Ett huvud utan bekymmer...

...finns bara på en fågelskrämma.
 
 Den här bilden får spegla dagens citat, en fin liten fågelskrämma :)

Midsommar 2014

Som det flesta år brukar vara, så var det dåligt väder på midsommar även i år. Eller förra året var väl bra i jämförelse.. Men, vi ha det trevligt ändå! :) Efter lunch hämtade vi Neo och åkte ut till A's mammas sambos stuga en bit ifrån Enköping. Där var även A's mamma + sambo, A's bror och Adam (som var med till Prag). Eftersom att vi kom så sent och på grund av det dåliga/kalla vädret blev det ingen midsommardans runt någon stång för oss, utan vi var kvar i stugan istället. Det var hyfsat väder en stund, så vi satt faktiskt ute och fikade rabarbercheescake med jordgubbar och banan-och-kokostårta på eftermiddagen :) Goda tårtor båda två! Efter lite lek och mini-krocketspelande (ja A's mamma hade köpt ett urgulligt krocketset för barn) blev det senare dags för mat. Till förrätt fick vi grillad halloumiost och persika med sallad - riktigt spännade och gott var det, jag som annars inte brukar tycka om halloumi. Till huvudrätt sedan blev det den traditionsenliga sillen, med kok potatis, hemgjort potatissallad, köttbullar och prinskorv. Sill är ju aldrig heller något jag tyckt om, men i år var det faktiskt gott, skärgårdssillen framför allt. Det är något speciellt med den där släkten, dom får mig att tycka om saker jag aldrig tyckt om förut.... Hihi :) 
 
Dom har det så fint där ute..
 
Bild från altanen :)
 
Fina detaljer - även en liten blöjrumpa kom med på bild ^^
 
 
Kom på mig själv med att inte knäppa en enda "midsomrig" bild, men några andra på hur det ser ut runt stugan och liknande blev det i alla fall. Under kvällen var det fotboll som såklart tittades på, eller männen i stugan tittade på den i alla fall, jag satt mest och tittade i inredningstidningar xD 
 
Under natten blev det strömavbrott där ute, trodde vi. Egentligen var det jordfelsbrytaren som slagit ifrån. Vaknade av att det var kallt i pannan och försökte slå på elementen, men det gick inte. Som tur var hade vi varma täcken, så man kunde somna om igen. Var inte bara vi som sov sen fram till halv nio, nio, utan även Neo. Skönt för alla :) Vid elva blev det en sväng till Nibble Gård för att titta på djuren, och i butiken såklart :) De har så mycket fina saker där och jag tror vi köpte halva butiken - haha nej men nästan ;) Blev ett durkslag, vaniljsocker- och bakpulverburkar, marmelader, små skyltar att hänga på mjöl-, havregryns-, socker-, mysli- (m.fl.) -burkarna mm. Ska försöka mig på ett kort nån dag på grejerna :)

Södertuna Slott

Otroligt lång mellan gångerna nu igen, men förra helgen (fredagen den 13:e) var vi i alla fall iväg på Sommaraktivitet med hela företaget (alltså även Uppsala- och Jönköpingskontoret). På dagen blev det först frukostmackor innan FEM-kursen startade. Jag var med på nybörjarkursen och det kändes inte alls att det var särskilt svårt. Efter lunchen (som bestod av jättegod torsk med risotto) blev kursen dock svårare. Var mer att göra och det gick snabbare, men det gick ändå rätt bra. Just att rita upp modellen var väl kanske inte det svåra heller, men att tolka laster och sådant är väl lite värre. Får se om jag får användning av programmet redan i höst, då jag får nya uppgifter... :)
 
