Första hostfria natten...

...på hela veckan. Kan ni förstå hur skönt det känns?!? Varje natt hittills har jag vaknat nån gång runt två tre-tiden och börjat hosta och hosta och hosta. Har varit vaken i ungefär 1,5 timme varje gång, då man ofta trott att hostan lagt sig och man har gått tillbaka till sängen. Men sen har det börjat så fort man lagt sig, och man vill ju inte hålla A (och N vissa nätter) vaken heller, så då har jag fått gå upp igen. Så det har inte varit kul att gå till jobbet onsdag och torsdag (var hemma måndag och tisdag) när man varit så trött. Usch och fy, jag hade sån ångest igår kväll när jag gick och la mig. Sen vaknade jag inatt igen, MEN jag hostade inte - halleluja! Tanken gick dock hela tiden "hosta inte, hosta inte". Sen somnade jag om och var såå lättad när jag vaknade i morse :)
 
Och nu är det fredag - hur skönt är inte det?!
 
 

Fettorsdag

I tisdags var jag ut och träffade Sandra efter jobbet. Vi åt/fikade på Café Bistro Gamla stan. Det var ett mysigt ställe och vi satt där i närmare tre timmar och pratade och hade det trevligt :) Men eftersom jag inte var hemma då blev det heller inget semmelbak då. Istället tog vi det igår, när även Neo var hemma hos oss.
 
 
Här är det någon som redan hunnit smaka en semla... ;)
 
Jag testade att baka en hälsosam variant av semlan, utan socker och utan vetemjöl. Istället innehöll den mandelmjöl, kokosmjöl, pofiber, sukrin och såklart en del andra, mer vanliga, ingredienser. Semlorna blev små, men ändå lagom stora. Jag tyckte också att det var goda, men att det var någonting som saknades smakmässigt. Plus att jag fick en sån där konstig kall känsla i svalget/halsen som jag fick förut nån gång när jag bakade kakor på mestadels mandelmjöl. Så det gjorde ju att de fick sämre betyg också... Är det någon som varit med om det själv? Eller någon som vet vad det beror på?
 

Divergent

När man är hemma och är sjuk, då har man tid att titta på film. Och det var ju tur att A tipsade mig om att se Divergent, som jag faktiskt inte sett innan. För jäklar vad jag gillade den filmen! Riktigt, riktigt bra :D nu kanske jag är väldigt efter med att se den här, men bättre sent än aldrig sägs det ju ;) och jag säger såhär till er - har ni inte sett den - se den nu! Själv ser jag nu fram emot 20 mars nu, då premiären av uppföljaren Insurgent går (inte för att jag tror att den kommer vara lika bra, men hoppas kan man ju)!
 
Shailene Woodley och Theo James gör båda deras roller riktigt bra - och de är ju så snygga tillsammans ;)
 
(bilder lånade från olika googlesökningar) 
 

Utlovat recept!

Här kommer receptet på de goda "Kolabrownies med Nutellagömma" som jag gjorde till Alla hjärtans dag.
Lite här och där i brownien gömmer sig klickar av nutella - supersmarrigt :)
Receptet kommer från Fridas Bakblogg - hon har dessutom underbara bilder på kakorna!
 
Ingredienser för en form ca 35x20 cm:
150 g Smör
3,5 dl Farinsocker
1 1/4 dl Philadelphiaost
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
4 msk Nutella

+ 2 dl Nutella
 
Gör så här:
Börja med att klicka ut 2 dl Nutella på ett bakplåtspapper till 12 ”klickar”.
Lägg sedan in pappret med nutella i frysen och låt frysa medan du bakar kakan.

Sätt ugnen på 175°C.
Klä en ugnssäker form med höga kanter (ca 35×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt, häll det sedan direkt i en stor bunke.
Tillsätt philadelphiaost och farinsocker – vispa i ca 2 minuter i bakmaskin eller med elvisp tills smeten blivit fluffig.
Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, vispa till en slät smet och rör sedan ner nutellan. Häll i salt.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd om med en slickepott, rör försiktigt ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen.
Tag ut nutellan ur frysen och tryck ner bitarna i formen med jämna mellanrum.
Släta över nutellabitarna med hjälp av en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, prova med en sticka (som ska vara torr) där det inte är nutella.

Låt svalna helt innan du lyfter ur kakan ur formen och skär i bitar.
 
