Soundtrack

Igår satt jag och lyssnade på lite olika soundtrack. Ville gärna höra de från Insurgent, som jag ännu inte lyssnat på. Det var en bra spellista (lyssna här) med lugna och härliga låtar :) Något som är mindre bra och som jag är besviken på, är att det tar ett helt år till nästa film kommer ut, och då är det inte ens hela! Den tredje filmen delas upp i två, som de flesta nu för tiden känns det som, och visas med ett års mellanrum! Så tråkigt..
 
Lyssnade också på soundtracket från (Fast &) Furios 7, som för övrigt har biopremiär imorgon!! Har sett fram emot den filmen sen jag såg 6:an förra året och då vi fick gå på röda mattan, och på söndag ska vi äntligen gå och se den! :D Förväntningarna är höga och jag både tror och hoppas att även den här kommer att vara rikitgt bra. Musiken jag satt och lyssnade på igår var verkligen bra, sån skön känsla i låtarna och man blev taggad! Lyssna på den här du ocskå :) Tips tips!
 
Bild lånad från Imdb
 

Lantbröd

Då jag är fortsatt sjuk har det inte blivit många knop gjorda den här helgen. Men igår eftermiddag passade jag på att baka bröd av den överblivna jästen som låg i kylskåpet. Tänker alltid att jag ska passa på när det ligger en där, men den blir alltid för gammal... Igår blev det dock lantbröd, medan A och N var på kalas hos N's bästa kompis. 
 
25 gr jäst
5 dl ljummet vatten
25 gr smör
1 ½ tsk salt
2 msk ljus (bröd)sirap
750 gr (1,4 l) lantbrödsmjöl
 
Smula ner jäst i en bunke, tillsätt vattnet och rör runt tills jästen är upplöst. 
Blanda ner sirap, salt och smör (i små klickar) och rör om.
Häll i det mesta av mjölet, spar ca 1 dl. Låt degen arbetas 4 minuter i bakmaskin eller knåda 8 minuter för hand, (jag fick göra det sistnämnda då jag inte gått och köpt mig en KitchenAid än ;) ), tills det blir en smidig deg. Tillsätt mer mjöl när det behövs.
Låt jäsa 35-40 minuter under bakduk till dubbel storlek.
Dela degen i två delar och knåda/forma dem till två limpor på mjölat bakbord. Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt
och skär några snitt över limporna (med vass kniv). Låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter.
Grädda i ugnen, på 175°, i 25-30 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
 
Njut - gärna med smör på!
 
Brödet fick därefter bli ett fint och gott komplement till den italienska pastamiddagen vi slängde ihop :)

Påsk på ingång

I veckan har jag hunnit med en del olika grejer, både lite roligare, som AW:n med buffémiddag och musikquiz på jobbet igår (supertrevligt och bra fixat!), och lite tråkigare; som att vara sjuk (igen). Blev plötsligt förkyld på onsdagen och gick därför hem tidigare från jobbet, var hemma på torsdagen och sen tillbaka på jobbet igår igen. Hade utvecklingssamtal, träkurs och AW, inget av det jag borde/ville missa. Nu har jag precis varit och handlat lite smått och gott, bland annat Pollys påskpåse. Komer det ut såna här roliga nyheter måste man ju köpa och testa ;) 
 
Är det någon mer som smakat? Vad tyckte ni om den?
 
Jag tyckte inte att den var så speciell, precis som jag läst på andra bloggar (men det är klart man måste prova ändå ;) ). De chokladiga godisarna (påskmust och påsktoffée) smakar ganska likt de i den vanliga påsen, och de gula (citronmaräng) hade en liten citronsmak som var god. Men alltså ingen påse jag kommer köpa på mig massor av.
 
