40 dagar kvar!

Igår när jag kom hem och klev av bussen så kände jag att mitt högra ben var något bortdomnat. Jag gick hem, la mig i soffan och tänkte att "det släpper säkert snart". Det gjorde det inte. Istället började det smärta längst ner under magen/över benet (eller hur man nu ska förklara :P ) när jag stod upp och gick. Smärtan var inte ihållande utan kom lite då och då, för att sedan släppa igen. Den gjorde rätt ont.. Var väldigt orolig för att det var någonting som skulle börja (med förlossning) men hoppades ju såklart inte på det, inte än. A fick laga maten, vi åt och sen kände jag att det var dags att tömma bilderna på mobil och kamera - så att man skulle ha plats när det väl skulle bli bebisbilder knäppta ;)
 
Det kanske var lite naivt att tro att det skulle starta bara för att jag kände något, men det var ju något annorlunda och jag har ju inte känt så mycket av nånting (förutom sparkarna i magen) tidigare. Domningen i benet och smärtan försvann dock efter nån timme (gissar på att nån nerv kommit i kläm) och var inte tillbaka sen på morgonen när jag vaknade.
 
Kvällen igår var dock lite jobbig, jag börjar få lite panik över att jag inte är mentalt förberedd på det här med bebisen.. Det är liksom bara 40 dagar kvar idag! Jag tänker hela tiden att "bara vi tar oss igenom nästa vecka, så kanske jag är mer förberedd då". Nästa vecka ska vi på två föräldrakurser, nytt mvc-besök och även informationsträffen på sjukhuset. De sakerna borde ge mig lite mer förberedelse i hjärnan... Jag har heller inte kommit iväg på nån profylaxkurs, vilket jag funderade på från början. Det kanske egentligen inte är för sent heller, även om det känns så. Den enda utav babygruppens profylaxkurser som det finns plats på fortfarande, är den 18-19 juni, vilket är 2,5 vecka innan BF. Känns lite riskabelt att boka/betala utifall bebis redan kan vara ute då, plus att profylaxen ska vara något man har tid att träna på efter man varit på kurserna...
 
Har mycket praktiska saker jag känner att jag skulle behöva få klart också, även om en hel del kan göras efter bebis är ute. Några saker är att packa BB-väskan, tvätta kläder och filtar, köpa saker till mig som jag behöver efter forlossning, vid amning osv..
 
Något lite roligare (än all oro) är att jag var och hämtade ut ett paket med beställda bebiskläder nyss :) Kommer från Next!
 
6 par byxor, 3 pyjamaser, 7 bodys, 2 mössor och 3 dregglisar :)
 

Vecka 34

Bebisen

Bebisen väger ca 2300 g och är 42 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt. Nu kan bebisen själv bekämpa lättare infektioner. Bebisens rörelser är nu större och långsammare och den här veckan lägger sig en del barn tillrätta och fixerar huvudet i bäckeningången. Cirka 3-4% lägger sig med fötter eller rumpa ner och då kan man göra ett vändningsförsök hos läkare.

Skulle förlossningen starta nu skulle förlossningspersonalen inte försöka skjuta upp den.
Om barnet föds är det fortfarande ömtåligt och behöver extra värme och mat. Men många klarar sin andning bra och långt ifrån alla behöver ligga i kuvös.
 
Mamman

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen. Vätska kan samlas i kroppen och du märker att ringar kanske inte längre passar. Dina fötter kan också vara svullna. Din blodvolym har ökat med 50% och håller sig nu konstant.

När bebisen fixar huvudet i bäckeningången kan det slita och dra i bäckenet och neråt ljumskarna. Du ska känna bebisen varje dag i magen och om du inte gör det ska du ringa sjukvården direkt, dag som natt, speciellt när det är nära till BF-datum.

 
Egna Reflektioner
 
Jag börjar bli mer och mer nervös inför att det ska starta nu, att bebisen vill komma ut för tidigt. Samtidigt som bebisen iofs blir mer och mer "färdigbakad" för varje dag som går.. :) Vi är ju inte färdiga med alla förberedelser än, och framförallt är jag nog inte det mentalt..
 
