Pratade med polisen

Vilken vecka det här har varit! Från att ha sett lugn och skön ut från början så här den bara eskalerat. A blev sjuk och jag fick börja med att komma hem tidigt i måndags. Tisdag och onsdag var han hemma från jobbet men kunde i alla fall lämna och hämta barnen. Dock fick jag åka hem tidigt även då, då han resten av dagarna behövde vila. Onsdagen hade jag iofs möta och åkte inte hem förrän 16.45. Jag har alltså fått känna på det där med att ta hand om två barn med matlagning, nattning osv på riktig. Och ja, det är lite skillnad mot för när vi tar ett barn var ;)
 
Igår var han dock tillbaka på jobbet, men bara för ett kort möte på morgonen. Jag fick då lämna barnen och i morse var det lite kaosartat, men som tur var jag ute i tid. Lämningen av Allie fick bra men när jag kom fram till N's skola så stod det en massa poliser på parkeringen... Den parkeringen brukar vara väldigt trång i vanliga fall (4 st 30 min-parkeringar) men nu stod de och plockade in fortkörare också. Jag fick veva ner (haha nej vi har inte vev, bara jag som lever kvar i gamla tider) rutan och ursäkta mig till poliserna och fråga om det gick bra att parkera där ändå. "Du har inte blivit invinkad eller?", "nej jag ska bara hit och lämna barn på skolan", var vår konversation efter att jag hade pratat med en annan mamma genom nedvevad (vad heter det annars...?) ruta och hon sa "2000 kr kostar det... inte så kul!". Jag hade alltså inte kört för fort och kom efter ca 10 min in på en parkeringsplats, lämnade av Neo 1 min före han började och åkte sedan iväg igen. Med hjälp av poliserna som vinkade fram mig i trängseln - haha, lite av en upplevelse ändå ;) 
 
Jobbet i veckan har inte varit det enklaste heller, igår pratade jag i telefonen 9 gånger! Det händer aldrig annars. Och utöver det så har det varit fullt upp med en massa grejer på mitt gamla projekt (eller de flesta samtalen handlade ju om det) som egentligen skulle vara färdigt för vår del nu. Och det har verkligen bara blivit mer och mer att göra på det också under veckan. Lite stressande är det ju, eftersom jag har två andra projekt samtidigt också, men det är ändå lite kul och utmanande med många bollar i luften.
 
Igår efter jobbet var jag slut men ändå taggad på träning. Jag hade bokat in mig på Core 45 och Dansmix 30 och jag åkte dit. Mina nya träningsbyxor och mina nya skor hjälpte nog till lite och peppade mig också ;) var i alla fall riktigt härligt att träna, särskilt med de där skorna - vilken skillnad! Mina förra kändes ju stora, klumpiga och tunga, de här nya väger typ ingenting och det är nästan som att ha strumpor på sig. bra! När jag kom hem blev det senmiddag och nattning av Allie. Sen hann jag bara duscha och plocka undan lite i köket innan det var dags att sova. Och idag känner jag mig förvånansvärt lätt och glad - tror det är träningen och att det är fredag :) Såå.... dags att kicka igång jobbet!
 
Bjuder på en bild från förra veckan då det regnade ute och Allie ville gå ut.
Jag tog på mig regnjackan jag med så gick vi ut och plaskade i alla vattenpölar - rätt kul faktiskt ;)
 

Just do it

Igår hade vi bestämt för att ta oss in till stan efter lunch, för att kolla i lite affärer och kanske ta en mysig fika innan det var dags för vår bokade middag på kvällen. Det var minst sagt mycket folk på stan och runt Kungsträdgården, inte så konstigt egentligen eftersom att det var Stockholms Kulturfestival och We Are Stockholm där. Men detta, plus att Allie ville gå själv hela tiden gjorde att vi inte hann gå runt så mycket alls. Men, vi hittade det jag verkligen var på jakt efter, nämligen ett par nya inneträningsskor. kollade först utbudet på XXL, men det kändes inte så bra. Senare var vi in på Stadium Pulse och där hittade jag dem! Ett par hur sköna skor som helst, som det dessutom var rea på! Det belv ett par Nike Free TR 8 i färgen White/silver. Skorna fanns, förutom i den färgen jag hade, i två färger till. Men eftersom att det var reaskor så fanns min storlek bara i den här färgen - men jag var ute efter ett par neutrala i färgen, så de här passade ju bra.
 