Hade också planerat in att gå ut på en promenad idag och ta med mig lite påskris in, men jag känner att det inte finns så mycket till ork för det, med min täppta näsa och detta ständiga hostade/nysande. Får blir en annan dag istället, alternativt att köpa ett påskris för en liten peng :)
 

BBB - Brunch, Bubbel & Bio

I lördags hade vi planerat in en heldag på stan med en massa roligheter. Och den blev ju bra också, till slut ;)
 
Vi började med att gå in på Åhléns för att titta om de hade några chinos till mig. Det hade dom inte, men jag fick istället med mig en blus/tröja (Esprit) och en kofta :)
 
Kofta // Boomerang
 
Vi gick sedan runt inne på Åhléns och kollade på gardiner, stringhylla och diverse köksattiraljer innan det var dags att bege sig till Nordic Light Hotel och deras restaurangdel The Crooked Leg. Där väntade brunch som vi bokat, och oj vad mycket gott det fanns att välja på! Det blev flera tallrikar med en massa olika saker, allt från nybakt bröd med diverse pålägg, belgiska våfflor, amerikanska pannkakor med lönnsirap, till ribs, fetaostsallad och skagenröra. Bara för att nämna något. Efterrättsbordet därefter... Mmm! Blev också ett glas juice, en kopp te, ett glas vatten och två koppar kaffe till alltsammans. Första gången jag dricker kaffe till första måltiden på dagen, men brunchen började ju faktiskt 12.30, så det var ju faktiskt efter lunchtid också ;)
 
Massor av goda marmelader, sylter, jordnötssmör osv. :)
 
 Några sneakpeaks på mig ätandes belgisk våffla, det kalla bordet med charkuterier, ostar och sallader,
samt efterrättsbordet (som är dubbelt så stort som det på bilden).
 
Jag kan verkligen rekommendera The Crooked Leg till er, om ni vill ha en supergod brunch som man är proppmätt efter. Endast 295kr/person också. Det här med brunch är verkligen något vi kommer att göra om! Mycket billigare än att gå ut och äta på kvällen, men ändå får man så mycket mer. Och det var ju så gott :) Nästa gång testar vi dock ett annat ställe. Inte alls för att det var dåligt, utan tvärt om, utan mest för att se vad andra har att erbjuda.
 
När vi proppmätta gick därifrån slank vi in på Nilson Shoes, där A fick köpt ett par skor, och på Ljushuset, där vi tittade på och diskuterade lampor, innan vi gick till Mood-gallerian. Väl där inne blev det ett besök på Leilas General Store, såklart. Det finns så mycket fint där inne! Vi fastnade även inne på SAMSØE & SAMSØE där vi testade lite kläder. Jag hade gärna köpt en blus som jag hittade där, om den inte varit så dyr... Även klänningen jag testade skulle jag vilja ha, men den är öppen i ryggen och blir därför så svåranvänd, då jag inte vill att bh:n ska synas där bak (och nej, jag har inte testat free-bra än). Blev förvånad över deras ändå bra priser på det mesta (blusen ej inkluderad), trodde att det skulle vara dyrare där. A fick däremot med sig en skitsnygg jeansskjorta hem därifrån!
 
Leilas General Store
 
När vi tröttnat på att gå runt föreslog A att vi skulle ta en öl/vin nån stans och få sitta ner. Det var en bra idé och vi hamnade i Sturegallerian där jag fick ett glas mousserande framför mig. Mycket gott och väldigt härligt att sitta där och ta det lugnt :) 
 
 
När vi sedan gick därifrån var klockan 17.00 och vi märkte då att alla ffärer runtomkring började stänga då. Vi började istället gå mot bio och halkade in på Elgiganten på vägen dit, gick med på det (nästan) bara för att det var svinkallt ute och det var typ den enda affären vi hittade som var öppen då. Så vi fördrev lite tid där framför telefoner, surfplattor och kameror innan vi fortsatte mot bion. Hämtade ut biljetterna, gick på toa, köpte lite dricka och popcorn och sen in i salongen. Förvånansvärt nog var det nästan redan fullt där inne, trots att vi kom dit 5 min innan utsatt tid. Alla brukar ju droppa in under bioreklamen. Vi gick till vår rad, såg att platserna vi bokat var lediga (vad annars?) och satte oss. Tittade på stolsnumrena och insåg att de inte stämde. Måste ju ha blivit fel skrivet på biljetterna tänkte vi, men vet ni vad som hade hänt?
 