Den största skillnaden jag märkt den här veckan från tidigare är att jag varit så mycket mer andfådd. Jag kan bli andfådd bara av att ställa mig upp i princip, samtidigt som det går jättebra att promenera en bit emellanåt. Väldigt konstigt det där! Fingrarna har nog svällt lite mer också, vissa dagar har det nästan gjort ont att ta av dem - men jag krigar på, än har jag inte behövs ta tvål, kyla eller liknande för att få av dem på kvällen ;)
 
Det här var alltså i onsdags - nu är jag inne i vecka 35! :O
 

Bröllop 2016.05.14

Skrivet i lördags
 
Nu har det gått en vecka. En vecka sedan jag satt hos frisören i två timmar, för att sedan komma hem och byta om till min brudklänning. Jag och min (då blivande) man åkte sedan tillsammans ut till Tyresö Slott för att först hämta brudbuketten och bli fotograferade. Vi blev fotade, runt om i slottsparken, under ca 1,5 timme innan vi sedan med nervösa steg gick mot vigselplatsen. Dit kom även vår vigselförrättare, som vi hann prata med en liten stund innan alla gäster kom. Vad gäller bilderna så kommer ett provsmak här, vi här ännu inte fått alla bilder från fotografen - men oj vad jag längtar efter dem. Är så underbart att se lyckan och kärleken på bilderna, men även nervositeten och säkert även tårarna på några bilder <3
 
Foto: Olof Ringmar
 
Kl 14.00 kom vår inbjudna skara, bestående av familj, släkt och vänner, gåendes med våra toastmasters (tillika syskon) - och vilken syn det var! Vigselförrättaren hälsade alla välkomna och började med själva ceremonin. Jag kommer inte ihåg många ord utav det hon sa, men själva meningen och känslan fick jag med mig. Jag och A hade ett varsitt löfte till varandra som vi sa innan vi bytte ringar. Sedan, efter kyssen, kunde jag inte hålla mig från tårar längre <3 tycker ändå att jag kunde hålla mig länge, då jag inte hade räknat med att ha torra ögon nån gång under ceremonin.. :)
 
Kramkalas efter ceremonin - tror till och med att lillasyster torkar en tår ur ögat ;)
 
Fotografen fick ta några uppställda porträttbilder på oss med några släktingar innan vi gick till terassen för att skåla i bubbel - och få en massa konfetti över oss! Sen blev det mingel, en gruppbild på alla och tipspromenad (om oss och slottet), innan den avslutades mitt ute i slottsparken med lite påfyllning på skålen och tilltugg. Här ute började det bli sjukt kallt, mina läppar och händer blev lila medan hela jag skakade. Sommarklänning i 10 (?) grader kanske inte var optimalt... ;) 
 
Strax innan fem gick vi in till vår lokal - Lagergrens sal - på slottet för middag och fest, och jag måste säga att det blev en riktigt bra kväll! Vid halv ett hade alla gäster åkt hem och vi fick hjälp att packa ut alla presenter och blommor i bilen, innan vi kom hem som äkta makar <3 Tack allihopa som var med och förgyllde vår dag!
 
Förrätt: Toast Skagen à la rustic med sikrom & örtolja
 
Huvudrätt: Ungt vildsvin med potatisterrin, äppelchutney & rödvinssky
 
 Bröllopstårta: Amerikansk tårta med citron, färskost & frystorkade hallon
- Oj vad vi fick kämpa för att komma igenom tårtan, det var riktigt kompakt - men ändå väldigt saftig och god!
 
