Höstnytt!

Igår var det ritkigt kallt på morgonen (5 grader!), och vad passade inte bättre då, än att använda mina nya skinnhandskar. Var på jakt efter ett par redan förra hösten, men det blev aldrig några. I söndags sprang jag på dessa av en slump - snygga och riktigt sköna tycker jag. Perfekt också med en värmnde cashmereull på insidan :)
 
 
Handskar från Jofama
 

Nya gamla jeans och en hel del tjejsnack

I onsdags träffade jag upp Sandra efter jobbet för AW med mat och tjejsnack. Först innan det blev mat gick vi dock och hämtade ut mina jeans som jag lämnade in veckan innan för att få dragkedjan utbytt. Som ni kanske har läst här så har jag ju haft en väldig otur (för så oförsiktig/klantig kan jag inte säga att jag har varit) med jeans som har gått sönder senaste tiden. Det här var i alla fall ett utav mina skönaste och bäst sittande jeans, så det var riktigt skönt att få dem fixade - mörk tvätt också, såhär lagom till hösten ;)
 
 
Vi gick sedan till La Oliva för att äta tapas. Älskar verkligen deras Croquetas de la casa (husets krokett med kyckling) och den underbara Queso de cabra, miel y nueces (Grillad getost med honung och valnötter). Förutom de två självklara tapas-rätter blev det också Montadito de lomo y pimiento piquillo (Stekt fläskfilé med piquillo paprika och färskbakat bröd) och en "charktallrik". Vi satt där och pratade och hade trevligt i några timmar innan vi började gäspa båda två ;) Tack för en trevlig kväll Sandra, och välbehövligt tjejsnack! :)
 

Att testa på mammalivet lite extra!

I måndags var Neos dagis stängt (planeringsdag) så jag var hemma med honom, medan A åkte iväg på tvådagarskurs. Skönt att man kan flexa såhär på jobbet utan att det påverkar särskilt mycket. Jag och N tog det lugnt på morgonen, åt frukost och promenerade sedan bort mot Kaatach. Det var inte alls mycket barn där, eftersom att det var en måndag troligtvis ^^, så det var väldigt skönt. När vi var inne på leklandet dansade vi i dansrummet, kastade bollar i poänghål, klättrade i nättunnlarna (men då blev det läskigt när det var så högt), körde en massa elbilar, åkte rutschkana, lekte sjukhus, skola, läste Mamma Mu och en massa annat. Det här var även sista veckan de hade öppet på utedelen, den med karuseller - så det passade vi på att åka också. De har två karuseller som är gratis; ett tåg som kör en liten bana och ett flygplan som vickar och flyger. Sen har de även tre stycken som kostar pengar; en karusell med bilar och elefanter som man sitter i och åker runt, runt och lite upp och lite ner (ja ni fattar nog), en minibergodalbana och en helikopter (typ flygande mattan). N fick åka allihopa, och jag åkte även med på bergodalbanan och helikoptern. Oj vad han skrattade när det "kittlade i magen" :)
 
Studsmattorna älskade han - oj vad ha hoppade!
 
När vi skulle därifrån sedan så ville han absolut inte gå hem, trots att vi varit där i fyra timmar, lekt, åkt karusell och ätit pannkakor. Det blev lite sura miner och det tog ett tag innan vi var ute därifrån. Men när jag väl satt honom i vagnen så slocknade han på två sekunder. Vi tog bussen hem och han fick sova en stund. Hemma fikade vi lite innan vi åkte iväg in till centrum för att handla, hade en farhåga om att jag skulle behöva springa runt och jaga honom med kundvagnen i hela affären, men han var väldigt nöjd med att sitta i vagnen och leka med sin bil, för en gångs skull :)
 
 
De har så fina målningar inne på leklandet, alla väggarna runt bilbanan är målad som att det är en stad man kör igenom. Jättemysigt :)
 
Jag nattade även honom, gick upp, skjutsade honom till dagis på tisdagen, hämtade honom på eftermiddagen (då A inte kommit hem än) och åkte sedan hem. Var mysigt att vara själv med honom sådär, och det har jag nog aldrig varit så länge förut heller - testat på mammalivet lite extra nu alltså ;)
 

He's coming home again!

Min kära sambo har nu varit bortrest, med jobbet, sedan i tordags. Inte för att det är så många dagar egentligen, men det har känts väldigt tomt här hemma. Och jag har känt mig tom... Trots att jag har planerat en hel del grejer jag ska fixa med hemma och så, så sitter jag här, tittar och lite väntar på att tiden ska gå. Jag kanske måste bli bättre på att ta vara på min egentid... ;) Jag tittade i och för sig på Magic Mike på fredagkvällen, passade på när A inte var hemma, han har inte direkt varit sugen på att se den... ;) haha.
 
 
Igår tog jag mig ändå ut för att springa strax innan lunch, då jag kände mig rastlös och började bli seg. Det hjälpte och jag blev mycket piggare, fick till och med en hel del styrelsearbete gjort. På kvällen sedan var det dags för inflyttningsfest hos Frida som jag jobbar med. Vi femtiden åkte jag in mot stan och mötte upp Viktoria, vi köpte present till Frida och åkte sedan hem till en annan tjej som vi jobbar med. Hon hade fixat tacos till oss + tre killar, även de från jobbet. Vi hade trevligt där i några timmar innan vi åkte iväg till inflyttningfesten! Där var det massor av folk och en hel del personer till från jobbet, tror vi var 12 stycken från jobbet av de ca 30 personer som var där :) Hade en trevlig kväll och åkte hemåt vid ett-tiden, fick sällskap av Viktoria till Gullmars igen och jag var till slut hemma strax efter två. Jag är verkligen inte van med fester längre, men det var kul att vara med och kul att umgås med en massa folk :) Tack för den kvällen alla inblandade!
 
Inte varje dag man går på fest...
 
Idag vaknade jag vid 9.30 och pratade en sväng med A direkt :) sen har jag varit duktig och handlat, slängt en massa grejer vid återvinningen, inventerat styrelseförrådet inför höststädningen, lagat mat, bakat, jobbat lite osv. Så efter det unnade mig faktiskt en latte i solen på kaféet här på torget! Jag tog med mig senaste numret av PLAZA Interiör och satte mig på uteserveringen :) Riktigt varmt och skönt var det!
 
Latte o macaron + Inredningstidning + Sol = Bra sätt att ta vara på egentiden!
 
Nu tänkte jag fortsätta lite med styrelsearbetet och vänta in A och N som kommer hem snart och gör att ordningen blir återställd! <3
 
Hur har ni spenderat helgen?
 
 

Annas Pepparkakor 2015

Nu i början av veckan la Annas Pepparkakor upp en svartvit bild på facebook där de sa att man fick gissa vilken smak som var årets nyhet. Tyvärr, kanske mest för deras skull, så hade de glömt att ta bort själva smaken på bilden, så jag såg direkt vilken det var, nämligen Vinteräpple. De upptäckte nog sitt fel och bytte ut bilden till en ny.
 
Det här var första bilden - visst ser ni att det står Vinteräpple?
 
Senare under veckan har de lagt ut fler bilder där de avslöjat mer av färgen och hur själva kartongen ser ut, skrivit ledtrådar till smaken och folk har fått fortsätta gissa. Idag gjorde de en blunder igen där de avslöjade smaken på kortsidan av kartongen (de hade alltså bara tagit bort den på framsidan). Någon kommenterade (som jag velat göra, men ändå låtit bli) att det står ju Vinteräpple på kartongen. Snabbt som attan bytte de bild igen och tog bort kommentarerna, så folk återigen fick fortsätta gissa.
 
