Naprapatbesök

Var hos naprapaten nu på morgonen för min stela/ömmande rygg. Sist jag var där sa han att "nästa gång är nog sista gången du behöver komma hit". Idag sa han "vi bokar in en tid med dig nästa vecka!". Det låter alltså som att det var rätt illa, och det var det också. Brukar få elmassage med plattor, vanlig massage och sen nån knäckning. Idag blev det den vanliga elmassagen följt av massage med någon sorts elstav som blev varm. Han tryckte lite extra på alla knutar jag hade i ryggen och det kändes inte allt för mycket. Sen blev det vanlig massage med extra tryck på knutarna (fan va det strålar ut i armarna och upp i huvudet då) följt av tryck/vridning av musklerna mellan nacke och axlar. Fy helvete vad det gjorde ont. Han kände att jag var ritkgit stel där, vilket jag alltid tycker att jag är. Rätt som det var satt det en massa akupunkturnålar i mig också, för första gången. Gjorde inte särskilt ont alls, men det mest obehagliga var nar ha satte i en nål i min mest ömma punkt på ryggen, kändes som att det var en riktigt seg senig köttbit han skulle igenom. Uscha. Han avslutade med lite knäckning igen som vanligt, och fan vad det sprakar :P Efter behandlingen, som idag tog ca en timme (jmf med normalt  ca 30 min), var jag rejält omtöcknad och konstig i huvudet och jäkligt slö i kroppen. Är fortfarande lite groggy av allt...
 
Så en massa nya behandlingar idag, och ett återbesök igen nästa vecka. Hoppas det hjälper!

Attans..

Jag har fallit i fällan jag också... Och inte vilken fälla som helst, utan kaffefällan. Jag har aldrig märkt av den uppiggande effekten som kaffe sägs ha när man är trött, framtill nu. Har haft några dagar nu när jag har känt mig tvungen att prova då jag har varit så sjukt trött så jag inte ens kunnat hålla mig vaken när jag jobbat - stående och med hög musik i öronen. Det värsta är ju att det fungerar... Och man håller sig pigg(are) väldigt länge också. En liten men stark kaffe (espresso) har det blivit. Jag har inte (velat) tro på att kaffe skulle fungera, men nu märker jag att det gör det, attans...
 

Fina vårblommor

Fotade lite vårblommor igår när jag var ute på en kortpromenad (kort=foto eller kort=liten sträcka? Ja båda stämmer väl). Är jäkligt förvånad över hur skarpa bilderna blev med min (2,5 år gamla) mobilkamera, särskilt den första bilden som jag knäppte i full blåst, syns ju inte alls :) Var lite kul också efter att jag ställt mig på huk och hade knäppt kort på vitsipporna så kom det fram två tjejer i kanske 8-årsåldern:
 
Tjej 1: - Ursäkta, vad gjorde du?
Jag: - Jag knäppte kort på vitsipporna.
Tjej 1 (nöjt): - Jahaaaaa...
 
Och så skuttade tjejerna iväg.
Fin krokus
Lite blandade blommor. Någon som vet vad det första är för blommor?
Vitsippor
 
Foto: Jag

Headache

Vanliga symtom vid spänningshuvudvärk är att:

  • Man får en dov, molande eller tryckande värk. Den är vanligtvis inte skärande, huggande eller pulserande. - Stämmer
  • Värken är oftast dubbelsidig. - Stämmer
  • Den återkommer i perioder som varar från timmar till dagar. - Stämmer
  • Värken är lätt till måttlig. Den kan variera, men blir ofta värre under dagen. - Stämmer
  • Den blir inte värre av fysisk ansträngning utan lindras istället ofta. Kraftig fysisk ansträngning kan däremot ge ökad huvudvärk hos vissa. - Stämmer. Hade ont i huvudet hela dagen igår, men när jag tränade gick den över, för att sedan komma tillbaka en timme efter...
Spänningshuvudvärk kan ha många olika utlösande orsaker. De vanligaste är sömnbrist, stress och trötthet. - Känns dumt, men trötthet orsakas väl av sömnbrist...?
 
