En sjuk fredag

Äntligen fredag, eller vad brukar man säga.. För mig känns det som vilken dag som helst, eller egentligen helg (eftersom jag inte jobbar) men även vardag eftersom att A inte är hemma. Jag har sysselsatt mig med att titta på tv en stor del utav dagen, även sovit, druckit massor av te, planterat om blommor och hoppats på att jag ska bli piggare till morgondagen, men jag vet inte om det lyckas så bra. Jag är alltså förkyld - hostar, snorar och har ont i halsen.... Hoppas verkligen att jag slipper feber och hosta!
 
Julklappsmuggarna blir flitigt använda!
 
Nu sitter jag mest och väntar på att A ska komma hem - förhoppningsvis har han även med sig lösgodis till mig (som jag skrev och önskade för ett tag sen) hihi ;) Sen ska vi laga egen hamburgare och förhoppningsvis kunna mysa ett tag (framför På spåret?) innan jag somnar :) Vad har ni för planer för kvällen och helgen?
 
 

Vecka 53

Sista veckan på ledigheten (ja jag kände verkligen att jag behövde 3 veckors ledighet efter all övertid) blev det mer firande, förutom all Tour de Ski som vi såg på. Nu åkte vi till Enköping för att fira både N och A som skulle fylla år senare. Vi blev bjudna på en supergod rådjursgryta på kvällen och dagen efter var vi ute i kylan och försökte åka bob/snowracer på den lilla snö som fanns. Superkallt men otroligt fint var det ute :)
 
Solen, kylan och den lilla lilla snön som låg gjorde det väldigt fint ute - här kollar vi in den nya lekparken!
 
På torsdagen (A's födelsedag) började A jobba igen och jag höll på fixa och dona en massa här hemma + att jag köpte blommor och en utav presenterna till A. Även fredagen gick åt till att röja undan julsaker, städa mm inför att min familj skulle komma ner över helgen. När de var här blev det återigen Ticket to Ride-spelande, god mat och bland annat en superhärlig promenad till Alby Friluftsgård. Vi var ute och gick, i solen, och gick egentligen fel, när vi kom ner till Albysjön som vi såg att det var fulltmed folk på. De hade en plogad isbana där med skidspår runt, så då tog vi även chansen att gå bort till Alby över isen. Mysift och fint, men läskigt med den knakande isen tycker jag. Jag älskar att vi har ett så fint och bra område som Alby så nära oss - är verkligen guld värt! På lördagskvällen var vi till Tolv Stockholm, bowlade (jag vann ;D ), spelade Mario Cart och åt god mat på Bambino's. Som pricken över I:et fick jag sedan köra mamma o pappas manuell-växlade bild - det var inte igår man behövde växla och hålla koll på pedalerna ;) haha.
 
 Promenad och skridskoåkning på Albysjön
 
Tolv Stockholm
 
På söndagen åkte familjen hem vid lunch och jag och A passade på att åka till Alby för att åka säsongens första längdrunda (dock inte på isen). Spåren var inte särskilt bra och det fattades snö här och där - men det var ändå kul att få åka skidor igen :)
 
Ber om ursäkt för den öppna fickan på jackan - inte så snyggt... ;)
 

4-årskalas!

I helgen fyllde Neo hela 4 år (tänka va fort tiden går!) och det var såklart dags för ett kalas. Han hade sitt första barnkalas och verkade ha väldigt kul. Istället för den traditionella fiskdammen ordnade vi en Skattjakt för barnen. Eftersom att de inte var äldre än 4 år skippade vi att göra en karta, då den troligtvis skulle vara för svår för barnen att tyda. Istället så hade vi ställt ut olika saker i lägenheten på fel ställe, som de sedan skulle ställa tillbaka på rätt plats. På rätt plats fanns sedan nästa ledtråd/sak som de skulle ställa till rätta. Shampoflaskan låg i en sko, N's skjorta låg i kastrullen i köksskåpet osv. Det var kul att de liksom kunde utföra leken själva och till slut komma fram till skattkistan där det låg en skatt, med lite småprylar i :)
 
 
Till kalaset hade jag bakat chokladmuffins med hallonfrosting, A hade bakat nyttiga chokladbollar och N's mamma hade gjort tårtan. Vi hade också ett fruktfat med en massa olika frukter, och det var nog vad som uppskattades mest av de flesta! Stimmigt men kul, och lagom mycket barn/vuxna var det :)
 

Jul & Nyår 2015

Vi började julledigheten med att fira "lilla julafton" här hemma hos oss på fredagen. Jag gjorde klart allt på jobbet (inte riktigt allt, fick lämpa över en sista grej till de övriga i projektet som var kvar) och gick hem efter lunch. Hem och fixa det sista inför att A's mamma + sambo och A's bror skulle komma. Var till och med så att jag tog fram tomtarna medan de gick upp för trappen är hemma (senaste julpyntningen någonsin!). Neo fick en massa julklappar och vi vuxna hade paketbyte - lagom och bra! Sen blev det julmat och julgodis - var faktiskt tur att jag inte hunnit göra så mycket godis ( :P ), vi blev supermätta ändå och gick och la oss helt slutkörda efter senaste tidens stress - nu skulle vi äntligen få vila!
 
