Förkylningen tar hårt

Såhär svag har jag nog aldrig känt mig av en förkylning förut, förutom de gånger jag haft feber också. Nu har jag ingen feber, men hostar, snorar och är halvtäppt i näsan. Det värsta är dock ingenting av det, utan att jag blir så jäkla andfådd! Igår skulle jag hänga en maskin tvätt, tänkte att jag kunde göra lite nytta medan jag var hemma, men det var riktigt jobbigt. Jag var tvungen att ta fyra pauser under tiden, för att sätta mig ner, vila och försöka få tillbaka en normal andning. Likaså idag när jag för en bra stund sedan gick upp för trappen, hämtade en sak och gick ner igen - det tog liksom 20 minuter innan jag fick tillbaka min anding. Eller ja, nästan fick tillbaka min andning... Jag sitter fortfarande och har det jobbigt att andas, det är liksom tungt att andas och jag blir så jäkla slö. Det är inte så att det gör ont i lungorna eller känns som att andas genom ett sugrör eller något, men det känns bara som att det tröttar ut mig... Men det är väl som sjuksystern (som ringde mig igår från vårt sjukanmälningssystem via jobbet) sa igår, att förkylningarna som härjar nu är tyngre än vanligt. Och jag har väl antagligen åkt på en utav de... Jag som nyss var sjuk och var hemma från jobbet i tre dagar.
 
I helgen har ju vi planerat lussebulls- och pepparkaksbak samt en sväng till julmarknaden. Jag vet dock inte hur mycket av det jag kommer orka med, jag som sett fram emot det så mycket.. :(
 

Är man sjuk så får man...

...börja fixa inför jul lite i förtid. Vi har ju bestämt att vi ska fixa lite nu helgen, men eftersom att jag inte har så mycket att göra här hemma nu när jag är sjuk så tänkte jag att jag börjar lite. Det här är dock det enda jag gjort hittills, för jag blir helt slut av att bara gå upp för trappen...
 
Nya kuddfodral som jag beställt från Ambiness Home. Två stycken röda "Bas" med knäppning på baksidan och två stycken vita "Lingonkrans".
 
Jag var och hämtade ut det här paketet i tisdags, och det är ju kul att få hem paket - även om man vet vad det är i dem ;) Även den lilla ljusstaken i fönstret (för ynka 49 kr), och en röd löpare "Bas" i samma tyg som kuddfodralen, kom i paketet. Har länge varit på jakt efter en ljusstake där jag kan elda ljusen ända ner, så det här får bli vår ljusstumpsstake så länge :)
 
Det här var första gången jag beställde från Ambiness Home, och det gick helt smärtfritt. Fick leverans efter bara några dagar, så jag kan verkligen rekommendera sidan.
 

Vinterstudiopremiären

Som jag skrev igår var det premiär för vinterstudion i lördags. På söndagen var det sedan dags igen, den här dagen i form av Sprint, som jag verkligen hade sett fram emot. Tyvärr var varken Emil Jönsson eller Marcus Hellner med, men jag fick istället se både Maria Nordström och (hennes bror) Gustav köra. Är så kul att se att de tagit sig så långt :) Jag som tävlat mot Maria (för en si sådär 12 år sen - herregud, jag fattar inte att det var så länge sen!), vi som åkt om varandra i skidspåren och uppe på fjällen i Skärsjövålen och ändå haft lite kontakt genom åren. Är som sagt glad för deras skull! :)
 
Maria hade 7:e bästa tid innan kvartsfinalen och lyckades ta sig till Semifinal. Gustav hade 4:e bästa tid innan kvarten och det hade varit kul att se hur långt han kunnat gå. Tyvärr så ramlade han i sin kvartsfinal och var sedan borta. Segrarna blev istället de kända namnen Charlotte Kalla på damsidan och Calle Halfvarsson på herrsidan.
 
Bild lånad från GD.
 
Bild lånad från Svt.
 
Nästa helg är det världscup-premiär för längdskidåkarna, sprint då också på lördagen och klassiska lopp på 10 resp. 15 km på söndagen. Förutom det kommer det även visas storslalom och slalom för damer och störtlopp och Super-G för herrar. Önskar jag kunde se allt det här, men med en kommande julmarknad (wiiie! :D), en massa planerat julbak och klädnad av granen så vette tusan om jag kommer kunna se något alls. Återigen hade ju sprinten varit roligast att se, det kanske går att planera in i alla fall :) Annars får det kanske vara på i bakgrunden hemma när vi håller på fixar, om det inte stör julmusiken för mycket... xD
 

Konsten att sova för mycket

Trodde verkligen inte att jag skulle komma till den här punkten i helgen, men jag tror att jag fick för mycket sömn! :O Från att ha gått runt och varit trött varje dag i flera veckor och verkligen längtat till den där dagen med sovmorgon, så fick jag alltså mer än tillräckligt med sömn i helgen (eller ja, kanske inte inatt men...).
 
Båda nätterna, fre-lör och lör-sön, blev det ungefär 9 timmars sömn. På lördag morgon ställde vi till och med klockan för att inte sova bort mer av dagen. Som jag skrev i förra inlägget så blev det promenad och paketuthämtning på förmiddagen innan Vinterstudion äntligen satte igång (med längdskidtävlingarna från Bruksvallarna). Nu blir man bänkad helgerna framöver ;) På programmet för dagen var det damernas 10km och herrarnas 15 km fristil - lopp som som Charlotte Kalla och (skidskytten!) Fredrik Lindström lyckades vinna.
 
På eftermiddagen sen åkte vi till Maxi för att handla, veckohandla plus handla till allt julgodis jag tänkt göra. Så det blev en hel del - och tog faktiskt ungefär 1,5 timme :O Men jag sa innan att jag inte ville stressa runt bland allt folk, plus att vi tog det lugnt och gick runt i juldelen en stund :) När vi kom hem blev det att fixa iordning en Texas chili som fick stå och puttra ett bra tag på spisen.
 
På kvällen var vi sedan uppe till tolvtiden (länge för att vara oss, jag vet xD) efter att ha haft en mysig ost och kex-kväll med lite vin och en film. Ja det blev faktiskt rätt lite vin, jag drack bara ett glas sen kände jag inte för något mer. Det fick bli ramlösa i stället. Så det var skönt att sedan vakna på söndagen, kl 9 (!), och varken känna sig trött eller att känna av vinet :)
 
Ost, kex, fikonmarmelad och rödvin - Mums!
 
Igår kväll när det var dags att lägga sig var det däremot betydligt mycket svårare. Låg och vred och vände på mig från halv elva till tolv. Jag var verkligen inte trött och funderade bra länge på om jag skulle gå upp och göra något annat. Till slut somnade jag efter andra försöket att räkna får ;) Haha ja jag vet, men jag var ju tvungen att testa något (och det har faktiskt hjälpt förut - tro det eller ej). Jag vaknade sedan flera gånger under natten också, trots att N var så duktig och sov i sin säng hela natten, men är ändå förvånansvärt pigg idag. De där extratimmarna i helgen kanske fortfarande räcker till...
 

Paket och Wienerbrödets dag

Ja idag är det alltså Wienerbrödets dag, finns ju dagar för typ allting.. ;) Här blir det inga wienerbröd idag i alla fall, men däremot ost och kex ikväll som jag skrev igår :)
 
Idag blev det sovmorgon till kl 9 och sen gick vi ut på en timmes promenad för att hämta ut paketet jag beställt. Var ritkigt skönt att vara ute och gå, dels för att det var väldigt länge sedan och dels för att man fick känna av ljuset lite grann i alla fall. Här är det jag hade köpt:
 
Efterlängtade julkulor av Elsa Beskow / Design Stockholm
 
Muffins- och metallformar för julbaket :)
Ska väl bli ischoklad i metallformarna, i muffinsformarna vet jag inte riktigt än..
 

Fredagslugn

Äntligen är det fredag igen, och jag känner ett sånt lugn i kroppen. Önskar att jag kände mig såhär "lätt" varje dag. Jag känner verkligen ut i fingerspetsarna att det blir helg och sovmorgon (!) imorgon - men innan dess blir det lite mer jobbande och sen ett träningspass ikväll med A!
 
Igår önskade jag ost och kex till helgen, det var ju såå länge sen vi åt det! Så det blir det på lördag, antagligen med en skvätt rött :) och just ja, måste se till att komma ihåg vindruvor (eller ska man testa att köpa fikon för en gångs skull?) också! Får se om man kan få till en julig touch på vår ost-och-kex-kväll till och med... Och då tänkte jag inte i vinet, utan mer pepparkaka med brieost på kanske :)
 
Sen är jag ÅTERIGEN väldigt sugen på att baka en massa, Kokostopparna med saffran och choklad igår kväll räckte inte riktigt för att stilla mitt baksug, det får nog bli en hel del mer bakande i helgen. Känns dock liiite för tidigt att fixa julgodis nu, ska det ligga fram till lucia och julhelgen/veckan så känns det nästan som att det hinner bli dåligt/torrt/tråkigt :( Beror väl iofs på hur man förvarar det och så, men ändå... Svårt!
 
