Midsommar!

Så var även midsommarhelgen slut. Dagarna bara springer förbi och man hinner knappt sitta ner och andas. Kan vara lite därför som det här blogginlägget kommer upp nu, för att jag hade tid att skriva det på bussen på väg till jobbet imorse... :P 
 
I torsdags kväll började förberedelserna inför helgen. Jag gjorde en jättemaräng/pavlova som fick stå o ugnen utan lampa (!) i 1,5 timme, gissa om jag var orolig för den? Medan den stod där inne passade jag på att göra nästa grej till tårtan, nämligen rabarbercurd. Det tog också sin lilla tid med kokning och framförallt silning. Båda delarna såg i alla fall bra ut när jag var färdig så då gick vi och la oss.
 
På fredagen vaknade jag med N i sängen, vi låg och busade/kramades en stund innan vi gick upp och väckte pappan. Är så mysigt när N vill gosa på morgonen, inte alls så han ställer sig upp och hoppar eller vill brottas längre, nu är han mer kramsugen på mornarna :) När alla var vakna fortsatte jag att fixa med tårtan och greja i köket. Jag knoppade jordgubbar, som vi även åt till frukosten, rostade hasselnötter med honung och lade sedan ihop hela tårtan - och jag blev riktigt nöjd med utseendet! Receptet hittar ni här.
 
Glad Midsommar - Klänningen är den jag köpte på marknaden i London :)
 
Vid elva packade vi in oss i bilen och åkte mot Enköping. Tanken var egentligen att vi skulle åkt till min svärmors sommarstuga, men vädret var inte så roligt. Väl framme blev det ett litet midsommarfirande hemma hos svärmor + sambo, med sillunch (ja, jag tror faktiskt att jag kan säga att jag tycker om sill på riktigt nu), midsommarfika, en underbar gösmiddag och så en liten nubbe :) Även A's bror och deras mormor var där.
 
Grassagården - En av få borgargårdar i Sverige som finns bevarad på sin ursprungsplats.
 
Gårdens äldsta byggnad härstammar från tidigt 1600-tal.
Familjen Grass drev under 1700-talet en krog på gården, därav namnet Grassagården. 
 
På lördagen åkte vi till Strängnäs och gick runt nere vid hamnen, det är verkligen såå mysigt där! N (och jag med) fick leka i den stora lekparken, vi tittade på båtar, åt den underbara Slagstaglassen, besökte det supermysiga caféet Grassagården. Efter några timmar där var vi och hälsade på A's bror och blev bjudna på riktigt goda bananpannkakor med bär. Jag och N skulle sedan gå ut och leka en stund på innergården, men vi hann knappt ut innan världens regnskur kom pch vi fick springa in igen. N var dock helt med på noterna, jag tror inte att han ville bli blöt ;)
 
"Kolasnäcka" utan grädde - (här finns fler smaker att se). Jag och A delade på den här och det räckte gott och väl! När vi var där för två år sedan tog vi varsin, och då gick jag runt och mådde illa i några timmar efteråt... ;)
 
Vi var kvar i Enköping och åt middag (hos svärmor) innan vi åkte hem på kvällen. N somnade i bilen och vi hade en riktigt trevlig hemfärd. Tack allihopa för en fin och trevlig midsommarhelg!

Migrän?

Igår efter att vi hade varit och gymmat, kommit hem, lagat mat och satt oss för att äta så märkte jag att jag började få ett synbortfall på vänster öga. Det kom från vänster och liksom flimrade. Höll på så i ca 45 minuter innan det slutade. Ganska fort efter att det gått över började jag få lite ont i huvudet. Även huvudvärken stegrade ganska fort och blev liksom väldigt tryckande från alla håll. I och med att den tryckte så, så blev den väldigt jobbig. Det var betydligt jobbigare än när jag brukar ha ont i huvudet annars och jag ville inget annat än att lägga mig och sova. Sagt och gjort, jag gick och la mig ganska fort och somnade.

