2 veckor

Idag har Allie varit med oss här på "utsidan" i 2 hela veckor. Tiden går verkligen fort, och även fast det känns som att förlossningen bara var för någon dag sedan så känns det å andra sidan som att det var rätt länge sedan.

 

Idag var vi på det första BVC-besöket, skrev in oss, vägde, mätte och undersökte Allie. Vi fick gå därifrån med betyget UA (= utan anmärkningar) och sköterskan sa att hon var ett riktigt praktexemplar "som inte ens hade storkbett på kroppen" :) Det värmde i mammahjärtat att höra! <3 Jag frågade också om en prick (ja hon har faktiskt nån sån) som Allie har på halsen och som ser ut ungefär som en "klämfärdig" finne. Jag gissade på att det kunde vara en talgansamling, vilket det också var. Ingen fara med den med andra ord, den fick gärna vara där sa sköterskan, och den skulle försvinna så småningom.


Nu när Allie är 2 veckor:

- Väger hon 4010 gr och är 54 cm lång. Undra om hon var för ihopkurad på mätningen efter förlossningen...?
- Ser man att håret har börjat bli längre på huvudet. Jag undrar såå hur hennes hår/frisyr kommer att se ut sen, och jag längtar tills man kan göra flätor, sätta upp tofsar osv - hoppas hon vill ha det bara :)
- Ler hon då och då, verkar dock inte vara av någon särskild anledning. Är mest när hon sover, är nyäten eller nybajsad - när hon är nöjd med andra ord.
- Har hon fortfarande storlek 50 på kläder, även om hon började testa 56 efter en vecka. Vissa utav 50-kläderna börjar bli korta och vissa utav 56-kläderna är istället väldigt stora.
- Har hon börjat fästa blicken lite grann emellanåt. I babygymmet tittar hon på Laban och Labolina när man skallrar på dem.
- Tycker hon verkligen om att åka vagn. Tror hon tycker det är mysigt där inne :)

 

 

Kommentarer
Veronica Wallgren säger:

Gud så söt hon är! Veckorna verkligen springer iväg!

Svar: Tack så mycket :) Ja de gör de verkligen, så det här med bloggandet hinns/prioriteras inte riktigt med nu:P
Helbraflinga

2016-07-30 | 07:44:47
Bloggadress: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback