Resume

Det här med att uppdatera bloggen med jämna mellanrum går inte särskilt bra för mig. Men jag tänkte bara berätta lite vad som hänt sen senast (midsommar, det var ungefär en månad sen ja...). Helgen efter midsommar var jag hem till Sandviken på dop för Sarahs lilla dotter Julia. Var jättefint ordnat och Julia var så snäll så. Och som vanligt i kyrkan går det inte att hålla sig borta från en tår när musiken spelas, nu var det visserligen för att det var så fint och så blev jag lite påverkad av Sarah som stod där framme och snyftade lite :) Efter dopet blev det fika med alla släktingar och vänner till dem, och till slut paketöppning. Dagen avslutades sedan med att jag och Amanda var till Napoleon med Sarah och Julia, mysig dag :)
 
Hanna, jag, Sarah & Julia, Carro (gudmor) och Amanda :)
 
Hann även med att träffa Ringo för lite prat och en glass, när jag var hemma i Viken. Veckan efter var det jobb som gällde igen, men jag hann även med att ta min vaccinationsspruta för TBE (jag med min fästingfobi...), så nu är jag skyddad i 3 år framöver.
 
På torsdag kväll kom även kusin Madde med familj hem till A och hälsade på oss. Var riktigt kul att vi kunde få ihop det nu när de ändå var nere i Stockholm :) Fick dock ett jobbigt besked samma kväll om en olycka, men det är skönt att det gick relativt bra i alla fall, usch vad orolig jag blev!
 
Förra veckan var det dags för min första semestervecka (jobbade dock på måndagen). Tisdagen tillbringade vi med att packa ihop våra grejer inför Italienresan som väntade. Jag och A var i Venedig onsdag-söndag med en tripp till Verona på fredagen. Var en helt underbar resa, men den tänkte jag berätta om i ett eget inlägg :) Var ledig i måndags för att vi kom hem så sent på söndagen (landade kl 00.00). Har sedan jobbat tisdag-idag och förberett oss för nästa semesterplan. Oj vad omotiverad man har varit på att jobba 4 dagar när man vet att man snart ska ha semester igen. Har dock jobbat med ett helt nytt program och det har gått ganska bra ändå :)
 
Och idag hände något märkligt som jag måste berätta om. Skulle göra äggröra i morse till frukost. Började med att knäcka ett ägg i stekpannan. Ut kom två gulor, vilket jag aldrig tror att jag varit med om. Men sen kome det som var ännu mer märkligt - de tre nästföljande äggen hade också TVÅ äggulor i sig. Så av 4 ägg fick vi 8 äggulor, riktigt märkligt tyckte jag...
 
Såhär såg äggen ut, alla fyra... (bild tagen från sökning på google)
 
Trevlig helg på er! :)

Midsommardagen 2013

Dagen efter midsommar åkte vi till Strängnäs. Fick verkligen för mig att jag hade varit där förut, för det lät så bekant, men jag kände inte igen mig alls. Så jag skrev till pappa och frågade och vi hade ju stannat där förut och ätit frukost, när vi har varit påväg på campingsemester.. Och när vi sedan åkte tillbaka till stugan, över den andra bron, så kände jag igen mig. Nåväl, nog om det. Strängnäs var en väldigt mysig liten stad. Fin hamn med båtar, gulliga små hus och ett område med jättefina/roliga/speciella hus som en viss A har varit med och gjort. Stolt flickvän (och snart sambo, hihi) är jag! Det var rätt många hus i det där området, men inget hus var det andra likt. Det var liggande och/eller stående panel, det var puts, det var härliga terasser och mysiga balkonger, sneda tak, runda, stora eller vanliga fönster. Ett sånt projekt skulle jag vilja vara med på, där ingenting är något annat likt.
 
 
 
Förutom att titta på hus i Strängnäs testade vi den omtalade glassen dom hade där, och jäklar va gott det var! Min glass bestod av en "våffelskål" med en kula kolaglass och en stor klick mjukglass. Glassen var sedan garnerad med center, kex samt kolasås. Behöver jag säga att det var mycket, och att jag inte orkade äta upp hela.. På vägen tillbaka stannade vi och kikade in hur A's bror bodde också, fin lägenhet med stor, härlig inglasad balkong.
 
Torg med små fina hus vid hamnen, och en kvarn i bakgrunden.
Gulliga änder.
Min och A's glass. Jag hade kola-variant och han tog choklad. Mums, men oj vad mycket det var!