Vanligast bidrar dålig hållning till att muskulaturen spänner sig, exempelvis vid stillasittande arbete. - Hmm, och vad har jag då, om inte dålig hållning och ett stillasittande arbete....
 
Det är dock inte alltid som man vid spänningshuvudvärk finner spända muskler. Forskarna tror i det fallet att det handlar om obalanser av olika substanser i hjärnan, bl.a. serotonin.
 
Det mesta stämmer ju tycker jag, dock inte var värken sitter. Visst att den är dubbelsidig, men den finns inte på de rosa områdena, utan istället ungefär på det gröna bak i huvudet. Har haft det här i flera dagar och gissar på att största orsaken är dålig sömn och dålig hållning, men sen är jag ju stel som en pinne i nacke/axlar också... Igår fick jag även ont i ögonen, eller musklerna runt om kanske det är, mest över ögonen. Det försvann till i morse, men nu är det tillbaka igen. Har kollat runt lite vad folk skriver om det, och ont i ögonen verkar också vara ett symptom till spänningshuvudvärk. Så det kanske är det jag åkt på ändå, hoppas det går över snart bara - för värktablett hjälper inte (gjorde inte igår i alla fall)..
 
Någon som har en annan idé?

You light up my day, every day

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från helgen som var (jag menar, nu när det snart är helg igen). Det var i alla fall återigen en helg som spenderades med finaste A, återigen en solig helg som tar oss närmare sommaren med stormsteg, och återigen en helg som var helt underbar - hur klarar man sig på bara 2 lediga dagar i veckan, i längden...? Det var marknad i Enköping, och alla knallar som brukar vara på marknader kom nog dit, så visst var det sig likt det här med marknad. En annan sak som blev sig likt var köpet av de obligatoriska godisremmarna - ett måste på marknad. Annars blev det god mat, fika, umgänge med A´s nära och kära, promenader och fotografering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foton: Jag & A

IW - FTV - MG

Idag var det dags för tandläkarbesök, var ungefär 1,5 år sen sist. Eftersom jag inte hade tid förrän kl 8.50 så passade jag på att träna innan, efter frukost med fina A såklart. När jag kommer till Friskis så står det att de inte har något fungerande avlopp (det hade blivit avgrävt) och jag börjar genast fundera på om jag ska hoppa över mitt pass, eftersom jag inte skulle hinna hem och duscha sen innan jag skulle till tandläkaren. Men vi fick höra att duscha kunde man, men man fick inte gå på toa, så det fick väl gå den här gången. Testade på IW - Indoor Walking. Ja, jag har varit skeptisk till det själv, eftersom det heter just walking. Hur jobbigt kan det vara liksom? Men det var rätt jobbigt, i vader och lår, och man fick både upp pulsen en hel del och låg även på gränsen till mjölksyra. Så det var rätt skönt ändå. Men jätteroligt var det nog inte.. Blev dock sugen på deras pass på fredag
 
"Quadrathlon – vårens multipass!  
Ett tufft och långt pass med fyra olika träningsformer vid ett och samma tillfälle - Indoor walking, Core, Cirkelgym och JympaIntervall. Perfekt för dig som gillar kombinationen av kondition, styrka och snabbhet! Varje träningsmoment är 20 min vardera med snabba lokalbyten. Hela passet är 120 minuter med uppvärmning och nedvarvning."
 
Besöket hos tandläkaren (FTV) sen gick problemfritt, fick beröm för mina fina tänder igen, så det var skönt! Och nyrenoverat hade de också, så det var lite fräschare än sist jag var där.
 