Men idag har jag sett att fler har avslöjat smaken, och snälla som jag har varit mot Annas så väntade även jag ^^ Så, nya smaken är alltså Vinteräpple, om någon missat det nu ;) Vad tror jag då om den? Jo, den kan säkert vara god, ett måste att testa i alla fall, till skillnad för vad jag kände för förra årets smak lingon. I Tyresö luktar det bara pepparkakor, inget särskilt med äpple. Men det är klart, de gör väl inte största mängden pepparkakor med äpple, och äpple luktar ju inte sådär jättemycket heller...
 
(bild lånad här)
 
Kommer ni testa denna Limited Edition-variant?
 
 

Blonde Destroyer

Idag blev det en liten löptur för mig, första gången på över 3 veckor. Det har känts som att jag har börjat bli förkyld, ungefär var och varannan dag sen dess, men det har aldrig blivit något ordentligt. Så förra veckan började jag träna igen, två pass step och idag kände jag för lite löpning. Passade på att springa på vägen hem från jobbet då A ändå skulle stanna på vägen och gymma. Han fick ta mina grejer och jag sprang hem - perfekt lösning. Invigde mina nya löpartights också :)
 
Hemma efter löpturen!
Löpartights från Blonde Destroyer, Löparjacka från Craft
 

Tvillingpodden

I torsdags fick jag för mig att lyssna på Tvillingpodden för första gången och sen, helt plötsligt, hade jag lyssnat på de sex första avsnitten (efter bara några timmar). Och i fredags plöjde jag igenom fem stycken under tiden jag jobbade. Fastnade direkt med andra ord ;) För er som inte vet så handlar den om de som har podden, nämligen Jessica och Angelica Lagergren, som är enäggstvillingar. Men inte bara om dem och tvillingskapet utan även en hel del om deras graviditeter, barn, förhållanden mm.
 
Jättehärlig och lättsam pod, tycker jag såhär långt. Såg att det fanns 40 avsnitt, så jag har ju en del framför mig. Ska jag fortsätta i det här tempot så är jag dock ikapp redan nästa vecka ;)
 
 
 
Jag som inte trodde att jag skulle gilla/ha orken till att lyssna på poddar blandar nu i alla fall Eat this (med Leila Lindholm och Niklas Ekstedt) och Tvillingpodden och har även lyssnat på en massa Sommarpratare. Då och då blir det också något inslag av Tyngre radio, om de råkar ha någon rolig gäst.
 
Vad lyssnar ni på? Ha ni några bra poddar att rekommendera? :)
 

Blossa 2015

Så har den kommit ut, Blossas årgångsglögg (och därmed mitt första julrelaterade inlägg för året). Jag som ändå börjat tänka på julen hade glömt att det var såhär tidigt de avslöjar smaken. Smaken är alltså Earl Grey och såhär skriver blossa.se om glöggen:
 
 
 "Blossas årgångsglögg har blivit en populär jultradition och i år hämtar Blossa sin smakinspiration från England. Te av sorten Earl Grey med bergamott från London har blandats med tre noga utvalda viner, Blossas traditionella glöggkryddor, apelsin och pomerans. Blossa 15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak."
 
Jag vet inte riktigt om jag är nöjd med smaken. Visserligen har jag lärt mig att dricka te på senare år och tycker nu till och med att det är gott. Dock har jag fortfarande väldigt svårt för just Earl grey eller andra teer som smakar just te. Jag vill gärna ha fruktigt te när jag dricker det. Nu är det ju i och för sig en blandning av glögg (med citrussmaker) och te, så då kanske det blir bra ändå. Eller... Te med en massa alkohol i låter ju inte så kul. Flaskan är dock riktigt snygg!!
 
Vad tror ni? Tror ni att det kommer bli en hit?
 

Rom - Del 2

...På onsdagen klev vi upp vid 9 och gick och åt frukostbuffé igen, sen gav vi oss iväg bort mot Vatikanstaten. På vägen dit hittade vi en mysig liten marknad på torget Campo dè Fiori. Där kollade vi runt lite på olivoljor, pasta och annat italienskt innan vi gick vidare. Det blev sedan en promenad runt i Trastevere där vi bland annat tittade på flera broar och även slottet Castel Sant’ Angelo.
 
