(miss?)lyckade Scones och höststädning

I söndags vaknade vi runt halv åtta. Jag gick då upp och började baka (verkligen inte varje dag det händer!). Hade fått för mig att jag skulle laga scones, dels för att det var så länge sen jag åt det, dels för att det kunde vara kul att bjuda på. Men såklart gick det inte riktigt som jag ville...
 
När jag trodde att sconesen var klara tog vi ut dom och lät de svalna lite, när jag sedan skulle dela på sconesen var de alldeles degiga i mitten, så jag fick stoppa in dom i ugnen igen. Då hade ju både ugenen och sconesen hunnit svalna lite. Efter 5-6 minuter trodde jag att NU är dom väl färdiga i alla fall. Fail - fortfarande degiga. Delade då alla på mitten och stoppade tillbaka dom i ugnen i ytterligare 5 minuter. Sen fick de lov att vara klara! Som tur var tyckte alla att dom var goda, även om jag näästan tror att dom sa så för att vara snälla... Kanske blev dom okej, för jag tyckte faktiskt att de var goda trots allt :) och lite lyxfrukost kändes det ju som att det var ändå, nybakt och allt ;)
 
Gofrukost!
 
Efter frukosten blev det direkt ut på höststädning med bostadsrättsföreningen medan familjen packade ihop alla grejer och åkte till Barkarby (det var ju en viss 13-åring som tjatat om det^^). Jag och A rensade en massa ogräs i gruset och mellan plattorna, och oj va fint det blev sen! Sen tror jag att jag är för ung också, jag tyckte nämligen att det var rätt kul att rensa ogräs... ;) haha. Beror väl på att man inte hunnit med att göra det så många gången än antar jag xD städningen avslutades med korvgrillning efter ett par timmar.
 
När vi städat åkte jag och A till Farsta Centrum och jag hittade äntligen (!) ett skärp, har varit i behov av det rätt länge nu... Annars blev det fika och där i kön på Waynes pratade jag lite med Martin Lidberg ;) han hade råkat lägga ifrån sig sina solglasögon vid kassapparaten, så jag påminde honom, varefter han tackade och sa något om att man alltid lyckas lägga ifrån sig dom nån stans och sen är de borta ^^ Såå, inte värsta konversationen alltså :P sen blev det ju såklart krångel bakom kassan när jag skulle beställa... men till slut fick jag min latte i alla fall!
 
Vid fyratiden hämtade vi N och sedan hem mot Tyresö igen. Jag blev avsläppt på gymmet för ett pass Step - och satan va roligt det är! Jag hade en sån endorfinkick efter passet att jag hade kunnat springa hem därifrån! Nu hade jag dock inga skor/kläder för det, och hade säkert inte orkat springa hela vägen heller, men ändå ;)

AW, lägenhetsfix och middagsbjudning

I fredags var jag ut på AW efter jobbet, med ett gäng just därifrån. Vid åttatiden hade vi fått bord för 11 stycken på Jimmys Steakhouse, så dit promenerade vi. Blev direkt på huvudrätten där de flesta beställde Pulled Pork - var nog den bästa Pulled Porken jag ätit tror jag - riktigt gott! :)
 
Långkokt fläskkarré i honungsbarbeque, lök och vitlök,
serverad med tortilla, gurk- och senapsmajonäs, rödlökschutney (sjukt god!),
babyspenat, majskolv och pommes frites blandat med sötpotatisstrips.
 
På lördagen fick jag sovmorgon till strax efter nio och hittade min kära sambo pluggandes när jag kom upp, duktigt tycker jag :) Vid tvåtiden kom min familj ner för att hjälpa till med min gamla lägenhet. För de som funderar har vi hyrt ut min och syrrans gamla lägenhet i andra hand ett år, men nu är det dags att lämna tillbaka nycklarna till Tyresö Bostäder. Först åkte vi och åt lunch, blev den klassiska avokadosalladen på Hörnet i Tyresö Centrum - gott! :) Väl i lägenheten blev det att plocka ner/bära ut de sista grejerna, så som lampor, en badrumsmöbel, matbord+stolar, några tavelhyllor och lite så. Sen spackalde vi även igen lite hål i väggarna. Tog väl ungefär 2 timmar totalt, med lite extrastädning.
 
Till middag lagade vi svamprisotto med fläskfilé, och till och med Lotten (som inte brukar gilla svamp) tyckte att det var riktigt gott! Blev tyvärr ingen bild på maten, som för övrigt var jättegod, men däremot på efterrätten. Den här gången testade jag vaniljpulver istället för vaniljstång i pannacottan - och det blev ju lika bra det med, ännu enklare att använda bara!
 
Vaniljpannacotta med hallon :)

Ny tvättmaskin!

Äntligen har vi gått och köpt en ny tvättmaskin, eller "gått" och köpte kanske var fel ordval. Vi beställde den via tretti.se och fick hem den idag. De skulle komma mellan 9-13 (kul spann, neeej), så jag har varit hemma idag. De hade nog planerat noga, eftersom de ringde vid 12:10 och sa att de kommer om en kvart, och när klockan var 13:00 så hade de burit ut den gamla (trasiga) maskinen, upp den nya, installerat den samt testkört. Nu återstår bara manualläsning och en tom tvättning innan vi kan börja använda den, skönt!
 
En LG fick det bli :)

Sternocleidomastoideus

Träningen gick bra igår men fy fan va ont jag har i nack/halsmusklerna nu (trots att jag inte ansträngde dom alls). Efter vad jag googlat och vad jag känner så är det i Sternocleidomastoideus jag har träningsvärk, vilket för övrigt är de muskler med längst namn i hela kroppen ^^ De känns svullna och trycker liksom in mot min hals hela tiden, vilket gör att jag får en viss illamåendekänsla hela tiden. Det började göra mer ont i går kväll än vad de gjort under hela dagen, jag trodde att det var för att de var överansträngda och tyckt att dagen var lång. Trodde därför att det skulle hjälpa att gå och lägga sig, så att musklerna fick vila under natten. Men tji fick jag, när jag vaknade på morgonen var det ännu värre... Det gör så ont och helst vill jag inte röra på huvudet alls. Funderade på nackspärr, men så illa är det inte och det gör säkert inte ont på samma sätt.
 