Oj vilken svammel-inlägg ni fick läsa nu, men jag får skylla på att jag känner mig lite sprallig såhär en fredagseftermiddag! ;) Bjuder på en bild på våra efterrätter en dag i Paris, jag som redan är så inne på det söta spåret.
 

Att inte orka med

I tisdags kände jag mer verkligen inge bra i kroppen när jag gick från jobbet för att åka och träna och jag övervägde väldigt många gånger med mig själv om jag verkligen skulle träna eller istället åka hem. Jag klev dock av bussen och bara på de minutrarna jag gick ute så kände jag mig mycket bättre. "Ja men jag kan ju träna" var tanken då. Så fort jag kommer in på gymmet och börjar byta om så sköljer den där dåliga känslan över mig igen, ett väldigt svagt illamående, en känsla av den kallsvett man får av att svimma plus att jag är väldigt trött. Efter att jag bytt om kommer tanken "det kanske är såna här dagar man ska lyssna på kroppen och åka hem", men jag sitter i omklädningsrummet en stund och går sedan och värmer upp. Uppvärmningen känns sådär, inte hel hundra den heller, och det är samma sak när jag börjar med benpressen. Men ju mer jag gör av den, desto bättre känns det faktiskt ändå och jag klarar till och med av att öka vikten sedan sist. Kör på med mina övningar och funderar om jag i alla fall ska skippa marklyften eftersom jag känner mig svag, men jag bestämmer mig även där att köra. Det går bra och jag lyckas öka där med. Jag förstår inte riktigt hur det kan gå så bra trots att känslan är så dålig...
 
Idag hade jag tänkt gå på step+core, men efter huvudvärk mer eller mindre från igår kväll och en ipren på eftermiddagen så låter jag faktiskt bli det idag (trots att träningsväskan var med). Jag gissar och hoppas på att kroppen gillar det och att jag istället kan köra hårt på gymmet imorgon med A. Det är ju trots allt roligare att träna tillsammans :) <3

Höstdepp med glädjande inslag

Hallelulja, jag kan se den blå himlen genom molnen! :D Har inte varit annat än grått, grått, grått senaste veckorna och det är såå trist... Men nu vill jag ha snö! Hösten är verkligen den årstid jag tycker minst om. Visst, finhösten/sensommaren är jättefin med alla färggranna löv, solen och den fortfarande relativt varma luften, men nu - nej usch. Snön behövs verkligen för att få lite ljus och mysighet tillbaka :) Annars så rullar dagarna på, tycker fortfarande att de går väldigt sakta nu inför jul... Liksom för några veckor sedan så ligger fortfarande mitt huvud redan framme i allt julstök/julbak/pyntande osv, men tiden är inte riktigt med xD Ikväll tänkte jag dock inleda julfixandet med att koka tomtegröt - ska bli så gott. Nej jag kommer nog aldrig lära mig att (läs: vilja) säga risgrynsgröt... ;)
 
Igår var jag ut och lunchade med FilipB.A.R. och vi fick möjlighet till en trevlig pratstund. Jag hade aldrig varit där, men det var en trevligt ställe. Är väldigt passande att företaget Filip jobbar på har flyttat kontoret så det bara ligger 7 minuter bort med buss från oss också, så uteluncher tillsammans får vi ha flera av framöver!
 
B.A.R. - Bild lånad av HOFP (houseofphilia)
 
Idag har jag också turen att få träffa en fin vän, nämligen Sandra! Verkar som att det fanns en del telepati i luften när Sandra skrev till mig för någon dag sedan. Jag hade tänkt höra av mig till henne och fråga om vi inte kunde ta en fika någon dag efter jobbet, och så skriver hon och frågar precis det just då - perfekt! Så, vi ska gå och snacka av oss en massa över en kaffe (och något gott såklart) - ska bli kul och det är verkligen välbehövligt i den gråa hösten!
 

 
Update (bara någon minut efter jag publicerat inlägget): Sandra har blivit sjuk, så det blir ingen efterlängtad fika/pratstund idag... :( Men krya på dig vännen!
 

Pepparkaksglögg

I söndags tog vi oss en välförtjänt sovmorgon, Neo sov ända till åtta! Då blev det direkt ner till tvättstugan (som vi bokat kl 7, eftersom att vi brukar vara vakna då) för att slänga i några maskiner med tvätt, sängkläder och N's ytter-/dagiskläder som var jättesmutsiga. Vi passade även på att tvätta en maskin inne samtidigt, så fem maskiner fick vi totalt ihop på två timmar - bra gjort av oss!
 