 
Vid sex-tiden hade vi tagit tunnelbanan bort till St Eriksplan och gick till restaurangen Grappa som vi hade bokat bord på. Den var en utav de restauranger som fanns med i boken Eat Sweden. Väl där bestämde vi oss för ett trerätterspaket, vilket vi skulle få ångra sedan. Jag tog en skagenfylld avokado på grönsallad till förrätt och A tog en scharkbricka. De var väl tilltagna båda två, så bara det var ju mer än en halv vanlig rätt. Till huvud rätt sedan blev det en gräddig pasta med kyckling, pesto mm för mig och en pizza för A. Båda rätterna var väldigt goda, men ingen av oss orkade riktigt äta upp. Väl tilltaget alltså. Sen visste vi att en efterrätt stundade, så när den väl kom in sen var det ju bara att smaka och äta lite av den också ;) vi delade på en chokladfondat med glass och (vad som blev) en pannacotta med bärtäcke. Allting var som sagt jättegott - men vi var såå mätta efteråt. Jag hade ont i magen och det kom att förfölja mig i ungefär ett dygns tid... Bra betyg för god mat, men vi borde ha varit lite hungrigare när vi kom ;)
 
 
Min förrätt :)
 
Allie då? Ja hon var ju också med :) Vad gäller barnvänlighet så tycker jag att Grappa var ett superbra ställe! Hon som hade hand om vårt bord frågade Allie vad hon ville ha att dricka, hon berättade lite olika saker de hade och Allie fick svara vad hon ville ha, vilket hon inte gjorde, mer än juice. Hon som jobbade där sa att hon kunde få in olika juicer och prova vilka hon ville, och lite sugrör i olika färger så hon kunde välja vilken färg hon ville ha. Så en gul juice och en röd fick Allie + sex olika sugrör. Maten sen? Ja då sa hon att de kunde göra lite vad som helst. Så vi sa pasta med kyckling, varefter hon frågade om vi ville ha nån typ av sås, några grönsaker osv. Vi hade kunnat komponera ihop lite vad som helst kändes det som. En bit in i middagen kom hon ut med ett gäng glasunderlägg också "här kan hon ha och leka med om hon vill, barn brukar tycka om såna där". Nej men ett bra bemötande tycker jag :) och en trevlig kväll!

Två bra köp

Under sommaren har jag köpt två saker som jag verkligen gått och funderat på och letat efter. Ett par ljusare jeans, som skulle passa bättre än mina svarta och marinblåa att ha på sommaren. Nu har det ju inte varit något jeansväder alls, så några jeans har jag i princip inte behövt. Men sen jag började jobba igen har det ju varit aktuellt. Det blev ett par jeans från Tiger of Sweden. Tänkte att jag skulle ta ett par i samma modell som de svarta jag har, så slipper jag prova dem. Att de sedan var flera hundra kronors rabatt på dem (ja de var billigast på Tigers egna hemsida) gjorde ju inte saken svårare. Jag skickade efter dem och fick hem dem någon dag senare - ett klipp!
 
 
 
Det andra jag unnade mig att köpa var en svart kofta. Det är något jag har varit ute efter väldigt länge, och det låter ju inte så svårt. Men varenda kofta jag (eller A) har hittat/kollat på har varit väldigt speciell och därmed inte vad jag velat ha. Det har nog varit lite fel årstid också, en svart kofta på sommaren är liksom inte det som det finns mest utav. Tillslut hittade jag en kofta på Ralph Lauren när jag var in där på NK med Lotten, och då blev det ju en ny ur höstkollektionen. Synd, för det var ju rea på det mesta andra... Men men, när jag äntligen hittade en så var det ju ändå på något sätt värt pengarna. 100% bomull dessutom - jag är nöjd!
 
Två märkesgrejer blev det alltså, även om jag inte är den som letar efter dyra märken i första hand. Och är det märkeskläder så försöker jag hitta/köpa dem på rea. Jeans köper jag dock typ alltid i ett lite dyrare märke, men koftan hade kunnat vara från var som helst, bara den hade varit svart och vanlig utan en massa konstigheter.
 
Idag hoppas jag hitta i alla fall ett par inneträningsskor inne i stan. Är verkligen i behov av att uppdatera dem, de jag har nu är pinsamt nog mina handbollsskor som jag köpte för ca 10 år sedan... sen blir det restaurang ikväll, första besöket ur boken Eat Sweden :)

Lidköping på några timmar

Jag tänkte ta och visa det vi såg av Lidköping nu i sommar, då vi stannade på vägen hem från Strömstad/Daftö. Har du missat inlägget om vår vecka där, så kan ni läsa om det HÄR. Tyckte att det verkade vara en mysig och fin liten stad, som jag gärna hade besökt en lite längre stund :)
 
Lekparken vi var i till en början låg i Stadsträdgården och där fanns även en scen och en massa planeteringar/blommor. Var väldigt fint, trots att vi var där när det regnade!
 
Fina blomsterarrangemang och en Allie som för första gången på resan fick använda regnjackan
 
Hon älskade den här gungan, och kunde gunga så bra på den själv :)
 
En stor groda som tittade fram...
 
...samt en massa andra roliga djur i lekparken!
 
St Nicolai Kyrka, bron från Gamla till nya staden samt ett konstverk på Gamla stadens torg
 
Efter barnen hade fått leka av sig en timme eller så, gick vi vidare mot restaurangen som vi hade letat upp. Det var en Italiensk restaurang som hette Italia och som låg en liten promenad därifrån. Där beställde vi in pasta allihopa och det var gott! Dock var det väldigt såsigt och mättande, så jag fick lov att lämna en del. En kaffe fick det även bli efteråt innan mitt körpass hemåt väntade.

Ett öppet fönster

Den 22a juli var det varmt, ungefär som alla andra dagar den här sommaren. Vår lägenhet har varit helt förskräckligt varm och det har varit svårt att få nån genomströmning av luft. På kvällarna har det ibland gått och just den här kvällen hade jag precis öppnat vårt sovrumsfönster på vid gavel (och här öppnas fönsterna innåt)...
 
Allie höll på leka med pappa A och rätt var de är, när Allie springer, så hör jag att hon blir ledsen och A ropar "Kom fort!". Jag springer dit och ser att det rinner ner blod från hennes panna, nerförbi ögonen, näsan, munnen och hakan. Jag springer och hämtar en handduk och torkar av och trycker handduken lätt mot såret hon fått. Det blöder inte jättemycket men jag ser att jacket är rätt stort. Vi kollar både såret (så mycket vi får för Allie) och även fönstret, hur det ser ut där hon krockade. Tyvärr så var det en spets där på hörnet som var 3-5 mm lång och ca 2 mm bred. Det låter kanske inte så mycket, men det gjorde att såret var väldigt djup och öppet. För på sidorna av spetsen var det ju vassa kanter åt båda håll också. 
 
