Mammaträff och Loppievent

I tisdags var jag och Allie på den första mammaträffen. Det här var alltå ingen träff som BVC ordnat med en mammagrupp, utan det var genom facebook som den här gruppen bildats, tack vare några eldsjälar :) I den här mammagruppen är det mammor med barn födda i april, maj, juni och juli i år, som är med, så Allie är bland de yngsta. Den här dagen tog vi bilen till Hagaparken och mötte upp 13 mammor till med sina barn. Vi hade picnic på gräset, bekantade oss med varandra, matade/tröstade/lekte med våra barn och delade med oss utav våra graviditets-/förlossnings- och bebiserfarenheter. I närmare fyra timmar satt vi där och hade det trevligt, och Allie sov som vanligt igenom största delen utav tiden och var så snäll så, även när hon var vaken :)
 
Igår var det dags att träffa gruppen igen, den här gången för att gå på Loppis Höstevent. Alla som var med i tisdags var inte med nu, men några andra kom med istället. Jag och Isabel tog bussen från Tyresö och möte upp Natalie (en till Tyresömamma) inne på Gullmars. Vi tog sedan tunnelbanan till Kungsträdgården där vi mötte upp de andra, innan vi promenerade ut till Skeppsholmen. Eventet ägde rum i Eric Ericssonhallen och under två timmar fick vi lyssna på lite höstpepp från sponsorerna som var där, rösta i olika mammarelaterade frågor, se en catwalk där loppis toppbloggare deltog, fotografera oss i Loppis fotoautomat, äta en lättare lunch samt mingla med både sponsorer och övriga mamor som var där. Jag passade på att hälsa på Cissi (nästanperfekt), vars blogg jag följt i flera år, också - kul :) Med oss hem från eventet fick alla en stor goodiebag fylld med saker - allt från lego, tvättmedel och en nappflaska till serie/pysseltidningar, snacks och smoothies!
 
Toppbloggarna efter modevisningen, med bl.a. Satu och Jessica t.v, vars bloggar jag följer, samt Tvillingarna Lagergren, som har den underbara Tvillingpodden!
 
Jag och Allie träffade Mumintrollet och var med och tävlade om en Lyxkryssning ;)
 
Efter eventet möttes vi upp utanför hallen igen och bestämde oss för att gå och fika. Vi (mammamaffian - ja, så kändes det när vi kom och gick i rad med alla (7) barnvagnar) tog oss till Waynes Coffee på Sveavägen och satte oss. Riktigt bra barnvagnsvänlighet (är det ett ord? ;P ) var det där, och inte särskilt mycket folk heller. Blev kvar där i ytterligare nån timme och hade trevligt, innan jag och Allie åkte till Farsta för att möta upp pappa A (för lite handling på Ica) innan vi åkte hem.
 
Dagens mammamaffia ;)
 
Vad gäller Allie så sov hon först hela vägen hemifrån tills vi skulle gå in på eventet, i vagnen. Då fick hon äta och jag tog henne i selet när vi gick in. Hon sov sedan under hela eventet och vaknade bara till för mat när vi kommit ut igen. Hon somnade sedan igen i vagnen och sov en bra stund även inne på caféet innan hon vaknade för mat igen. Sen var hon dock lite gnällig från stan, och framförallt hem från Farsta. Tror mest att det var för att hon var mer hungrig, trots att hon ätit två gånger på caféet innan vi skulle gå. Hon ville nog äta ikapp det hon "borde" ha ätit när hon sov så mycket under dagen ;) Hon somnade liksom om efter att hon ätit från ett bröst under dagen, men sov likväl bra för det som sagt.
 
Tack för två mycket trevliga dagar, alla inblandade mammor! Vi ses snart igen :)
 

Kommentarer
Josefin säger:

Mammagrupper och träffar tillsammans är guld värt med en liten bebis. Vilket härligt gäng ni verkar vara =)

Svar: Ja men verkligen, skönt att prata/träffa så många som går igenom samma sak som en själv :) Ja, det är många härliga tjejer + bebisar!
Helbraflinga

2016-09-12 | 08:23:59
Bloggadress: http://josefin.oberg.io

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback