Pingsthelgen

I fredags kom Sandra kom förbi mig på jobbet vid halv fem-tiden. Hon fick se vårat kontor innan vi promenerade vidare en sväng här på Söder. Blev ett besök på systemet och Ica innan vi styrde kosan hem till Filip. Dit kom även Christopher efter en stund. Det blev en massa jordgubbar, grillning, god mat och dryck och sedan en smulpaj till efterrätt. Under tiden hann vi såklart med en hel del snack om allt möjligt - och hade riktigt trevligt :) Åkte hem strax efter elva i mörkret, inte ofta man är ute så sent nu för tiden ^^ Måste återigen säga att det är så kul att ha de här vännerna kvar från tiden på högskolan, det betyder jättemycket! :)
 
 
På lördagen vaknade vi vid halv sju, Neo var vaken och pigg och då hade man inte så val om man skulle sova vidare eller inte. Vi låg kvar i sängen en stund och busade och kramades innan vi gick upp. Vid lunchtid kom Klara med familj hem till oss för att gå på Medeltidsdagarna och umgås :) Vi hade tänkt ha picknick borta vid slottet, liksom förra året, men vädret såg inte särskilt stabilt ut. Vi bestämde oss för att istället äta lunchen hemma hos oss och sedan gå till slottet när Tornerspelet skulle börja, och tur var väl det! En liten stund efter de kommit öste regnet ner (en liten stund), varefter himlen sprack upp igen. Och tro det eller ej, men det blev soligt och fint precis lagom till det var dags att gå bort mot slottet :)
 
Väl på plats gick vi runt och tittade lite grann på stånden med medeltidssaker (smycken, svärd, godsaker och liknande) innan vi tog plats framför Tornerspelet. Jycklarna tokade sig en massa, till barnens glädje, innan det var dags för riddarna (på deras hästar) att komma dit. Neo och Nora tyckte att det var spännade och roligt att titta på Tornerspelet och fick även mumsa på en varsin glass under tiden (ja vi vuxna fick också varsin). Efter tornerspelet fick N och N rida på varsin stor häst. Trodde att de skulle få rida på en liten ponny som förra året, men det här gick ju bra det med :)
 
 
 
Kvällen spenderades sedan hemma hos oss. N och N röjde runt en massa på övervåningen medan jag mest lekte med Ethel (som nu blivit 4 månader) inann det var dags att laga mat. Vi bjöd på grillad kyckling (och korv), citronrisotto, sallad och vitt bröd till huvudrätt och Pannacotta med Nutellagömma till efterrätt - mums, om jag får säga det själv :) Vid nio bänkade vi oss framför tv:n med en stor skål godis, för att sedan följa Eurovision! Efter alla låtarna hade varit hjälpte vi Klara och Uffe att packa med sig de sovande barnen och alla saker ut i bilen, för att de skulle åka hem. Jag och A tittade klart på röstningen och fick förvånade se att Sverige vann :) Jag trodde verkligen inte att vi skulle göra det från början, även om jag gillar låten!
 
Så jag/vi har verkligen haft en trelvig helg - tack Sandra, Filip, Christopher, Klara, Uffe, Nora och Ethel :)
 ...och såklart A och N <3

Ny smak igen!

I söndags när vi var och veckohandlade var jag på jakt efter Lokas nya smak Loka Likes Candy - Persika (uppdaterat), men tyvärr fanns inte den. Istället sprang jag på en annan nyhet, nämligen Ramlösas Äpple Rosmarin. Och som ni nog vet vid det här laget tycker jag att det är superkul att testa nya smaker, en flaska åkte alltså direkt ner i vagnen.
 
Vad tyckte jag då om den här?
 
 
Smaken var god, med endast en liten touch av rosmarin (mer smak hade nog blivit för mycket). Tänkte att det kanske inte alls skulle passa med rosmarinet i vatten, men det gjorde sig bra ändå. Just den här smaken var även Med Mindre Kolsyra och det tycker jag att var väldigt synd. Jag gillar mängden kolsyra i Ramlösas vanliga mineralvatten, den här kändes mest som att den var lite avslagen.. Men för de som gillar lite mindre kolsyra och som vill ha något gott till maten (kanske till mat med just rosmarin i) så kan jag rekommendera denna!
 
Har ni smakat den? Vad tyckte ni?
 