 
På söndagen packade vi in oss och alla saker i bilen, lämnade N hos hans mamma och åkte hem till min familj i Sandviken. Det blev middag och övernattning innan vi sedan fortsatte resan upp till fjällstugan. Snön lyste med sin frånvaro hela vägen upp, men oj va skönt det var att äntligen vara framme sen!
 
Vinterlandksap, Jag som fixar julbelysningen och Vår jullunch framför Kalle Anka
 
Väl i stugan hade vi en julvecka med slalom i Vemdalen och promenader (promenaderna skulle egentligen ha varit längdåkning, men snön ville inte riktigt finnas där) blandat med sällskapsspel, uppesittarkväll, julklappsöppning och mys framför brasan. Var riktigt skönt att få slappna av ordentligt!
 
Slalom i Vemdalsskalet o Björnrike
 
Renar på väg hem till stugan, från Vemdalen
 
Min mormor och morfar kom upp på annandagskvällen, så då bjöd vi på mat och spelade Ticket to Ride med dem. På söndagen passade vi på att gå till Nysäterns Fjällgård och äta de traditionsenliga våfflorna med hjortronsylt. Så mysigt att få umgås med mormor och morfar, det är alldeles för sällan <3 Mamma och mina systrar kom också upp till stugan på söndagkvällen/natten så vi hann lagom säga hej till dem tidigt på morgonen när vi klev upp för att åka hem.
 
Ticket to Ride
 
Promenad till Nysätern
 
Morfar och Andreas utanför fjällgården :)
 
Hela nyårsveckan hade vi N hos oss. På tisdagen kom A's pappa hit och firade lite jul med oss, på onsdagen kom N's gamla dagiskompis (med föräldrar) hit och lekte och på Nyårsafton var vi hemma hos Klara med familj. Nyårsmiddagen bestod av Jordärtskockssoppa till förrätt (som vi hade fixat), Oxfilé med potatistoppar och konjakssås till huvudrätt (som Klara och Uffe fixat) och till sist Pannacotta med hjortron till efterrätt. Vi hade en jättetrevlig kväll och Neo och Nora fick leka av sig massor innan de somnade tillsammans i Noras rum. Vi skålade sedan in nyåret på deras balkong medan vi tittade på alla raketer runtomkring och välkomnade det nya året, som jag tror att kommer bli det bästa året någonsin :) <3
 
Nyårsmiddag - huvudrätt!
 

Att komma ikapp

Nu har jag haft en sån där enorm paus i bloggandet igen, men nu har både tiden och lusten kommit tillbaka igen! Sista 1,5 månaden innan julledigheten blev väldigt stressigt och psykiskt påfrestande då det var så fruktansvärt mycket att göra på jobbet. Samtidigt närmade sig julen med stormsteg och jag ville ju hänga med, hinna göra juliga saker. Mamma sa att "julen kommer i alla fall, även om du inte har tid att fixa och dona". Ja jo, jag vet. Men det räcker inte för mig, jag tycker att julen är hela december, från första advent, och då vill jag hinna känna det. En del fix blev det, men jag har nog aldrig haft så lite tomtar framme (eller tagit fram dem så sent) som nu. Tack och lov hann vi med allt vi skulle göra på jobbet, men oj va många övertidstimmar det blev... Nu har det alltså gått ungefär en månad sedan jag gick på julledighet, så det är väl verkligen dags att dra igång igen! Hoppas ni vill följa med :)
 
Jag tänkte börja dela med mig av lite utav de roliga sakerna som hände (sedan min bloggpaus började) och vad vi gjorde innan julledigheten tog över:
 
 
Jag och A var på en supermysig 4-rätters middag på Djurgårdsbrunns Wärdshus (rekommenderas)
Supersvårt att knäppa kort (med mobilen) i det mörka, men mysiga rummet. Här är i alla fall efterrätten!
 
 
Vi var på Taxinge Julmarknad (Taxinge Slott, Nykvarn)
 
Marknaden var både ute och inne och det var en hel del hantverk, mat, glögg, prydnadstomtar och en massa annat som hör julen till. Det vi fick med oss hem var tre olika senaper, glögg, hjortronsylt, en tomte och en mysig dag i bagaget. Vi passade ju såklart också på att fika på "Kakslottet", som Taxinge Slott kallas. De har nämligen ett utav Sveriges största kak/bull/bakelse-bord. Vi tog tre olika saker och delade på. En chokladig Taxingekyss, en päronbiskvi och en frasig (smördegs?)bakelse med bär och kräm i. Alla var riktigt goda!
 
 
Jag testade på en del av årets julnyheter (Annas Pepparkakor Vinteräpple och Juleskum Clementin)
- Betyg: Över förväntan båda två
 
 
Vi köpte ny diskmaskin!
 
 
Vi klädde granen med Neo och jag bakade olika sorters lussebullar och bröd
 
 
Jag var på 2 stycken julbordCarlshällsgården (bilden nedan) och Stadshuskällaren
 
 
Jag gjorde Rocky Roads och Fikonmarmelad