Vid tolvtiden åkte vi och lämnade N hos hans mamma, för de skulle iväg på kalas. Jag och A åkte istället till Farsta centrum och gick runt där och köpte med oss lite julgrejer, en gjutjärnsstekpanna (de hade 20% på stekpannor på cervera) och underkläder till mig - äntligen! Sen veckohandlade vi innan vi åkte hem.
 
En sak som jag sprang på inne på ICA var Saturnus glögg. De hade pepparkaksglögg, lusseglögg och päronglögg och jag fick med mig en flaska var av de två förstnämnda i alla fall. På kvällen tog vi och smakade pepparkaksglöggen :) Jag tyckte det var en god glögg, men den hade inte särskilt mycket pepparkakssmak i sig. Jag funderar dock på om jag tycker så för att jag är van att äta pepparkakor till vanlig glögg och att jag därmed redan tycker att vanlig glögg smakar lite pepparkaka, eller för att det helt enkelt inte var så mycket av den smaken. Ska göra ett senare test med den och vanlig glögg bredvid varandra samtidigt så får vi se ;) God var den i alla fall, oavsett om den smakade pepparkaka eller ej! 
 
 

Grå, trevlig novemberhelg

I fredags började helgen med att vi gick hem lite tidigare från jobbet för att svärmor +1 kom hem till oss och hälsade på. Vi bjöd på mat (köpt nere på restaurangerna på torget visserligen) och hembakt chokladkaka med varm hallonsylt och glass till efterrätt. Vi hann prata, leka och äta oss proppmätta medan de var hos oss, men även bestämma lite angående julen :) Den där chokladkakan tänkte jag hela tiden att jag skulle knäppa kort på, verkligen hela tiden under ett dygn, ända tills typ 2 minuter innan vi skulle äta den... Sen var det inte så mycket kvar att knäppa på xD Vi har dock en bit kvar i frysen som vi får ta och äta upp någon dag, och då ska jag knäppa kort på den och dela med mig utav :) Håll ut!
 
I lördags sedan var vi iväg och gymmade på förmiddagen, N fick leka i lekrummet under tiden. Sen blev det hem för att äta lunch och hoppa in i bilen för en färd norr om stan, närmare bestämt hem till Klara med dotter Nora + bebis i magen (pappan/mannen i familjen var bortrest). Där fick Neo leka med Nora och vi fick tid att både fika (läs: gudomligt god bullängd) och prata en hel del :) Vi passade på att gå ut en sväng i lekparken innan det blivit kolsvart ute. Där fick jag agera "lyftare" för barnen som skulle i och ur gungorna mest hela tiden - och de var så söta när de satt och gungade tillsammans :) 
 
N & N i lekparken :)
 
Vi stannade även kvar där och lagade/åt middag, lekte/pratade ännu mer och åkte sedan hem vid niotiden, så Neo somnade i bilen och fick bäras in till sängen sen. Var jättekul att ses (utanför jobbet) och se barnen leka med varandra! :)
 

Annas Pepparkakor

Nu när det snart börjar bli dags för jul och pepparkakor (även om vi tjuvstartat lite med det) är det inte så dumt att känna pepparkaksdoft lite då och då. Lite mer konstigt är det att känna den mitt i sommaren, men det gör vi faktiskt ibland här i Tyresö. Annas Pepparkakor har sin fabrik här i Tyresö (sedan så långt tillbaka som från 1978 faktiskt) och nu är det ju bara ljuvligt att kliva av bussen och känna den underbara doften från pepparkakorna. Ibland, som här i veckan när jag skulle till gymmet, är det kanske dock lite väl frestande att känna lukten - man blir ju så sugen... ;) En nyhet som de har för i år är pepparkakorna med Lingonsmak. Ingenting jag tror att jag kommer köpa, med anledningen att jag inte är så förtjust i lingon. Men såhär ser de ut:
 
 
I anknytning till pepparkaksfabriken finns faktiskt en pepparkaksbod där man kan köpa Annas ordinarie sortiment, deras export, samt säsongsprodukter till förmånliga priser. Jag tror faktiskt att jag ska försöka få med mig sambon dit någon dag :) Annars såg jag även att de har recept på sin hemsida, bland annat den här som jag blev sugen på att prova!
 
Annas Pepparkakscheesecake i glas, recept finns HÄR.
 