 
Nu sitter jag på jobbet, kom hit vid 10 idag. Men det känns rätt bra ändå, att både hunnit träna och varit hos tandläkaren (i Tyresö dessutom) och sedan komma till jobbet bara 2 timmar senare än vanligt. Sitter och ritar montagegods just nu, därav förkortningen MG för de som funderade ;) 
 
Can't stop thinking... :)
 

Dagens bidrag

Danmarks bidrag till Eurovision 2013, rätt bra tycker jag. "Only Teardrops" med Emelie De Forest:

Dagens låt

Kommer du ihåg, en vintertid
Du såg ett famlande ramlande ångande lokomotiv
Sen kom förvandlingen, den stora ljusa sommaren, igen

Jag  tycker om när du tar på mig
Jag tycker om när jag ser dig vid min sida
Tycker om när du finns hos mig
Jag tror det aldig kan bli bättre än så här
För mig

Kommer du ihåg
Var det igår
Du tog en främmande skrämmande människa
Och kysste hans hår
Och sen förde vindarna
dom vackra vilda fåglarna
till mig

Jag tycker om när du tar på mig
Jag tycker om dina fingrar mot min panna
Tycker om när jag betyder nåt för dig
Det kan aldrig kännas bättre än så här

För nån
För mig

Jag tycker om när du tar på mig
Jag tycker om dina bröst i morgonljuset
Tycker om när jag betyder nåt för dig
Det kan aldrig kännas bättre än så  här

Tycker om när du tar på mig
Jag tycker om när jag har dig vid min sida
Tycker om när du ler en stund mot mig
Det kan aldrig kännas bättre än så här

För nån
För mig
För mig
 
Per Gessle - Tycker om när du tar på mig

Svimma?

Oj vilken energikick jag fick av att träna på morgonen :) Det var jäkligt motigt att gå upp i morse kl 5 och själva träningen var förjävligt jobbig, vilket jag tänkte skriva om... Men så fort jag kom ut från Friskis lyste solen mig rakt i ögonen och himlen var klarblå. Så lite musik på det gjorde ju inte saken sämre. Ikväll blir det att träffa Amanda för lite mat och snack och sen vidare hem till min finaste.
 
Men nu till det jag tänkte skriva om egentligen. Spinningen i morse var förjävligt jobbig, vilket jag skrev där uppe. Men det är inte bara det att det är jobbigt, utan jag blev rejält svimfärdig. Känns som att "stannar jag inte nu" eller "kyler jag inte ner mig nu" så kommer jag att svimma. Trodde ett tag att jag skulle behöva spy också, men det slapp jag som tur var. Idag har jag lite förståelse till att jag var svimfärdig, har haft flera näter i rad nu med lite för lite sömn, jag har liksom inte kommit ikapp igen. Sen har jag varit förkyld och inte tränat på ett tag. Men det jag tycker är lite konstigt, och det jag har börjat fundera på, är varför jag allt för ofta känner mig svimfärdig när det börjar bli för jobbigt, även om jag har ätit bra, sovit bra, är frisk och har druckit tillräckligt med vatten. Jag har inget minne av att jag kände såhär förut (för några år sedan, då jag i och för sig var bättre tränad), och aldrig någonsin innan jag svimmade första gången. Ibland när det blir såhär på träningar känner jag även att hörseln börjar försvinna, precis som den gjorde innan de gånger jag svimmat förut. Jag funderar om man efter att man har svimmat en gång har lättare att svimma igen. speciellt vid ansträngning. Första gången jag svimmade (då när jag var sjuk) fattade jag inte i och för sig inte vad det var som hände, förrän efteråt. Så det kan kanske vara så att jag har haft känslan förut, men inte märkt den, och att jag nu för tiden känner att det är på gång. Har även funderingarna om att jag tar ut mig för mycket... Men jag vill ju kunna köra på tills jag känner att jag inte orkar mer, nu måste jag sluta/lugna ner mig för att jag blir svimfärdig... :S
 
Vad tror folk? Någon som har en idé på vad felet kan vara?

Irstablixten

Helgen som var har spenderats med min finaste i Västerås. Det var dags för årets upplaga av handbollscupen Irstablixten, som jag själv har spelat flertalet gånger. I år, liksom förra året, var det Lotten som spelade. Första matchen hade de kl 8.00 på lördag morgon, så den missade vi. Vi åkte så att vi var framme strax efter 11 på lördagen. Då blev det lunch med mamma, pappa och Linnea och lite tittande på stan, innan det var dags för match kl 14.04 i ABB Arena. Forsbacka vann över Uppsala med 6-4. Nästa match var inte förrän kl 19.12, så då passade vi på att ta bilen till Erikslund för lite shopping och fika. Linnea har tjatat så mycket om Lager 157, så dit åkte vi först. Jag hittade 2 par halsdukar och lite underkläder. Alla andra, utom pappa, köpte på sig lite grejer också :) Efter Lager 157 blev det fika och mer shopping. Jag hittade äntligen en vårjacka, en som till och med var på rea! Skulle behöva ett par vårskor också...
En staty i parken vid konserthuset.
 