 
Finn ETT fel
 
Ja precis - BIG MISTAKE. På Rigoletto skulle filmen börja kl 18, så där var det nog inte så fullt vid det här laget. Men det fick vi aldrig veta, för vi satt kvar i salongen på Sergel eftersom att filmen började då. Det kom heller ingen mer dit, så då hade vi ju en jäkla tur. Tog mig tyvärr dock 2/3 av filmen innan jag kunde slappna av och inse att vi skulle få sitta kvar där hela filmen... Men där, efter 2/3 skrattade jag till för mig själv och kunde se vårt misstag som roligt. Att vi båda hade varit så säkra på att det var Sergel vi hade bokat... ;) men att vi ändå fått sitta på rad 10, i salong 1, sektion höger, se filmen Insurgent och till och med komma hem 20 minuter tidigare, det är ju lite komiskt i sig. Ja filmen som vi satte oss och tittade på, började ju 17.40 enligt bioprogrammet...
 
Hur som, filmen var bra tycker jag, bättre än jag trodde ändå :) Efter att jag sett Divergent ville jag se Insurgent för att Divergent var så jäkla bra. Nu efter Insurgent vill jag se nästa film bara för att få veta vad som händer. Spännande värre! Vad tycker ni om filmerna?
 

World Downs Syndrom Day

Idag är det World Downs Syndrom Day och för att uppmärksamma detta och att olika är bra, ska man idag bära två olika strumpor. Det började redan igår, just för att arbetsplatser och skolor skulle kunna vara med i uppmärksammandet. Både instagram och facebook översvämmades av bilder på fötter under dagen, vilket är så härligt att se! Och, jag hade faktiskt tänkt hela veckan att jag skulle ha olika strumpor igår på jobbet, men på morgonen glömde jag faktiskt bort det totalt... Idag däremot, ser mina fötter ut såhär:
 
#olikastrumporWDSD2015 #Rockasockorna
 
Tänker framförallt på Liten H idag, på henne, henns mamma och deras familj. De verkar vara en sån underbar familj och jag följer deras blogg varje dag. Hur goa som helst, och jag blir alltid så glad  när jag kommer in på bloggen och får läsa någon av lilla H's kommentarer och ser vad hon har hittat på. Så trots att jag inte känner dem så vet jag att hon är en helt underbar person :) #olikaärbra

Vårdagjämning & Solförmörkelse

Idag är det vårdagjämningen, men det kanske inte är det som de flesta tänker på idag, utan det är nog mer solförmörkelsen som äger/ägt rum. Själv tittade jag ut på solen vid elvatiden, men eftersom att det var så molnigt ute (just idag, typiskt) så såg det mest ut som en stark måne som lyste igenom. Inte särskilt häftigt, tyckte jag.. Något som däremot skulle ha varit häftigt är om man hade varit på Svalbard och fått se den totala solförmörkelsen, utan ett molntäcke ivägen :) Kommer också ihåg att jag såg en solförmörkelse uppe i stugan förut, när vi var uppe på fjället och det var klarblå himmel. Det var första gången jag såg det och tyckte jag att det var riktigt häftigt :)
 
(bild lånad från smhi)
 
Att det är vårdagjämning däremot, som betyder att vi nu går mot ljusare tider, känns ju bara underbart! Mer ljus och mindre mörker - jag har nog aldrig känt mig så glad över ljuset som efter den här vintern. Tror jag har blivit aningen deprimerad den här vintern faktiskt. Läste igår att det enligt en studie finns ett nära samband mellan D-vitaminbrist och säsongsbunden depression. Kanske är det man åkt på... Nej jag vet inte, men så mycket som jag påverkats av ljuset senaste tiden har jag aldrig känt förut (och jag har nog aldrig längtat så mycket till sommaren), så det kanske stämmer. Eller så är det bara för att det har varit en otroligt dålig vinter, who knows ;)
 
Nej nu svamlar jag bara på, så dags att avsluta - Trevlig helg på er!
 