På mitt nattduksbord

För ett bra tag sedan visade min faster mig några böcker som hon hade läst och verkligen gillade. Hon hade nästan hela serien och sa att jag kunde få dem om jag ville. De stod ganska länge, men nu när jag väl börjat läsa dem kan jag inte släppa taget om dem! Så nu tänkte alltså jag tipsa er om en serie med böcker som jag läser just nu, och de är de bästa på länge måste jag säga. Så kul också att det är en så pass lång serie så man verligen hinner lära känna karaktärerna. Jag älskar även författaren Katerina Janouch och sättet hon skriver på. Har läst fler av henne böcker förut och gillade verkligen sättet hon skrev på då också. Ytterligare ett plus är att det är väldigt fina färgglada böcker :)
 
Såhär ser mitt nattduksbord ut just nu :)
 
De här böckerna handlar om barnmorskan Cecilia Lund och hennes familj. Man får följa både henne och hennes systrars, hennes mammas och hennes mormors familjer i allt från vardagspusslet med många barn, tonårsgrubbel och jobb till otrohet och kidnappningar. Jag avslutade den fjärde boken igår och började direkt med den femte. Böckerna som finns hittills är:
 
Bedragen
Systerskap
Hittebarnet
Tigerkvinnan
Modershjärtat
Nattsländan
Blodssystrar
Barfotaflickan (utkommer v. 24)
 

Underbara vår

Var ute på en härlig vårpromenad idag på förmiddagen. Det är verkligen underbart ute med alla träd och blommor som står i blom nu :) Lätt också att råka knäppa lite kort på vägen...
 
Såg inte att det var myror i blomman mitt på bilden förrän nu på datorn ;)
 
De flesta gräsmattor som är gula för tillfället, är inte prydda av fina gullvivor (utan istället maskrosor) som här vid slottet :)
 
Råkade gå in på en stig som jag aldrig gått på förut - titta vad jag möttes av!! <3
 
Min älsklingsdoft har äntligen slagit ut - Häggen :D
 
När jag kom hem en timme senare blev det en brunch ute på balkongen. Tyvärr började molnen komma just då, så det blev lite småkallt, men det gjorde inte så mycket. Det var mysigt ändå att sitta där och äta och kolla på de fina vita träden utanför oss :)
 
Bananpannkaka med keso, blåbär och kokos. En skål med yoghurt, hemgjord mysli, mullbär och kanel. Och ett glas juice :)
 
Såhär fint är det utanför oss nu, man kan ju inte annat är älska det! <3
 

Montanari och Kaatach

Nu har det varit en del hektiska dagar för mig, så det är skönt att vara ledig redan på en torsdag. Både på måndagen och tisdagen var det riktigt mycket och stressigt på jobbet, plus att jag hade en massa styrelsearbete som var tvunget att göras. Både saker jag själv skulle göra och saker jag skulle försöka förmedla till andra. Till råga på allt fungerade inte servern som den skulle på jobbet och arbetet försenades därmed en hel del. Igår kunde jag ändå gå ut på After Work med Sandra som vi planerat :) Det går alldeles för långt mellan gångerna vi ses, men jag vet helt ärligt inte art tiden tar vägen. Vi var i alla fall till Östermalm och till restaurangen Montanari för att äta, och prata en massa såklart. Jag hade googlat fram den där restaurangen och fastnade för den så fort jag såg den. Det var en mysig italiensk restaurang och senare när jag kom hem så visade det sig att det var där A hade varit och ätit på en AW han var ut på för inte så länge sen, då han hade valt restaurang. Man kan väl säga som så att vi har lite samma smak när det gäller mat ;) Jag och Sandra hade i alla fall en trevlig kväll där med god mat, vin och en massa prat :) Efter vi varit där blev det en promenad genom stan innan vi skildes åt. 
 
Idag började jag, A och N dagen hemma med en bananpannkaksfrukost (bananpannkaka, keso, bär, kokosflingor) innan vi tog en promenad bort till leklandet Kaatach. Var väldigt mycket barn (och vuxna) där idag, men det hade vi räknat med. N fick åka flera karuseller och leka av sig en hel del där inne och han somnade nästan direkt när vi gick därifrån. Blev nog totalt ett 3,5-4 timmars äventyr i alla fall :) Kul :)
 
Experimenthörnan, där N har en tendens att fastna en stund varje gång :)
 
Nu har jag precis fixat "glasyren" på morotskakan som jag har bakat. Så nu blir det fika framför tv:n :) Imorgon får vi se vad det blir, har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska åka in och jobba... Men hur som helst så är det ju snart helg på riktigt :) Trevlig långhelg på er alla!