Nu på morgonen var jag riktigt trött, trots 8 timmars sömn, och hade fortfarande lite ont i huvudet. Tröttheten brukar iofs vara rätt jobbig dagar efter att jag tränat, men jag trodde inte att huvudvärken skulle hänga kvar...
 
Så vad tror ni? Kan det här ha varit migrän? Eller kanske en "migrän light" som första start på återkommande migrän? Är det någon annan som känt såhär nån gång, som aldrig haft migrän tidigare (liksom mig)?

London del 2

Eftersom att vi bodde i Notting Hill och just i närheten av Portobello Road, så var det ju klart att vi skulle gå på Portobello Road Market. Det är en av de största marknaderna i London som sträcker sig längs hela Portobello Road. Den har massor av stånd med allt ifrån loppisgrejer, nya kläder, accessoarer, tavlor och souvenirer till frukt, nybakt bröd, bakverk och blommor i alla dess slag. Där på marknaden fördrev vi många timmar och någon riktigt lunch blev det aldrig. Istället köpte vi saker lite här och där på marknaden som vi åt. Annars köpte vi inte så mycket, A köpte en pikétröja och jag en klänning. Och tänk att jag faktiskt kunde ha klänningen, utan att ha provat den! :) Under dagen...
 
 
 
...var vi som sagt på Portobello Road Market.
 
 
...såg vi massa fina hus igen.
 
...tittade vi på Paella-matlagning (och jag drömde mig tillbaka till Spanien...).
 
...tittade vi på och köpte mat och godsaker :)
  
...satte vi oss inne på en jättemysig restaurang och tog lite att dricka.
  
...såg vi fina målningar.
 
...åt vi den största crossianten (med ost och skicka i) vi sett!
 
...var vi in på en (kläd)affär med sjukt många symaskiner.
 
...hann vi även med att vila på hotellrummet innan det blev middag på en italiensk restaurang.
 
På söndagen åkte vi sedan från hotellet med förbeställd taxi till tåget som skulle ta oss till Heathrow. Gick väldigt snabbt och smidigt, så på flygplatsen fick vi sedan tid för att shoppa lite (jag köpte en HATT!!) samt äta en brunch innan planet gick. Vi hade supermysiga dagar i London och jag tackar verkligen min fina A, som är alldeles för underbar, för den här 25-årspresenten - den absolut bästa presenten jag fått <3 Vet inte vad jag gjort för att förtjäna den... :) Jag älskar dig!

Loka Likes Candy

Som så många andra så har även jag velat testa dessa nyheter. Först och främst var det ett måste att testa Persika - den borde ju vara hur god som helst.. Och jag tyckte verkligen att den var det! Smakade som persiko-godisarna och den tog slut på direkten, så den kan jag verkligen tipsa er om! :)

Svamp-vattnet (nej jag hörde det själv, det lät inte så trevligt) köpte jag en gång när jag endast var enormt törstig och för att den råkade finnas just då. Den var helt okej men jag tyckte inte att den smakade något särskilt. Kan kanske vara så att jag inte riktigt kommer ihåg smaken heller då jag inte äter såna där godissvampar så ofta.


Så smaken Persika kommer jag att köpa igen (hoppas att den kommer även i 1,5-litersflaska) men troligtvis inte Rosa Svampar. Nu återstår bara HallonLakrits-skalle att testa! Är lite skeptisk inför den, eftersom att jag inte är något jättefan av lakrits...

Har ni testat Loka Likes Candy? Vad tyckte ni? Och har ni någon favorit?

Världens bästa present!

I måndags fyllde jag 25 år, men redan den 28 maj började firandet av mig. Bra länge har jag fått veta att jag ska boka in torsdag-söndag i månadsskiftet maj-juni. Jag visste att jag skulle ta ledigt 1,5 dag och att jag och A sedan skulle åka nånstans. Ju närmare tillfället vi kom desto mer fick jag veta, men ändå inte särskilt mycket för att kunna ta reda på vart vi skulle. Fick höra lite ledtrådar såsom hur vädret var, vilken typ av kläder jag behövde ha med mig och att det låg söderut. Från början trodde jag på en utlandsweekend, men efter ett tag trodde jag mer och mer på att det skulle bli en weekend i Sverige - jag gissade på Göteborg.
 