Ostkakans dag

Idag är det den 14 november, vilket både innebär Ostkakans dag, min & A's månadsdag och även min namnsdag (mitt mellannamn, men ändå - jag har ju ingen annan namnsdag längre...). Kommer ihåg att vi alltid åt ostkaka den här dagen förut när jag bodde hemma och det är ju såå gott! Kändes lite som ett firande av min dag också, hihi :) Jag brukar inte ha koll på så många såna här typer av dagar, men just oskakans dag vet jag därmed när den är ;)
 
Tycker ni om ostkaka? Brukar ni köpa eller göra själv?
 
Jag har länge tänkt att jag ska testa att göra egen ostkaka eftersom att A inte tål Frödinges ostkakor (vilka är typ de enda jag vet om. Och det är dock inte så konstigt att han inte tål deras ostkakor efter som att de består av till största del mjölk, grädde, ägg, vetemjöl, socker, mjölksocker, skummjölkspulver = LAKTOS). Det har dock aldrig blivit av ännu, men nu blev jag mer sugen på det när jag kom på vilken dag det är :) Såg även nu när jag var in på Frödinges hemsida att de har en ny variant av ostkaka, nämligen saffransostkaka - hur passande var inte det? :D Också ett måste att testa, och såklart utvärdera!
 
 
 
Frödinge Ostkakas gamla utseende, men det är så jag kommer ihåg dem...
 
En sak som jag ofta funderar på är det här med Ostkaka och Cheesecake. Är man i Sverige och beställer en cheesecake får man oftast något som smakar som det jag tänker mig cheesecake - nämligen fryst cheesecake. Den kanske inte alltid är just fryst (eller oftast inte faktiskt), men den smakar i alla fall åt det hållet. När man sedan beställer cheesecake utomlands så får man allt som oftast en cheesecake som smakar som (Frödinges) ostkaka. Så på senare tid har jag slutat beställa det utomlands, eller där man inte ser vad det är, just för att jag inte vet vad det är jag får. Kommer ihåg en cheesecake jag fick i Spanien, den var faktiskt en blandning av de båda. Den var kylskåpskall och skiktad i två lager, ena lagret smakade ostkaka (typ Frödinge) och det andra skiktet smakade fryst cheesecake (om är inte just fryst). Nu blev det röringt här känner jag, men jag hoppas ni förstår...!?
 
Vad har ni för erfarenheter om de här skillnaderna?
 

13 november

Ja idag har vi alltså kommit till den 13 november, och jag läste på den HÄR bloggen i morse att det igår var exakt 6 veckor kvar till julafton! Och idag är det alltså exakt en månad kvar till Lucia, tiden går fort :) I år kommer verkligen Lucia bli en bra dag, just för att:
 
...den först och främst är en lördag, vilket innebär att man kan gå upp och titta på Lucia på tv på morgonen(!), äta julfrukost och sen bara sitta hemma och dra sig :)
 
...den för det andra blir vår dag för "Lilla Julafton" det här året, som firas med Neo, A's mamma +1 och A's bror +1 hemma hos oss :) Åå vad jag ska fixa med julgodis, bak och mat då!
 
Är det någon som vet redan nu varifrån svt kommer att sända Lucia på morgonen?
 
Längtan är bara förnamnet...
 

Rekord

Igår hade jag besöksrekord på min blogg, med rätt stor marginal till och med - roligt :) I vanliga fall har jag runt 25-30 besökare per dag, det har varit 39 stycken EN gång förut, men igår var det hela 53 stycken som var in här och tittade. Jag funderar vad det beror på... :P Och såklart vilka ni är!
 
Skulle vara jättekul om ni ville ge er tillkänna, kommentera och skriva vilka ni är och om ni kanske brukar titta in här :)
 
 Snö, jag vill ha snö...!
 

Julshopping

I söndags var vi ju iväg och köpte lite julgrejer, som jag skrev om här. Adventsljusstakarna har jag inte packat upp än, så det blir bara bilder på bordstabletterna, ljusen och kökshanddukarna nu :) Plus den spännande julmusten! Apotkarnes har ju en hemlig smak i år, så det tänkte jag att kunde vara kul att testa och få gissa vad det är för smak. Tyvärr så såg jag idag på en blogg vad det var för smak på den... Tråkigt, men det ska i alla fall bli kul att testa den :)
 
Bordstabletterna "Annie", ljusen "Pillar" och kökshanddukarna "Reka" kommer alla från Hemtex.
 