En av broarna: Ponte Vittorio Emanuele II
 
Borta vid Vatikanstaten tornade kyrkan upp sig från långt håll. Och nästan direkt vi kom in på gatan som ledde dit fram så haffade någon oss som ville sälja biljetter åt oss. Han berättade var deras kontor låg och hur han skulle följa med oss dit för att betala ett jättebra pris och för att vi skulle slippa stå i den långa kön för att gå in. Nej tack sa vi som inte hade tänkt att gå in, och gick vidare. När vi väl var framme på torget framför kyrkan (och då även "inne i Vatikanstaten") så var det fler och fler som kom och sa att de hade bra priser för att gå in och slippa stå i kö. Vi tackade nej till några och ignorerade några, det blev lite tjatigt efter ett tag. 
 
Piazza San Petro - Vatikanstaten
 
 Egyptian obelisk of Caligula - Vatikanstaten
 
Città del Vaticano
 
Eftersom att vi inte planerat att gå in i kyrkan hade vi inte heller tänkt på att ta med oss täckande kläder. Vi ställde oss dock i kön ändå och tänkte att man kunde gå in och bara gå till trädgården/baksidan och så. Men tji fick vi. När vi stått och köat i upp mot en timme och sedan kommit förbi första säkerhetsspärren tog det helstopp vid den andra. Vi hörde hur de sa åt folk, som hade betydligt mer täckande kläder än oss, att de inte fick komma in. Då kände vi att det inte ens var någon idé att testa. Istället gick vi ut igen och satte oss i skuggan ett tag. Jag knäppte lite mer kort innan vi gick därifrån och på vägen tillbaka in till Rom hittade A en plånbok, inne på en liten affär, som han köpte.
 
 
 
 
Vi gick sedan in i Trastevere igen för att äta lunch. På vägen dit gick vi runt och kollade lite och bestämde oss för att gå till en fontän, nämligen Fontana Garibaldi. Det var en riktigt lång och jobbig backe uppför som slutade med en trappa. Men när vi väl kommit upp såg vi fontänen och en väldigt fin utsikt över staden. På andra sidan, där vi gick ner, stod det även ett minnesmärke från 1941 som byggdes för att hedra de som stupade i försvaret av Rom på 1800-talet
 
Utsikt på väg till, och, Fontana Garibaldi
 
Minnesmärke - Mausoleo Ossario Garibaldino
 
Utsikt, och när vi gick ner...
 
...såg vi en ödla!
 
Vi hittade sedan en mysig restaurang för lunch där vi satte oss för att äta. Under tiden vi åt kom det en ölleverans till restaurangen, så de kom med pirra efter pirra fulla med öl. Och mycket öl blev det! Själv så drack jag vin till min risotto som jag åt. Det var en svamprisotto som var supergod, dock inte så fin, så den gjorde sig inte så bra på bild. Fattar fortfarande inte varför jag inte har ätit mer risotto i mina dar, det är ju så gott!! Vi avslutade lunchen med en limoncellosorbet-drink (liksom den vi fick när strömmen gick) - en solklar favorit :)
 
 
Den senare delen av eftermiddagen spenderades sedan vid och inne i Colosseum. Eftersom att vi hade varit in på Forum Romanum dagen innan insåg vi att vi även hade betalt inträdet till Colosseum. Så det var såklart att vi skulle gå in! Efter lite köande såklart... :) Colosseum var riktigt häftigt även på insidan, även det mer fascinerande än jag hade kunnat tro utifrån. När vi ansåg oss färdiga där och hade tittat på alla vinklar och vrår gick vi och åt glass innan vi återvände till hotellet för lite eftermiddagsvila.
 
