Midsommarafton 2013

Bättre sent än aldrig, men jag tänkte visa er lite bilder från midsommarhelgen (eller det blir bara midsommarafton i det här inlägget). Helgen spenderades i en stuga ute vid Mälaren med finaste A, hans mamma och hennes karl (även A´s bror var med på midsommarlunchen). På fredagen var vi framme strax innan lunch, packade in våra saker i stugorna innan det var dags för en sill- och potatislunch. Alla som känner mig vet att jag inte riktigt har varit särskilt förtjust i sill, senaste åren har jag endast tvingat mig själv att ta en bit varje jul. På midsommarafton blev det hela 4 bitar sill, skulle smaka en av varje sort. Det var faktiskt helt okej, de som låg i goda såser. A's favorit, vanlig inlagd sill, tyckte jag dock inte var särskilt god. Blev färskpoatits och gott hårdbröd till, samt hemmagjorda köttbullar och prinskorv. Och jag får ju inte glömma bubblet med jordgubbar till också - det var lyx! :)
 
Sill, gräddfil och gräslök.
Lyx!
 
Efter lunchen åkte vi iväg för midsommarfirande en bit därifrån, klämde ihop oss 4 stycken i caben från -73. Jäklift häftig bil, så mycket blickar fick vi efter oss ;) Körde den förra gången vi var där ute, och det var inte som att köra vilken bil som helst. Dels för att det var en cab, vilket jag aldrig kört förut, dels för att den var gammal, men gamla reglage och såklart passande gammal musik till :) Vid midsommarstången blev det fika, fotografering och så kollade vi lite på de som dansade och hade tävlingar. Var ett mysigt ställe med massor av folk. På eftermiddagen sen gick jag och A och la oss och sov/vilade ett tag efterosm vi inte sovit särskilt mycket på två nätter. Var jäkligt skönt att slumra till en stund och sen vakna och ligga och titta på min finaste som fortfarande sov :) Kvällen bjöd på grillad torsk, mera bubbel/vin och kortspelande. Trevlig midsommarafton var det!
 
Massor av fika...
A smygfotar...
Midsommarstången med lekande barn och picnickfiltar.
Mercedes. Bilen vi åkte i ;)
...och som jag körde i maj när vi var där.

Löptur på lunchen

Känns skönt att redan ha klarat av träningen för idag! Anny och jag var ute och sprang på lunchen, 7,4 km blev det. Var jäkligt varmt ute, och värst var såklart inne i stan på söder där det inte blåste nånting. Skönt sedan att springa på mysiga grusvägar nere vid vattnet. Det märks att alla är glada att solen är framme och att det faktiskt är högsommarvärme här i Stockholm nu :) All träning på sommaren kanske ska läggas vid lunchtid hädanefter, om det inte är för varmt vill säga...

Dagen innan midsommar

Då är snart midsommar här, med allt vad det innebär (inkl. en dags extra helg). Det kommer dock bli ett lugnt firande (tror jag^^) ute i en stuga vid Mälaren med min framtida sambo (hihi, så härligt ord), A's mamma och hennes nya. Ska bli väldigt mysigt :) Förhoppningsvis kommer helgen att bjuda på fint väder, men som de flesta säkert känner till så brukar det ju vara regn och rusk, eller åtminstone kallt och blåsigt, på midsommar. Men jag har en förhoppning på att dagen kommer att vara fin, när vi ska iväg på själva midsommarfirandet, men sen mot kvällen känns det som att det kommer bli regn om man kollar på väderprognoserna. Idag efter jobbet blir det ett kort ärende på stan för att sedan åka hem till A och baka lite muffins till imorgon. Handlingen klarade vi av igår :) Tänkte visa en liten förhandstitt på hur det ser ut dit vi ska :)
 
Jag kom även att tänka på en sång som vi sjöng när jag var mindre, som jag lärde mig på midsommaraftonen av de andra barnen som var där då. Många har nog sjungit den på skolavslutningar där den kanske passar bättre. Då syftade jag på att sommaren borde vara här när det är midsommar... Men vi sjöng den på midsommar i alla fall, fina minnen :)
 