Jag undrar hur den här dagen kommer gå, bara att titta rakt fram på datorskärmen är liksom ansträngande... Jag har väl inte så mycket till val mer än att ta mig igenom den.
 
Det är den största muskeln som sträcker sig från örat och ner till nyckelbenet...

Träningsvärk och mera träningsvärk

Idag är det träning på schemat igen, men jag vet inte riktigt hur det kommer gå. Jag har sån sjuk träningsvärk mest överallt :O I lördags var vi och gymmade på förmiddagen, vilket jag inte brukar få så mycket träningsvärk av. Men jag körde lite mer marklyft än vanligt (har iofs typ nyss börjat med den övningen men ändå) och fick en jäkla träningsvärk i baksida lår. I framsida lår blir det aldrig så farligt längre.. Men ett problem när jag gick över till benpressen var att jag fick lite känningar i höger framsida lår ner mot knävecket och bakåt ungefär.. Jag vet inte om det kan ha någonting att göra med att jag den här gången körde den som sista övning (för att den var upptagen hela tiden) och kanske var för trött i benen...? Jag fortsatte i alla fall att köra trots känningarna och genomförde benpressen som jag skulle, så jag hoppas att jag inte känner av något mer idag!
 
Sen i söndags var jag iväg på Step och Core och jäklar va kul det var med step igen, var länge sen sist! Och kul också att de gjort om programmet på söndagar så det är en timme istället för 45 minuter :) Så nytt program innebar ny koreografi och nya utmaningar, och till och med ledaren fick problem med stegen en stund ^^ Sen efter stepen var det dags för core, och jag är van att ett corepass innehåller mage OCH rygg och ungefär lika mycket av varje. Men här var det i princip bara mage (med undantaget för plankan) och alltså olika typer av situps hela tiden, och det klarar jag inte av. Förutom att magen tar slut, så kan jag inte låta bli att spänna nacken när jag gör situps. Idag (och igår) sitter jag alltså med fruktansvärd träningsvärk i nacken och fram under hakan nästan. Är rätt jobbigt faktiskt... Något mer ställe som jag har träningsvärk i från coren, som nästan är ännu mer konstigt, är i mina triceps ;) haha. Blev så förvånad när jag kände det igår, men vet vad det kommer ifrån. En övning var att vi skulle ligga på rygg och skjuta fötterna upp i taket. När min mage inte orkade längre blev det automatiskt att jag pressade mig själv uppåt med armarna (som låg längs kroppen/golvet)... Inte vad man ska göra, men så blev det ;) Sen har jag ju träningsvärk i magen också, både på framsidan och på sidorna - men det är ju inget konstigt.
 
Så ikväll blir det träning igen som sagt, gymmande dock, vilket nu under en period (när jag har träningsförbud för axlarna) mestadels består av ben. Så det ska nog gå bra ändå! :) Nu - mellanmål: kvarg med hallon och mango!

Styrelsearbetet fortsätter

I torsdags kväll var jag på min andra kurs hos HSB, den här gången sekreterarkurs. Kände att senaste kursen var väldigt intressant och lärorik, så jag blev sugen på att gå sekreterarkursen också. Var i och för sig det redan innan första kursen, men ännu mer sen. Det var samma upplägg som sist, 3 timmar inkl. paus. I pausen kom en dam fram till mig och frågade "du bodde i Tyresö väl?", varpå jag svarar med ett lite frågande "jaa". "Ja, och du tränar på Friskis väl?". Men då fick jag fint förklara att jag hade tränat där tidigare. Men hon jobbade tydligen i kassan på Friskis och kom ihåg mig :O Kan ni tänka er?! Måste ju vara hur mycket folk som helst som springer där inne, men ändå kom hon ihåg mig, lite kul sådär :P Vi pratade lite mer om träningen och hon tyckte att jag skulle komm tillbaka till Friskis istället för att träna på konkurrenterna som har en anläggnigen vägg i vägg. Men jag kommer bli kvar på Flex, i alla fall ett bra tag skulle jag tro ;)
 
 
 
Ikväll är det styrelsemöte igen, får se vad vi tar upp för spännande saker då. Och pennan kommer att glöda när jag försöker hinna med att skriva ner allting ;) haha.

Vidare i Örebro

Klockan åtta hade A bokat bort på restaurangen Drängen (eller var det Dr Ängen det hette?) som skulle vara en väldigt fin restaurang. Och om det var sen! Innan förrätten kom in fick vi en varsin liten apertiser som var upplagd på böjda skedar, glömde dock att ta bild på den, så den får ni vara utan. Kommer inte riktigt ihåg vad det var för något heller, men en bit griskött som var kokad väldigt länge och med en massa smaker på var det i alla fall - och väldigt gott! Förrätten sen blev:
 
Knaperstekt getost med rödbetssorbet och karamelliserade nötter
 
Och det var verkligen hur gott som helst! Kombinationen av smakerna var verkligen perfekta :D Rödbetssorbet lät ju lite konstigt från början tänkte jag, och enbart den i munnen smakade (inte helt konstigt) enbart rödbetor. Men tillsammans med getosten och de karamelliserade nötterna så var det verkligen en perfekt smakkombination. Huvudrätten sedan, bestod av:
 
Grillad kalv med kräftravioli, tomat beurre blanc och svartrot
 
Även det var väldigt gott. Kräftraviolin, som också innehöll kyckling, var nog höjdpunkten på den rätten. Till efterrätt tog jag:
 
Chokladsufflé med brynt smörglass och hallonkompott
 
Hade inte alls tänkt ta den efterrätten från början, men när jag fick höra att glassen hade vit choklad i sig drog sig liksom hela jag till den efterrätten. Vit choklad-glass är ju hur gott som helst! :) Tyvärr så tyckte jag inte att glassen smakade nå vit choklad, men det var jättegott i alla fall!
 