Jag gjorde hjärtan av mina, med hjälp av pepparkaksformar :)

BVLGARI

En underbar parfym som luktar supergott, känns väldigt lyxig,
har två (fina) flaskor (en för att ta med på resor och liknande) och som faktiskt blev min i lördags:
 
 
Jag fick den i allahjärtansdag-present av min kära A (som gillar att skämma bort mig).
Tack igen älskling, men det hade du verkligen inte behövt! <3
 

Alla <3 helg och en Krockad bil

Lördag morgon, och tillika alla hjärtans dag (och även vår månadsdag) började med en snabb frukost innan vi åkte iväg till Farsta för Neos dans. Eftersom att Andreas fortfarande var sjuk och hostade stup i ett fick jag dansa med Neo istället. Det var jättekul och han har verkligen blivit duktigt, och mer framåt, sen jag var med senast :) efter dansen mötte vi upp pappa A igen och gick runt i centrum en liten stund.
 
Väl hemma igen blev det lunch och sen lockade solen ut mig. Jag tog med mig N i vagnen (lite extra träning för mig, och frisk luft för N) så han fick sova en sväng, medan jag gick bort mot slottet i rask takt. Det var massor av folk ute och gick, och det förstår jag! Det var så härligt vårigt ute och man blev så glad av solen - en riktigt D-vitaminboost ;)
 
 
På eftermiddagen bakade jag ihop en Kolabrownie med Nutella i (recept kommer), som vi skulle ha senare på kvällen. Efter lite städning utelek och handling blev det sedan hjärtpizzor till middag. Vi som alltid brukar göra pizzorna med samma "fyllning" varje gång varierade oss idag och hade tomatsås, köttfärs, salami, lök, champinjoner, paprika och mozzarella på - riktigt gott var det! Efterrättspizzan blev sedan en pizza med ricotta, kanel- och sockerstekta äpplen, mandelmassa och mandelspån. Mandelmassa på pizzan är verkligen en ny favorit för mig! Det måste ni testa!
 
 
Kolabrownien tog vi lite senare på kvällen, efter att vi tittat färdigt på bidragen i Melodifestivalen. Där var förresten Mariette den enda bra låten. Till brownien serverade jag grädde med strösselhjärtan och utströdda Kärlekspiller, hihi. Blev en riktigt god efterrätt som man sedan var proppmätt efter att ha ätit! ;) Kvällen slutade med Taken 3 i soffan med min älskade. Filmen bra den med, liksom föregångarna :)
 
 
På söndag morgon sen fick alla hjärtans dag-temat fortsätta, eftersom att vi inte hade hunnit med någon mysfrukost på lördagen. Jag bakade nyttiga blåbärsscones från Fredriksfika som blev jättegoda. Man behövde egentligen inte ha något pålägg på, utan de var goda som de var. Ost på var dock gott det med :) tips igen!
 
De här fina kott-servetterna hittade jag förresten på rean på Lagerhaus, 10kr för ett paket!
 
Att vi sedan åkte och veckohandlade och att jag krockade bilen när jag skulle parkera hemma hör ju egentligen inte hit. Men FAN så illa det var och där kan man ju säga att alla hjärtans-helgen var förstörd... :( Usch va dåligt jag mådde över det. Jag och A pratade dock en massa på kvällen sen om hur vi skulle lösa det och så, så sen kändes det i alla fall bättre. Vi låg sedan i soffan i varandras armar, en bra stund, och pratade om annat, och kvällen slutade väldigt bra ändå <3 Hur hade ni det på Alla Hjärtans Dag?
 
@!#Z!!@#!
 

Mera skidåkning, och fotboll

På söndagen hade jag bestämt mig för att åka skidor igen. Trots blåst med 13 m/s och trots en jäkla träningsvärk i ljumskarna och höftböjaren, gav jag mig iväg. Jag menar, jag hade ju tagit med mig skidorna till Sandviken för att åka skidor ;) Jag fick ingen med mig den här dagen, så jag åkte för mig själv. Jag kände redan från början att jag var riktigt trött i kroppen och även idag hade jag dåligt fäste från början. Men hade valla med mig, så efter att jag stannat och vallat om så gick det rätt bra ändå. Sprang upp för alla backar (utom de två värsta) och var sedan typ död efter varje backe! Usch va jobbigt det var. Spåren var dock superfina även idag och det kryllade av folk. Mer barn tyckte jag att det var, men det kan ju bero på att jag höll mig på 2,5 och 5 km-spåren istället för 15 km :) Åkte totalt 7,5 km den här dagen, och det räckte absolut!
 