Åååå, jag vill bara sätta igång med allt vad heter julbak, julpynt, julgodis mm. Hela dagarna går jag bara och väntar på att det snart ska bli jul! Nej inte jul egentligen, utan advent, för det är då julen börjar :)

Vart får jag sova?

Igår när jag kom hem från kursen låg N i soffan för att sova, han ville verkligen inte ligga nån annan stans. Så jag frågade om han inte skulle lägga sig i våran säng åtminstone, när han vägrade sin egen. Såhär lät det:
 
Jag: Ska du inte ligga i våran säng istället då?
N: Våran säng? (säger N väldigt fundersamt och kollar konstigt på mig)
Jag: Ja, i Linas säng (brukar oftast benämna mig själv Lina istället för jag/min/mig).
N: Finns ingen Linas säng, bara pappas säng och Neos säng... (säger han helt självklart)
 
Haha han är ju för söt :) Men jag förstår att han säger så, för även A säger så ^^ Har liksom blivit så från början, och det verkade som att det stämde också... För i natt kom Neo ner till vår säng och skulle sova där. Det hela slutade med att jag låt utan kudde (den hade N tagit) ute på kanten av sängen, för att undvika slag (,sparkar) och "överrullning" när N vände på sig i sömnen. Det kändes dock inte såå farligt att sova utan kudde, så länge jag låg på rygg... Men när jag vaknade sen (för sista gången) 4,5 timme senare, då var jag bra stel i ryggen. Kanske inte det bästa att sova utan kudde ändå.
 
 

Kung för en dag

Igår var det ju som bekant fars dag, men eftersom att det bara var jag och A hemma så blev det nästan som en helt vanlig dag. Förutom sovmorgonen till nio-tiden - det kanske ska ses som ett firande det? ;) Vi åt god frukost och sen satt A igång med pluggandet. Jag satt själv och pluggade lite (läste igenom ett långt exempel till idag) och gjorde sedan vår veckomeny. Den här gången satt jag och bläddrade i lite olika böcker och tidningar innan jag fick ihop passande recept, men jag har även några på lur till nästa veckas meny :)
 
Senare åkte vi in till centrum för att veckohandla och passade även på att köpa lite julgrejer som vi varit på jakt efter. Vi fick med oss tre adventsljusstakar, åtta röda bordstabletter (eller underlägg som jag säger - vad säger ni?), två kökshanddukar och två röda blockljus. Så nu har vi något juligt att ställa i alla (stora) fönster och även något att duka fram julmaten på :) Kan visa bilder på sakerna senare!
 
Vi åkte sedan hem en sväng för att lämna maten, få i oss lite kaffe och mellanmål och åkte snart iväg igen. Jag för att träna och A för att hämta N. Innan passet började ringde jag till pappa och grattade honom på Fars dag och pratade lite <3 Passet jag sedan gick på var Step, för ovanlighetens skull ;) haha. Det är ju bara såå kul, och man får en sån energikick av det!
 
foto: min syster Linnea
 
När jag kom hem fixade vi iordning mat, lax med salami, mozzarella, småtomater och basilika i ett foliekyte i ugnen och till det blev det pasta. Supergod och enkel mat! Sen var det Neos tur att uppvakta sin pappa med blommor och paket. Pappa A fick ett par skidhanskar av honom (mig), vilket han har gått och pratat om att han behöver nu när han köpt skidor och allt. Och jag höll med, det är inte det roligaste att åka i typ Hestrahandskar eller vanliga fingervantar - antingen för varmt eller för kallt. Det verkar som att de blev bra :) Sen avslutade vi kvällen med ett inspelat avsnitt av "I huvudet på Gunde Svan" innan det var dags att lägga sig.
 

Escape plan

Igår kväll såg jag och älskling filmen Escape Plan (med Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger), och den måste jag verkligen rekommendera! Tyckte att den var riktgit bra - därför får den bli dagens tips!
 
Filmen handlar om säkerhetsexperten Ray Breslin som har en enenorm talang att bryta sig ut från fängelseanstalter och därmed är med och designar rymningssäkra fängelser. Ett uppdrag han får går ut på att testa ett nytt rymningssäkert ställe som ingen, till skillnad från i hans tidigare rymningsförsök, vet vart stället ligger. Uppdraget blir inte vad han, eller någon annan väntat sig. Breslin får på insidan kontakt med Emil Rottmayer och tillsammans föröker de komma på ett sätt att ta sig ut, utan att någon vakt/övervakare får syn på något...
 
Bild lånad HÄR.

TGIF!

