Med pappan och brorsan

Förra veckan var Neos dagis stängt både torsdag och fredag, vilket betydde att både han och pappa A var hemma med oss - vi fick alltså en riktigt trevlig långhelg tillsammans :)
 
På fredagen åkte vi till Mall of Scandinavia. Där åt vi lunch och tittade lite i affärer innan N och A gick på bio. De såg Hitta Doris, och den hade varit riktigt uppskattad :) Under tiden gick jag och Allie runt och shoppade lite, jag köpte en tröja åt henne på Zara, en body och en sparkdräkt på Lindex samt strumpor och dregglisar på H&M. Köpte även en amningsvänlig tröja till mig, även om det inte var ett amningsplagg - välbehövligt! Efter bion stötte jag ihop med dem medan jag letade ställe att amma på, det satt rätt mycket folk på alla bra ställen, mest ungdomar som laddade sina telefoner.. Hittade till slut till Babyloungen - där fanns det ettt lugnt amningsrum, flera skötbord, matbord med micro osv. Väldigt bra tycker jag :) Medan jag satt där och ammade (och en stund efter också) fick Neo leka av sig i det stora lekrummet som även det fanns där. Innan vi satte oss för att äta middag (ja det blev en långdag där) gick vi in på Lindt och köpte lite choklad - man var ju tvungen att passa på när de till och med hade 25% rabatt på ALLT ;)
 
Tröjan från Zara - älskar den <3
 
Lunchen på restaurang Egon - Pulled Pork-sandwich
 
 
N började vara hostig under torsdagen och det blev värre under fredagen. På lördagen fick han därför hoppa över dansen och vara hemma och vila istället. Jag kände att jag inte varit ute och promenerat på flera dagar, och i och med att solen sken och det var riktigt härlig höstluft ute så ville jag gå en promenad. Sagt och gjort, jag tog Allie i vagnen och gick mot Alby. Väl där testade jag att gå runt 2,5km-spåret för första gången. Vilket härligt spår det var! Slingrande väg med utsikt över vattnet den första kilometern, backigt och kurvigt vidare bland stora grytor och frisbeegolfbanan. På något ställe var det så brant så jag fick ta vagnen baklänges uppför. Jag fortsatte sedan på 4km-spåret, och det var så härligt att vara ute och gå i skogen (känns som att jag har sagt det här förut... :) ). När vi kom tillbaka mötte vi upp N och pappa A vid dagiset/lekparken innan vi gick hem för att äta lunch. Sen blev det bland annat en del städning hemma och sen tog vi det mest lugnt.
 
På väg upp mot backen där jag var tvungen att vända vagnen
 
På lördagen hade N pratat om att baka cupcakes (de hade gjort det på något utav hans program på paddan), så det gjorde vi sen på söndagen :) Det blev Roy Fares Nutella Cupcakes - riktigt goda! På kvällen blev det sedan veckohandling i Farsta i samband med att vi lämnade N hos sin mamma.
 
Här är våra goda cupcakes!
 

Södermalm med bebisar

Förra tisdagen var nog sista gången vi hade mammaträff ute, innan vintern, skulle jag tro. Det var lite småkyligt i skuggan, men solen värmde fortfarande. Vi träffades återigen inne i Nytorgsparken och jag och Natalie tog sällskap här ifrån Tyresö :) Den här gången var vi 11 mammor med deras bebisar, varav 5 stycken var "nya" i sammanhanget - riktigt roligt! Vi satt där och pratade i några timmar som vanligt, bekantade oss med nykomlingarna och fikade. Även denna gång blev vi fotograferade - en utav dem som tog kort frågade (faktiskt) också, vilket nästan kändes ännu mer konstigt, eftersom att han gav oss hans visitkort och sa att det bara var för eget syfte (ingen publicering) :O Jag vinklade i alla fall bort Allie..
 
Bild från en tidigare mammaträff i Nytorgsparken
 
På onsdagen var jag, Natalie och Isabel in till söder igen, den här gången för att gå på bio. Vi var alltså på barnvagnsbio, med våra döttrar, och såg Bridget Jones Baby. Jag har aldrig varit något stort fan av Bridget Jones, så jag hade inte direkt höga förhoppningar på filmen. Dock tänkte jag att det är en lättsam och smårolig film, så med sällskapet skulle det bli kul att gå på den i alla fall. På bion låste vi ihop och lämnade vagnarna på en "anvisad plats" utanför salongen (och inte där inne som jag trott - vadå, det heter ju barnvagnsbio?) och tog med oss våra flickor och skötväskorna in. Det var fri placering i salongen, trots att man bokat en plats via hemsidan. Inne i salongen fanns det två skötbord (i form av två stycken uppblåsbara skötbord från ikea) och en micro framme vid filmduken/"scenen". Ljuset var även på lite svagt under hela filmen och ljudet var dämpat. Vi satte oss och tittade på filmen, Allie kollade också på hela första halvan innan pausen (det var en 10 min paus). I pausen bytte vi blöja och sen när filmen började igen så ammade jag henne tills hon somnade. Det gick alltså superbra att ha Allie med på bio, nästan så att jag skulle kunna tänka mig att ha henne med på en vanlig bio - bortsätt från ljudet och risken att eventuellt störa alla. Efter bion gick vi till Vapiano och åt lunch - mycket trevligt även det :)
 
Lamporna i taket (övre bilden t.v.) var riktigt spännande att titta på tyckte Allie,
bättre än filmen tror jag bestämt ;) bild från Instagram (helbraflinga)
 

11 veckor

Måndag och ny vecka betydde den här gången att Allie funnits med oss i hela 11 veckor. Jag vet att jag skrivit det förut, men det går verkligen snabbt! Jag och Allie tog en härlig sovmorgon till 9, åt frukost och myste lite här hemma innan vi var ut och gick en promenad vid 11. Trodde att det skulle vara riktigt kallt ute, men det gick ju fortfarande att (stundtals) gå i t-shirt. Riktigt underbar början på hösten :) 
 
Vid ett var vi inne i centrum för att möta upp Cissi som kommit ut hit för att träffa oss. Vi fikade på Spis & Vin Bistro Café (ja, jag börjar känna mig som stammis där) och satt där på uteserveringen i några timmar. Vi pratade en massa om sommaren, hur vi haft det sen sist (nån vecka innan jag och A gifte oss i maj) och en massa mer. Supertrevligt hade vi det! När det var dags att gå därifrån gick temperaturen från att ha varrit riktigt skönt, till att bli riktigt kallt, på bara en sekund. Molnen kom och jag hann bli riktigt frusen innan jag ens kommit hem. Väl hemma fick det därför bli en kopp te, och sedan (passande nog) gulaschsoppa till middag :)
 
Kolachokladpaj & latte
 

Ett bra avslut på helgen <3

Vi vaknade utvilade på söndag morgon, och vädret var fortfarande fint. Jag funderade på att fråga A om vi kanske skulle gå bort till slottet för att äta brunch, men innan jag hunnit fråga har han ställt samma fråga. Sagt och gjort, vid elvatiden gick vi iväg bort dit och satte oss ute på den mysiga terassen. Brunchen var väldigt god, och det var lagom mycket att välja på tycker jag. Det fanns bl.a. zucchini-"rårakor", amerikanska pannkakor, äggröra, bacon, kyckling, olika sallader, olika bröd, sill, frukt och ett stort efterrättsbord :) Vi satt där och åt, pratade och tittade ut över slottsparken. Allie sov största delen av tiden, men vaknade sedan för mat hon med. Riktigt mysigt hade vi det där på terassen, och jag kan inte säga det många gånger nog - men oj så glad jag är att vi bor där vi bor, med närhet till så fina områden/ställen! :)
 
Där uppe på terassen (visst är det fint?) satt vi och avnjöt vår brunch...
 