Snart är sommaren här. Plocka blommor och bär. Gå på stranden och vara nästan som man är. Följa böljornas dans över glitter och glans. Kom och sätt dig i båten här!
Vi ska ro över viken och se vad som finns, kanske hittar du någon liten vän. Binge bång, binge bång! Hör du blåklockans sång! Hör du sången om sommaren.
För det luktar så gott nya skor har jag fått och så har jag fått plåster nu på mina knän. Och så har vi en boll och ibland får vi håll när vi springer bland skogens trä´n.
Vi ska ro över viken och se vad som finns, kanske hittar du någon liten vän. Binge bång, binge bång! Hör du blåklockans sång! Hör du sången om sommaren.
Och i kväll blir det fest. Jag har bjudit en gäst. Vi får tårta med blåbär, sitta i bersån. Se´n så leker vi kull tills vi ramlar omkull. Du får sova med mig i vrån. Vi ska ro över viken och se vad som finns, kanske hittar du någon liten vän. Binge bång, binge bång! Hör du blåklockans sång! Hör du sången om sommaren.
 
Den stora stugan av flertalet små, där vi ska vara under midsommar.
Ooops, någon sitter och solar sig på bryggan trots att det inte var så varmt i maj.
En fin bild lyckades jag få på citronfjärilen bakom stugan! Sen hade det smygit sig in en till liten levande varelse i bakgrunden..

Jag är så glad att du finns för mig, med mig<3

Nu är det mycket att göra på jobbet, och mycket att tänka på med planering inför det ena och det andra, så jag bjuder på lite härliga bilder från en fin dag i maj då jag, A och N var i kungsträdgården :)
 
Den årliga körsbärsträdsfotograferingen.
 
 
Lilarutiga och vita kungsliljor.
Foton: Jag och A

Ny postlåda

Ojoj vad det händer saker nu hela tiden, men det är jäkligt kul och jag längtar!! :) Vill att tiden ska spola på snabbt nu, samtidigt som det är väldigt mycket att se fram emot under hela sommaren. Är lite kulven över om jag vill att tiden ska gå snabbt eller inte. Det första halvåret av det här året har ju redan gått så sjukt snabbt, så det är nog bäst att sommaren saktar ner lite ändå ;) Meeen, i slutet av sommaren får jag en ny postlåda... Även A kommer att få en ny postlåda - och det bästa av allt är att det är samma postlåda, hihi :D vi skrev på kontraktet i onsdags och kommer alltså att flytta ihop i augusti. Jag vet att många tycker att det har gått fort och att det är tidigt, men för oss känns det inget annat än helt rätt :) De nya sakerna till det nya hemmet har börjat staplas i kassar som bara står och väntar på att hösten ska börja... Ååå så spännande det här kommer bli!

Kontraktskrivandet firades med lite champagne.. ;)

Student 2013

I fredgas var det dags för kusin Lisen att ta studenten, så efter jobbet på fredagen åkte jag hem till Sandviken. Tåget blev en halvtimme sent ungefär, och den stackars mannen som satt bredvid mig på tåget missade sitt anslutningståg och fick vänta 2 h och 10 min på nästa. Och ingen ersättning heller (Sarah, nu vill du kommentera något va? ;) ). Men väl i Sandviken kom Jessica och hämtade mig för att vi skulle äta/snacka nån stans. Blev mat på La Balsa (tror jag det hette) mitt emot torget. Var jäkligt gott och prata en del hann vi med också :)
 
På fredagen var det dags att åka upp på stan till 11, köpa blomma och invänta marschen till Stadsparken. Alla klasser gick förbi i en väldans fart och jag tyckte det verkade vara väldigt några klasser, jämfört med när jag själv tog studenten. Men efter klassernas avslut var det dags att ta emot Lisen nedanför kullen. Hon fick massvis av gosedjur och blommor, fick ställa upp på tonvis med bilder innan det var dags att åka flak. Tacka vet jag Sandvikens studentfirande med stundentkläder/mössor på på flaket och där alkoholen dricks upp istället för att sprutas ut på varandra som i Stockholm. Senare på eftermiddagen blev det firande av Lisen hemma hos dom, paket, god mat, fika och tårta. Var en trevlig kväll med enormt mycket folk :) Hoppas du hade en superdag (och även kväll) Lisen! :)
 
Lisens klass, med lite problem att skjuta ut konfettin ;)
Glada firande studenter!
Grattis kära kusin! :)
Blomsterarrangemanget från oss.
God italiensk mat :)
 