 
Match nummer 2 (eller 3 egentligen) förlorade Forsbacka tyvärr mot Skara och kom därmed till B-slutspel efter en vinst och två förluster. På kvällen gick vi ut o åt på Texas Longhorn, var jäkligt gott och det verkade vara uppskattat av även mamma och dom. Jag och A visste ju att det var bra sen innan ;) Testade alkoholfritt rött vin till maten också (skulle köra sen efteråt), men det var inte lika gott som vanligt, smakade typ saft med lite vinsmak. Till efterrätt blev det den gudomligt goda valnötsbrownien, har nog aldrig ätit någon godare brownie/kladdkaka (förutom sist vi var på Texas Longhorn). Efter middagen sa vi hej då till mamma, pappa och Linnea och åkte hem till A's pappa. Där satt vi och pratade nån timme innan det var dags att lägga sig.
 
Foto: Min duktiga A.
 
På söndagen tog vi sovmorgon, eftersom det blev en sen kväll och Lottens första match inte skulle spelas förrän kl 14. Så det blev sen frukost och lite mer prat innan vi styrde bilen in mot hallarna och åttondelsfinal. Ludvika stod för motståndet och Forsbacka vann med 11-4. Sen trodde jag inte att det skulle bli så många fler matcher (förlåt spelare) men det gick väldigt bra. Kvartsfinalen vanns med 5-4 mot Spånga och sedan var det Arbrå (som de även brukar möta i serien hemma) som stod för motståndet i semifinalen. Det blev en hård match med mycket vilja och irritation. Vi hade Arbråklacken bredvid oss, vilka hela tiden klagade på domarna. tyckte att det var Forsbackadomare, vilket det inte alls var... :P Men Forsbacka gick segrande ur striden, med
9-5, och det var sedan dags för final kl 19 i Bombardier arena. Första åkte jag och A och åt lite pizza, för att orka heja på ordentligt ;) Till finalen hade även Sofia, Johanna och några till tagit sig, så då fick man chansen att prata lite mer mer dom, trevligt :) Finalen förlorades dock av Forsbacka, med ett ynka mål (7-8). Men de fick i alla fall med sig en medalj hem, så nu har Lotten en medalj mer än mig, hur jag nu någonsin ska kunna komma ikapp...
Match mot Ludvika.
B-final mot Uppsala.
Pris/sekretariatbordet, och prisutdelning nedan.
Foton: A

Muchos Tacos

(¿en mi plato?) Visst kan man ju tro att jag har ätit, eller att det vankas, mycket tacos nu, men så är inte riktigt fallet. Utan jag kände helt enkelt att jag måste ha den här överskriften... ;)
 
Idag är det fredag vilket känns väldigt skönt. Jobbveckan har känts lång nu i jämförelse med förra veckan då det bara var 3,5 jobbdag (annandag påsk och boda borg-fredagen föll bort) och veckan innan det när det var 4 dagar (långfredagen föll bort). Men till nästa vecka har man väl vant sig igen.. Nu blir det frukost här på jobbet i alla fall, supergoda frallor som vanligt :) sen blir det jobba, jobba och ladda upp inför morgondagen. Känner att det här kommer bli en superhelg - igen. Jag har ju världens bästa vid min sida :)

Det är en rikedom att få älska och att älskas

Med kategorin "Dagens" får det nu bli en låttext, en låttext som jag nu kom att tänka på. Kanske för att den passar så bra med hur jag mår och känner för tillfället... :) Är en väldigt fin sång som verkligen berör, av Cecilia Vennersten.
 