Efter restaurangbesöket promenerade vi tillbaka mot stan. På vägen blev vi sugna på godis (ja jag vet att vi åt efterrätt nyss, men det kan inte hjälpas) så vi stannade och köpte en påse Ahlgrens Bilar på vägen till hotellet. Man tänkte inte alls på vad klockan var, så vi gick in på Pressbyrån, där det lyste och var några personer. Men när vi precis klivit in ropade han i kassan att de stängt, det var bara killen där borta som skulle få köpa en tidning. Snopna gick vi vidare och kollade på klockan 22.59.45 - de stängde alltså kl 23... Vi hade dock sett en annan kiosk tidigare under dagen dit vi gick och fick vårt godis till slut ;)
 
På söndagen sedan vaknade vi efter att ha sovit i en säng som jag tyckte var alldeles underbar. Inga hotellsängar brukar vara sådär sköna... Täcke, kudde och madrass var perfekta (för mig) - så ett stort plus till First Hotel! Vi åt frukost, checkade ut och började promenaden mot Wadköping. Det var gamla små röda timmerhus (några i annan färg och ej timmer) i ett jättemysigt litet samhälle. Trots att klockan bara var runt tio på förmiddagen en söndag hade några småbutiker öppet :) Typ allting där inne var ju fint, men vi köpte ingenting i alla fall :P Vi gick sedan runt i Stadsparken igen och knäppte ytterligare kort på blommorna som fanns där. Här kommer en samling av blommorna och Wadköping (och kanske lite annat) från båda dagarna:
 
(klicka för större bilder)
 
Det här blev en av mina favoriter.. :)
 
(klicka för större bilder)
 
Det här känns verkligen som att det är Örebros symbol - slottet! :)
 
 
    
(klicka för större bilder)
 
Lilla Butiken i Wadköping
 
  
(klicka för större bilder)
 
Vi var kvar några timmar till i Örebro och hann med lite shopping/fönstershopping och en fika/lunch innan vi åkte hem. Det blev en latte (igen) och en grillad bagel - Mums :) Sen åkte vi hem och jag gjorde min plikt, nämligen röstade. Riktigt mysig helg med min finaste <3 och en stad jag vill tillbaka till :)

Stark som en björn

Har alltid tyckt att det varit så konstigt med folk som sitter och lyssnar på någonting i hörlurar, och sen helt plötsligt börjar skratta. Men jag tror jag börjar förstå det där nu, tack vare Kalle Zackari Wahlström :) Dagens tips blir alltså att lyssna på podcasten om honom HÄR.
 
Synd bara att nästa säsong av tv-programmet Svett och Etikett börjar först i vår...
Var det några av er läsare som tittade på första säsongen? Och vad tyckte ni?
 
(bild lånad från svtflow)
 
 

Örebro Raceday

I helgen var vi till Örebro, jag och min fina sambo, för att titta på Örebro Raceday. Vi åkte vid niotiden på lördag morgon/förmiddag och var framme vid halv tolv ungefär. Egnetligen var det incheckning på hotellet först kl 14, men vi frågade om det var möjligt att checka in då vi kom dit, och det var det. Så vi gick upp och tittade på rummet, lämnade väskorna och gick sedan ut för att möta A's kompis Kenta. Vi gick sedan runt lite inne i stan, bort mot Race-området. Men eftersom att det var ett "stint" som höll på just då bestämde vi oss för att gå dit först när nästa började. Medan vi väntade satte vi oss på en uteservering i solen. Jag som kände mig lite bakis och fortfarande hade lite småont i magen sedan dagen innan nöjde mig med en ramlösa medan de andra två tog öl :P
 
När klockan blev halv två gick vi in på Raceområdet (som i princip enbart bestod av killar/män, eller som jag, tjejer som följde med sin pojkvän in, haha) och ganska snart började alla bilar komma ut. De körde och visade upp sig och lät en hel del, och tro det eller ej, det var rätt kul att se ;) Kanske var för att det mestadels var riktigt snygga bilar som åkte förbi och jag fick stå och fota allihopa. Var rätt svårt att hinna få med dom på bild dock, så några bilder blev väldigt tomma om man säger så xD men här kommer ett urval:
 
(klicka för större bilder)
 
När Marcus Ericsson kom ut på banan i F1-bilen var det ännu svårare att fotografera. För det första gick det väldigt snabbt, och för det andra ställde sig alla upp och gick ner mot staketet..
 
 
Här är min absoluta favorit - Bumbelbee ;D 
 
Efter att vi kollat på alla körande bilar, gick vi runt och tittade på dem stillastående en stund, plus F1-shopen där två vissa personer ville kolla ;) Sen blev det en ganska lång promenad runt hela Race-området innan vi stannade till på stortorget för en fika ;) Det blev en macka med typ10 olika sorters pålägg (ja jag var hungrig) och en latte för mig :)
 
Haha ^^
 
Blänkande fint ska det va' 
 
Det är något speciellt med gula bilar alltså... ;)
 
Efter vi suttit och fikat och därmed blivit lite piggare tog vi en promenad ner mot Stadsparken. Gick förbi det fina slottet på vägen dit, där det var ett bröllop som pågick/precis var avslutat. Stadsparken var riktigt fin, och stor! Det fanns hur mycket blommor som helst, vilket var en fröjd för mig och min kamera ;) hihi. Fanns även en jättestor lekpark, eller flera delar faktiskt, där inne som säkert Neo hade tyckt om. Vi får ta med honom nästa gång kanske :) När det sedan närmade sig Kentas avgångstid följde vi med honom bort mot tåget och gick sedan upp på hotellrummet för att fixa iordning oss för kvällens restaurangbesök.
 