Baksidan av slottet
 
Kurserna var slut vid halv fem och då var det fri aktivitet fram till 20.00. Först blev det vin/öl ute på terassen en liten stund innan vi fick flytta i ett utav slottsrummen (det började regna). Satt där i en timme och pratade, var särskilt kul att prata med de från de andra kontoren och lära känna dem lite bättre :) Sen blev det iväg på "spa", eller egentligen blev det bara badtunnan (inte så bara det heller iofs) tills händerna var russin och sen ett kort bastubesök. Jag klarar verkligen inte av att basta, det är så varmt och sån hemsk luft som man inte kan andas i. Efter att vi duschat och fixat oss var det dags för middag på slottet (ooh, visst låter det fint? ;) ). Det här är vad vi fick:
 
Förrätt: Kräftsoppa, kräft-mouselin, blomkålspuré och sesamflarn + vitt vin
 
Huvudrätt: Vildsvinsstek med potatisterrin och rödvinssås + rött vin
 
Efterrätt: Södertunas egna rabarber med smuldeg och filmmjölkssorbet + vitt dessertvin
 
Var riktigt fin och god mat tycker jag, bäst var nog kräft-mouselinen som smakade jättemycket kräfta och var såå god! Sämst var nog desservinet. Jag har aldrig druckit dessertvin förut och tyckte inte riktigt om den där söta smaken det hade.
 
Efter middagen blev det kaffe (och kaka om man så ville) nere på slottet och sedan blev det en lugn kväll i festens tecken. Helena fick med mig på efterfest inne på ett utav rummen, när jag egentligen hade tänkt gå o lägga mig. Jag vet inte hur många personer vi klämde in i ett rum, men vi hade riktigt kul och jag ångrade inte alls att jag följde med :) Kul att känna sig delaktig i något som händer om ni förstår vad jag menar. När ett gäng tänkte gå och bada tunna kl 2 på natten kände jag igen att "nu borde jag gå och lägga mig". Inte för att jag egentligen var så trött, men för att vi skulle vara upp och börja aktiviteten kl 10 dagen efter. Så den här gången gick jag och la mig.
 
Flygeln som vi sov i...
 
...och morgonutsikten från rummet :)
 
Frukosten dagen efter var ritkigt god, och som vanligt (på hotell och liknande) åt man för mycket ^^ Men jag hade energi till aktiviteten som började kl 10 i alla fall. Eller ja, något senare blev det ju eftersom vissa inte var där i tid. Vi delades in i 6 lag med 5-6 personer i varje. Sen fick alla lag en varsin ryggsäck innehållandes en kamera, en gps, penna och ett blad med olika uppgifter, gåtor och klurerier vi skulle lösa. Vi hade 4 stationer vi skulle vara vid vid vissa tider, däremellan fick vi lösa de uppgifter vi hade på papperet. Stationerna var:
 
Ränna med golfboll - En boll skulle transporteras i rännor som varje person fick hålla i och flytta sig med, flest bollar i hinken vann efter utsatt tid.
Pussel - Stora bitar med trianglar och kvadrater som skulle byggas ihop till en stor rektangel, en triangel och en kvadrat. Ledtrådar fanns, men gav poängavdrag.
Gång i en stor trätriangel - En person stod i triangeln som stod på högkant. I triangelns topp satt massor av rep fast som 3-4 personer på varsin sina fick hålla i (plus 1 framför och 1 bakom). En sida skulle dra åt gången så att triangeln med personen i gick framåt. Här var det samarbete mellan två lag.
Magnet- och bokstavslek - Laget skulle dra i snören som satt i en magnet så att magneten flyttade sig och plockade upp olicka brickor som låg på marken. När man samlat in alla brickor skulle man få ihop bokstäverna till ett ord. Det svåra var att allt skulle göras under tystnad.
 
Jag tyckte att Gång i Trätriangeln var helt klart roligast :) men hela aktiviteten/tävlingen i sig var helt klart superkul! Man såg att tävlingsinstinkten kom fram i väldigt många, även om folk var slitna från dagen innan. Den här gången vann tyvärr inte mitt lag, men vi kom på en hedrande 2:a-plats och lyckades i alla fall vinna 2 utav stationerna :) Superroliga två dagar verkligen!
 