...som bland annat innehöll detta :)
 
...och sedan även efterrätt, när Allie vaknat <3
 
Efter att vi ätit gick vi en liten promenad i parken och satte oss på en bänk i solen ett tag. Det var så skönt att vara lediga tillsammans, bara prata och ha det mysigt - jag och min man. Vi gick ju såklart förbi platsen vi gifte oss på också, där uppe vid soluret, och det är klart att det väcker fina minnen till liv :) I strax över 4 månader har jag nu varit FRU <3
 
Där, där nere på bänken. Där satt vi i solen en bra stund :)
 

Ett års väntan är över

I lördags kom svärmor + sambo hit strax innan lunch, för att vara barnvakt åt Allie. Vi gick igenom hennes mat/sovrutiner, skötväskan och så. Jag och A gjorde oss klara, klädde upp oss (skönt att inte behöva ha amningsvänliga kläder en gång) och åkte in till Djurgården för att möta upp Klara och Uffe. Vi hade en timme på oss att fika/äta något, innan det var dags att gå till Cirkus. Vi satte oss på ABBA-museets bar/café och åt en baguette var och pratade - trevligt att hinna med även det :)
 
Kl 14.30 var det dags för föreställning, det var nämligen the Phantom of the Opera som vi skulle se. Det var nästan ett år sedan vi bokade (13 oktober förra året), så vi har väntat länge! Klara var superglad över att vi hade frågat dem om de ville följa med, och hon var ännu mer lyrisk efter föreställningen :) Jag själv tyckte också att föreställningen var riktigt bra, men jag hade inte lika mycket att jämföra med. Jag hade varken sett förställningen eller filmen förut, heller inte lyssnat på särskilt mycket av musiken. Det jag var mest imponerad över var, såklart, hur bra de var på att sjunga (så man fick gåshud emellanåt) och dansa, men även de fantastiska kläderna de hade på sig! Tänk att få vara med och sy de där scenkläderna, eller för den delen, ha de på sig. Så mycket färger, glitter, guldigt, utsmyckningar och volanger - riktigt häftigt!
 
Här såg vi alltså the Phantom of the Opera, med Peter Jöback som Fantomen
 
Efter föreställningen fick vi köa väldigt länge, ut från Djurgården och vidare på Strandvägen... Men till slut var vi hemma hos vår älskade lilla Allie igen! Det hade gått jättebra där hemma och hon hade ätit en gång. När vi kom hem sov hon, och jag hade inte mage till att väcka henne direkt, trots att brösten spände rejält. De gjorde ändå inte ont eller så, så vi passade på att äta middag innan hon vaknade och fick mat. Hon åt sedan ordentligt under kvällen och natten, och dagen efter kändes det som vanligt igen :) skönt att veta att det går att lämna henne såhär, det blev ju ändå närmare 7 timmar.

Aldrig exakt samma

Veckan som var, gick med en rasande fart, och inga inlägg har jag hunnit med att skriva heller... I måndags var vi ut på en kort promenad, mest för att Allie skulle somna. Jag gymmade sedan i det (relativt) nybyggda utegymmet vi har här. Var skönt att ta ut sig lite grann i alla fall, och träningsvärken jag fick efter det, den var inte nådig! Jag dammsög även lägenheten den dagen, städade undan i Neos rum och belönade mig själv med kaffe och glass på balkongen. Allie låg i sitt gym och gymmade med mig där ute också ;) På tisdagen hade jag fruktansvärt ont på morgonen, så jag kände att en promenad var en bra idé. Jag och Allie tog bussen till Trollbäcken och gick sedan hem därifrån (ja, jag hatar att gå samma väg som jag brukar, så jag försöker alltid hitta nya vägar). En sträcka som enligt Here skulle ta 1h 57 min. I själva verket tog den ju inte så lång tid, utan bara 1h 15 min. Så vi tog en liten omväg ;) Det kändes ju lite bättre i benen efter promenaden i alla fall, men det höll inte i sig allt för länge ;)
 
 
På onsdagen var det dags för mammaträff igen. Den här gången ockuperade vi Nytorgsparken, 15 mammor med 15 bebisar ;D vi blev både uttittade och fotograferade (inte helt okej) av nyfikna personer som gick förbi, men det kanske inte var så konstigt (jo, det var det) eftersom att vi tog upp halva parken med våra vagnar, filtar och bebisar. Haha :) Vi fick även till en sån här underbar bild:
 