Den här veckan har känts så otroligt lång, så i morse när jag vaknade blev jag så glad över att det var fredag! På jobbet blev det både den obligatoriska fredagsfrukosten men även invigning av nya delen samt AW efteråt. Under "invigningen", efter vårt månadsmöte kom en av kollegorna (som just nu är mammaledig) till jobbet och hälsade på med sin tvåmånaders lilla bebis. Dom gick där och minglade runt med allihopa och han var så söt så :D 
 
När folk sedan började bli hungriga åkte jag och nio stycken till iväg och åt på Il Forno Da Nova på Gullmarsplan, vilket var väldigt trevligt. Tog som vanligt (okej, två gånger tidigare) den supergoda pastan med avokado, räkor och kaviar. Låter kanske som en konstig kombination, men det är såå gott! En hel del prat och skratt hann vi med innan det var dags att bege sig.
 
 
Rekommenderar verkligen den restaurangen om man vill ha bra, god och relativt billig mat!
 

Revansch!

Som revansch på gårdagens misslyckade madelkakor som jag gjorde, ville jag idag testa på proteinpepparkaksmuffins. Och de blev så goda att jag var tvungen att ta två stycken :D Hade inte riktigt allting hemma, så jag bytte ut lite - det gick bra det med. HÄR finns orginalreceptet, men såhär gjorde jag:
 
3 dl havregryn
0,5 dl kokosmjöl*
0,5 dl vetemjöl*
40 gr proteinpulver, (jag använde 100% Micro Whey Active, Vanilla)
2 msk Sukrin
2 tsk bakpulver
1,5 tsk pepparkakskrydda
1 ägg
1+1 äggvitor
en halv banan**
2 tsk apelsinjuice**
1 dl mjölk
 
*Skulle vara 1 dl mandelmjöl (sammanlagt) egentligen, men det tog slut igår i mandelkakorna...
**Skulle istället vara 75gr osötad äppelmos.
 
Jag blandade alla ingredienser (utom en äggvita) och mixade ihop. Sen vispade jag den kvarvarande äggvitan hårt och blandade sedan försiktigt ner i smeten. Klickade ut smeten i 12 muffinsformar på en plåt och ställde in plåten i ugnen på 175° i 15 minuter. När muffinsarna svalnat något lade jag på en frosting ihopvispad av:
 
150 gr creme cheese naturell
1,5 msk sukrin melis
 
Här är muffinsarna innan frosting - och njöt det gjorde jag! Testa du med :)
 

Lindt Lindor - Peanut Butter

Jag älskar när det kommer nya smaker på saker och ting. Som den här: Lindt Lindor Peanut Butter - den var jag bara tvungen att testa! Det kan vara svårt med såna här saker, jag menar Lindt-kulor är ju gudomliga bara som de är, så frågan är om jordnötssmöret förstör eller förhöjer ännu mer...?
 
Dagens nya smak!
 
För några dagar sedan smakade jag äntligen en kula, med skyhöga förhoppningar, och blev faktiskt lite besviken.. Även om den hade en väldigt god snickersliknande smak, så blev det lite för mycket jordnötssmörskonsistens på det hela. Ni vet sådär strävt som jordnötssmör blir om man äter det som det är. Men påsen kommer garanterat att ta slut, en till kaffet då och då kanske :)
 
Någon mer som har testat denna nyhet? Och vad tyckte ni i så fall?
 

Ut och in!!

Efter en tids förkylning som jag hade förra veckan och var hemma tis-tors så var det igår dags för gymmande igen. Hade egentligen tänkt träna redan i måndags, men halsen var fortfarande lite slemmig, det blev sent och jag var allmänt omotiverad. Så igår åkte jag dit efter jobbet och trängdes med allt folk! Det var i alla fall mycket när jag kom, så jag fick vänta ett tag på en maskin att värma upp på. Men när jag väl kom ner till gymmet och "min" benpress, var den ledig (som den brukar vara för det mesta) - tur att den inte är så poppis :) Jag började med några uppvärmningsset på låga vikter och sen helt plötsligt så ser jag att jag har satt på min linnet ut och in, Piiinsamt!! Jag kollar mig snabbt i spegeln om lappen sticker ut i bak, men som tur var hade mitt linne ingen lapp, utan bara entt litet tryckt märke på in-(ja, nu ut-)sidan. Att linnet är helsvart gör också att jag tycker att det inte syns att det är ut och in och jag hoppas att ingen annan heller såg det. Annars fick de väl något att skratta åt i alla fall ;) 
 