Fortsättning följer...

Nytorget med vänner

I fredags hade det sedan länge varit bestämt att det skulle bli AW för vår del. Eftersom det är så svårt att hitta ett datum som passar fyra olika par, så blev det till slut den 12 september som i alla fall tre av paren kunde på.
 
Vid halv fem-tiden tog jag och A pendeln mot Trångsund (aka Trångkan) där Sandra och även hennes Robban var. Där blev det dryck och lite snacks i väntan på Filip och Lisa som sedan kom dit en stund innan sju. Efter mer snack och lite mer att äta/dricka gick vi sedan mot bussen allihopa och åkte in mot stan. Filip hade bokat bord för oss alla på Nytorget 6. Tur man har folk som har varit på lite olika restauranger, för jag själv har så dålig fantasi ;) Då alla var hungriga, plus att vi ätit lite snacks innan, så gick vi direkt på huvudrätten. För mig blev det:
 
Rotigrillad porchetta med tryffelpure, bakade smålökar och kantareller
 
Min rätt blev även kallad "grisbulle" under kvällen, eftersom det var en stor "skiva" gris som var rullad med fyllning och sedan helgrillad. Det jag fick var sedan en skuren skiva av hela rullen, som en rulltårta/bulle ungefär ;) Efterrätten sedan blev för min del:
 
Grillad ananas med mjölkchoklad, havssalt, vaniljglass och brownie
 
Båda maträtterna var riktigt goda, men jag fick väldigt ont i magen på slutet. Det känns inte som att jag fick det utav för mycket mat eller så, utan det gjorde ont på ett helt annat sätt. Kanske att jag fick ont av bubblet vi drack hemma hos Sandra innan vi åkte in mot stan, för jag fick nämligen det i Paris efter Moulin Rouge också, och det var samma champagne... Känns ju konstigt, och väldigt tråkigt om det skulle vara så - för champagnen var väldigt god :) Men förutom den magknipen/värken så hade vi en väldigt trevlig kväll, och jag är glad över att jag fortfarande träffar de två personer (Filip och Sandra) som var de första jag faktiskt pratade med i högskolan :)

Sommarhelg i September

Borde egentligen ha publicerat det här inlägget betydligt mycket tidigare i veckan, men hade inte fixat med bilderna. Och nej, jag ville inte lägga ut det utan dom ;) men men...
 
Förra veckan var N's dagis stängt på torsdagen och fredagen, så pappa A var hemma med honom. På fredagen flexade jag ut och åkte med dem till Enköping för helgmys och diverse släktträffar :) Vid elva var vi framme och passade först på att överraska A's farmor och farfar, som blev glada och överraskade över att vi kom. N hittade en gammal spinnrock där inne som han tyckte var riktigt roligt att trampa på ;)
 
Eftersom det skulle bli fint väder kände jag mig tvungen att prova min nya klänning som jag köpte (på rea) i Paris. Trodde jag skulle få frysa, men det blev väldigt varmt till slut :)
 
Vid halv ett gick vi ner till stan och mötte upp svärmor, som slutade jobbet då, och Benny för en utelunch på Stattshörnan. Var riktigt soligt och fint väder, kändes nästan som sommar igen - härligt! Blev pastalunch för min del, mycket gott :) När vi ätit skulle vi gå till en lekpark, så att N fick leka av sig lite, men han somnade. Istället så gick vi ner mot Drömparken och Åpromenaden. Just Åpromenaden var något som A's mamma tyckte att jag borde se, "jag som tycker att det är så kul att fotografera". Och visst hade hon rätt! Där fanns det massor av härliga småparker, med olika teman, som "blomsterelever" hade fått sätta ihop. Här är några bilder därifrån:
 
Getinggult...
 
(klicka för större bilder)
 
 
Mycket getingar fanns det där...
 
Tema: Robin Hood (klicka för större bilder)
 
 
(klicka för större bilder)
 
 
Efter någon timmes promenad gick vi tillbaka till bilen och åkte vidare hem till dom. N fick sedan stanna kvar och leka en stund medan jag och A åkte iväg och träffade A's bror (få se nu, det blir min... heter det någonting förresten? eller kallar jag bara honom A's bror? ) och gav honom födelsedagspresent, då han fyllt år. Resten av kvällen spenderade vi hemma hos svärmor och Benny där det bjöds på Tacos och fika :)
 
På lördagen gick vi upp själva och åt frukost och åkte ner mot stan. Först var vi hem på besök hos A's mormor en stund, hon tyckte det var jättekul att träffa N igen, och oss också kanske ;) Sen var det tandläkaren som gällde på A's del. Vi hälsade på svärmor (som jobbar där) medan A var på undersökning, och N fick två studsbollar som han sedan stolt visade upp för alla :) Gjorde oss sedan klara för att åka iväg till Västerås.
 