När dagen för att åka är kommen sätter vi oss i bilen efter att ha jobbat till strax efter lunch. A kör mot Essingeleden och sedan åker han norrut. Jag säger att "det här är inte söderut" varefter han svarar att "jag måste ju svänga av också". Efter en stund, när vi fortfarande kör norrut, och jag bara ser arlandaskylt efter arlandaskylt så förstår jag till slut att vi ska dit. Tror dock fortfarande på Sverige, att vi ska flyga för att få mer tid där (och jag har ju inget pass med mig). Vi går sedan mot incheckning och vidare genom pass- och säkerhetskontroller (ja, A hade ju såklart tagit med mitt pass). Jag kollar aldrig på mitt boardingkort eller på tagen på väskan - är ju roligare att inte veta ;) Jag får snart veta att vi ska genom en till passkontroll och att vi alltså ska utanför schengenområdet. Då tänker jag först Norge av någon anledning, även om det inte ligger söderut. Sedan tänker jag även Schwiez, innan jag kommer på att även England är möjligt ^^ Efter att vi ätit lunch och det strax är dags att borda får jag i alla fall reda på att "planet ska ta oss till Heathrow". Åå va kul med London, "men vi ska inte till London" säger han. Då blir jag förvirrad, "vi ska till Notting Hill" ! - alltså London, men bara inte inne i smeten ;) Så himla kul och var glad jag blev, jag som aldrig varit i England över huvud taget :D 
 
Väl i London bodde vi alltså i Notting Hill, på ett fint hotell som hette Portobello House Hotel. Jag kan verkligen rekommendera det! Vi hade även turen att bli gratis uppgraderade till det romantiska (och bästa) rummet när vi kom dit :) Till hotellet hörde också en bar där jag bland annat drack en riktigt god Daiquiri Passion och en hallonsmakande drink med choklad - väldigt spännande! Rätt bra frukost måste jag ju säga att hotellet hade också, för att vara i england :)
 
 
Förutom att vara på hotellet gjorde vi såklart en massa annat. Vi...
 
...åkte de sötaste taxibilarna jag sett - ni skulle sett mig när jag såg alla taxibilar på flygplatsen ;)
Var dock lite småläskigt att åka med i dom på "fel" sida av vägen också!
 
 ...tittade på fina hus...
  
 ...MASSOR av fina hus :)
 
 
...gick till Holland Park och besökte fina Kyoto Garden innan det började bli mörkt.
 
 
...åt middag (jag: riktigt kryddstark risotto) på Giraffe.
 
 ...hittade en röd telefonkiosk (var ju inte så svårt).
 
 ...fotade den obligatoriska tunnelbanan...
 
 ...och lite olika byggnader.
 
 
 
...besökte Harrods.
 
  ...åt lunch på en typisk engelsk pub.
 
 
...gick igenom (en del av) Hyde Park.
 
 
...åt på Leila's favoritrestaurang i London - nämligen Granger & Co.
 
Middagen på Granger & Co fick avsluta fredagen för vår del, och vilket avslut det var. Efterrätten - vilket var pistage-pavlova med passionsfrukt och yoghurtcreme (bild ovan), kan ha varit bland det godaste jag ätit! Verkligen underbart och vi hade en riktigt mysig kväll :) Nästa del av resan kommer i ett separat inlägg så småningom.

Efter ett halvår...