Allie slutade gråta rätt snabbt. Om det var för att vi verkade skärrade och hon själv blev chockad, eller om det bara var för att hon ville leka vet jag inte. Men hon satte sig och började bygga lego. Jag satte mig där jag med, medan A började googla på vad det står om sår osv. på internet. Vi fick fram att man skulle kolla upp det om det var större än vissa mått på längden och bredden och om det fortsatte blöda i mer än 30 minuter. Såret var på gränsen i storlek, men blödandet ville inte riktigt ge med sig. Vi ringde 1177 och de tyckte att vi skulle åka in, vilket kändes rätt så skönt. Det här var kl 21 på kvällen. Vi fick som tur var åka till Handens Närakut, vilket kändes som att skulle gå snabbare än om vi hade fått åka till typ Sös. Vi kom fram 21.35 ungefär och det första de säger är att de har fullt. "Men jag ska gå och kolla med doktorn", säger hon i receptionen. Som tur var fick vi komma in, "han är så snäll doktorn", sa hon. Vi fick gå in i ett rum och sätta oss, jag på britsen och Allie i mitt knä. Sköterskan kom och och tvättade rent såret (som fortfarande blödde lite) och läkaren kom sedan och limmade ihop det. Allie varså duktig och sa inte mycket alls, men hon började gnälla lite när limmet kom i såret, det kunde tydligen svida lite. Som tur var behövde det inte sys, och vi slapp också raka bort håret vid såret. Efteråt fick hon med sig en leksakshäst och två klistermärken, så hon var glad igen :)
 
Därmed var alltså första besöket till Akuten gjort för Allies del... Idag ser såret ut att ha läkt väldigt bra. Det blev så bra det hade kunnat bli tror jag. Precis ovanför hårfästet och ett väldgt rakt sår. Tror och hoppas att det inte kommer synas så mycket när hon blir större sen.

Jag kunde inte hålla mig

Igår tog jag cykeln till förskolan för att hämta Allie, hon blev så glad när jag sa att jag hade den :) Istället för att cykla hem direkt så tog vi en sväng till centrum. Jag kände att det skulle vara skönt att få röra på sig lite grann, plus att jag hade några små ärenden att uträtta. Först och främst var jag tvungen att fixa till mina glasögon som fortfarande inte kändes helt bra. Jag hämtade ut dem i förra veckan, de böjde om dem bakom öronen, men jag fick gå tillbaka i måndags för att de hela tiden gled ner på näsan. De justerade, men det blev då för mycket på ena sidan. Igår gick jag och hade ont bakom örat - så det fick justeras igen. Nu har de känts bra sen dess igår, så jag hoppas att det var sista justeringen nu!
 
Någon som blev törstig efter att ha lekt runt i lekrummet i centrum :)
 
Sen gick vi vidare till Kappahl, hade sett en tröja från Newbie som jag bara kände att den MÅSTE Allie ha. Det spelar liksom ingen roll att hon har en massa kläder i garderoben som passar :) att de hade Tag 3 betala för 2 på alla barnkläder var ju dessutom extra kul. Hade tänkt beställa allt på nätet först, men eftersom att leggingsen som jag hade tänkt köpa till, var slut i hennes storlek på nätet, så fick jag gå till butiken. Och det är ju faktiskt lite roligare, att titta och känna på dem lite innan de kommer hem ;) haha, det märks att jag inte köpt barnkläder på länge. Det blev även ett par till leggings i erbjudandet, insåg att hon har typ 10 st "grova" (alltså chinos och jeans) byxor i strl 98 (som hon lite smått börjar gå över till nu) men inga leggings. De enda leggingsen hon har nu är två stycken i strl 86/92 som hon börjar växa ur. Så, det här var ju ett bra köp tycker jag ;) 
 
 
ÄLSKAR tröjan, som sagt... :)

Då är vardagen igång igen!

Jag har börjat jobba, vilket i och för sig var redan förra veckan, och Allie har gått tillbaka till förskolan. Jag själv tyckte att det var lite svårt att komma igång förra veckan; måndagen var förvirrad som alltid sådär efter semestern, tisdagen kändes såååå lång och jag blev halvt deprimerad över att jobbet tar bort så många timmar av de man annars kan spendera med familjen igen. Onsdagen gick bra mycket bättre och rätt som det var hade första veckan gått! Igår kändes det som vanligt att komma tillbaka, inte alls som att man nyss hade varit borta i fem veckor.