Italy

Var länge sedan man satt och gjorde tester på facebook nu, men idag kände jag att det var ett test jag ville se resultatet i och framförallt där jag skulle veta vad alternativen betydde (testade att göra "Vilket lag håller du på i VM?" igår, men fastnade på första frågan då jag inte visste vilka hälften av spelarna var ^^ ). Idag var testet "Vilket land i världen passar din personlighet bäst?" och jag fick svaret Italien och det kändes ju rätt bra :) Även om allting kanske inte stämde in på mig så tycker jag i alla fall att det är ett underbart land. Nu kan jag iofs inte säga hur det är i fler ställen än Venedig och Verona, men hela kulturen, maten, glassen, vädret och naturen. Allt var underbart och jag vill så gärna tillbaka till Italien och utforska fler städer :) Det här blev mitt svar i testet:
 
 
 
Och apropå Italien, så har mina skruvar till glasögonen kommit nu. Var och hämtade ut dem igår och fick även de andra skruvarna fastskruvade lite hårdare - hoppas dom sitter kvar den här gången. När jag kommit tillbaka till jobbet ringer det en tjej från Synsam och säger att mina skruvar har kommit nu. "Ja jag var precis och hämtade ut dem". Men påsen hade legat framme på disken, och det låg tydligen en skruv kvar i den, så hon blev väl förvirrad och trodde att det var en ny påse. Så kan det gå, och hellre att man får samtal en gång för mycket än att de glömmer bort en :)

24 år!

Ja då var man bara ett år ifrån halvvägs till 50 som jag fick höra av min kusin när han grattade mig i söndags ;) Firandet av mig har varit utspritt, men ack så trevligt. I onsdags fick jag present av Andreas och Neo, en riktigt snygg handväska och ett supergulligt kort som Neo skrivit under på :) Fick presenten redan på onsdagen för att Neo skulle kunna vara med och ge det. 
 
Handväskan från Tiger of Sweden
 
Kortet från A och N :)
 
På torsdag kväll var det dags för en "liten surprise" med älskling. Vi halv sex satte vi oss på en uteservering och tog ett glas vin/sangria i väntan på att klockan skulle bli halv sju. Efter att vi sen gått in på några vägar i Gamla Stan, där jag aldrig gått förut, kom vi fram till den supermysiga restaurangen Le Rouge, där vi skulle äta middag. A hade tänkt att vi skulle testa på lite fransk mat såhär i förväg - tack så mycket älskling, det var jättegott och mysigt :) Blev en supergod och inte alls för mastig trerätters middag, bestående av detta:
 
Bröd ur påse, champagne och rödvin - som tillbehör
 
Förrätt: Dumplings med krabba, kokos och lime
 
Huvudrätt: Kryddstekt lammkarré med rökt tomat, mergueze och citronkroketter 
 
Efterrätt: Mangosallad med kokosmaränger, müsli och sorbet
 
På lördagen sen, kom familjen ner. Vi grillade korv till lunch och sen fixade jag klar tårtan. Hade förberett dumlefluff och hallonmousse dagen innan men inte hunnit få allting färdigt innan de kom. Receptet till tårtan hittade jag hos en av mina favoritbloggerskor - nämligen Cissi (nastanperfekt). Tack för ett superbra recept :) Till tårtan fick jag även lite presenter vilka innehöll presentkort på jc, Rörstrandskålar, olje- och vinägerflaskor från Le Creuset (matchar vår gjutjärnsgryta) och pengar. Tack så mycket för allt :) efter vi fikat tårtan, som alla tyckte var god (yes, jag lyckades) började vi göra iordning chilin som skulle stå i några timmar. Medan chilin stod och puttrade på spisen var vi ute och kastade frisbee - och jäklar va svårt det är! A har ju såna där "riktiga" frisbees, som man spelar frisbeegolf med. Men kul var det i alla fall :) På kvällen blev det som sagt Chili till middag och sen glass med jordgubbar till efterrätt. Sen var man ju proppmätt, som vanligt på kalas... ^^
 
Födelsedags"barnet" skulle hugga in först tyckte alla, så here I go!
 