Jag - a.k.a Proffsskidåkare, eller nåt... ;)
 
Senare på dagen åkte vi in till Gävle för att titta på yngsta systern när hon spelade fotbollscup (inlånad till laget som är ett år äldre än henne). De hade ju gått direkt till semifinal, från fredagen och vann även semin. I finalen fick de möta Hille (som de vann med 6-2 mot på fredagen) men förlorade tyvärr med 1-3. Två riktigt höga bollar som gick in mellan Lottens händer och ribban... Men de kom tvåa i alla fall och hennes lag var riktigt duktiga tycker jag! De hade ett sånt suveränt (för att använda morfars ord) passningsspel som inte många lag har - så, väldigt kul som sagt :) Blev tyvärr ingen bild på Lotten och hennes lag, men jag knäppte den här utanför hallen i alla fall:
 
Kul att de satt upp en skylt om att fotbollsplanen var avstängd,
när det var en halvmeter snö på den... ;)
 
Hela eftermiddagen hade jag sån träningsvärk/smärta i ljumskarna och höftböjaren. Värst var nästan höftböjaren som gjorde att jag inte kunde lyfta mina ben uppåt när jag satt ner, det måsta ha sett lite roligt ut på cupen ;) Träningsvärken höll sedan i sig ordentligt fram till i onsdags och nu är den väl nästan borta. Men träningsvärk är skönt, och jag fick ju faktiskt åka en hel del längdskidor som sagt - så jag är nöjd :D
 

Skid- och Mellolördag

På lördagen sen åkte Linnea iväg till Hudik för att spela handboll medan vi andra åt frukost och gjorde oss klara för att åka till Högbo och åka längdskidor. Det var sjukt mycket folk i Högbo, både på grund av att det var rally där, men även för att det var så många som ville åka längdskidor i finvädret. Jag tror aldrig jag har sett så mycket folk i spåren där någonsin! Det var några grader kallt, solen sken (och värmde), glidet var super och även fästvallan var bra (efter en omvallning i princip direkt). Pappa och jag åkte iväg i rätt hög fart, gick kanske ut lite för hårt till och med. I 7 km körde vi på i ungefär samma tempo innan jag var tvungen att stanna och andas en liten stund. Förutom hastigheten så blev det rätt jobbigt att behöva kliva ur spåren titt som tätt för att skejta förbi andra åkare... Det gjorde ju liksom att man gjorde av med ännu mer krafter.
 
 
Det tog oss ungefär en halvtimme att åka de där 7 kilometrarna. Hade jag åkt Öppet Spår med samma hastighet hela vägen hade det tagit mig ungefär 6h 25 minuter istället för de närmare 10 timmarna... ;) De resterande 5,5 kilometrarna gick lite långsammare (och jag var död efter ungefär en mil), men totalt åkte vi i alla fall 12,5 km på en timme. Vi start/mål fanns det sedan blåbärssoppa att ta, det var gott! Efter att vi väntat på mamma och Lotten i drygt 20 minuter så gick vi till Gruvstugan för att fika/äta. Det blev varm choklad och en macka med salami och brieost på för mig - gott! :)
 
   
Superhärliga spår, fint väder och så lite fika på det - toppen med andra ord!
 
När vi sedan kom hem blev det en varm dusch, jag och Lotten åkte iväg och handlade en sväng för att sedan baka Nutellakladdkaka innan mormor och morfar kom hem till oss. Linnea kom hem från handbollen och hade vunnit över ärkerivalerna Strand - såå skönt att höra!! Lite komiskt att vi båda fått röda kort just mot Strand, men aldrig annars xD haha. Även SAIK vann i bandyn (som morfar var på innan), vilket var väntat :)
 
På kvällen sedan tittade vi på Melodifestivalen och åt kladdkaka och godis, riktigt lördagsmys! Dock var ju inte Melodifestivalen särskilt bra, som vanligt, men titta måste man ju i alla fall av någon anledning..
 

En fredag i Sandviken!

I fredags åkte A till London med sin pappa och brorsa, så istället för att sitta hemma och vara gräsänka så passade jag på att åka hem till Sandviken. Jag jobbade till lunchtid ungefär på fredagen och tog mig sedan till centralen, med resväska och skidfodral, för att hoppa på SGS-bussen mot Sandviken. Åt lunch och läste bok på bussen och möttes sedan av systrarna som kom och hämtade mig på rececentrum. Kl 16 hade vi bokat tid för bowling, och det var inte igår jag bowlade senast. Första serien startade uruselt för mig del, men i andra gick det bättre och totalt sett gick det ganska bra - om man ser till att målet var att vinna ;) haha. För många poäng fick jag inte att skryta med i alla fall - 299 poäng efter 3 serier... Aja, vann gjorde jag som sagt i alla fall, och vi hade roligt :)
 
(klicka för större bilder)
 