Vårglädje

Tänk att man kan känna sig så lätt i sinnet bara för att det börjar bli ljusare ute.... Det är så skönt! :) Trots att man vaknar kl 6 om dagarna (i morse 5.30) så är det ljust ute och man känner sig pigg. Inte direkt när man vaknar kanske, men i alla fall efter 10 minuter. Jag och A pratatde om det i morse, att det är så skönt! och vi verkar ju inte direkt vara ensamma om det :)
 
Till helgen har vi planerat en heldag med brunch, (förhoppningsvis) shopping, fika och bio på stan, bara jag och A. Det ska bli så mysigt! Hade dock tänkt mig ytterligare en sån här vårdag, men det ser istället ut att bli minusgrader och nederbörd, så kanske till och med snö... Inte riktigt vad jag ville ha nu.
 
Filmen vi ska se är Insurgent - äntligen :D Jag såg ju första filmen, Divergent, för ett tag sedan - och jäklar va bra den var! Men samtidigt som jag verkligen längtar till Insurgent har jag den där känslan av att jag inte vill se filmen. För tänk om jag blir besviken? Men se den ska vi i alla fall, och jag håller verkligen tummarna för att den är bra :) Ett krux bara är att den är i 3D, och jag gillar inte riktigt det. Den fanns dock inte att välja och se i "icke-3D" på SF. Är det någon som vet om det brukar vara så med filmer nu för tiden? Att om de kommer i 3D så går de inte att se utan 3D?
 
 

Söndagen blev lördag

...och tvärt om. Jag har hela tiden, sedan månader tillbaka, varit inställd på att bandyfinalen skulle gå söndagen den 15 mars. Som alltid. På en söndag. Men i år var inte bandyfinalen som vanligt. Förutom att den flyttat från Friends arena till Tele2 arena så har evenemanget ändrats från söndag till lördag. Man har även lagt till en bronsmatch för herrarna och därmed ändrat tiden för guldfinalen (som den numera heter). Trots alla dessa ändringar kunde jag ändå åka och titta på finalen, och jag fick faktiskt med mig A - tro det eller ej. Får tacka hans mamma + sambo för att de kom och var barnvakt åt N under tiden! Det var A's första bandymatch någonsin, så det var ju synd att det var dåligt spel och att SAIK förlorade. Men det brydde ju inte han sig nämnvärt mycket om ;) takkonsturktionen i arenan var mycket roligare ^^.
 
Matchen - och takkonstruktionen
 
Jag själv blev besviken, såklart, men släppte det ganska snabbt. Tycker dock att det var riktigt dåligt med folk där, bara runt 15 000. Tidigare på Studenternas brukade det i alla fall vara runt 20 000 för det mesta, ibland mer. 
 
Tidigare under veckan hade vi även tänkt att vi skulle höra av oss till Klara med familj och höra om de hade lust att träffas på lördagen (eftersom bandyfinalen ALLTID går på söndagen). Precis när jag skickat iväg ett sms till henne fick jag tillbaka ett där hon skrev att hon precis tagit upp mobilen för att skriva till mig - lite läskigt :P Vi bestämde i alla fall att de skulle komma hem till oss på söndagen, och så blev det :)
 
Vi gav dem de här fina tavlorna från Formeli i "välkommentillvärlden-presenter" :)
 
Strax innan lunch kom de hem till oss, familjen på numera 4 medlemmar. Lillasyster Ethel, som nu är snart 2 månader, låg och sov när de kom (och en stor del av tiden de var hos oss också iofs) och hon var ju såå himla fin! Förutom att titta på/prata med bebis så blev det en hel del prat, röjande för Neo och Nora, mat i form av pizzabullar, fika i form av cheesecake (som jag inte alls blev nöjd med) och en sväng ut till lekparken. Var jättekul att de kom och hälsade på!
 