Jag fortsatte mitt gymmande (med linnet ut och in) och körde med betydligt lägre vikter än vanligt nu, efter förkylningen. Och det gick bra, och särskilt i marklyften kände jag mig riktigt stark :) Kanske blir att försöka komma upp i en särskild vikt nu i det, liksom jag hade 150kg i benpress som mål... Undra vad som är rimligt, 100kg kanske? Aja vi får se, nu blir det nog Step+Core imorgon i alla fall och sen ett gympass igen i helgen, då med A! <3

Veckomatsedel

Måste bara berätta att vi börjat med att planera veckans middagar här hemma, försökte oss på det förut men den "vanan" försvann direkt av nån anledning - men nu ska det gå bättre! På söndagen sätter jag/vi oss ner och funderar ut lite olika rätter att äta under veckan. Har gått igenom sparade recept för att se om det finns något nytt eller gammalt att laga, men även våra receptböcker kommer att gås igenom mer noga framöver :)
 
Vi försöker att få in passande mat på passande dagar. Beroende på om vi har N hemma, så blir det kanske inte allt för stark mat och heller inte mat som tar väldigt lång tid att göra. Om vi ska på kurs eller träna så får det också bli något som kanske tar kortare tid, är "bättre" efter träning eller som är enklare/svårare att göra om man är själv resp två stycken hemma. Sen försöker vi även passa in det så att vi använder upp det vi har i kylen/frysen istället för att vissa saker får stå och bli gamla (det har vi tyvärr varit lite dåliga på).
 
Jag tycker att det bara har blivit fördelar med det här:
- Det blir billigare, både på grund av att man bara behöver handla en-två gånger i veckan (vilken minimerar antal "onödiga" saker man plockar med sig i affären) plus att man slipper kasta saker som blir dåliga.
- Man slipper stressen (!) över att fundera ut vad man ska (handla och) laga för mat varje dag.
- Man ser fram emot att komma hem och laga mat, eftersom man nu har allting förberett.
- Det är KUL att sitta och titta på recepten, gå igenom vad man har hemma och vad som behöver skrivas upp på handlingslistan. Kul när man har tid alltså, annars är det mest jobbigt.
 
Kommer definitivt fortsätta med det här framöver, även om man såklart ibland kommer att få planera om lite grann :) Nu är det ju dock så att jag glömde lägga fram torsken från frysen i morse... (redan ett fel)... Så det får väl bli tining i mikron ikväll - med det går väl det med. Ikväll blir det torsk med bacon och sötpotatismos!

Egna proteinbars

Här om dagen när jag satt hemma och var sjuk ville jag ha någonting att göra. Så jag testade att göra proteinbars för första gången. Gick efter det här receptet men ändrade lite grann, såhär såg mitt ut:
 
100 g proteinpulver (jag använde Eiselt Double Pro Double Chocolate)
2,5 dl havregryn (50/50 fiber/vanliga)
0,5 dl jordnötssmör
2 st mogna bananer
35 g naturella nötter (jag använde para- och cashewnötter)
200gr choklad (jag hade 75% och vit)
 
Jag blandade först proteinpulver, havregryn och hackade nötter i en bunke. Sen mixade jag ihop banan och jordnötssmör till en slät smet och hällde i bunken. Jobbade ihop degen och tryckte sedan ut den på en smörpappersklädd plåt, ungefär 1cm tjockt (och fyrkantigt). Det fick ligga i ugnen i 12 minuter på 175° innan jag tog ut dem och delade de i så stora bitar jag ville ha (gjorde 8 bitar). Jag smälte sedan chokladen i vattenbad och bredde (säger man verkligen så...?) ut den på barsen. De fick sedan stå i frysen tills chokladen hade stelnat (men inte så att barsen frusit) och sen förvarade jag dem i kylskåpet.
 
Och de har gått åt med en rasande fart här hemma! När jag gjorde dem tyckte jag att de blev väldigt torra, själva degen liksom "dammade" nästan och jag funderade hur se skulle kunna sitta ihop som bars. Men efter att jag packat ihop degen så mycket jag kunnat  och haft de inne i ugnen satt de faktiskt ihop lite bättre. Och efter att jag haft på chokladen så blev de ju lite stelare och ännu bättre. Min favorit var såklart den med vit choklad på, de hade den där söta smaken som skulle behövas (de med mörk choklad blev lite för sträv, sa A). Man kunde ha i sötning om man ville, så det kommer jag nog testa nästa gång.
 
De blev ju rätt fina ändå, även om de inte ser fabriksgjorda ut ;)
och billigare per styck blev de säkert också!