En sak som jag tyckte var lite komsik, och nästan lite tråkig, var färgen på alla barnens kläder (inklusive Allies just idag). Det finns ingen röd, blå, grön, gul klar färg, utan allt är bara dova färger. Det är ju såklart jättefint, men jag tycker nog att det ska finnas lite både och :) 
 
Efter träffen mötte vi upp Linnea på gullmars, som hade varit på arbetsintervju här i Stockholm. Hon stannade till på torsdagen, då hon först hade ytterligare en intervju i Solna och sedan gjorde sällskap med mig och Allie i Mall of Scandinavia. Jag körde via centralen och Pampaslänken den här gången, istället för att åka Essingen, och det gick riktigt bra, trots att jag aldrig kört där. Efter lite missförstånd hämtade jag upp Linnea utanför Ica Maxi (istället för Max, där jag först stod och väntade) och så åkte vi till MoS. Vi strosade runt och kollade på alla butiker ("shoppade" endast på Lindt) innan vi satte oss för att fika på Starbucks. Starbucks blev det mest för att det fiket var mest mysigt och "amningsvänligt". Vi hade väldigt trevligt där i alla fall, och Allie var på riktigt bra humör. Synd att inte det höll i sig sen när vi skulle åka hem...... Usch va hon skrek, lillan, verkligen tokskrek! Så hjärtskärande och hemskt för mamman. Som tur är valde jag samma väg tillbaka hemåt, för hade jag tagit Essingen hade hon någ skrikit sådär hela vägen hem i bilköerna. Nu kunde jag stanna på Max (igen), vagga henne till sömns och sen åka hela vägen genom stan, i köer, hem till Tyresö. I Tyresö, där jag verkligen var tvungen att tanka (hade inte gjort det innan, eftersom att jag inte ville att hon skulle vakna) vaknade hon igen, och tokskrek sig resten av vägen hem. Lilla, lilla gumman - vad jag tyckte synd om henne! Vi satt sedan och myste i soffan i närmare två timmar - då började det kännas bättre <3
 
 
För fredagen sen hade vi inga särskilda planer, men i och med att jag fick ett sms från Kronans Apotek (om att jag hade en Babybox att hämta) så blev det att ta bussen dit. Trodde de hade glömt bort mig, men tydligen tog det närmare tre månader innan de fick in den här nya boxen... Fick tyvärr ingen nappflaska ändå, men våtservetter, tops, barntvål och schampo i alla fall (+ en test av Termacare) - så det kommer ju att gå åt :) hade ingen lust att gå hem sen egentligen, men jag började gå, och det var ju tur det. Vi var ute och gick i 1,5 timme, i solen. Gick mest genom skogen, och det är så härlig luft där. Tänkte speciellt på det under onsdagen då vi var inne och gick på söder, bland alla avgaser. Att det är tur vi bor vid naturen! Var på dåligt humör mer eller mindre hela fredagen, men när A äntligen kom hem på kvällen, så hade han med sig en STOR bukett rosa rosor <3 När jag behövde det som mest alltså! Strax där efter kom A's bror hem till oss, för att äta middag och umgås ett tag. Alltid trevligt med besök - det tyckte Allie också, som fick busa med farbror :)
 
Barnsjön, Tyresö
 
Albysjön, Tyresö

Amningshjärna och nattkörning

I lördags morse åkte A och N iväg på Neos dans som har börjat igen. Jag och Allie passade på att ta en promenad, då jag kom på att det kanske inte blir nån mer chans för det under helgen. Solen lyste och det var sommarvarmt igen, så den där promenaden blev betydligt längre än vad jag tänkt från början ;) Väl hemma igen började jag plocka undan en massa och förbereda inför besöket som skulle komma, nämligen min familj. Jag hann dock inte duscha innan de kom, så det var ju tur att de bara var de som kom, haha. Vi bjöd på lunch i form av grillad korv med bröd och jag vet inte vad som gick fel - det måste ha varit den där berömda amningshjärnan som var i farten ;) xD Först dukade jag fram fel antal tallrikar mm vid bordet (vi var ju 7st och inte 6), sen påstod jag att det fanns för få bröd (vi hade 18 istället för 20 som jag trodde, men vi behövde ju bara 14...). Det sista, men nästan största felet, var att jag även räknade fel på antal korvar som skulle grillas, TROTS att A frågade om jag hade tillräckligt många (där blev det 13 korvar, men skulle ha varit 15, då jag tänkte en extra till Lotten som inte visste vad hon ville ha för sort). Aja, lite att skratta åt, trots att jag kände mig dum - men grillen var ju varm och det var bara att grilla på 2 korvar till, till mig och Lotten... ;)