Gungande i lekparken :)
 
När de åkt hemåt packade även vi in oss i bilen för att först lämna N hos sin mamma och sen åka iväg och gymma. Kändes ju sådär att gymma med en cheesecake i magen... Jag tog det rätt lugnt faktiskt och testade mest att göra knäböj på lite olika sätt, och det är så fruktansvärt obekvämt! haha. Får se om jag någonsin kommer att börja köra det... ;)
 
 

Skönont

Det sägs ju att all träningsvärk är bra värk, och jag brukar hålla med. Då känns det att man har gjort någonting och man vet ju var smärtan kommer ifrån. Därför brukar jag uttrycka det som så att det gör skönont. Likaså när man får massage och det gör ont, oftast gör det ju skönont då också just för att man känner att det tar/hjälper på det ställe man har ont på. Men idag har jag en sån tärningsvärk/värk som gör ONT. Inte alls skönont. 
 
Jag började träna igen efter ca tre veckors uppehåll med sjukdom. Började med ett lätt gympass, hade "skön" träningsvärk i två, tre dagar innan jag tränade igen. Den här gången lite tyngre och träningsvärken höll i sig/fortsatte. Inget konstigt med det och det kändes bra. Tre dagar senare, när (den sköna) träningsvärken nästan gått över tränade jag igen. Tyngre än senast även den här gången, för att såklart komma närmare den marklyft-vikten jag var på innan jag blev sjuk. Ökade inte fullt så mycket som jag tänkt innan, just för att jag kände att det skulle bli för tungt.
 
Det här var i onsdags, och igår hade jag en fruktansvärd träningsvärk som gjorde lite ont, plus att jag hade ont i huvudet i alla fall halva dagen. Skönont (i kroppen, ej huvudet) trodde jag, så jag gick på step och core som jag planerat. Det brukar ju inte vara så tungt och den värsta träningsvärken var ju ändå i mina axlar och vid skulderbladen. Visst att jag kände av svanken också, men det var ingen fara. Stepen gick bra och var jättekul. Kul att komma tillbaka till koreografin igen, och trots att hon rörde till passet lite så gick det bra för mig ändå - och det är ju alltid kul :) MEN, sen på coren började jag känna av rygg och nacke väldigt mycket. Även fast jag försökte att slappna av i nacken på sit-upsen och fick vila lite extra just på grund av det, så kände jag hur ont det gjorde i huvudet då och hur det även gjorde ont mellan skulderbladen när vi gjorde rygglyft med "klappa händerna ovanför svanken"...
 
När jag kom hem var jag helt slut och det gjorde riktigt ont i min rygg. Kände verkligen på en punkt att det smärtade rejält. Försökte stretcha lite grann, men det hjälpte nog inte särskilt. Vaknade sedan under natten och hade ont på samma punkt igen och hade svårt att somna om. När klockan sedan ringde 2,5 timme senare (i morse) var jag helt förstörd. Låg kvar i sängen i 20 minuter och bara försökte hitta en skön position att ligga på. Gick sedan upp och har idag haft grymt ont på översidan av axlarna och i princip hela övre delen av ryggen. Och det har inte varit det minsta skönont. Plus det har jag haft ont i huvudet hela dagen idag också, så jag skulle kunna säga att (tränings)värken har golvat mig totalt.
 
Så, jag har alltså känt mig sjuk och oerhört trött med denna huvudvärk och (tränings)värk, och då kan jag nog inte kalla det för bra värk ändå. Frågan är bara vad felet är - Har jag gått ut för tungt efter sjukdomen? Eller har jag fått någon typ av överbelastning? Skulle ha velat gå till naprapaten idag, men tror inte att han kunnat göra så mycket eftersom att det ändå är träningsvärk och musklerna inte är "normala". Hoppas i alla fall att detta går över snart. Imorgon blir det ingen träning (vilket jag funderat på tidigare i veckan), vi får se om det ens bli på söndag...