 
 

Nationaldagen 6 juni

Igår var det ju nationaldagen, vilket säkert ingen missade, och vilket väder vi hade! Strålande sol och riktigt varmt och skönt hela dagen. Jag, A och N åkte in till slussen och tog färjan ut till Fjäderholmen kl 12.00. Var väldigt mycket folk på väg ut, och vi trodde inte att vi skulle komma på båten när vi såg kön som ringlade sig lång. Men på kom vi, och 25 minuter senare var vi ute på ön. Där ute var det Fjäderholmsfestivalen, vilket är en festival för barn, men den märkte man inte så mycket av tyckte jag, förutom att det var en massa barn och barnvagnar överallt. Det var dock ett program på scenen, och när vi gick dit var det Pirater som sjöng och spelade teater. Satt där en stund i solen och tittade, men oj va varmt det blev!
 
 
 
Vi märkte också ganska snart att ön var väldigt liten. Vi stod liksom och kollade på kartan och diskuterade om vi skulle gå till höger eller vänster. Bestämde oss för vänster och tre steg senare ser vi huset vi hade tänkt gå till. Var näästan så att man kunde ha haft en karta med skala 1:1 ^^. Det blev en lätt lunch ute på ön, bestående av medhavda mackor och färska ananas (gud va gott det är, även om det börjar klia i munnen). Senare satte vi oss och fikade, testade hjortronglass, vilket jag aldrig smakat förut. Men det var gott :) När vi hade kollat i alla små butiker och utställningar vi ville se, varit i solen och började bli trötta gick vi för att ta färjan tillbaka. Vi ställde oss i kö, men fick inte plats på den båten. Då var det bara att vänta, nästa båt gick en timme senare. Det var väl inte så farligt, vi satte oss på en uteservering och tog en öl och tänkte gå till båten i tid nästa gång. När nästan båt snart skulle komma kom vi på att vi stod i fel kö, så vi kom långt bak i vår kö igen och kom inte med den båten heller. Så då blev vi kvar i kön, jag gick och köpte lite godis till oss och sen stod vi mest och väntade, ytterligare en timme. Men hem kom vi till slut efter en trevlig dag, och gjorde mat i form av Ribs med färskpotatis och gräddkokt majs - mums!
 
 
 
 
 
 

Födelsedagar!

I helgen som var åkte jag hem till Sandviken för att fira Lotten som fyllde 12 år. Tiden går så fort, att hon börjar 6:an efter sommaren känns hur konstigt som helst, jag tycker liksom att hon ska gå i 2:an fortfarande... ;) Jag åkte hem på fredagen efter jobbet, och på lördag förmiddag/lunch var det dags för Lottens fotbollsmatch som vi var och tittade på, 3-3 slutade den. Sarah var också där och tittade med lilla Julia (som jag fick hålla i under andra halvlek, vilket gjorde att jag missade mycket av den delen av matchen). Efter matchen gick vi ner på stan och käkade lunch på Selmas - riktigt trevligt :) Därifrån cyklade jag hem för att sedan åka direkt in till Valbo med mamma och Linnea för att köpa present till Lotten, och även titta på kläder till mig själv. Köpte en tröja och ett skärp till Lotten och hittade ett par shorts, en blusaktig t-shirt, en "skjorta utan armar" och lite underkläder till mig själv. På kvällen blev det grillat, prat med älskling och Let's Dance-final. Söndagen sen var smått kaotiskt, på morgonen blev det firande av Lotten, frukost och sen satte förberedelserna för kalaset igång. Det var fixa hit, och fixa dit.. Vi tre kom i alla fall mormor o morfar och sen även kusin Eric med föräldrar (Lisen var ju utomlands och lyxade). Det blev en massa fika som vanligt, grillat och kubbspelade + att jag fick lite paket också, eftersom jag fyller år imorgon men inte är hemma då.
 
Paketöppning för Lotten på morgonen.
 
Paket och blommor från mormor o morfar, jag fick örhängen.
Paket från familjen, jag fick armband, bok, berlock till armband och en mortel.
Paket från kusinerna, jag fick en parfym. Lottens stora paket var en longboard.
Mina blommor från mormor o morfar.
Cupcakes som Linnea och Lotten gjort.
Kubb medans pappa grillar.
Mina fina systrar :)