Senare gick vi till lekparken, så att Neo fick leka av sig lite. Jag kom dit med fika, då A var hemma och gjorde sig iordning, för att sen gå hem och skjutsa iväg honom på bröllop. Vi var sedan hemma och lagade mat och umgicks (N var nog väkdigt glad att han hade Lotten där de lekte i timmar tills de var helt slut båda två) till sent in på natten. För vid halv ett åkte jag och Linnea och hämtade upp A på Årstaberg efter att han varit på bröllopet. När vi kom hem igen och det äntligen var dags att lägga sig (inte för att jag var så trött som jag borde ha varit) så vaknade Allie och ville ha mat. Sagt och gjort, hon fick äta innan vi båda somnade igen.

 

 Fika i lekparken :)

 

På söndagen tog vi en promenad bort till Alby för att fika på Café Rödkullan. Neo var jätteduktig och (spring)cyklade hela vägen dit och hem, och även ner till badet. På caféet stötte vi tyvärr på i princip kallt kaffe, men fick istället supergoda bullar! Påtåren med kaffe var dock bättre, då hade de fyllt på med nytt.

 

 Såå himla fin bild - Allie och "tokmoster"  Lotten<3
 

Bebiskompisar

Idag stötte jag på Isabel med familj när jag skulle gå iväg till återvinningen. De var ute och gick och jag kände direkt igen dem på deras vita vagn :) Fick hälsa på hennes sambo också - trevligt, även det en Andreas ;) Jag kom även på att jag inte hade publicerat det här inlägget än:
 
Det går inte många dagar utan att jag och Allie har något att göra, inte än i alla fall, vilket är skönt. Nu är det ett tag sedan; men i tisdags hade vi sällskap utav Isabel och hennes lilla Ophelia under eftermiddagen. Vi var först ut på en promenad bort runt slottet, ute i solen, för att sedan gå hem till oss. Vi bjöd på fika och sen fick småtjejerna "leka" lite på golvet - eller leka och leka, det var nog mest vi mammor som knäppte kort, haha ;) Men de var bra söta i alla fall där de låg, och verkade ändå märka av varandra :) Ska bli kul att följa dem när de blir lite större och lite mer medvetna om omvärlden :)
 
Endast 5 dagar skiljer dessa tjejer åt :)
 
Klapp på kinden :)
 

Ett infall värt att följa

Idag var det dags för mamma-bebis-träff igen. Det blev Vapiano även den här gången, men nu i Skrapan istället, vilket passade lite bättre för oss boende söder om stan ;) Vi var 12 mammor med bebisar och vi satt och pratade och hade trevligt som vanligt :) Några nya, men mest mammor som varit med tidigare. De som jobbade på Vapiano kom till och med runt och tog beställning (på kaffe) vid borden, då hon sa att det nog är svårt för oss alla att ta oss iväg med vagnarna. Hon hade rätt i det, och de tjänar ju förstås på att gå runt sådär också - annars hade vi troligtvis inte köpt nåt kaffe :P Allie sov som vanligt igenom största delen utav träffen och mammorna kommenterade - sover hon nu med? ;) Allie hann knappt vakna för mat inann det var dags att gå därifrån (då hade vi suttit där i tre timmar). Efter träffen tog jag och Natalie (en annan Tyresömamma) sällskap till Gullmars och vidare hem på bussen.
 