Förra veckan var Allie hemma eftersom att A fortfarande hade semester och var hemma med N, men igår så lämnade han av henne på förskolan på morgonen. Lite nytt väntade även henne; ett helt gäng utav kompisarna hade fått byta till en större avdelning och det skulle komma hela 4 st nya tjejer på inskolning redan första dagen. Jag var lite orolig. Men Allie var glad inför och det hade gått så bra så! Hon hade pratat med de nya barnens föräldrar, ätit bra och sovit bra, men det märktes att hon inte var van att vara borta och leka en hel dag. 

När vi kom hem var hon väldigt lugn. Hon hjälpte mig att laga mat (plockade mest med alla tomater, i och ur asken) lekte en hel del med dockorna sina, satt och byggde pussel och ville att jag skulle vara med. Vi satt i soffan och läste böcker och förflyttade oss sedan till sängen när det blev läggdags. Läggningen gick ju sådär, som alltid sen hon fick ny säng, men till slut la hon sig på min arm och gosade in sig - mysigt! Jag tycker att vi hade en riktigt mysig och lugn eftermiddag tillsammans, bara vi två (pappa A var i Oslo över natten), vilket var bra för både mig och henne <3 Jag fortsatte sedan kvällen med en kopp te och en tidning i soffan innan det var dags för sängen för mig med. Var riktigt skönt att tv:n eller paddan inte hade varit på en enda gång under dagen.

Idag var det min tur att lämna henne på morgonen och hon var väldigt glad över att få gå dit igen, i alla fall hemma. Väl på dagis var hon lite reserverad och ville inte alls gå ur vagnen. Till slut följde hon med en utav pedagogerna och en kompis för att titta om det fanns bär på vinbärsbuskarna :) nu ska jag åka och hämta henne...

...den här tokfian som jag älskar så mycket! <3



Tältsemester på Daftö

En av våra semesterveckor har vi spenderat nere på västkusten, nämligen tältandes en bit utanför Strömstad. En torsdag hoppade vi in i bilen vid 8-tiden och kom fram vid 16 nånting. Gick förvånansvärt bra länge, även om jag satt som på nålar hela tiden. Med ca 45 min körande kvar så kom den, Allies åksjuka.... Vi fick stanna och tvätta av henne, stol, bil osv igen - tycker så synd om henne! Som tur var den här gången var det ju riktigt varmt ute, så det gjorde ju ingenting att hon fick stå ute i bara blöja ett tag. Och direkt efter vi satt oss i bilen och börja köra igen, så började det ösregna! Tur i oturen att det inte skedde bara en liten stund senare. Stolens klädsel, Allies kläder mm fick vi sedan tvätta på campingen, och jag stod i solen och skurade hennes stol... Men nog om det nu :)
 
Campingplatsen vi hade, på Daftö Camping & Resort, var en tältplats med el som låg nere vid vattnet. Vi hade en camingtomt nedanför oss, en liten väg och sen ganska så hög vass/kaveldun innan vattnet. Nära till servicehuset var det också. Läget gav oss sol från ca 6.30 på morgonen till ca 21 på kvällen - riktigt bra, även om solen gärna hade fått komma åtminstone en timme senare på morgonen. Det blir så satans varmt i tältet! 
 
Vår plats t.v, och knäppt ner över tältområdet från servicehusen t.h
 
Första dagen (fredagen) började vi med att jag och Allie gick till butiken när de öppnade (kl 8) och köpte frukostbröd och bytte kylklampar. Sen åt vi frukost och gjorde oss klara och var färdiga lagom till poolområdet öppnade kl 10. Där var vi sedan hela dagen, badade, åt glass, solade, åt lunch och badade lite mer. Ungefär så här kom i princip alla dagar utom lördagen ut. Efter allt badande blev det matlagning vid tältet, dusch och sen en sväng till affären igen för byta av kylklampar. 
 