 

Windows 10, Kungens Kurva & Medeltidsdagar

I lördags hade jag tänkt publicera inlägget om bröllopet, men jag hann inte riktigt med att blogga då, och tänkte att jag kunde göra det i söndags istället. När jag väl tog mig tiden (vid åtta på kvällen) och började hämta hem bilder vi fått och även skulle lägga in bilder från kameran, så startade daton om sig efter 13 min, TROTS att jag tryckt på "förskjut två timmar". Och det var inte vilken omstart med uppdateringar som helst, utan uppdateringen till Windows 10 som jag länge har gått och skjutit på. Först tog det över en halvtimme med uppdateringar innan datorn stängde av sig, och sen närmare en timme för att det skulle installera uppdateringar när den startade. Som att det inte var nog behövde jag även välja och göra lite inställningar innan jag kunde logga in. Jag fick till och med sitta och vänta på att datorn skulle bli klar, för att jag ville gå och lägga mig... Trött och lite irriterad över att jag över huvud taget startat datorn! Igår hann jag inte heller, då jag hade styrelsemöte på kvällen och sen gick och la mig direkt när det var slut. Ikväll kanske jag kan lägga in bilderna på datorn...
 
Annars har vi haft det bra i helgen - var till Kungens Kurva i lördags och handlade först lite saker på Mio innan Neo fick även leka av sig i leklandet där. Vi åt sedan lunch i foodcourtet där och avslutade sedan med IKEA. Och vilken värme det var där inne, värme och dåligt med luft. Var riktigt jobbigt att gå runt där och när vi väl kom ut rann svetten i pannan på oss - men, vi fick i alla fall med oss det vi skulle hem!
 
På söndagen började vi bygga ihop skrivbordet som vi köpt på IKEA och gick senare iväg till Tyresö Slott/Lilla Tyresömedeltidsdagarna. Vi har varit där de senaste två åren också, så det börjar bli lite utav en tradition :) Tyvärr kunde inte Klara med familj komma dit, vilket var tanken. Men A's kompis Mattias med familj var där, så det var kul att få sällskap i alla fall, och även kul att N hade nån att leka med (de har två tjejer på snart 4 år resp. snart 1 månad). Jag fick även tips inför första tiden med barnet, så det var ju super ;) Barnen red, åkte karusell, åt glass och så tittade vi alla på Tornerspelen som till i år var lite omgjort med en annan berättelse, kul tycker jag!
 
I år handlade berättelsen om Robin Hood och hans Marion, som ni kan se till vänster på nedre bilden.
 
När vi sedan skulle gå hem därifrån, i värmen, var jag helt slut. Fick ont på sidorna "under" magen, orkade knappt gå och tyckte det var så sjukt varmt. Jag hade druckit alldeles för lite vatten under dagen, kan tilläggas, så jag tror att det var i stor del det som gjorde att jag var så slut. När vi kom hem åkte A och lämnade N hos sin mamma och jag la mig i soffan (med en vattenflaska) med dörrar och fönster öppna så att det blev korsdrag. Efter en stund kände jag mig mycket bättre! Kvällen avslutades med grillade ribs och sen... ja, det ni läste i inledningen. Vi tittade dock i gästboken från bröllopet under tiden min dator höll på :)
 

Vecka 33

Bebisen
 
Nu väger din bebis ca 2,15 kg och är 40 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur. Om bebisen skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra. Det finns gott om fostervatten som gör att bebisen kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet är lite grumligt, vitaktigt i färgen och har en doft som påminner lite om hav och tång. Det har blivit trångt för bebis i magen så du kan känna mindre av de tydliga sparkarna nu och mer av att bebis rullar runt (CHECK!) Bebisens hjärna och huvud växer snabbt nu, det ökar med 9,5 mm!
 
Mamman
 
Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt. Om bebisen har lagt sig till rätta nu kan det kännas lättare att andas och om du haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kommer uppleva ett ökat tryck neråt och du kan känna stickande känslor i bäckenet, det är helt ofarligt. Insomnia är också vanligt nu, 80% av drabbas av sömnsvårigheter.
 