Spelkväll och Fitnessgalan

Den här helgen har bjudit på passande väder båda dagarna. I lördags tog vi N i vagnen och promenerade in mot Tyresö Centrum. Vi stannade vid en loppis, som tydligen anordnas varje år i maj, och gick runt och kollade en stund. Vi hittade ingenting roligt att köpa förutom hembakta cupcakes som en tjej stod och sålde - riktigt goda var de :) Var väldigt soligt och fint ute, men lite småkallt när det blåste eller när det kom något moln. Vi fortsatte sedan till centrum för att äta lite korv och gick sen till den stora lekparken där N fick leka någon timme. Vi hann även med att äta glass och sitta och sola en stund - riktigt härligt - innan vi tog bussen hem igen. Väl hemma var det dags för A att åka och lämna N till sin mamma. Jag hade riktigt ont i huvudet (om det berodde på förkylningen, kisande ute i solen eller att jag druckit för lite vatten vet jag inte) så jag la mig i soffan en stund efter att jag tagit en ipren. Ca 40 minuter senare blev jag väckt av att A kom hem igen, jag hade visst somnat en stund. Skönt var det och jag kände mig mycket piggare sen! Kvällen spenderade vi med att spela spel, nämligen Svea Rike. Jag hade aldrig spelat det förut, men det var jäkligt roligt. Mysigt också att ha en spel- och pratkväll utan stress, utan tv och utan en massa måsten :) <3
 
 
Igår åkte vi in till Fitnessgalan (och även Wellnessgalan), jag och A, och gick runt där i några timmar. Kändes som att det fanns lite mindre försäljare/företag där i år, vilket var lite synd. Men vi gick ändå runt där i några timmar och köpte på oss lite av varje. Såklart så gick vi även runt och smakade på diverse proteinbars, träningsdrycker, nyttiga bär, fröknäcken, granola och liknande. Det här var vad vi fick med oss hem:
 
Proteinpulver (från Proteinbolaget resp. BMR), Celsius, Ekologiska mullbär (från GoForLife), Gojibär, Kokoschips och Tacokrydda (från LCHFklubben), Vattenflaska, Kompressionsstrumpor till A (från Skins), Dragremmar och en Träningsväska (från Gymgrossisten), Questbars i olika smaker samt en massa träningstidningar. Så nu har vi så att vi klarar oss ett tag! ;)
 

Umbrien

Nu tänkte jag ta och berätta något roligt! Förra året var vi ju till Dubai med jobbet (se här, här och här), och för ett tag sedan fick vi reda på vart vi ska få åka i höst; nämligen till Italien. Vi kommer mestadels att vara i Umbrien, vilket ligger 18 mil utanför Rom. Där ska vi bo på en resort och bland annat ha två heldagskurser. Stället ser verkligen helt underbart ut och jag hoppas även att vädret kommer vara med oss! Sista natten kommer vi att bo inne i Rom, så där blir det en del studiebesök och även lite fri tid. Bjuder på lite bilder från Borgo Dei Conti Resort - och vi kan väl säga som så, att jag längtar.
 
Det här kommer vara vad som möter oss, i mitten av Italien...
 
...ser ut att vara supermysiga rum, man kan ju hoppas på att få en öppen spis :)
 
Lantligt och fint...
 
...och jag är bara såå kär i den dörren! 
 
Blomstrande park som jag verkligen hoppas på att den är i blom när vi är där...
 
...samt att jag hoppas på badväder :)
 

Mingelkväll med LINK

Jag sitter varje dag och tänker att jag ska blogga, men jag har varken tid eller ork. Skyller en del på att jag varit sjuk nu ett tag och att det varit mycket på jobbet, men helt ärligt så har jag inte riktigt prioriterat bloggen. Som jag sagt många gånger förr, jag ska försöka bli bättre på att uppdatera, både för att jag verkligen vill och för att det ska vara lite roligare för er som tittar in här :)
 
Igår hade vi i alla fall en liten mingelkväll här på kontoret tillsammans med de arkitekter som jobbar i samma projekt som mig/oss. Vi hade beställt lite lättare mat och tilltugg och det blev en hel del prat. Både vi och de visade upp en varsin power-point med lite information om vad våra företag gör och vilka projekt som vi varit inblandade i. Var kul att se vad de håller på med, förutom projektet jag är inblandad i. LINK nämnde att de varit med och vunnit Markanvisningstävligen för Norra Tyresö Centrum, vilket alltså betyder att de ritat ett av de vinnande förslagen på hus som ska byggas i de området. Ser ut som att det kommer bli ett väldigt fint område, men det tar nog ett tag innan det kommer att vara färdigt. Till årsskiftet ska detaljplaneprocessen vara klar så att exploatörerna sedan kan få bygglov. Sen beräknas det tar ca ett år att bygga husen, och det vet vi ju alla att sånt brukar dra ut på tiden ^^ Så den tidigast beräknade inflyttningen, som nu ligger vid årsskiftet 2017/2018 kan säkert förskjutas ytterligare. Hur som helst ska det i alla fall bli kul att se byggnationen och såklart även färdigställandet :)
 
Bild lånad från LINK, från deras vinnande förslag till Norra Tyresö Centrum.
 

