här döingen var ju rätt cool ;)
 
Sen fortsatte vi in på nöjesfältet och gick runt och tittade...
 
...knäppte kort (N var trött och ville inte vara med på bild)...
 
...och åkte karuseller :)
 
Så fort vi kom på båten gick vi upp till poolerna och badade i någon timme innan vi duschade och gjorde oss klara för middagen. Var väldigt bra att bada först, både för att fördriva lit tid innan middagen, men även för att det var väldigt lite folk där direkt. Efter middagen gick vi för att leka i "leklandet" på båten. Där fanns hoppborg, klätterborg, rutschkana, bilar man "springer med fötterna i", mekaniska hästar att rida på, tv-spel och mycket mer. När de stängde där ville N gå och dansa. Sagt och gjort så gick vi till dansgolvet där han dansade till "prinsessan" (tjejen med klänning på scenen) som sjöng på scenen. Han tyckte att det var jättekul att dansa, se alla olika färger på lamporna och hoppa runt med de andra barnen. 
 
Den här kvällen blev det middag på Happy Lobster - här är huvudrätten:
Hälleflundra brässerad i vitt vin med rödbetspesto och getostskum - Supergott!
 
Oj va N åkte i de där bilarna! Och gjorde allt annat med iofs ;)
 
På tisdag morgon var det frukostbuffé som väntade igen. Rörigt med mycket folk, men mätta blev vi i alla fall :) Var väldigt kul att åka iväg med Neo och se hur mycket han uppskattar och lär sig om nya saker, och särskilt kul var det att se hur han som från början inte ens vågade titta på mumintrollet och Lilla My på vägen tillbaka frågade vart de var och gärna gick och "High Five"-ade med Mumin. 
 
Är väldigt nöjd med kryssningen (förutom att det var förjäkla kallt inne på båten hela tiden) och det var ett väldigt bra sätt att starta semestern på :) Nästa semesterinlägg kommer att handla om: Bröllop - så håll utkik!
 

Kommentarer
Fröken M säger:

Det låter som om ni har det riktigt bra,
och det är härlig läsning :)
Här rensas det idag och jag säljer av så mycket jag bara kan på tradera.
I morgon bär det av på utflykt - först lite nöjespark, och sen väntar SPA till helgen.
Ett perfekt avslut på ledigheten :)
Kram

2015-08-05 | 17:53:16
Bloggadress: http://frokenmela.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback