Godkänd mama!

Oj vilken seg dag vi hade igår. Från det att vi vaknade fram till det att vi skulle iväg vid hal två, eller egentligen hela dagen. Skulle vilja säga att det berodde på det hemska vädret med regn och grått hela dagen, men kanske också att Allie var kinkig och gnällig hela dagen. Vi skulle i alla fall iväg till MVC för uppföljning efter graviditeten. Vi gick igenom förlossningen, tiden där efter och tog lite prover. Hon undersökte även knipmuskler och magmuskler. Magmusklerna har ännu inte gått ihop, så hon avrådde mig från direkta magövningar, typ sit-ups. Allt annat såg dock bra ut och jag fick gå därifrån med en avslutad journal och en godkändstämpel ;)
 
Mestadels såg man minen till vänster under dagen, eller ännu mer ledsen, men jag fick faktiskt se lite glada miner också, som på bilden till höger :)
 
När A kom hem sen på kvällen var det bara att slänga ihop mat, äta och mata lillan innan jag skulle iväg på styrelsemöte. Trodde att jag skulle vara fortsatt väldigt trött och seg, men det var skönt att komma iväg och jag kände mig mycket piggare. Även när jag var borta hade Allie varit gnällig, men också somnat ett tag. Hon fick mat igen när jag kom hem (efter 2 timmar) och sen somnade vi någon timme senare. Natten var sen bra igen, med två uppvak för mat innan vi klev upp vid 8 :)
 
Idag är det soligt och fint, vi ska ta oss ut på en promenad och Allie har varit mer som vanligt (nöjd med tillvaron) - vi hoppas det håller i sig :) Hoppas ni också får en trevlig dag!
 

Mammaträff och Loppievent

I tisdags var jag och Allie på den första mammaträffen. Det här var alltå ingen träff som BVC ordnat med en mammagrupp, utan det var genom facebook som den här gruppen bildats, tack vare några eldsjälar :) I den här mammagruppen är det mammor med barn födda i april, maj, juni och juli i år, som är med, så Allie är bland de yngsta. Den här dagen tog vi bilen till Hagaparken och mötte upp 13 mammor till med sina barn. Vi hade picnic på gräset, bekantade oss med varandra, matade/tröstade/lekte med våra barn och delade med oss utav våra graviditets-/förlossnings- och bebiserfarenheter. I närmare fyra timmar satt vi där och hade det trevligt, och Allie sov som vanligt igenom största delen utav tiden och var så snäll så, även när hon var vaken :)
 
Igår var det dags att träffa gruppen igen, den här gången för att gå på Loppis Höstevent. Alla som var med i tisdags var inte med nu, men några andra kom med istället. Jag och Isabel tog bussen från Tyresö och möte upp Natalie (en till Tyresömamma) inne på Gullmars. Vi tog sedan tunnelbanan till Kungsträdgården där vi mötte upp de andra, innan vi promenerade ut till Skeppsholmen. Eventet ägde rum i Eric Ericssonhallen och under två timmar fick vi lyssna på lite höstpepp från sponsorerna som var där, rösta i olika mammarelaterade frågor, se en catwalk där loppis toppbloggare deltog, fotografera oss i Loppis fotoautomat, äta en lättare lunch samt mingla med både sponsorer och övriga mamor som var där. Jag passade på att hälsa på Cissi (nästanperfekt), vars blogg jag följt i flera år, också - kul :) Med oss hem från eventet fick alla en stor goodiebag fylld med saker - allt från lego, tvättmedel och en nappflaska till serie/pysseltidningar, snacks och smoothies!
 
Toppbloggarna efter modevisningen, med bl.a. Satu och Jessica t.v, vars bloggar jag följer, samt Tvillingarna Lagergren, som har den underbara Tvillingpodden!
 
Jag och Allie träffade Mumintrollet och var med och tävlade om en Lyxkryssning ;)
 
Efter eventet möttes vi upp utanför hallen igen och bestämde oss för att gå och fika. Vi (mammamaffian - ja, så kändes det när vi kom och gick i rad med alla (7) barnvagnar) tog oss till Waynes Coffee på Sveavägen och satte oss. Riktigt bra barnvagnsvänlighet (är det ett ord? ;P ) var det där, och inte särskilt mycket folk heller. Blev kvar där i ytterligare nån timme och hade trevligt, innan jag och Allie åkte till Farsta för att möta upp pappa A (för lite handling på Ica) innan vi åkte hem.
 
Dagens mammamaffia ;)
 
Vad gäller Allie så sov hon först hela vägen hemifrån tills vi skulle gå in på eventet, i vagnen. Då fick hon äta och jag tog henne i selet när vi gick in. Hon sov sedan under hela eventet och vaknade bara till för mat när vi kommit ut igen. Hon somnade sedan igen i vagnen och sov en bra stund även inne på caféet innan hon vaknade för mat igen. Sen var hon dock lite gnällig från stan, och framförallt hem från Farsta. Tror mest att det var för att hon var mer hungrig, trots att hon ätit två gånger på caféet innan vi skulle gå. Hon ville nog äta ikapp det hon "borde" ha ätit när hon sov så mycket under dagen ;) Hon somnade liksom om efter att hon ätit från ett bröst under dagen, men sov likväl bra för det som sagt.
 
Tack för två mycket trevliga dagar, alla inblandade mammor! Vi ses snart igen :)
 

Första tiden ensamma

Förra veckan gick pappa A tillbaka till jobbet efter semestern och vi blev ensamma kvar hemma jag och Allie. Eller, ensamma var vi ju inte från början, då mina systrar sov här från söndag till tisdag (men var borta på Grönan hela måndagen) och A även var hemma de dagarna då han var sjuk. Vi har nu alltså varit hemma i 2 veckor, själva på dagarna, och vi har lekt, gosat, busat och sovit. Tränat väldigt mycket på att stå också, det gillar hon ;) Rätt många barnvagnspromenader har det blivit också, och därmed en hel det lyssnande på Tvillingpodden. Jag har flera dagar åkt buss in till centrum för olika ärenden (delar upp dem, så att jag har att göra flera dagar) och sen gått hem, då passar det perfekt att lyssna på ett avsnitt (som oftast är mellan 35-55 min långa). Allie är så nöjd så i vagnen :)
 
Mamma leker med kameran!
 
I onsdags, förra veckan, åkte vi in till centrum för att träffa Isabel och lilla Ophelia (som jag träffade första gången här) över en lunch/fika. Vi satte oss återigen på Spis & Vin Bistro Café. Känns verkligen som att det är d'det bästa stället att fika på här i centrum, då de har både uteplats och stort inne, så att barnvagnarna får plats. Den här dagen var det dock regnigt och tråkigt ute, så vi satte oss inne. Timmarna på caféet gick medan vi pratade, åt och matade våra små tjejer, och vi hade en riktigt trevlig stund :)
 
Även på helgen som var, blev det besök på Spis & Vin Bistro Café. Den här gången åkte jag och A dit med Allie för att fika. Jag tog den supergoda surdegstoasten med chevre, valnötter, päron och honung på, som jag suktat efter sen jag var där med Isabel. Enda nackdelen med den toasten var att även getingarna verkade gilla den...
 
Den goda toasten, med en kaffe, satt bra där i solen!
 
Den här onsdagen mötte jag och Allie upp Sandra vid golfbanan, för en lunch på Spis & Vin, alltså deras restaurang. Perfekt att Sandra har jobbat här i Tyresö nu ett tag, så man kan träffa henne lite lättare! Tyvärr är det dock sista veckan för henne här nu i veckan som kommer. Vi satt ute i solen (ja det var verkligen stekhett) och åt och pratade innan det var dags för henne att åka och jobba igen. Supertrevligt att hinna ses ett tag var det i alla fall!
 

Mammas hemmaplan

Jag och Allie har också varit till Sandviken och hälsat på under "semestern", medan pappa A och Neo varit till Göteborg och haft roligt :) Vi åkte bil upp, och det var första och enda gången jag kört bil själv den sträckan. Men det gick så bra så, Allie sov hela vägen och vaknade inte ens när vi stannade till i Uppsala en sväng :)
 
I Sandviken fick vi (hemma hos Allies mormor, morfar och mostrar) besök utav hennes gammelmormor och -morfar och min kusin Lisen med föräldrar. Var jättetrevligt att hinna umgås lite, och Allie fick fina presenter igen. Av gammelmormor o -morfar fick hon en duschhandduk med huva och av Lisen med familj fick hon en supersöt overall och converse-strumpor :)
 
Allie i gammelmormors famn och presenterna från Lisen med familj på bordet.
Tyckte kortet var himla snyggt också, V.I.B. = Very Important Baby ;)
 
På fredagen åkte jag och Allie till Högbo för att möta upp Sarah och barnen. V gick runt bland djuren och Julia fick leka av sig lite i lekparken innan det var dags för lunch. Vi beställde mat och satte oss ute för att äta... Strax invarderades vi av getingar (vilken hemsk getingsommar det har blivit...) och blev tvugna att flytta in - med en ammande Gustav, Allie i barnvagnen, Julia och våran mat. Det var inte det enklaste kan jag säga. Efter mycket om och men, och en omväg för mig för att komma in med vagnen så satt vi äntligen inne och kunde äta vår lunch i lugn och ro! Efter vi ätit åkte vi hem till Sarah och umgicks där ett tag, tills jag och Allie skulle åka och träffa Jessica + en kompis till henne. Vi hade tänkt fika på Marangoni, men de hade stängt. Sommarstängt. Vi tyckte att det var väldigt märkligt att ett café har stängt från kl 15 en vardag... Det är ju liksom fikatiden nr 1 :P Vi gick till Waynes istället och satte oss där och fikade och pratade ett bra tag. 
 
På lördagen var det dags för dop. Sarahs son Gustav döptes i Bomhus Kyrka och Allie skötte sig bra även där - sov igenom hela dopet ;) Det var en mysig tillställning som avslutades med smörgåstårta och fika i lokalen intill.Var kul att även få träffa Amanda och Carro som var där! Efter dopet åkte vi hem för att hämta mamma och Lotten innan vi åkte vidare till mormor o morfar på middag. Satt ute på den inglasade altanen hela kvällen och myste, trots regnet som vräkte ner utanför. Det är verkligen kvalitetstid att hinna träffas såhär <3
 
Bomhus Kyrka, och huvudpersonen för dagen i mammas famn
 
 Tryggare kan ingen vara - den typiska doppsalmen 
 
 Mumisgt godis hemma hos mormor o morfar - älskar tutti frutti :)
 
På söndagen var det dags att åka hem, men innan dess tittade vi på Lottens fotbollsmatch inne i Gävle/Hille. Matchen var jämn och spännande, men tyvärr förlorade Lottens lag med 3-2, efter att Hille gjort mål i slutskede utav matchen. Lotten åkte sedan med oss ner till Stockholm igen, och Allie sov hela resan då igen.
 
Systeryster Lotten, målvvakten med nr 98 på ryggen ;)
 

Den bästa sommaren!

Ja, vart börjar man efter att ha varit borta från bloggen såhär länge? Och vart börjar man när livet har ändrat sig totalt? Från att Allie kom till oss den 4 juli har det inte funnits något viktigare än henne. Hur någon så liten människa kan ta en med sån storm och ge och frambringa den kärleken - det är helt magiskt. Vilken underbart fin liten tjej vi har fått! <3
 
Jag ska försöka berätta lite om vår "semester" som vi har haft den här sommaren! Först och främst har vi haft turen att kunna ha pappa A hemma i hela 6 veckor, vilket har varit otroligt skönt. Nu i efterhand tänker jag att det hade varit väldigt kort, tomt och tråkigt att bara ha varit hemma 10 dagar med pappa A efter Allies ankomst. Så jag är verkligen glad att hon kom på sommaren under semestertider, och att A kunde vara ledig så länge.
 
Lillan har fått träffa så mycket folk under sina första 6 veckor. Innan hon var en vecka gammal träffade hon sina mostrar, mormor, farmor + Benny (vilket ni kan läsa om här), och sedan har det bara rullat på. Vi har fått besök utav Allies farfar + Kerstin, farbror Markus, Jessica och Jonas, Sandra, några utav grannarna, mormor, morfar och mostrarna (igen), Sebastian, Hanna och lilla Elsie. Mycket presenter har hon blivit bortskämd med och många nya famnar har hon fått legat i :)
 
En dag var vi och hälsade på Klara med familj i deras nya hus. Vi kom dit strax innan lunch och blev kvar i några timmar. Var kul att få se hur de numera bor och såklart även att träffa dem. Förutom lunch blev vi bjudna på en supergod vitvinbärspaj (har aldrig ätit vitvinbär på något annat sätt än från buske och i form av marmelad tidigare) där vinbären kom från deras tomt. De hade vinbär, hallon, äpplen, körsbär (och kanske något mer?) på tomten, och det är just sånt där jag saknar när vi bor i lägenhet! Neo hann leka en hel del med Nora (och Ethel) medan vi andra hann med en massa prat och bebisgos. Allie och Neo fick varsin present också. Allie fick en välkommen-till-världen-present i form av en superfin barnservis + haklappar medan Neo fick en storebrorspresent i form av en detektivlåda - tusen tack :)
 
 
Vi har även varit till Enköping och hälsat på. Där träffade vi gammelfarmor, -farfar och -mormor, en utav Allies tremänningar (med familj), farbror Markus + hans kompis Adam. Vi övernattade i Enköping och åkte sedan ut till Staxhammar dagen efter för att träffa farmor och Benny i sommarstugan. Hon skötte sig exemplariskt med mig och farmor medan pappa A, Neo och Benny badade mest hela tiden :)
 
Staxhammar
 
 
Många promenader har det blivit i solen - är så tacksam för vädret den här sommaren (och man kan ju inte låta bli att jämföra med förra sommarens dåliga semsterväder). Det har blivit någon promenad även i regn, men då har vi ju i alla fall fått testa regnskyddet till vagnen ;) Vi har också varit på besök till Aspuddsparken, varit till stränderna här runtomkring, gjort en utflykt till Telegrafberget ute i Trinntorp bland annat.
 
Såhär såg det ut när vi var till stranden en dag. Jag och Allie i skuggan bakom det nyinköpta soltältet medan pappa A och Neo mest badade. Sen blev det ju såklart också medhavd picnic :)