Först blev det ett besök på Erikslund där vi inhandlade skor till både mig och N. Blev ju dyrt, så det var tur vi hade presentkort i alla fall ;) Efter nån timme åkte vi hem till A's pappa (ja svärfar alltså) och hans fru Kerstin där vi var bjudna på middag kl 16. Vi fick god Flygande Jacob :) Även Kerstins dotter var där med sin pojkvän, trevligt! När vi ätit middag gick jag, A, N och svärfar ut till en lekpark bortanför där de bodde. Det var inte så mycket barn där, så jag och A satte oss på en sån här gunga (med N såklart):
 
  
...och gungade och gungade. A hade aldrig testat en sån, och för mig var det måånga år sedan. Men oj va kul det var (man fick en liten barnasinnet-kick av det faktiskt), och N tjöt av skratt och tyckte det var jättekul han med - som att åka karusell :) Vi lekte lite mer i lekparken innan vi gick tillbaka hem till svärfar, där det serverades efterrätt. Lagom till den kom även Kerstins son dit med sin flickvän, trevligt det med! Så det blev en massa snack till fikat (och även efterråt) medan N lekte med oss alla. Han tog oss, en och en, med till toaletten, för där fanns det spöken. Han hade fått låna en ficklampa som han skulle lysa med in i mörkret, så det var jättekul ;) Varje gång han kom ut från toaletten skulle han berätta för alla att det fanns spöken där, och sedan gå dit igen - med någon annan ;) Sådär höll han på i säkert 1,5 timme, så vi bytte av varandra bra allihopa.
 
Senare in på kvällen blev det ännu mer "gotta", ja man behövde ju inte direkt gå hungrig ;) de hade gjort iordning ost och kex, och då inte bara "vanliga kex". Det fanns starka chilikex, små ugnsrostade brödbitar med chevreost på, miniostpajer m.m. De ugnsrostade brödbitarna blev supergoda med lite ringlad honug på och ostpajerna smakade pizza - supergott alltihopa! :) När vi sedan åkte "hem" till Enköping igen, somnade N direkt i bilen, så det var bara att bära in honom sen och göra oss själva klara för sängen.
 
På söndagen sen fick vi finfrukost hos svärmor, bla äggröra och parmaskinka - lite lyxigare än bacon. Senare gick vi ner mot stan, stannade vid en lekpark så att N fick leka av sig lite på vägen ;) väl nere på stan så var första målet även det en lekpark, nämligen i Skogsparken. N lekte en massa och hittade en kompis som han sprang upp för berget med, och slängde sig ner i rutschkanan med, dom var så söta så :) väldigt söta var även den tjejens små tvillinglillasystrar som låg i vagnen! Enäggstvillingar var dom också, på några månader :) så där pratade vi lite med mamman ett tag (vilken var svärmors jobbarkompis dotter). Efter en stund kom A's bror ner på stan,varefter vi gick ner till Café Magnifik och fikade. Var så himla fikasugen, så en latte med hembakt bröd med salami och mozzarellaost på satt verkligen på sin plats :) A och hans bror tog sedan bilen (för att se Formel 1:en), medan vi andra gick, hem till svärmor och Benny (blev dock en liten glasspaus på stan också, troligen sista mjukglassen ute för det här året). En stund efter det blev det hemresa för vår del, efter en riktigt trevlig helg :)
 
 

Obehagligt spänt + Träningsförbud

Igår var jag hos naprapaten - igen, kanske man ska tillägga. Har ju gått dit lite till och från sedan förra hösten tror jag det är. Brukar alltid vara så stel i nacke-rygg-partiet och får ofta huvudvärk av det. I omgångar har det blivit bättre.
 
Den här gången var det inte därför jag gick dit, utan för att jag haft ont i axeln i sen i somras. Har hela tiden trott att det varit ifrån när jag började med en ny övning på gymmet, nämligen Hantellyft åt sidan. Fick en, vad jag trodde var, väldig träningsvärk efter första gången. Vilket iofs inte hade varit så konstigt, då det var en ny övning. Men jag hade ont i 3-4 veckor, och dum som jag var trodde jag att det skulle lägga sig själv... När sedan den ihållande smärtan la sig hade jag fortfarande känningar i axeln och alla rörelser med armen gick inte att göra som vanligt. Ibalnd fick jag ont, men mest kändes det bara att det var någonting där. Jag testade även att börja köra den övningen på gymmet igen, med tanken på att "gör det inte ondare blir det nog inte värre", men det var nog dumt även det.
 
Igår var jag alltså hos naprapaten. Han trodde, liksom jag, att min smärta kom från den där övningen och sa att det ofta kan bli så med axelövningar. Jag fick några utlåtanden om min axel, och det var bland annat att det var obehagligt spänt på baksidan av stället där armen, axeln, bröstkorgen "möts". Han tryckte på en punkt han hittade där och det strålade ut i antingen framsidan av axeln, där jag hela tiden haft mest ont, och även ut i hela armen och tummen. Fyfan va ont det gjorde! Han sa att jag var mer spänd än jag själv trodde och att jag skulle komma tillbaka nästa vecka. Så det är inbokat nu!
 
Till råga på allt så fick jag träningsförbud med alla axelövningar, särskilt där jag har händerna över axelhöjd. Får bli ben- och bålträning ett tag nu (jag som har sån sjuk träningsvärk i benen) och kanske lite biceps/triceps istället. Starting tonight!
 
 

Samedi à Paris

Måste ju avsluta berättelsen om Paris :) även om det går lång tid mellan inläggen...
 
På lördagen gick vi upp och åt frukost och begav oss sedan bort mot distriktet Montmartre. Där gick vi runt en stund, då det faktiskt var ett väldigt mysigt kvarter. Eftersom inga butiker öppnat ännu så gick vi vidare direkt till Basilique du Sacré-Cœur, som skulle vara den bästa utsiktplatsen att se Eiffeltornet ifrån. Men vi gick och gick upp för trapporna mot kyrkan tills vi nästan stod på kullens topp, som för övrigt är den högsta platsen i Paris, utan att se Eiffeltornet. Men, när vi gått upp för hela trappan såg vi till slut Eiffeltornet bakom några träd... Vi hittade en liten mysig gata med butiker där runtomkring som vi gick runt på innan det var dags för kyrkan. Vi beslöt oss för att både gå upp och in i den och började med de 300 trappstegen uppför. 300 är väl inte så många, tänkte man när man började gå, men oj så jobbigt det var! Trappen var en supersmal spiraltrappa med dålig luft i, så det kanske inte var så konstigt. Men, när vi väl kommit upp för alla trappstegen, då såg vi Eiffeltornet väldigt bra - så det måste vara det alla menar ;) Blev en del fotografier (vem trodde något annat?) innan vi gick ner igen. Insidan av basilikan var jag inte lika imponerad av dock... Tänkte mest på att det var konstigt att det kunde komma in så mycket folk som lät medan det var någon typ av predikan i kyrkan, måste ju ha stört något fruktansvärt.
 