 
 
 
 
Vi gick ut lite senare den här kvällen, och det hade nästan börjat bli mörkt. Såg solen gå ner bakom husen och kom in i ett för oss nytt område. Hittade en restaurang inne på en gata och vi beställde varsin pizza. Jag blev tyvärr så fruktansvärt besviken på den, pizzan smakade i princip INGENTING - skittråkigt alltså! Medan vi satt och åt tittade och lyssnade vi lite på ett par som satt bredvid oss som verkade ha problem med att betala. De fick gå iväg till en bankomat för att ta ut pengar, men kom tillbaka utan. Kortautomaten på restaurangen fungerade inte, och inte heller bankomaten de gick till. Han som jobbade på restaurangen följe till och med med dem till bankomaten ytterligare en gång, men utan framgång. Sen var det vår tur. När vi sa att vi ville betala med kort svarade han bara "åå neeeej, det här var inte bra..." och så gick han in igen. Tog en stund innan han kom ut igen och vi bara satt och väntade. Det hela slutade i alla fall med att han förklarade för oss var det fanns en bankomat som var bra "för det är inte en italiensk bank". Andreas lämnade sitt körkort som pant i restaurangen och vi gick för att ta ut pengar. Väl framme så såg vi att banken hade stängt för dagen, och bankomaten var alltså innaför dörrar. Vi tittade oss omkring och såg till slut en annan bankomat på andra sidan gatan, där vi kunde ta ut pengar. Äntligen fick vi betala och gå därifrån.
 
Piazza del Quirinale
 
Vi promenerade förbi Fontana di Trevi (som var under ombyggnad) och gick in i en pasta/vin/sprit/kakor-butik. Vet inte riktigt vad jag ska klassa den som ;) där köpte jag en aprikoslikör som var så himla god! Man fick smaka på dem innan man köpte, så jag valde faktiskt bort vit choklad-likören som jag trodde så mycket på. A köpte en grappa och så köpte vi även lite pasta. Just ja, det blev faktiskt en (till) glass på vägen tillbaka till hotellet :)
 
På torsdagen gick vi upp och åt vår sista frukost. Vi checkade även ut från vårt rum och fick ställa in väskorna i ett förvaringsrum innan vi gick ut. Vi gick bort mot spanska trappan, men innan vi kommit dit gick vi in i en skobutik. Jag hittade faktiskt ett par snygga ballerinaskor som jag testade och sedan köpte, för bara 8 euro. Verkar som att det var skinn, men jag är väldigt tveksam, då de var så billiga.
 
 
 
Framme vid Spanska trappan knäppte vi (mest jag kanske) en massa bilder igen och tittade på utsikten. Vi tänkte även sätta oss och ta en drink ovanför trappan, men vi fick verkligen noll service. Så vi gick vidare. Det blev en drink en bit nedanför trappan istället, i de fina kvarteren, med en stor fläkt som blåste lite fuktig luft på oss - så jäkla skönt i värmen! Fortsatte sedan promenera mot Piazza del Popolo där A satte sig i skuggan medan jag fortsatte gå runt och fotografera. Jag kunde verkligen inte få nog av allt fint ;)
 
 
Spanska Trappan
 
Fontana della Barcaccia, nedanför Spanska Trappan
 
En öl och en Aperol Spritz
 
 
Piazza del Popolo
 
Min kära A <3
 
 
Efter en stund kom vi till ytterligare ett torg där vi satte oss för att äta lunch, det sista vi skulle äta i Rom... Äntligen hittade jag sånt Rosé som jag letat efter hela resan, nämligen ljust, bubbligt och supergott! De andra roséerna jag tagit hade varit mörkröda, som blandsaft ungefär :P Maten var god, men jäklar va varmt det blev där. När vi satte oss satt vi under parasoll, och solen var även bakom ett hus. Men bara efter en liten stund kom solen fram från huset och flyttade sig rätt fort, vilket resulterade i att vi (framförallt jag) satt helt i solen. Beigea shorts var inge kul sen...
 