Egna Reflektioner
 
Fosterrörelserna har fortsatt åt samma håll som under vecka 32, dvs att de har blivit "större" och mer långsamma. Bebisen trycker liksom ut kroppen och det känns som att den försöker göra plats för sig själv där inne, helt normalt enligt bm, då det börjar bli trängre i magen nu. SF-måttet har ökat till 30,5, vilket kanske var 30 egentligen, då bebis sträckte på sig när bm mätte.
 
Något som är lite fascinerande, och som jag nästan listat ut själv, är att bebis nu ligger med huvudet nedåt. Dock inte helt fixerad än, utan huvudet är fortfarande "ruckbart" (det ordet låter för övrigt lite hemskt tycker jag). Magen blir ofta väldigt hård till höger om naveln och det är rygg/rumpa som brukar ligga där och trycka.
 
Igår såg jag något på magen, som jag tror är en början på bristningar... Jag vet att det inte är något som går att göra något åt och att man ska försöka se det som något som har varit med i processen att ha fått ett underbart barn, men jag vill verkligen inte ha dem. Annars så trivs jag rätt bra i min gravida kropp, känns skönt att liksom inte kunna/behöva bry sig om hur magen ser ut osv, eftersom att den växer i den takt den ska och det faktiskt ligger en bebis där inne :) Så ja, jag känner mig väldigt avslappnad till kroppen nu som sagt, vilket på något sätt ger mig ett (oväntat) lugn. Dock har ju mina fingrar börjat svälla, och det märks framförallt på mitt vänstra ringfinger, där jag numera har TVÅ ringar :) <3 Tror nästan inte att jag kommer kunna ha ringarna på mig till bebis är ute, för fingrarna (särskilt ringfingret) börjar verkligen se ut som korvar... :/ ;) 
 
Det här var igår, idag går vi in i vecka 34! :O
Det är mindre än 50 dagar kvar, vilket ger mig lite lätt PANIK - packa BB-väska snart tror jag!
 

Vecka 32

Bebisen
 
Bebisen väger ca 2000 g och är 39 cm lång, denna veckan har bebis lagt på sig cirka 200 gram. Hos förstföderskor kan barnet redan har lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt. Nu fungerar barnets alla fem sinnen. Bebisen sover 90-95% av tiden och under de vakna perioderna tränar den på att andas, röra sig och öppna och stänga ögonen. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den första andningen. Nu utvecklar också bebisen sin förmåga att svettas. 
 
Mamman
 
Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Din vikt ökar snabbare än någonsin nu. På vissa kan det göra ont (känns som mensvärk), en värmekudde kan då vara skönt att ha på magen. Dags att börja kolhydratladda och vila så ofta du kan. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds. 
 
Egna Reflektioner
  
Tänk att det redan har gått 80% av graviditeten - det betyder ju att det bara är ynka 20% kvar!! Och tänk om det sätter igång tidigare :O Jag tycker än så länge att bebisen gott och väl kan stanna där till BF, eller kanske några dagar till. Just nu känns det fortfarande som att jag behöver förbereda mig mer mentalt innan det är dags...
 
Det händer inte så mycket just nu, som jag märker av i alla fall. Blev lite orolig igår när bebis inte sparkade som vanligt. Den sparkade nästan inte alls, men visst kände jag att den rörde på sig och buffade runt. Idag är det dock som vanligt igen, så det känns skönt :) Nästa vecka är det dags för MVC-besök igen, vilket känns både spännande och skönt! För varje gång nu så känns det mer och mer lugnande efter att jag varit där, för oron över att något eventuellt skulle vara fel har på något sätt blivit större nu (inte större än under de 12 första veckorna dock) när vi är så nära.
 
Viktmässigt så verkar jag ha gått upp och ner varannan vecka jag väger mig, vilket känns lite konstigt. Men igår stod vågen i alla fall på +12 kg... och idag var första gången jag fiock frågan hur mycket jag hade gått upp. Håller faktiskt med om att man inte borde fråga folk det (hade andra runt mig som tyckte samma sak och sa det då), så jag svarade inte direkt på det heller, även om jag skriver det här.
 