Var en lång bit innan man kommit upp till kyrkan...
 
(klicka för större bilder)
 
Roses are red, violets are blue...
 
(klicka för större bilder)
 
Utsikten mot Eiffeltornet :)
 
Efter besöket på Sacré-Cœur blev det en sväng in på butiken Pylones där vi köpte en glasskopa. Det roliga var att vi var in på den butiken när vi var i Prag i våras, jag tyckte att det var en riktigt häftig butik, men vi köpte ingenting. Såhär i efterhand har vi gått och tänkt att vi borde köpa en glasskopa nån gång, och då kom jag att tänka på de vi sett i Prag. Vi sa att "går vi nångång in på en sån butik nån gång igen, så ska vi köpa en glasskopa" - sagt och gjort, där slog vi till :D
 
Såhär såg den ut :)
 
När vi gått runt en liten stund satte vi oss på ett fik/restaurang för att ta lite kaffe och crêpes. Det hela började dock med att jag fick en massa kaffestänk på byxorna när servitrisen skulle plocka bort från bordet bredvid. Hon ursäktade sig lite snabbt och sen var det inte mer med det. Vi trodde sedan att hon skulle komma och ta beställning av oss ganska snabbt och att jag kanske skulle få någonting för att hon spillde på mig, men det hände absolut ingenting. Så efter att vi väntat ett bra tag gick vi därifrån till ett annat ställe. Där fick vi jättebra service och goda crêpes! :)
 
Vid klockan 14 hade vi kommit ner till Notre Dame Cathedral där det var lååång kö för att komma in. Vi var inte så intresserade av det, så vi gick bara och tittade från utsidan och, återigen, knäppte massa kort.
 
(klicka för större bilder)
 
Lite poserande måste det ju bli som vanligt ;)
 
Tycker verkligen om hur den här bilden blev :)
 
(klicka för större bilder)
 
Vi började bli väldigt trötta efter promenaderna vi gått och kände att vi snart skulle behöva åka hem till hotellet för att vila upp oss inför kvällen. Men eftersom att vi hade tid kvar, och även mer saker vi ville se, så åkte vi till det stora köpcentret Galeries Lafayette. Och om det var stort!! A ville bland annat titta på skor, så vi gick runt på skoavdelningen (första våningen) och funderade varför vi aldrig hittade några herrskor. Gick och kollade på skylten vid rulltrapporna om vad det var på alla sex våningara, men där stod det att det bara var tjejgrejer överallt. Är det verkligen så att det är en galleria bara för tjejer, tänkte vi. Men efter en stund såg vi att det stod en skylt med en pil som pekade åt det håll som "herr-gallerian" låg på. De satt alltså ihop och var typ lika stora båda två :O Det blev dock inte så mycket tittat inne i gallerian, det var alldeles för stort och för mycket folk plus att vi var förkylda och jättetrötta. Så vi gick ut, vilket det också tog ett bra tag, för vi hittade inte utgången...
 
Flashig galleria va...? ;)
 
Väl tillbaka på hotellet blev det att gå och lägga sig och vila en timme. Jag la mig under täcket direkt och somnade i alla fall till innan klockan ringde kl 18.00. Då var det bara att väcka sig själv, göra sig fin och gå iväg. Nu var det nämligen dags för Moulin Rouge. Väl där blev det inte ett enda kort knäppt då vi varken hade kamera eller telefon med oss. Detta var såklart eftersom vi hört på förhand att man absolut inte fick knäppa kort och att folk hade behövt lämna ifrån sig saker när man kom in, om man hade det med sig. Då kunde vi väl lika gärna lämna de på hotellet tänkte vi... Smart! När vi kom dit så insåg vi ju att vi åtminstone borde haft en telefon med oss så att vi kunde knäppa på utsidan av byggnaden. Sen var det faktiskt en hel del folk som knäppte kort inne i foajen och även där inne på maten, innan showen börjat. Så där satt man och var lite irriterad över vårat misstag... Men men, det var ju showen vi var där för! Först var det dock middag som bestod av:
 
...plus en flaska champagne ;)
 
Förrätten, där jag tog första alternativet, var helt okej. Huvudrätten, där vi båda tog andra alternativet var gudomlig - en sån bra smakkombination! Efterrätten, där vi båda tog första alternativet, hade vi väldigt skilda meningar om. A tyckte att den var hur god som helst, medan jag tyckte att det smakade som en tårta som stått i kylskåpet i några dagar och blivit sådär vattning (om ni vet vad jag menar?). Men champagnen var supergod, så det var ju tur det ;) haha.
 
Efter att maten dukats av var det dags för show! Och det var verkligen show, mer show än dans om jag får säga så. Trodde att det skulle vara lite mer avancerad dans, men det var väldigt mycket uppvisande av dansarna och deras utstyrslar (som bestod av lite glitter, snören, pärlor och fjädrar^^). Det hade jag ju iofs förstått innan att det skulle vara mycket av också ;) Det jag dock blev väldigt imponerad av var akrobatik-numrena dom framförde. Riktigt bra! :) Allt som allt var det ju en riktigt bra och minnesvärd kväll tillsammans med min fina A, men jag vet inte om jag tyckte det var värt priset direkt... :P
 
En bild på programmet och fotografiet vi köpte blev det ju i alla fall :)
 
Söndagen blev bara en hemresedag för vår del, så den tänkte jag inte skriva något särskilt om.