En nöjd bebis i vagnen, på bussen :)
 
När A och N senare kom hem fick jag ett ryck - jag ville ut och springa! Sagt och gjort, jag tog mig ut och sprang mina första steg på vääldigt länge. Det gick förvånansvärt bra och konditionen var inte det som var värst, utan det var nog att jag fick känningar i knä och höft. Det är nog inte så konstigt heller, eftersom jag inte har belastat på det här sättet på över ett år, och däremellan varit gravid. Men nu har jag i alla fall premiärturen gjord, och det känns superbra! Får se hur kroppen mår imorgon, och i övermorgon...
 

2 månader

I söndags blev vår Allie hela 2 månader - redan alltså! Den här tiden har gått så fruktansvärt fort, och då på morgonen var jag lite emotionell, eller hela dagen egentligen. Tänk att om ytterligare 2 månader får hon börja med smakportioner och jag har då nästan varit hemma halva tiden, innan jag ska börja jobba igen :O Jag vill stanna tiden nu - jag vill att min lilla bebis ska vara bebis länge till :( Mammas lilla älskling, för dig ska jag göra allt! <3
 
I söndags var även Viktoria och Viktor här och hälsade på. Med sig hade en riktigt fin present till Allie - kläder ifrån Newbie, vilka vi tackar så mycket för :) Vi bjöd på en somrig potatissalland, med bland annat nektariner, fetaost och tomat i, och grillad delikatesskorv, till lunch och en Palsternackskaka med apelsinfrosting (<-- recept) till fika. Båda delarna var nya recept jag hittat, och de verkade uppskattade av alla. Var superkul att de kom och hälsade på och att vi hann prata lite! :) Är lite skillnad att träffas varje dag (på jobbet) till att inte ha träffats alls nu sen i slutet av juni (då jag gick hem i väntan på Allie). 
 
Igår var vi på 2 månaders-kontroll på BVC för att väga, mäta samt kolla hur hon svarar på tal, lyfter nacken och använder händerna. Hon fick godkänt även den här gången och har växt på sig ordentligt :) Hon följer sina kurvor vad gäller längd och huvudomfång, på vikten börjar hon gå liite över. Hon väger nu 5655 gr och är 60,4 cm lång - vår lilla stora bebis <3 Allie både pratar, skrattar och hickar en massa om dagarna och är fortsatt en väldigt nöjd bebis. Senaste veckan har on börjat suga nåt otroligt på sina händer, så de blir alldeles kladdiga. Upplever även att hon börjat dreggla mer.
 
Klädstorlek: 56 eller 62
Tycker om att titta på: Yasuragirockens mönster (bilden), tända lampor och ljus
Favoritsysselsättning: Ligga på skötbordet och prata med oss, åka vagn, ståträna
Sover: Nattetid i babynestet i sin säng, dagtid mest i vagnen, annars i våra famnar eller i soffan/hennes säng
Äter: Mammas mjölk, gärna varannan timme numera under dagen (har mer varit var tredje/fjärde förut), på natten kan det istället gå upp emot 7-8 timmar utan mat
 
Igår på morgonen visade hon för första gången att hon kunde stå själv också - i närmare 10 sekunder faktiskt ;)
 

Mamma på vift

En kväll förra veckan var jag iväg på min första lite längre stund utan Allie, i närmare bestämt 4,5 timme. Hon var istället hemma med pappa A medan jag åkte in till stan för middag med fina vänner. Jag mötte upp Filip i Hornstull för att gå till (Bistro) Barbro, där Sandra och Christopher redan satt. Det var ett mysigt ställe som erbjöd mat jag inte riktigt hade väntat mig (japanskt). Det är kanske inte stället jag själv skulle ha valt, med tanke på alla råa rätter, men jag är ändå glad att Filip hade bokat plats där - så att jag fick testa och faktiskt få upp ögonen lite för den här typen av mat :) Det rekommenderades att man tog in 1-2 rätter var, vilket vi gjorde. Sen delade vi på allihopa. Det här är de rätter vi valde, och jag tror ni förstår vilka som var mina favoriter - ja, de som inte var råa ;)
 