Här är bilden från igår: 
 

Sommarvärme & Långhelg

Vilken underbar långhelg det har varit! Ledig fyra dagar och strålande sol och värme varje dag - känns som att man har haft semester :) Njutit, det har vi i alla fall gjort.
 
På torsdagen hade vi Neo hemma hela dagen, så då passade vi på att gå/cykla till lite olika lekparker, känna på vattnet i Alby (iskallt!!), grilla, äta glass, leka i sandlådan och bara njuta av solen. 
 
Preggolina hittade en bra placering i lekparken, i solen till och med ;)
 
På fredagen drog vi iväg till Skansen. Det var en massa folk som för det första skulle ta djurgårdsfärjan över till Djurgården och sen som stod i låånga köer in till Gröna Lund. Som tur var, var det inte lika mycket köer in till Skansen. Det var helt okej med folk och vi fick till och med tag på ett bort direkt när vi skulle äta vår medhavda lunch (riktigt goda wraps med kyckling, bulgur, avokado, soltorkade tomater, sallad och aioli - verkligen ett tips!). Vi gick sedan runt i värmen och tittade på djur, de som ville hålla sig framme i solen vill säga, och lät N leka av sig lite i lekparken och karusellerna. Vi hann även med en glass vid Sollidenscenen innan vi vid tre gick mot djurgårdsfärjan igen. På vägen dit lämnade jag och N av en förvånad pappa A för svensexa! När jag väl lämnat N hos sin mamma, veckohandlat, kommit hem och mödosamt plockat upp matkassarna åt jag middag (tack o lov hade vi mat i kylen) och låg sedan på soffan resten utav kvällen - helt slut var jag!
 
Man måste vara koncentrerad i svängarna.. :)
 
Praktfulla fåglar
 
Jag och magen i vecka 32.
 
Gullvivor i mängder!
 
Min fina A med utsikt över Mälaren och Globen bakom sig :)
 
På lördagen fick A sova medan jag tog bilen in till Tyresö centrum för att uträtta lite ärenden. När jag kom hem någon timme senare hade han vaknat och var lite trött, men det är väl så det ska vara dagen efter ;) Vi satt ute i solen, köpte pizza till lunch (som vi åt på deras uteservering), gick en promenad förbi Delikatessboden och hade det allmänt mysigt :) På kvällen blev det en massa fix och planering inför kommande helg innan vi somnade vid tolvtiden.
 
Söndagen bjöd på lugn även den, sovmorgon till 9.30 (vet inte när jag sov så länge senast), frukost ute på balkongen (premiär för i år) och lite senare åkt vi till Farsta för att fortsätta uträtta lite ärenden. Jag passade på att löpa mig ett par gravidshorts medan A klippte sig, tänkte att ett par kanske kan vara skönt att ha i alla fall. Det blev återigen en glass ute i solen efter det, innan vi var och hämtade N och åkte hem.
 
Har har ni spenderat långhelgen?
 

Vecka 30 & 31

Bebisen
 

Bebisen har växt från ca 1600 - 1800 g och är nu 43 cm lång. Bebben växer snabbt och ökar ungefär 200 gram i vikt i veckan nu och fram till förlossningen. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern. I nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln, då kan man känna sparkarna upp mot bröstkorgen. Bebisens hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Bebisens kroppsbehåring – lanugohår – börjar försvinna. Bebisen har oftast ögonen öppna nu när det är vaket och stängda när det sover. Bebisens ögonfärg bestäms nu, men bebisen kommer inte att få sin rätta ögonfärg förrän 6-9 månader efter födelsen. det behövs nämligen ljus för att pigmenten ska bildas färdigt. Bebisen kan känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen. Barnet är i princip färdiutvecklat nu, det är bara lungorna som behöver lite mer tid och barnet behöver lägga på sig lite mer vikt.