Vendredi à Paris

När fredagen kom och vi hade fått sova till halv nio (vaknade av oss själva) så gjorde vi oss färdiga för att gå ner och äta frukostbuffé. Vi var ensamma nere i frukostsalen hela tiden, men då kanske vi ska tillägga att hotellet var ganska litet också. Frukosten var helt okej, men verkligen inget wow. Det var en typisk frukost utomlands skulle jag säga :P När magarna var mätta och fyllda med socker (kändes så i alla fall) tog vi tunnelbanan ner mot stan och Louvren. Klockan var bara 10, så det hade inte hunnit bli någon kö när vi kom dit - skönt! Vi betalade, gick in och började jakten på Mona Lisa. Museet var helt klart det största jag varit in på och vi gick en bra stund innan vi hittade/kom fram till den mest berömda tavlorna av de alla. Mona Lisa var verkligen inget som imponerade mig.. Tavlan var liten, bakom glas och såg precis ut som alla de bilder man sett av just den tavlan (yeah I know, it's copies...). Tavlan mitt emot var däremot sjukt stor och sträckte sig från golv till tak, så den blev jag betydligt mer imponerad av. Vi fortsatte sedan turen genom museet, tittade på en massa tavlor och förvånades över en viss Selfie-pinne som folk hade för att ta kort på sig själva. De använde dessutom den dåliga kameran på telefonen, istället för att bara vända på den ^^. Efter att ha gått o tittat på tavlor väldigt länge kollade vi på kartan vart vi var nån stans och insåg att vi hade hur mycket som helst kvar av museet. Vi gick runt i delen med inredning från olika epoker och tittade och sen en sväng in på den medeltida delen, sen fick det räcka tyckte vi. För de tre våningarna som var kvar, de orkade vi inte pallra oss igenom.. Köpte te och en magnet inne i Souvenirshopen också ;)
 
Ingången till museet :)
 
(klicka för större bilder)
 
En av mina favorittavlor där inne :)
 
Mona Lisa och lite andra bilder (klicka för större bilder)
 
"Napoleon apartments"
 
Som en bal på slottet.. I pikétröja ;)
 
Efter museebesöket var vi rätt trötta båda två, och förkylda, så vi tog tunnelbanan bort mot Triumfbågen. Stod och tittade på ett gäng killar som dansade på gatan ett tag innan vi gick vidare på Avenue des Champs-Élysées, som var det största promenad- och shoppingstråket i Paris. Fanns allt från H&M och Zara till Louis Vuitton och exklusiva bilaffärer. Blev även en lunch längs den gatan innan vi gick mot Triumfbågen. Rondellen, eller vad man nu ska kalla den, som var runt Triumfbågen var sjukt stor och typ 5-filig (utan linjer), förstår inte alls hur man kunde/skulle köra där. Men att gå var inte världens lättaste det heller ;) vi fick korsa en hel del gator innan vi kom till gången som gick under jorden till Triumfbågen. Sen verkade det som att det kostade pengar att ens komma upp i marknivå, så vi gick vidare.
 
Watch out!
 
(klicka för större bilder)
 
Arc de Triomphe
 
Jag gick och blev KÄR också, i en AMG.... ;D
 
Nästa stopp blev La Maison de Chocolat, ett ställe som var rekommenderat att besöka. Fanns riktigt fin choklad och även macarons, så det köpte vi på oss lite av. Var första gången jag smakade på macarons och de var riktigt goda. Vi köpte smakerna choklad, hasselnöt, pistage och kokos/lime. Hasselnöt var godast :)
 
Macarons med chokladfyllning
 
Butiken, och macaronsen vi köpte :)
 
Ojoj, tråkar jag ut er nu med en massa bildbombningar? I så fall kanske ni ska sluta här, jag tänkte nämligen skriva/visa vad vi gjorde resten av eftermiddagen/kvällen också ;)
 
Efter chokladinköpet åkte vi tillbaka till hotellet för att vila en stund (och såklart smaka på våra macarons ;) ) för att sedan åka in mot Eiffeltornet. Vi var en bit ifrån och knäppte lite kort innan vi letade reda på rstaurangen vi tänkt äta på (också en rekommenderad). Restaurangen Le P'tit Troquet var en mysig liten restaurang som nästan kändes som någons vardagsrum. Det blev en trerätters som för mig bestod av detta:
 
Risotto med parmaskinka och sparris
 
Det här är A's vita fisk med rattatouille och chorizo, min rätt där bakom (som inte gjorde sig lika bra på bild) var Anka med cidersås, stekt äpple och potatis.
 
Chokladtartlett med vitchokladglass (som tyvärr inte smakade vit choklad...). A hade rödvinsmarinerade fikon och vaniljglass. Sen fick vi in en tredje efterrätt också, och det är ju nästan en historia i sig...
 
Den tredje efterrätten fick vi för att vi frågade vad det var för någonting i menyn. Ingen av oss kan ju franska, så det som stod på franska förstod vi inte alls. Sen det som stod på engelska var inte det mest lättförståeliga heller, för det var jättekonstigt översatt. Servitrisen försökte förklara lite vad det var och vi förklarade tillbaka vad det stod att det var, typ ;) Vi fick sen in den för att "smaka på den och sedan berätta vad de skulle skriva i sin meny", men det var lättare sagt än gjort. Var grymt gott i alla fall och smakade som dumlefluff ungefär, eller som en lite mildare dumlekola (utan chokladen runt). Var dock lite svårt att förklara tillbaka ;)
 
När vi ätit färdigt och det hade blivit helt svart ute gick vi tillbaka till Eiffeltornet. Det var betydligt häftigare att se det i mörker, och såklart på så nära håll. Klockan var elva när vi kom dit (vilket vi reagerade på först senare) och det var inte alls särskilt mycket folk där. Vi gick runt och tittade en liten stund innan vi tog och åkte upp i tornet, knäppte lite kort, kollade på utsikten för att sedan åka ner igen. Precis när vi stod "inne" i tornet och köade till hissen, började det blinka, precis som när vi kom dit (kl elva). Då gick det upp för oss att Eiffeltornet tydligen blinkar en gång i timmen, så det skulle man ju ha velat få med på bild... ;) Menmen, vi har varit där, sett tornet och varit upp i det, och det räckte ändå rätt bra :) Var dock häftigare att stå nedanför och titta upp på hela än att vara där uppe, det kändes mest som att stå på en balkong.
 
