Uppladdning och nedslitning

Känns som att jag sliter på min kropp just nu. De 1,6 milen i tisdags kändes väldigt mycket igår på träningen i form av ont i axlarna och slut i låren. Och jag ska åka NIO mil... Iofs kommer jag inte ha 1,6 mil i kroppen sen två dagar innan, men ändå. Hoppas jag kan gå dagarna efter säger jag bara. I alla fall så känns det (ändå) bättre och bättre för varje gång jag åker skidor nu, och va roligt det är! Även om det är jobbigt under tiden så är det bara roligt, jag tror nästan att skidor är min grej ;) haha. Igår fick vi bl.a träna på stakning i uppförsbacke. En del stakar ju sig genom hela vasaloppet, men jag skulle inte ens få för mig att staka upp för en backe ;) det är så sjukt jobbigt, och jag är alldeles för svag för det. Har alltid åkt mest diagonalt och (kanske därför) varit stark i benen, så det behärskar jag bra tycker jag (och får jag höra), men stakningen är verkligen inte min grej. Borde nog träna bra mycket mer på det egentligen... :P
 
 
Till helgen blir det i alla fall titta på och troligtvis köpa nya skidor också, mina förtjänar inte längre att vara finskidor, utan de får nog bli mina Stockholmsskidor (tycker att det är så kul att det verkligen är ett vedertaget uttryck). Om det blir nya pjäxor får vi se, de skulle ju faktiskt behöva bytas ut de med efter alla år! Så hittar jag något bra paketpris så blir det pjäxor också, annars får det nog vara just nu. Tänker i alla fall åka Öppet Spår i mina gamla, för att minimera risken för skavsår.
 
Trevlig snöig fredag på er, nu ska jag börja jobba!

Kalas & Fest

Det går inge bra för mig att hålla det här med bloggandet uppe, rätt som det är har det gått en vecka igen.. I helgen hade vi i alla fall kalas för Neo, hans farmor + sambo och farbror + tjej kom hem till oss och firade. På förmiddagen bakade jag dumlekakor och gjorde tårta, första tårtan jag har gjort helt själv tror jag. Såklart kan man inte lyckas på en gång, utan jag brände vid marsankrämen nåt så fruktansvärt. Det var blande det vidrigaste jag smakat på nånsin faktiskt.. I och med att jag brände marsankrämen och hällde ut den, skulle börja göra ny osv, så glömde jag ju såklart bort kakorna som stod i ugnen. De hade stått 6 minuter för länge, så de hade fått lite mer färg än vanligt, men som tur var gick dom att äta i alla fall. Nästa gång blir det i alla fall timer på allt som ställs in i ugnen, och sen kanske man inte ska göra allting på en gång heller. Fick hjälp av A som fixade ny marsankräm så den kunde stå och svalna tills jag skulle göra tårtan. Tårtan blev en vanlig princesstårta (prinstårta?) med tårtbottnar, hallonsylt, marsankräm (god sådan den här gången) och vaniljgrädde i. Hittade ljus i form av bilar som jag hade köpt till Neo, så såna blev det på, vilket uppskattades av lilleman :)
 
 
A's mamma +1 stannade kvar hos oss över natten sen och var barnvakt på kvällen, då vi var bortbjudna på examensfest hos Lisa & Filip. Lisa hade pluggat klart sina 5 år till jurist, så det skulle firas! Det bjöds på champagne med lite tilltugg, vi fick gå en tipspromenad och sen satt några av oss och "lekte". Ni vet när alla skriver ett namn på en lapp och sätter den på någon annans panna. Sen ska man ställa frågor som de andra bara kan svara ja eller nej på. Det var kul :) Vid ett-tiden åkte vi hemåt, och fick sedan en välbehövlig sovmorgon på söndagen. Efter frukosten gick vi ut i kylan och testade Neos present - bobben (säger folk bob eller snowracer?). Den tyckte han var riktigt rolig :)
 
Efter att A's mamma +1 hade åkte hem gick jag och A en promenad i solen med N sovandes i vagnen. Gick till Alby för att kolla hur det var med skidspåren. Möttes av väldigt mycket folk, mycket barn som åkte pulka, bob, stjärtlapp, skidor osv. Men spår var det väldigt dåligt med, så jag lät skidorna ligga hemma... Suck! En mysig promenad blev det i alla fall <3

23 januari 2014

Idag är det ju den 23 januari. Den här dagen är inte bara min morfars 75-årsdag (STORT GRATTIS!) utan även den dagen då det bara är en månad kvar till Öppet Spår. Man hade ju kunnat önska att det inte skulle vara den mest snöfattiga vintern sen jag vet inte när...
 
Men i alla fall, som kanske de flesta som kikar in här vet, så tävlade jag i längdskidor när jag var yngre. Tror jag slutade 2001, vilket nu alltså är 13(!) år sedan (herregud vad tiden går fort!)... I tisdags var det dags för en liten comeback i det snöfattiga Stockholm, nämligen Söderskidan. På Nacka Golfklubb hade de skrapat ihop lite snö som de sedan hade gjort ett 2,8 km spår på. Vi damer åkte två varv och herrarna åkte tre. Det här var ett av de första passen på snö för i år och det var både tungt, kul och svårt. Tungt, eftersom man inte är särskilt tränad (borde ha varit det nu, jag vet). Kul eftersom man inte tävlat på länge, kände lite av den gemenskapen det blir på tävling och för att få testa sin kapacitet. Svårt var nog ändå det som beskriver allting bäst, vissa ställen hade inga spår, andra ställen hade ingen snö och det tredje stället hade djupa spår av lössnö. Så ja, summa sumarum; skidorna mådde inte så bra, det gick inte att åka "normalt" och det är fortfarande långt kvar innan jag har de välbehövliga milen i benen. MEN, jag höll mig på benen och har min comeback gjord ;)
 
Ikväll är det träning igen :) Det har snöat från igår kväll, om än lite, men har nästan stannat av nu. Får hoppas på att det har kommit märkvärt mycket ute på golfbanan i alla fall, så man slipper skrapa sönder skidorna ännu mer idag...
 