...har jag äntligen köpt min efterlängtade köksmaskin - nämligen en Kitchen Aid! Fick presentkort av mamma, pappa, mormor, morfar och farfar i julklapp och har sparat på dem tills nu. Igår var vi nämligen till Barkarby, ett av de få ställen där butiken Önska (där jag fått presentkort) finns. Hade räknat på att maskinen skulle vara lite dyrare på Önska än på flera andra ställen, men nu hade de turligt nog rabatt på hushållsmaskinerna just nu. Så totalt sett behövde jag bara betala 999 kr för KitchenAid:en. "Ett väldigt överkomligt pris på en Kitchen Aid" som kassörskan sa :) Det blev alltså en Pärlvit ARTISAN 4,8 liters, ser ut såhär:
 
Längtar nu tills jag ska inviga den... :)
 
Förutom att åka till Önska så var vi även in på Quality Outlet, där jag hittade en regnjacka på Helly Hansen, åt asiatisk lunchbuffé och veckohandlade på ÏCA Maxi. Produktivt och bra, och jag var mer än nöjd när vi åkte hemåt igen. Vi gjorde sedan en exotisk sallad till middag som blev supergod - men för att toppa det (eller egentligen var det väl en muta från A's sida) så blev det sedan ost och kex med vin till Championsleaugefinalen. Det gick ju liksom bra att titta på fotboll en gång när man fick såna godsaker till ;)
 
Mathavre, melon, apelsin, rödkål, ruccola,
äpple, rostade nötter, exotisk dressing
och spanska charkuterier - mums :)
 
Idag blev det en stormig förmiddag i lekparken och sedan hemgjorda hamburgare till lunch. A testade köttkvarnen för första gången och malde högrev till färs. Blev riktigt goda hamburgare med sötpotatispommes och stuvad majs till - stuvad majs är nog bland det godaste som finns! :)
 
Jag har också hunnit med mitt sista träningspass som 24-åring. Jo jag tänkte faktiskt lite så under passet, "jag kommer ju aldrig mer att vara under 25 år när jag tränar så det är ju lika bra att köra på ordentligt idag", haha ;) Jag och A var och gymmade nu på kvällen efter att vi lämnat N hos sin mamma. Blev ett rätt tungt och långt pass. Har lagt om passen lite mer nu och kör lite lättare men med fler set och reps istället. I marklyft blir det t.ex. 5x5(tunga) nu jämför med 6(jättetunga) + 10(lättare) som jag körde förut. Känns bra, är faktiskt en liten lättnad att inte behöva söka efter rekordvikter i princip varje gång...
 
Som den sporthelg det här tydligen var så avslutade vi kvällen med middag och lite rester av osten, vinet och kexen framför Formel 1:en. Och jag måste ju säga att Formel 1 är bra mycket roligare att titta på än fotboll (som igår) :P

Päronsplitt

Istället för att skriva och klaga på mitt dåliga morgonhumör idag så tänker jag istället tipsa er om denna supergoda nyhet. Nu kanske den inte är superny längre, men igår var i alla fall första gången jag testade den. Och vad pratar jag då om? Jo Arlas Milda Kvarg med Päron & Vanilj. Den var så himla god, den absolut godaste kvargen jag smakat - smakar precis som glassen päronsplitt :) Något annat som var bra är att den är utan socker och smakar även mycket mer yoghurt (och mindre kvarg) än de flesta andra sorterna. Men sen har jag ju hela tiden tyckt att Arlas kvarg är bra mycket godare än de andra sorterna som finns... :)
 
Mums! (bild från min instagram)
 

Ha den äran idag...

...ha den äran idag,
ha den äran lilla Lotten,
ha den äran idag!
 
Nu är det ju så att min lillasyster inte alls är så liten längre, hon fyller nämligen 14 år idag. Tänk, 14 år sedan jag vaknade upp på morgonen och hörde mormor och morfars röst hemma hos oss. Det tog inte många sekunder då innan jag förstod att nu var mamma och pappa inne på BB. Var så spännande att sedan få åka in och träffa vår (numera stora) lillasyster Lotten för första gången :)
Tänk att du blir hela 14 år idag, även om jag fortfarande tror att du går i typ tvåan ;) Hoppas att du får en toppendag, så ses vi nästa vecka! Älskar dig<3 
 
(bild från i höstas)