 Finally!
  
Piazza di San Lorenzo - där vi åt lunchen
 
Väl tillbaka på hotellet fick vi tvätta av oss och hämta väskorna innan taxin kom och hämtade upp oss för färd till flygplatsen. Och efter middag, flygresa och landning fick vi (jag) sedan köra hem i världens regn- och åskoväder - Välkommen tillbaka till Sverige liksom... Men underbart hade vi haft det! <3
 
 

En tidig paketleverans...

...är aldrig fel att få. När man dessutom skulle ha köpt sakerna förra helgen för att kunna sätta upp dem nu till helgen som var, men de var slut i affären. På hemsidan stod det att det skulle ta 2-4 veckor innan vi skulle få hem dem, men när jag sedan fick ett mail efter 3 dagar att det kommit - då blev jag glad! Här är de, våra nya tavellister med nya tavlan på :) Äntligen har jag fått min tunnelbanetavla (även den kom i ett paket för några dagar sedan).
 
Tavellister Exilis Frame från Länna Möbler,
Inramad poster från Kreativitum
 
...och de här fina krukorna med rosor i hittade jag på Ica Maxi, av alla ställen!
 

Mexikanskt

Igåg kväll hade vi anordnat en mexikansk middag hemma och bjudit över några vänner till mig/oss. Tyvärr så kunde två inte komma från början, två blev sjuka och då återstod det bara två personer - men det är inte så bara det. Det var Filip och Lisa som kom hit och åt, drack och pratade under kvällen :)
 
Självklart var sombreron på!
 
Vi hade fixat iordning typisk mexikansk mat, såsom ceviche till förrätt, enchilladas, quesadillas, repitas, pico de gallo, guaccamole, creamed corn mm till huvudrätt, frukt-empanadas till efterrätt och lite mexikanska drinkar, tequila, mezcal och öl till det. Maten blev god och alla blev proppmätta. Vi hade ju gjort iordning en hel del mat om man säger så ;) En hel del godis slank också ner under kvällen. Så efter att ha haft det väldigt trevligt i flera timmar (under åsk- och blixtoväder) åkte de sedan hemåt vid halv ett-tiden, i världens regnväder. Tack för den här kvällen! :)
 
 Ceviche med räkor, avokado, mango, gurka, lime, persilja och chili
 
Ananasen var ju självklar på bordet! ;)
 

#classonstålbröllop

Sista helgen på semestern åkte jag hem till Sandviken för att vara med på Sarahs möhippa. Det bar av till Tällberg på lördagen där Quality Spa & Resort Dalecarlia väntade. När vi checkat in i rummen blev det spaande, massagebehandling, dryck och en massa prat. Kvällen bjöd sedan på supergod middag med efterföljande drinkar och ännu mer prat :) Inget pinsamt för blivande bruden, utan bara en massa mys, precis som hon ville ha det :) Frukostbuffén dagen efter var inte dum den heller, jag åt mig proppmätt (som vanligt på frukostbufféer) och drack till och med en kaffe till. Man var ju lite seg sedan kvällen innan... Jag och Amanda var sedan ut på en promenad bland de mysiga husen/stugorna i Tällberg - jättefint var det där :)
 
 
I bubbelpoolen!
 
Trerätters middag!
 
 
i helgen var det dags för den blivande bruden att få sin prins. Jag och A gick tidigt från jobbet på fredagen för att fira syrran som fyllt år, men framförallt åkte vi ju hem för att gå på Sarah och Tomas bröllop :) Vigseln ägde rum ute i Bomhus Kyrka med efterföljande fest på Korsnäs föreningslokal. Vigseln var jättefin och likaså var brudparet! Låter bilderna tala för sig själva:
 
Inmarsch i kyrkan
 
Ringbyte
 
Herr och fru Stål
 
Kraaam <3
 
Man kan ju inte annat än älska den där buketten!
 
Bröllopstårta!