 

Mamman 

 

Måttet på livmodern har växt till mellan 29-32 cm och börjar närma sig revbenets kant. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage och många tycker att det är full fart där inne under den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer. All extra vikt kan vara påfrestande för ryggen så tänk på hållningen. Dina lungor tar upp cirka 20% mer syre vilket kan göra att du känner dig mer anfådd. Eventuellt har du lite läckage av råmjölk från brösten. Råmjölk är den första mjölken brösten producerar och är rik på fett, protein och antikroppar, vilket skyddar bebisen mot infektioner och ger immunförsvaret en god start. Brösten börjar producera mjölk redan i vecka 16, men alla läcker inte. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.

 
Egna Reflektioner
 
Under vecka 30 var jag till MVC igen på koll. Allt såg fortsatt bra ut, till och med blodtrycket som jag oroat mig lite över. Det är så mycket som rör sig i mitt huvud nu, så jag trodde att jag kanske skulle vara stressad. Blodtrycket var till och med lägre än tidigare. Det enda som bm påpekade var att mitt blodsocker gått upp (fortfarande på "godkänd" nivå), men det kunde bero på vad jag hade ätit till frukost - hoppas på det. SF-måttet skrev jag senast efter att jag varit hos MVC att jag skulle fråga om. Det var 25 sist jag var där och hade i vecka 30 ökat till 29. Jag följde normalkurvan men låg något över.
 
Under vecka 30 har jag känt små "ilningar" över blygdbenet (?), max en gång om dagen. Det var inget konstigt enl bm, utan kunde eventuellt vara en nerv som kommit lite i kläm. Under vecka 31 har det inte hänt så mycket mer alls, känner att brösten börjar bli lite mer ömma igen, men annars har det inte varit nåt särskilt eller annorlunda. Sparkarna fortsätter vara utspridda över stora delar utav dagen, men bebis är nog ändå vildast på kvällen. Bebis förresten, nu har jag fått höra att jag har en typisk tjejmage också - den första som sa det ;)
 
Det börjar nästan kännas lite läskigt nu, att det IGÅR bara var 9 veckor kvar till BF! Hur ska jag hinna förbereda mig mentalt på det? Tiden behöver inte alls skynda på, jag skulle gärna vara gravid längre. Vi får väl se om jag säger samma sak om några veckor... :) Idag går vi alltså in i vecka 32.
 
 

Brf, vårsol och möten

I söndags var det dags för städdag i föreningen och det kändes väldigt motiverande att gå ut och hjälpa till. Det märktes snabbt att det inte bara var jag som tyckte det, utan den rekordstora skaran med folk kände nog samma sak. Jag tror det berodde på vädret! Äntligen har solen och värmen kommit hit, och jag hoppas verkligen att den har kommit för att stanna (åtminstone 2 veckor till) :) Efter att vi rensat, städat, träffat och bekantat sig med lite grannar så avslutades det hela med korvgrillning - uppskattat även det! Vi var sedan ute i några timmar till, N lekte i lekparken, jag lekte/solade och A var till och med så duktig att han tränade på utegymmet de nyligen byggt där utanför oss. Det var verkligen hur skönt som helst ute!


På måndag morgon var vi iväg till slottet igen på möte, men innan dess blev det en liten promenad i parken. Vi gick upp för en (relativt brant) slänt där bakom slottet och jäklar va dåligt flås jag har nu!! Jag var tvungen att stanna i backen och vila en stund, för att ändå vara helt slut när jag kom upp - preggolina liksom ;) Mötet gick bra och vi fick en hel del saker avklarade - börjar kännas att det är dags snart!


Eftersom vi blev så sena in till jobbet hann jag bara med en 5,5-timmars arbetsdag innan det var dags att åka hem igen för årsstämma i föreningen. Innan stämman skulle vi dessutom ha styrelsemöte. Stämman gick bra, och även där var det rekord med folk - beror nog i det här fallet på att det är många nyinflyttade i området nu. Vi avslutade med konstituerande möte och jag kommer att sitta lvar minste ett år till, som sekreterare. Nästa uppgift hemma är alltså att skriva mötesprotokoll från kvällens alla tre möten ^^.