Tid för mig själv

Som jag skrev i senaste inlägget så har jag dragits med förkylning och hosta väldigt länge nu. Jag är inne på 6e veckan och det börjar bli riktigt jobbigt. Förra fredagen fik jag Cocillana utskrivet, så att jag i alla fall skulle kunna sova på nätterna. Jag tog den fyra/fem kvällar (och bisolvon under dagarna) och sen började hostan faktiskt avta så pass mycket att jag kände att jag kunde sluta med den. Under veckan har jag gått med hosta i alla fall, men betydligt mindre. Det som dock hänt är att den ändrat karaktär igen, det har varit slemmigt låångt ner i bröstet och det har låtit hemskt. Jag kunde avfärda idén jag fick om att revbenet var av, redan dagen efter jag skrev senaste inlägget, då gjorde det inte lika ont längre. I fredags fick jag en tid hos läkaren för att kolla upp hostan. Hon kunde i alla fall utesluta lunginflammation, och berättade även att jag fått en sträckning i nedersta musklerna mellan revbenen och att det kan sitta i i några veckor. Dock så måste jag för sjukdomens skull åka till laboratoriet och "topsa mig" för att de ska kunna odla och se om det är några bakterier som fastnat i mig. Mykoplasma kunde vara ett alternativ sa hon. Så i slutet av nästa vecka får vi väl se... Vill gärna bli frisk nu!
 
Igår var vi in till stan på eftermiddagen, vi hade bokat bord på restaurang vid 17.30 så vi passade på att gå i lite affärer innan. Jag fick med mig ett par nya skor hem, hade inte ritkigt tänkt köpa dem, men jag insåg att de här vill jag väldigt gärna ha och kommer att ha stor använding av - så då blev det ett köp! Vi köpte även hällor att ha under skorna, till Allies skalbyxor, vilket jag varit på jakt efter länge.
 
 
Fika hann vi också med under vår dag på stan - Allie med jättebullen här! <3
 
Allie skulle också prova skor, lika mamma - och självklart använda skohornet! Hon såg så rolig ut, som en liten gumma med käpp ;)
 
När det väl var dags för restaurangbesöket så blev det rörigt. Vi beställde in en charkbricka till förrätt och sedan huvudrätter till oss alla fyra, samt även dryck. Vi fick våra drycker, charkbrickan och barnens rätter, men sen kom det inge mer. Efter att barnen äti färdigt för länge sedan och vi typ druckit upp ur våra glas, så frågade jag till slut om maten var på gång. Servitrisen gick och undersökte saken och berättade att vår mat blivit med på beställningen med aldrig "skickad" till köket. Vi sa då ifrån oss rätterna, betalade för oss och gick hem. Det skulle ta för lång tid att få maten, barnen hade tröttnat för länge sedan och Allie höll på somna... De bad typ 8 gånger om ursäkt och jag förstår att det inte var med mening det blev såhär, och sa att de hoppas att vi får ett bättre besök nästa gång. Om det blir en nästa gång, tänkte jag. Vi åkte hem och åt litesmått hemma istället och kollade på ett avsnitt Game of Thrones innandet var dags att sova :) 
 
Idag hade vi turen att få lite sovmorgon, och jag känner att det är såå skönt att kunna vara hemma idag och inte göra något särskilt alls! A tog med barnen ut och jag kunde sitta kvar hemma själv i nån timme - verkligen välbehövligt.

Kan man hosta av ett revben?

Det är i alla fall det jag tror att jag har gjort nu efter att ha varit mer eller mindre (senaste veckan betydligt mycket mer) hostig i snart en månads tid.
 
Det började med en förkylning som betedde sig ungefär som vanligt, lite värre blev det, men det antog jag att var för att jag gick till jobbet och flängde runt på diverse "måsten" ändå, fast kroppen ville vila. Jag var hemma från jobbet i slutet av vecka 36 och början av vecka 37. I mitten av vecka 38 kände jag mig så pass bra att jag fick iväg och tränade Zumba, vilket funkade hur bra som helst. Var även på ett pass Dansmix med efterföljande gym, måndagen veckan därpå, vilket funkade bra det med. Att jag hostade till lite då och då var egentligen inget som störde, och framförallt inget som märktes varken under tiden eller efter träningarna. 
 
I förra veckan (alltså vecka 40) kände jag på tisdagen att hostan började bli värre igen, nu tillbaka till lite slemmig som under tiden jag var hemma senast. Hostan blev ganska snabbt värre och mer ihärdig och sen dess har jag hostat konstant, nästan i alla fall. Att vi åkte till Frankrike med jobbet (kommer i ett annat inlägg) och fick lite sömn och en del alkohol gjorde kanske inte saken bättre, inte heller en cykeltur i spöregnet (vilket blev en runda där jag verkligen var på väg att spy av den ihärdiga hostan)... 
 
Igår började jag känna av en smärta på framsidan av ena bröstkorgen, längst ner där sista "kantbenet" sitter. Idag har det blivit mycket värre. Det gör ont när jag hostar (såklart), när jag försöker sträcka på mig, när jag tar ett djupt andetag och ännu mycket ondare om jag trycker lite på det. Kollade 1177 och där står det att man faktiskt kan bryta revbenen efter långvarig hosta. Imorgon blir det till att ringa för att få hostan undersökt!
 
Är det någon som läser som har varit med om ett brutet revben vid hosta nån gång? Eller någon annan åkomma som har gjort att ni misstänkt det?