"Mamma, jag ällkar Saaandwich"
 
Rutschkana - "Inte ta emot mig mamma"
 
På lördagen kom det in kyligare väder. Vi bestämde oss därför att gå till Daftöland, nöjesfältet som låg i (utkanten av) campingen. Där spenderade vi en stor del av dagen med att åka karuseller i kylan, för det var verkligen kallt! Vi som trodde att det var sommar (som alla andra dagar) gick i shorts och linne/t-shirt, utan tröjor med oss. Det borde vi inte ha gjort. Det gick dock ganska bra ändå, och barnen var nöjda som fick åka karusell, leka och till sist kolla på Pirat-teater.
 
Ni som sett på min instagram att jag lagt upp film på Allie när hon dansar, vet redan vad det handlar om ;) Annars så var det så att dirket när vi hade kommit in på Daftöland så hittade Allie den här scenen där det spelades musik, hon fick feeling och började dansa direkt, och ville inte gå därifrån för att musiken aldrig tog slut ;) Älskade, härliga lilla människa <3
 
Silverforsen
 
Lekborgen som var full av rutschkanor
 
Allie fick köra lite bil medan N och pappan utforskade Spökkällaren
 
Kruttunnorna
 
Allie och pappan åkte Skutan. "Inte roligt åka Skutan, de va läskigt", sa hon efteråt
 
Piratteater med Daftöpiraterna...
 
...och Maran.
 
Vi hoppade hoppkudde, och behövde sedan vila - man blev både trött i benen och nästan åksjuk av att hoppa länge ;)
 
På söndagen var vi i poolen och badade hela dagen igen, när vi sedan på kvällen satt i tältet och fikade så fick N plötsligt ont i foten. Vi trodde att hans fot hade somnat, då han hade suttit på den en stund, men det verkade inte så. Det onda fortsatte resten av veckan tyvärr och han och A åkte till och med in till Strömstad för att kolla upp foten, vad det kunde vara. Inga klara besked, men troligtvis en inflammation i foten, så han fick Ipren ordinerat. Han hade ont varje dag och kunde inte gå själv, vilket gjorde att vi höll oss vid poolen/tältet mest hela tiden.
 
Äter frukost, grillar mashmallows och äter äpple vid/i tältet :)
 
 En liten vandring upp på berget blev det en dag för mig och Allie - det var mysigt!
Mindre mysigt var det att behöva plocka bort en fästing som kröp på henne när vi hade kommit ner ;S
 
Vi hade tänkt ta båten ut till Kosteröarna en dag, men det kändes dumt om inte N kunde gå. Inte heller blev det någon tur in till Strömstad för min och Allies del. Vi gjorde dock en liten utflykt en förmiddag - vi var ut på Saltön, vilken är en utav öarna som ligger utanför Daftö Camping, och Daftön. Vi åkte bil tills vi kom till en parkering ute på Saltön, där ett naturrreservat började. Därifrån fick vi promenera (med N i vagnen och A på axlarna/gåendes/bärandes) en liten bit tills vi kom ner till en lugn och fin strand. Vi var där nån timme bara, badade lite grann och barnen plockade snäckor. Vi såg massor, då menar jag massor, utav små krabbor som kröp runt överallt på botten. Även spår efter en hel del andra djur + en massa snäckor/musslor. Jag tyckte att det var väldigt obehagligt, och här känner jag verkligen att västkusten och saltvatten inte riktigt är min hemmaarena.... ;P
 
På väg ner mot en utav badplatserna på Saltön
 
Lite västkustkänsla fanns det ju ute på de här öarna med, även om jag tyckte att det mesta såg ut ungefär som hemma. Var inte alls lika mycket såna här små röd båthus nere vid vattnet och så mycket klippor som jag tänkt mig :P
 
Vi hade campingplatsen bokad tors-tors, men vi bestämde oss för att åka hem på onsdagen redan. Vi packade ihop alla grejer, utom själva tältet, på morgonen och gick sedan till poolen i några timmar, badade och åt lunch, innan vi packade ihop även tältet och åkte hemåt. Var skönt att slippa stressa med allt ihoppackande för att vara klara vid elva. Nu kunde vi fortfarande gå in och duscha och så efter vi hade plockat ihop tältet. Allie sov sedan i bilen tills vi typ var framme i Lidköping. Väl där gjorde vi ett lite längre stopp med lekparkshäng och restaurangbesök, hon somnade sedan i bilen igen och sov i princip resten av vägen hem. Ingen åksjuka på vägen hem med andra ord - så det var värt att komma hem kl 01 på natten!
 