Hamachi med yuzu, tryffeldressing, friterad lotusrot = INTE SÄRSKILT KUL
Hackad råbiff med picklad rödlök & gurka, bonitosalt = OKEJ
Bräserad fläsksida med tahini, koreansk rödpeppar = RIKTIGT GOD
Friterade dumplings på shiitake, edamame, parmesan, shisobuljong = RIKTIGT GOD
Friterade högrevsdumplings med koriander, chili, tryffelmajonnäs = RIKTIGT GOD
Confitplockat anklår, char siu, spetskål, lotusrot, chevre = RIKTIGT GOD
Sashimi – tolv, ett urval av Barbros fiskar = SUSHI UTAN RIS, MEN TONFISKEN VAR VÄLDIGT GOD
Sotad laxmaki, yuzu kosho, färskost, chipotlesoja = FÖRVÅNANSVÄRT GOD
 
Övre: Bräserad fläsksida
Undre: Confitplockat anklår
 
Hemma med Allie hade det gått bra för pappan, jag hade i och för sig inte trott något annat <3 Visst var Allie gnälligt bra länge, men det är hon ju vissa kvällar ändå, och just nu har det verkligen varit en sån period. Men jag hade pumpat ut mat (och testat innan att hon tog flaska), så det hade A fått ge - och det hade inte varit några problem. Dock så var jag rätt full (ja inte med alkhol, utan med mjölk), så det var tur att Allie vaknade strax efter att jag kommit hem, så hon kunde äta en gång. Dock nöjde hon sig med ena bröstet, och jag borde nog ha pumpat det andra... Men jag gick och la mig istället. Hon vaknade, kanske passande nog, fler gånger än vanligt den natten, och ville äta. Så trycket i brösten ordnade så småningom till sig (under dagen efter).
 

Mums & MOS

Mammaträffarna avlöser varandra, och det är ju såklart jättetrevligt. I onsdags var vi till Mall of Scandinavia för att äta på Vapiano. Jag hämtade upp Isabel och Ophelia vid 10-tiden och vi var framme vid 11. Sammanlagt var vi 12 mammor med barn den här gången, och vi hade supertrevlig igen där vi satt och pratade, matade och lekte med våra bebisar! Jag kände igen de flesta mammorna den här gången, men det var några nya ansikten. Det är kul att det är fler och fler som vill vara med, men frågan är vart man ska ta vägen om man skulle bli, låt säga, 40 pers nån gång... ;)
 
 
Vad gäller gallerian så tyckte jag att den kändes rätt häftig. Jag hade tänkt mig att det var en stor galleria mest, med lite mer ovanliga butiker än på andra ställen. Men den var ju mer än så! Jag tyckte att den var riktigt snygg, och påminde designmässigt lite grann om "mall:en" i Dubai. Jag kommer definitivt att åka dit igen, shoppa och gå runt. Vi har ju faktiskt ett presentkort där också, så det får vi se till att utnyttja ;)
 
Namnamnam, här hade man kunnat handla massor... :)
 
 

"Palla" frukt med ett godkännande

Då var vi inne på torsdag och det känns som att veckan har gått väldigt fort. I tisdags var jag och Allie iväg på en riktigt härlig långpromenad i solen. Vi gick igenom Alby Friluftsgård, vidare på motionsspåren, in i ett bostadsområde, på vägar där jag aldrig gått förut (jag tycker alltid att det är lika kul), genom vattenparken och sen hem igen. Det var en så härlig frisk och höstig luft ute, perfekt temperatur och gulnande löv här och där. Jag har nog aldrig känt att det ska bli lika härligt med höst, som nu! Överallt gick vi förbi massor utav tomter med överfulla äppel- och plommonträd, och jag blir så avundsjuk. Det luktar verkligen gott vid äppelträden nu, men det jag blev mest sugen på var plommonen! Tänkte flera gånger stanna och fråga de som bodde där om jag fick smaka plommon från träden... :) Såg även några som hade ett överfullt päronträd med med stora fina päron på, vilket jag tycker är väldigt sällsynt. Jag skulle så gärn vilja ha en tomt, med åtminstone nån typ av fruktträd och nån buske med hallon, vinbär, krusbär eller liknande!
 
Vad tycker ni - kan man fråga folk som har överfulla fruktträd på gårdarna om man får smaka något?
Är det någon som har gjort det, och hur bemöttes ni?