 
Efter vi bowlat fick jag skjuts in till stan och Österns Pärla där jag mötte upp Sarah för middag och en massa prat. Trots att det var fredagkväll var det nästan tomt där inne. Tre bord upptagna när vi kom, sen satt vi själva ett tag och innan vi skulle gå kom det folk till två andra bord... Det spelade dock inte oss någon roll, vi hade det trevligt och fick äta god mat i alla fall :) Följde sedan med Sarah hem för att kolla hur de bor i deras nya hus - härligt med en villa med altan och tomt... :) Julia hade dock inte somnat (vilket Sarah trodde) så hon började gallskrika när jag kom in genom dörren. Oj, ser jag så hemsk ut tänkte jag :P men hon brukar tydligen göra så med folk hon inte känner som kommer hem till dem ;) Sarah skjutsade mig sedan hem till mormor och morfar där jag satt och pratade och fikade lite till klockan var halv tolv. Först då kom pappa och Linnea och hämtade mig efter att hela familjen varit inne i Gävle på Lottens fotbollscup. Men det var mysigt att få lite egentid med mormor och morfar i alla fall :)
 

Nutelladagen!

Nu är det egentligen inte meningen att jag ska skriva inlägg om vilka typ av dagar det är jämt, men jag måste bara skriva om dagens - nämligen Nutelladagen! Jag som i princip aldrig har ätit nutella i hela mitt liv (förstod liksom inte grejen med att folk köpte såna här "godis-portionspåsar" med hasselnötscreme när vi var yngre. Nu förstår jag hur gott det är och igår blev jag så sjukt sugen på de muffins jag gjorde när vi firade vår årsdag. Höll mig dock ifrån suget då, men nånting måste det bli inom snar framtid. 
 
Det vi har nutella hemma för (ibland) ha mestadels hittills varit för att ha på amerikanska pannkakor, med banan - det är supergott! Tycker du om Nutella? Och vad använder du Nutella till? Men efter att jag en gång har bakat med det kommer jag absolut att göra det igen! När jag kollar runt på mina obligatoriska bloggar för dagen är det ju en hel del recept, både gamla och nya, som jag fastnar för. Titta till exempel bara på de här (länkar till recepten finns under bilderna):
 
Fattiga Riddare med nutella och jordgubbar - hos Fridasbakblogg
 
Nutellacookies - hos Jennysmatblogg
 
Mini Nutella Cookie Cups - hos Bliminjäst
 

Världscancerdagen

Idag är det den 4 februari och därmed Världscancerdagen (usch vilken hemsk sjukdom den där cancern är). Så idag tänker jag lite extra på min kära farmor som fick lämna jorden alldeles för tidigt, för nästan 5 år sedan <3 Hör fortfarande farmors hennes glada "Nämen hej!" i telefonen och kan fortfarande se hur hon alltid stod i fönstret och vinkade när vi kom och hälsade på... Hon var alltid så glad <3
 
Bild lånad här.
 
Ta hand om era nära och kära, alla dagar!
 

Ett första besök

I fredags var det dags för en av de två seriematcher där Sandviken och Hammarby möter varandra, i bandy för de som funderar. Den första spelades i Sandviken i oktober och då vann SAIK med 9-6. I fredags var det match på Zinkensdamm och jag tog med mig Amanda dit, för trots att vi bott här i Stockholm i 5,5 år så har ingen av oss någonsin varit på Zinken. Jag har dock velat gå flera gånger, men just på matcherna som Hammarby mött SAIK så har jag aldrig kunnat...
 
 
Innan matchen träffades vi för att äta middag och gick sedan till Zinken i rask takt. Kom precis upp på läktaren och hittade SAIK-klacken innan matchen blåstes igång. Efter ett ordentligt snöande i första halvlek, och därmed ett spel med mest "skottande" långbollar, ledde Hammarby med 2-1. Isen spolades om och sen kom spelarna ut till en snöfri plan. Spelaet satte igång igen och Hammarby gör ytterligare ett mål. Sen börjar SAIK spela, gör 2-3 och även 3-3 innan Hammarby går ifrån igen. De följs sedan åt, SAIK kvitterar och Hammarby drar ifrån, och sen en gång till. Det var väldigt spännande, men såklart frustrerande att SAIK aldrig tog ledningen. Hammarby vann också matchen, med 6-5, och vi fick gå något besvikna därifrån. 
 
Kom igen nu Sandviken!
 
Ett riktigt snö(o)väder var det stundtals...
 
Tyvärr var vi inte oslagbara idag...
 
Vi hade, trots förlusten, en trevlig kväll! Maten var god, sällskapet var bra och matchen var ju faktiskt kul att titta på ändå :) Kommer definitivt bli fler besök på Zinkensdamm! Ett stort plus var ju faktiskt att de fortfarande spelar utomhus, för som jag (och jag vet många andra håller med mig) sagt förut, så är bandy bäst när det är utomhus och kallt. Och att man fryser hör liksom till :)