Furu blev vitt

För flera veckor sedan började vi vår ommålning i trappen (+ ett räcke) hemma. Räcket blev färdigt först (har tyvärr ingen bild) och vi blev väldigt nöjda. Nu är inte längre räcket det första man ser (ovanför sig) när man kommer in i hallen, utan man tänker inte på att det finns där. Vi har liksom ett ljusinsläpp från våningen ovanifrån, där är räcket.
 
Målning av räcken pågår.
 
Lite senare målade vi "listen" som sitter på väggen i trappen, den som sitter i bjälklagshöjd, samt skruvade loss och målade trappräckena. Efter det gick det flera helger innan vi gjorde någonting mer, då vi kände att vi måste ha en hel helg på oss. Det skulle ju bli minst 3 strykningar och det lättaste var då att göra det en helg då N inte var hemma hos oss, eftersom att han sover på övervåningen. Så i helgen tog vi tag i saken och målade och målade och målade. Och oj så bra det blev - så mycket ljusare! Och en till sak, trappen slutade knarra = UNDERBART!
 
 
Det är så skönt att ha trappen gjord, var verkligen en tung sak som låg framför oss kände vi. Nu får vi se vad nästa sak blir att ta tag i. Det ska ju bytas kakel, handtag på luckorna i köket (själva luckrona blir ett senare och dyrare projekt), fixas en skiva/bänk till badrummet, gardiner ska köpas och sättas upp osv... :)

Första promenaden

Igår var jag ute på min första promenad på väldigt länge. Kändes så vårigt och härligt ute, så när styrelsemötet skulle börja en halvtimme senare och jag inte behövde ställa mig och laga nån avancerad mat när jag kom hem, så bestämde jag mig för att ta en promenad innan mötet. Hann med en exakt 40 minuters power walk med hög musik i lurarna - vilket var riktigt skönt! Jag och A borde verkligen ta oss tiden att gå ut och gå oftare, som vi sa förut att vi skulle göra... Men nu blir det i alla fall jusare på kvällarna, så det kanske kan hjälpa oss lite på traven :) När jag kom hem från promenaden gjorde jag iordning en omelett med sallad och hann till och med duscha av mig en sväng innan mötet. Skönt!
 
Gammal bild från gymmet.
 
Ikväll blir det träning igen, dock är träningsvärken fortfarande kvar från det senaste passet och passet innan det (som var mitt första efter flera veckors sjukdomsuppehåll)... Men det är väl bara att köra antar jag ;) så gym idag, och step imorgon. Ska bli kul och se om koreografin har ändrats sedan sist jag var med!
 

Så göra vi när vi krossar...

...Hammarby, krossar Hammarby, krossar Hammarby. Så göra vi när vi krossar Hammarby...
 
Den hejaramsan (eller ska man säga vinnarramsan?) hängde kvar i min hjärna väldigt länge i fredags efter att jag och Amanda hade varit på semifinal nr 4 mellan Hammarby och Sandviken ;) Hammarby hade ju inlett semifinalserien med att vinna två matcher på raken och Sandviken har alltså haft "vinna eller försvinna" i resterande matcher. Det var ett jäkla tryck på Zinken i fredags och speciellt i första halvlek var det riktigt bra spel av Sandviken. Kändes riktigt kul att vara där! Tyvärr hade vi en riktigt full gubbe som stod vid oss under hela första halvlek. Han kunde inte ens stå på benen, vilket gjorde att han stod och lutade sig mot oss och några andra om vartannat. Det var knökfullt med folk också, så han kom liksom inte därifrån. I halvtid gick vi dock och sa till en vakt, så de kom och hämtade honom rätt omgående. Skönt för både oss och honom, skulle jag tro. Vi kunde sedan koncentrera oss fullt ut på matchen och se SAIK vinna med 7-1 :)
 
Uppställning, mat (ja, det blev "kolhydratuppladdning" för oss innan matchen ;) ), spel och tack till publiken :)
 
I och med vinsten i fredags blev det ju match igår igen. Sista avgörande semifinalen i Sandviken. Tyvärr var jag ju inte där och såg, men det verkare vara en spännande match det med. Och det bästa var - att Sandviken VANN!! Så nu har vi bokat biljetter och ska gå på finalen nästa helg!! Wiiie :D
 
 

Är det här jag?