Nu - kaffe!

Ett barn frågade mig..

Tänkte bara berätta om förra veckan när vi skulle lämna av N på dagis. Jag stod själv med honom inne i rummet där vi lämnar på morgonen (A var med men inte just där) och en fröken (förlåt, förskollärare) kom fram till oss med några barn tätt i häl. En av tjejerna frågade försiktigt fröken (fortsätter skriva det och ser det inte alls som ett nedvärderande ord) "vem är det där?". Hon hörde nog inte, så tjejen frågade igen. 
 
- Det är nog N's mamma, svarade fröken (som antagligen inte jobbar på just N's avdelning).
- Vems mamma är du? frågade tjejen snabbt och vände sig till mig.
- Jag är ingens mamma, fick jag svara och tjejen såg lite fundersam ut. Jag bor med N och N's pappa.
- Ahaaa.. svarade tjejen glatt och gick därifrån.
 
Var första gången jag faktiskt får en fråga om vem i familjebilden jag är. Annars när man varit på lite olika ställen så har vuxna liksom kallat mig "hans mamma" när dom pratat om oss, och ska förklara till sitt barn. Jag tyckte det var lite kul att tjejen frågade mig i alla fall, även om jag inte direkt var beredd på det. Visst har jag ofta tänkt på det att folk kommer att fråga mig framöver, men var inte beredd just då, som sagt :)

Jul och Nyår 2013

Då var jag tillbaka till bloggandet igen, känns som att det är så alla mina inlägg börjar. Men jag skulle vilja få en ändring på det nu, det kanske ska vara mitt nyårslöfte 2014... Nej inte löfte, men något att tänka på i alla fall. Och måste verkligen fixa till min design också, den ser tråkig ut!
 
Jul och nyår har varit riktigt mysigt, har hunnit med att fira 3 olika julaftnar och en mysig nyårsafton med min kära A. Första julaftonen var helgen innan jul. Då kom A's mamma + sambo och A's bror + tjej hem till oss och firade jul med mig, A och N. Det blev en hel del julklappar till N, som han glatt lekte med. Sen fick även vi vuxna paket, i form av ett julklappsbyte. Jag lyckades få fina "All in one"-glas, som man kan ha till dessert, drinkar eller lite vad man nu vill. Annars blev det glögg, pepparkakor, rocky roads, skumtomtar och julbord :) Och jäklar va mat det blev över!
 
 
På måndagen sen packade jag och A in oss i bilen och åkte mot Sandviken och mina föräldrar. På julaftons morgon gav jag och älskling varandra julklappar och då fick jag en slalomhjälm - jag har verkligen behövt en ny sån, så det var toppen! Julaftonen firades hemma hos mormor o morfar, med kusinerna+föräldrar där i vanlig ordning. Fika, Kalle Anka, julklappsutdelning med tomte, och Svensson Svensson på kvällen. Mycket gott att äta även här! Fick alldeles för mycket julklappar, jag som knappt sagt att jag ville ha något. Men en gjutjärnsgryta från Le Creuset och presentkort på IKEA fick vi :) Sen fick jag diverse skidgrejer (eftersom jag är anmäld till Öppet Spår om nån missat det), som ett vallakit, vätskebälte och underställ. Även en fin ljuslykta fick jag av Linnea. Hade gått och funderat på att jag skulle vilja ha ungefär en sådan i nya bokhyllan, men hade inte sagt det till någon. Så den passade perfekt!
 
Foto: Kusin Lisen
 
 
 
På juldagen sedan åkte jag och A in till Valbo för att kolla på reorna, men de hade visst bara öppet på Elgiganten och Media Markt, så det fick bli lite kikande där inne innan vi åkte hem igen. Eftermiddagen spenderades sedan hemma hos mamma och pappa, med julbord och julgodis även här. Kusinerna med föräldrar samt mormor o morfar var med även då. Trevligt :)
 
 
Annandagen bestod av hemfärd och slappande, sen kom A's pappa och bror hem till oss på fredagen. Då blev det mer julklappar (mest till N förstås), mat, fika och umgänge.
 
Nyårsaftonen sen spenderade jag och min kära sambo helt ensamma. Vi lagade iordning en trerätters middag som bestod av Råraka till förrätt, Oxfilé Wellington till huvdrätt och Pannacotta med rabarberkompott till efterrätt. Till allting blev det prosecco, rödvin och espresso med avec. Var väldigt skönt att det bara var vi två på nyår, efter allt farande och alla uppstyrda middagar och så. Tittade sedan på alla nyårsraketer och skålade in det nya året på balkongen, det var mysigt det med :) Hoppas ni alla (inte för att jag tror att ni är så många) också har haft ett bra slut på 2013!