Det vackraste jag vet är att se dig när du sover
Här råder stilla frid och jag glömmer både rum och tid
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är det vackraste för mig

Så sagolikt det är att se morgondimman lätta
När mörkret sakta flyr och att se hur dagen åter gryr
En kylig morgonbris sakta sveper genom rummet
Jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till

Stunder av stillhet ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka att bara ha varann
Det är en rikedom att få älska och att älskas
Vår kärleks varsamhet är det vackraste jag vet

Det vackraste som finns är att vara någon nära
När månen lyser klart över skog och mark så underbart
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är det vackraste för mig

Stunder av stillhet ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka att bara ha varann

Det är en rikedom att få älska och att älskas
Vår kärleks sårbarhet är det vackraste jag vet

Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är det vackraste för mig

Lovely Sunday

Söndag igen, och lite söndagsångest har man ju. Men helgen har varit bra, vilket inte är en ovanlighet nu för tiden :) Har man min underbara A som sällskap så kan det ju inte bli annat. Idag har vi varit ut på långpromenad och picknick i solen (det snöade i och för sig både före och efter, så vi prickade in det rätt bra) med lite tillhörande fotografering. Vi hade gjort mackor och tagit med oss, som vi avnjöt tillsammans med varm fläderblomssaft, yoghurt och vindruvor. Supermysigt var det :) Vi var även på ett nytt "hemligt uppdrag" idag.. Spännande!
 
 
 


 
Foton: A
 
Till middag blev det hemgjord pizza och snart ska vi ta fram vår egengjorda pannacotta. Italiensk touch på kvällen - vi måste ju träna lite ;) Det här med pannacotta är lite nytt för mig (har ätit det men aldrig gjort det själv förut), så jag blev lite dumförklarad när jag inte visste hur gelatinblad såg ut. Visst har jag förstått vad resultatet har blivit, men inte riktigt hur man kommer dit... ;) Nej nu ska jag återgå till att njuta av söndagen, innan jobbveckan börjar igen. Men såå jobbigt är det inte med en ny jobbvecka. Jag vet att veckan kommer bli bra och vi har ju faktiskt nästa helg att se fram emot, och nästa, och nästa... :)
 
Foto: Jag

Oxelösund & Nyköping

I fredags åkte vi med jobbet till Oxelösund för att gå på Boda Borg och connecta lite med våra "systrar och bröder" från Jönköping. Det var jäkligt roligt, och ansträngade, men att det var jobbigt tänkte jag ju inte så mycket på då, det har mest känts efteråt som en jäkla träningsvärk i muskler man annars aldrig använder. Ska inte nämna det så högt, men mitt lag vann faktiskt ;D På kvällen åkte vi till hotellet i Nyköping för relax och trerätters middag, blev lite stressigt för relaxen, så jag hoppade över den. I hotellets restaurang, som det mestadels satt ingenjörer från Stockholm och Jönköping i, serverades det först en sparrissoppa med lax och örtkrutonger tillsammans med vitt vin. Med det röda vinet blev sedan hängmörad biff (eller fläsk tror vi) med palsternacka, potatis och tryffelhollandaise. Till efterrätt fick vi chokladmousse med mandelkross och päronkompott. Var en god middag med trevligt sällskap som avslutades med lite bubbel.
 
 

Lovely easter

Påskhelgen har bjudit på bl.a. sol och mys, har varit helt underbart att vara ledig i 4 dagar. 4 dagar när vi har tagit det väldigt lugnt, men som vi ändå hunnit gjort en hel del på. Bakade päron- och pinjepaj som uppskattades av de provsmakande gästerna, var på bio (Bakom Stängda Dörrar), ut och åt på Texas Longhorn vid ett folktomt Stureplan (har aldrig sett ett så tomt Stureplan på alla mina få gånger jag varit där!), lagade Tapas hemma (hur gott var inte det!?!) som vi njöt av med en flaska rött, var ut till en mysig liten stuga vid vattnet där det blev korvgrillning och lite solande. Och med mig vid min sida hade jag hela tiden en helt underbar person (som jag dessutom fick en superfin blombukett och det finaste påskägget av) - påsken hade inte kunnat bli bättre :)
 
Note: Det kliar fortfarande i fotografi-fingrarna...