Ja, det här är tydligen jag, om man ska tro en massa tester som jag snubblade över. En del saker stämmer väl in och andra inte, så som det brukar vara med random få-frågs-test helt enkelt ;) Jag tar det med en nypa salt!
 
De första testen handlade om mig och min kropp, här ser ni resultaten:
 
 Tydligen så är min kropp som en 20-årings... Jag tror den är äldre än så ;)
Sen verkar jag både vara som en 23-åring, men uppför mig som en 37-åring... Hmm, jag är ju nästan 23
(fyller 25 till sommaren) och har ofta fått höra att jag beter mig som äldre än vad jag är ;)
 
 Sen kom det lite tester om förhållandet och boende:
Att vi gifter oss vid 76 betyder ju att vi har massor av år att planera inför vårt bröllop. Men 76 är väl lite väl sent, eller vad säger du Älskling? ;)
Filmen Pretty Woman - jag tror jag måste se den (igen?) för att kunna bedömma, vet knappt vad den handlar om om jag ska vara ärlig...
Sen ska vi tydligen bo i en stuga i skogen, i alla fall beserat på vad som passar mig bäst, och tjaa... Kanske inte riktigt så, men en (vilja om en) villa med tomt är väl inte så långt ifrån ;)
 
Sen kom det lite tester om mig och mitt liv, vem jag egentligen är: 
Att jag är aktiv, lekfull och glad är väl något som jag tycker passar in på mig och har gjort under min uppväxt också, men att jag är född till stuntman det vet jag inte riktigt, haha.
Och 96% kvinnlig, det tror jag verkligen inte stämmer in på mig. Bara det att jag inte gillar väskor och skor och inte har koll på filmen Pretty Woman (ovan) tror jag tar bort mer än 4% kvinnligt... ;)
 
Det här var lite roliga tester jag gjorde, mest för att bara se vilka roliga svar jag skulle få :) Vill du också testa dem så finns de HÄR.
 

Halvvasan

Igår var det pappas tur att använda födelsedagspresenten han fick av oss när han fyllde år i höstas, nämligen att åka Halvvasan. Visst var man lite avundsjuk, och jag ville mer och mer åka ju längre in i loppet det gick. Satt och kollade på livesändningarna de hade från Eldris och målgången. Linnea var i Mora hela dagen och hade skjutsat dit pappa, så henne såg jag rätt tidigt vid målkameran, då det knappt var nå folk där ;)
 
Linnea till vänster i bild, med gröna täckbyxor. Kul att hon kom med på bild,
även om hon inte var så pigg på att stå och vinka till kameran ;)
 
Det snöade det en del under dagen såg jag, både i Eldris och Mora, men pappa hade inte fått så mycket på sig. Dock hade spåren varit dåliga och det hade varit blött och isigt om vartannat. Det är det här som oroar mig om man ska åka Öppet Spår nån gång mer, att vintrarna längre inte innehåller så mycket minusgrader och snö som man skulle vilja ha. Man vill ju ha kunnat åka massor av mil innan loppet och vara förberedd, och riktigt förberedd kan man inte bli av att åka konstrfrusna 700m-1km-slingor under vintern... Pappa hade dock kunnat åka lite mer, som i alla fall bor lite längre norrut än Stockholm. Han tog sig igenom loppet på strax över 4,5 timme, vilket jag tycker att var riktigt bra - en timme milen liksom. Han slog även mig tidsmässigt på alla sträckor, förutom den sista! Och det var ju rätt kul - att när jag hade åkt 8,1 mil och han 3,6 så hade jag ändå liite mer att ge :) eller så berodde det på väder, eller ålder, eller glid eller vad som helst. Stolt dotter är jag i alla fall, och nästa gång ska jag försöka få med honom på Öppet Spår, även om han igår kväll inte lät så sugen på det ;)
 
Här lyckades jag fånga pappa (i knallgul jacka) på livebild i Eldris... 
 
...och här när han kommit i mål :)