På söndagen åkte vi in till stan, Lotten ville ju så gärna shoppa ;) haha. Blev en dag i butiker och en sväng ner på Smaka På Stockholm i Kungsan. Trevligt, men jag fick så sjukt ont i fötterna! Var iofs första dagen för året med mina klackskor, kanske borde ha börjat med någon timmes användande istället för en hel dag.

Har en skruv lös

...eller egentligen är den borttappad. Det lossnade en skruv från mina glasögon, vilket jag märkte för kanske en vecka sedan. Tidigare ha jag fått varit in med glasögonen så dom fick skruva åt skruven (dom skulle böja till bågarna då också, så det var inte för att skruva i en skruv jag lämnade in dom). Var in till optikern igår och frågade om de kunde hjälpa mig. "Jaha, det är den där skruven, vi har haft ett sånt fall tidigare", var den första kommentaren jag fick av hon som tog emot mig i kassan. Och det var bara som just hon hade varit med om, så det finns säkert många fler. Hon ringde i alla fall och skulle få skruvarna skickade till sig. Skulle dock ta 7-10 dagar, eftersom de skickas ändå från Italien.. Så det blir mycket linser framöver (är det ju iofs för det mesta, men kanske mer nu).
 

Första myggbetten

I söndags (när vi var sådär lagom sega efter lördagens inflyttningsfest) var jag och bästa sambon ute och gick en stund på dagen. Hittade en "ny" väg igen som vi var tvugna att prova. Vägen övergick till stig genom skogen och det var så grönt och fridfullt, med kvittrande fåglar som enda ljudet. Hann inte mer än stanna till en minut innan jag hade fått fyra (!) myggbett. De fyra första för den här säsongen. Tre stycken på vänster ben och ett på höger vrist. Började ju klia som vanligt, men tänkte inte så mycket på det. Sen i måndags eller tisdags (kommer inte ihåg) kände jag att det var alldeles hårt runt ett utav myggbetten, förutom att de var svullna som vanligt. Tittade senare och såg att jag hade ett stort blåmärke runt ett utav myggbetten, ca 8cm i diameter. Har aldrig sett det förut, så jag var tvungen att googla det. Men efter vad jag fick fram verkde det inte vara något farligt (nån får gärna rätta mig om jag har fel), utan att det bara var de röda blodkropparna som gått sönder vilket gjorde att själva blodfärgämnet gick ut i vävnaden. Men lite läskigt känns det ju ändå...
 
Är det någon mer som brukar få blåmärken av sina myggbett?

Medeltidsdagarna

Förra helgen hände det något i Tyresö, det kanske det gör oftare, men det här var i alla fall någonting jag hade koll på att skulle hända. Vi hade bjudit ut Klara med familj till oss på lördagen för att gå på Medeltidsdagarna vid Tyresö Slott :) Vi började med en picknick i solen och sen fick 2-åringarna rida på ponnyn som fanns där. Det tyckte dom var jättespännande! Efter det blev det en sovtur för de båda små medan vi tog en promenad runt slottet för att sedan ta plats vid Tornerspelet. Nora vaknade innan det började, medan Neo sov en stund in i spelet. Riddarna red och skulle träffa både andra riddare men även fånga upp ringar på lansen och slå sönder meloner med olika vapen/redskap. Var rätt kul att se det där, och framförallt var det väldigt varmt - jag brände mig såklar på axlarna och i pannan... Efter Tornerspelet gick vi hem till oss och åt glass för att senare äta grillat till middag. Var en riktigt lyckad dag tycker jag :)