Tour Eiffel
 
Och igen råkade jag hamna framför kameralinsen...
 
(klicka för större bilder)
 
 
Tunnelbanorna hade ju precis slutat gå sen också när vi kom fram till dom, så efter en stunds lätt irritation och en bits promenad tog vi en taxi tillbaka till hotellet. Smidigt, snabbt och skönt, vi som var väldigt trötta!

Jeudi à Paris

I torsdags morse ringde våra klockor vid halv sex, vi gjorde oss iordning och åkte sedan mot Arlanda. Blev buss, tunnelbana och Arlanda Express dit, och det gick som på räls... ha ha, den var dålig ;) väl där var det incheckning av bagage och frukostbuffé som gällde. Hann även med lite spontanshopping innan planet skulle gå :)
 
Örhängen / Ring från Snö Of Sweden / Nagellack från Loreal Paris
 
9.20 lyfte planet mot Oslo. Där mellanlandade vi en liten stund och sen bar det av igen, där här gången direkt emot Paris. Landade 13.25 och tog därefter tåget in mot stan. Även om vi hade hört att det var långa sträckor i Paris så uppskattade vi sträckan till hotellet lite fel, kändes som att vi gick och gick innan vi väl kom fram. Vi checkade in på Hotel France Albion och fick ett mysigt litet rum.
 
 
När vi lämnat alla grejer var vi redo för att gå ner mot stan. Vi ville sätta oss på ett fik för lite kaffe och något gott till. Saken var den att vi (återigen) gick och gick, utan att hitta ett enda fik. Jag blev grymt förvånad! Efter att ha gått förbi en massa restauranger (där man såklart kunde köpa kaffe/espresso/macchiato osv) och en hel del bagerier (där man kunde köpa bakelser, tårtor mm, men bara för att ta med sig), ett Starbucks (vi ville vara lite mer franska än så...) hittade vi till slut ett ekologiskt litet fik där vi till slut fick oss en varsin espresso med tiltugg. Jag var inte särskilt imponerad av Madeleine-bakelserna, men A tyckte att de var desto godare.
 
Vi fortsatte därefter vår promenad ner mot de centrala delarna av Paris, med siktet inställt på Louvren. På vägen dit kom vi fram till en liten marknad där de sålde en hel del crêpes, såklart var vi tvugna att smaka! Det blev kanel och socker på och det var riktigt (kladdigt och) gott! :) Hann öven bli lite oroliga över vädret, vi som varken hade paraply eller regnjacka med oss ut.. Men som tur var kom det endast en liten kort regnskur medan vi satt och tog ett glas vin under tak :)
 
Mmm... :)
 
(klicka för större bilder)
 
I parken "Jardin Nelson Mandela" framför Eglise Saint Eustache.
 
Väl nere vid Louvren bestämde vi oss för att "vi går in på museet imorgon". Just då blev det "bara" en massa fotografier och beundran av pyramiden och själva byggnaderna runtomkring. När vi gick över den låsprydda bron från Louvren knäppte vi även kort på den kända bron Pont Neuf (den äldsta bevarade bron över floden Seine) utan att vi tänkte på det :P det var först på lördagen, när vi skulle gå och titta på den, som vi kom på att vi redan sett den, haha.
 
Byggnaden runtomkring tog ett tag att komma igenom, den var riktigt stor...
 
...men till slut kom vi fram till själva pyramiden!
 
...och vi var ju såklart tvugna att ta lite bilder vid Louvren, liksom alla andra som var där :)
 
Här står vi på bron Pont des Arts och knäpper kort bort mot Pont Neuf, utan att veta om det som sagt ;)
 
När vi sedan gått runt och tittat ett bra tag tog vi en paus i den stora parken Jardin des Tuileries. Det verkade vara en stor samlingspunkt för folk i staden, där man bara satt och tog det lungt. Fanns massvis med stolar att sitta i runt de olika poolerna/fontänerna och det låg liksom ett lugn över hela platsen. Kanske var det för att man hade Louvren bakom sig och både Place de la Concorde med den stora Obelisken och Triumfbågen framför sig.
 
Solen låg på École du Louvre väldigt fint...
 
...men även här blev vi rädda för att ovädret skulle braka lös. (klicka för större bilder)
 
Obélisque & Arc de Triomphe
 
Efter att ha gått igenom hela parken insåg vi att det var alldeles för långt att gå till Triumfbågen, i alla fall för våra trötta och halvförkylda kroppar. Så när det började skymma, vände vi vid Place de la Concorde och letade rätt på ett ställe för att äta på. Vi hittade ganska snabbt en restaurang (Flottes) som såg väldigt mysig ut, så där gick vi in. Maten var riktigt god och vinet likaså. Men bäst av allt var nog efterrätten ändå. Vilket fint rim det blev där ;) 
 
Råkade även få syn på Eiffeltornet från Place de Concorde, som att man skulle kunna missa det...
 
Det var ju ett måste att testa anka när man var i Frankrike tänkt vi och slog till på det båda två. Här är min anka med champinjoner, samt potatismos med vitlök och ost i (A´s anka i bakgrunden). Lite flottigt var det, men gott!
 
Citrontarlett till efterrätt - gudomligt gott och en väldigt frisk smak :)