Med mina systrar <3

Efter kalashelgen (med Allies kalas) stannade både Linnea och Lotten kvar i några dagar till. På måndagen var det fint väder (ovanligt den här sommaren, jag vet 😎) så vi passade på att gå till Notholmen. A var iväg och slängde lite grejer, så vi tog N (på cykel) med oss på en promenad och så kom även A dit lite senare. Vi beställde in lunch och tittade sedan på kaninerna och ankorna som gick runt där nere :) N ville bada sen, så han och A gjorde det medan jag, Linnea och Lotten gick en promenad med Allie så hon kunde somna, innan vi också satte oss vid den lilla stranden.
 
Lotten och Allie :)
 
Med utsikt över Notholmen
 
Alltså - hon är ju bara föör go! <3
 
På kvällen sedan blev jag bjuden på min födelsedagspresent från förra året, nämligen en middag. Vi bestämde oss för Mister French och jag blev verkligen positivt överraskad. Egentligen kanske jag bara inte hade koll - men jag gillade att de hade som tapas, med olika smårätter, istället för bara huvudrätter. Vi tog därför in 10 rätter och delade på allihopa! Nån drink var blev det också, och en redig efterrätt sedan ;) riktigt kul, mysigt och avslappnande att gå ut och äta med systrarna mina också, det händer ju i princip aldrig annars! Vi måste försöka få till sånt hät oftare :)
 
Drinkar! Ja, Lottens var störst, men även alkoholfri ;)
 
Den goda maten :) måste dock erkänna att det var några rätter som inte direkt föll mig i smaken
 
En luftballong, av två, som kom och flög när vi satt där och åt - och en sned lyktstolpe ;)
 
Vi <3
 
Mumsig efterrätt ;) dock blev det lite väl mycket..
 

Släktkalas, presenter och Bamsetårtan!

Söndagen efter Allie fyllde 2 år var det dags för släktkalas. Lotten var ju redan här, och på lördagen kom även hennes mormor och morfar ner till oss. Allie fick presenterna från dem då, så att vi skulle sprida ut presentöppnandet lite. I presenterna från mormor och morfar låg bla en cykelhjälm och en cykelstol, vilket var superbra presenter som hon/jag/vi önskat oss :) Pappa/morfar fixade även bromsarna på min cykel så att jag vådage ha Allie på den (tidigare var det bara frambromsen som fungerade, vilket känns lite farligt).
 
En hjälm!
 
Ingen var nöjdare än Allie att få hjälpa morfar att fixa mammas cykel :) och jag kunde inte vara mer tacksam!
 
De som även var med för att fira Allie på söndagen var hennes moster Linnea, gammelmormor, gammelmorfar, farmor, Benny och farbror Marcus. Och så jag, Neo och pappa A såklart :) Vi bjöd på fika på eftermiddagen, och sen även middag på kvällen för min familj som stannade kvar lite längre. Var så kul att se glädjen i Allie när hon öppnade presenterna som bla bestod utav en såpbubbelmaskin, djur från Schleich, kläder, Bamsepussel, cykelhjälm, cykelstol, Bamses Pott-träningsbok, Bamsetrosor mm :)
 
Allie fick hjälp av morfar att öppna presenterna. Docksängen var en av presenterna hon fick :)
 
"Titta pappa, Bamsedunderhonung!" Tar sats för att blåsa ut ljusen och applåderar sedan sig själv <3
 
Fika - första gången jag testade på Macarons, är nöjd över lag, även om de blev knottriga och väldigt hudfärgade i färgen. Var även någon son lånade min kamera för att knäppa på sig själv i spegeln... ;)
 
Älskar bilderna, trots dålig kvalitet! Mammas stora, lilla tjej <3