Valborg och första maj

I torsdags kväll var vi iväg till Alby Friluftsgård för Valborgsfirande, liksom de senaste två åren. De har lotterier, godisstånd, säljer korv, fika och popcorn samt lite ballonger. Runt åttatiden börjar fackeltåget gå för att sedan tända brasan. Det är även lite sång av bland annat "vårkören". Kul att de ordnar något så nära oss och kul för Neo att se brasan. Dock var det väldigt kallt och blåsigt där så vi gick hem ganska fort efter att de tänt. N pratade senast i morse om att han hade sett elden, och skulle berätta det för sin mamma :)
 
 
 
Igår var vi till IKEA, som massa andra Stockholmare. Redan en timme efter de öppnat var det riktigt mycket folk, och när vi kom ut därifrån en, en och en halv timme senare var det ju inte direkt mindre! Skönt att vi ändå kom dit så tidigt. Vi köpte lite smått och gott när vi var där, nya matlådor, en brandvarnare, champagneglas, lite garderobstillbehör och så. Det blev sedan lunch inne på foodcourten i Heron City. A och N fick McDonalds-hamburgare medan jag tog kycklingwok med cashewnötter - alla nöjda och glada ;) Hann med en visit in på Mediamarkt också där N sprang runt runt och tyckte det var jättekul. Lite småjobbigt tyckte jag som fick jaga honom bakom alla längder med varor som han inte syntes bakom ;) På kvällen blev det tapas hemma, det är ju såå gott! Blev så sugen på att åka till Spanien igen också :)

Härnösand

I fredags satte jag mig på tåget som avgick kl 15, upp mot norr. Hade bokat biljett till Sundsvall men klev av i Hudiksvall. Mamma, pappa och Lotten var där med bilen ungefär samtidigt som tåget skulle komma in, och eftersom att klockan var sex så passade det bra att äta då. Blev middag på en asiatisk restaurang, där vi var de absolut snabbaste. Var nog inte så många "genomkörare" där på restaurangen, de flesta var nog Hudiksvallsbor. Gott var det i alla fall och mätta blev vi :) 
 
Jag fick äran att köra sen, vidare upp mot Härnösand. Jag försäkrade mig om vilken pedal som var kopplingen (haha jag vet, man blir dålig på sån där när man kör automat jämt) och sen körde vi iväg. I Sundsvall körde vi på den nybyggda bron och den var faktiskt rätt häftig att köra på!
 
 
Väl framme hos min faster + man blev vi bjudna på äppelpaj och kaffe. Sen satt vi i soffan och pratade och kollade på Let's Dance-finalen. Har inte sett särskilt mycket av den här säsongen, men det var lite kul att Ingemar Stenmark vann ändå :)
 
På lördagen blev det långfrukost med en massa prat och sen skulle vi åka hem till och fira min farbror som fyllt 50. Var trevligt att träffa dem och prata lite över en fika. Vi hann även ed middag hemma hos min faster sen innan vi åkte ut till min kusin Maddes familj. Tyvärr var inte hon själv hemma, men väl hennes man och deras tre söner. Även där blev det en massa prat och fika (igen), men även lite busande med pojkarna. Var så roligt att träffa dem igen, och se hur mycket de växt på 2 år :) men så typiskt att inte Madde var där nu när jag äntligen var där uppe.. Jag hoppas vi får möjlighet att ses snart igen!
 
På söndagen (efter en natt med närapå 10 timmars sömn) var det dags att packa ihop pch säga hej då. Vi var även ut till kyrkogården och hälsade på min kära farmor. Blev en hel del tårar och ett kramkalas - usch va jag saknar dig farmor <3 Fick dock med mig ett kort på dig hem av Mona som jag tittar på varje dag. Och jag är så himla lik dig! Jag har sagt det förut men säger det igen, jag är så glad att jag ser likheterna i oss :)
 
 
Efter en tågresa från Sundsvall, med ett sträckläsande av min bok, så kom jag hem till min fina A lagom till middagen. Jag var riktigt sugen på pizza och han var inte sen att säga ja till det. Så pizza fick det blir, och sen en promenad på det :)