Subaru & Spectre

Idag har vi haft en lugn dag, jag och A. Började dagen med gofrukost och framåt lunchtid tog vi bilen och åkte iväg mot Kungens kurva. Innan vi kom dit stannade vi dock på Subaru och tittade och provsatt i några olika bilar, kanske blir en sån framöver. Jag gillade dem ännu mer efter att vi varit där faktiskt :)
 
 
När vi kom till Kungens Kurva gick vi först in på K-rauta för att köpa lite smått och gott, bl.a. en lampa till balkongen (som vi inte har fixat sen vi flyttade in). Efter det blev det surdegstoast och kaffe på coffehouse by george och sen bio. A vill se Spectre så jag följde med ;) haha nej, men jag hade väl inget emot den. Den var rätt bra, men bäst (och snyggast) var nog introt ändå :)
 
 
Nu sitter vi hemma i soffan, lyssnar på musiken från filmen och funderar om det verkligen inte kommer komma några utklädda "bus-eller-godis"-besök till oss. Verkar inte som så, så vi får nog allt godis för oss själva ändå ;)
 

Ett tredje bröllop

Förra helgen var vi på bröllop, faktiskt tredje bröllopet det här året (de tidigare bröllopen kan ni se här och här). Den här gången var det Christopher som jag pluggade med på högskolan som gifte sig med sin Kajsa :) A's mamma + sambo var här för att passa N den dagen och vi skulle få skjuts in till stan. Tur var väl det, för hade vi åkt kommunalt hade vi nog inte hunnit alls till vigseln. Det började med att det var lite stressigt, men vi skulle hinna med allt här hemma innan vi åkte. Då hade jag dock inte räknat med att min klänning skulle krångla och vara trasig... Eller trasig och trasig, men fållen som var längst ner på klänningen hade "ramlat ner" i bak, så det såg inte särskilt snyggt ut... Såklart satte jag på mig klänningen ca 10 minuter innan vi sulle åka också, så jag fick ju lite lätt panik! Efter lite snabbt funderande för att komma på bästa lösningen hittade jag till slut fem säkerhetsnålar som jag kunde fålla upp klänningen med, och sedan hoppas på att det inte skulle synas, eller värst av allt - att jag inte skulle fastna med den någon stans så att klänningen (eller strumpbyxorna) skulle gå sönder! Allt gick bra, och trots alls krångel gick vi in i kyrkan med 4 minuters marginal - puuh!
 
Vigseln ägde rum i Adolf Fredriks kyrka inne på Sveavägen, och efterföljande middag med fest hölls på Två grabbar & kök alldeles intill. Var en fin vigsel och trevlig fest efterråt, och vi tackar verkligen som fick komma :) Här kommer lite bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 #gidlund24_10
 

LEGO

Eftersom att det snart är vinter och N behöver en ny overall, passade vi även på att beställa lite andra grejer på en gång. Två utav sakerna var dessa snygga förvaringslådor som han numera har sitt lego i. Han tyckte såklart att det var jättekul med ett paket, men tyckte att det var ännu roliagre när han fick se vad som fanns i. Han tycker verkligen om sina lådor, och att de går att bygga med dem som riktiga legoklossar var även det riktigt kul :) När det inte "bara är lådor" så fungerar de som stol, tåg, bil eller något annat passande för stunden. Verkligen ett tips!
 
Lådorna är i färgerna Gul och Azur...
 
...och de kommer från Jollyroom.
 

Smoke + Mirrors Tour

I onsdags kväll var jag och A på konsert. Min tredje konsert någonsin faktiskt, om man inte räknar såna på Gröna Lund eller inne på nån krog/nattklubb. Den här kvällen var det Imagine Dragons som gällde, i Globen (nej, jag kommer nog aldrig börja säga Ericsson Globe), med Sunset Sons som förband. Är mest A som har lyssnat på Imagine Dragons och ville gå, men sedan vi bokade biljetterna har jag lyssnat en hel del och insett att de är jäkligt bra! Några låtar har ju även spelats på radio (så att jag hört dem där) och en av de bästa låtarna (Warriors) var med i Insurgent-filmen :)
 
Konserten var riktigt bra, och det var kul att jag ändå lyckats lära mig lite av texterna och faktiskt hade hört alla låtar de körde, utom en ;) Det som dock störde mig en bra stund, genom hela förbandet (som höll på 1 timme) åtminstone, var att man inte fick ta med sig godis in. Jag hade varit så sugen på godis och vi hade på vägen stannat för att köpa en del att ha under kvällen. Köpte också en ramlösa som kunde vara gott att ha. När vi sen skulle in på Globen och gick igenom "säkerhetskontrollen" så sa vakten att vi inte fick ta med det in, för att det såldes sånt där inne. Så vi fick helt enkelt slänga godiset vi precis köpt och sedan köpa nytt där inne, vilket då blev en marabou, som var en av typ 4 olika saker de sålde. Ibland blir jag så fruktansvärt irriterad av sånt hät, och den gär kvällen var en sån... Musiken och A fick mig som tur var på bra humör sen igen och vi kunde njuta av konserten :) Här är lite (mobil)bilder från kvällen:
 
 
 
 
 
 

DET FINNS EN DAG FÖR ALLT

IDAG ÄR DET INTERNATIONELLA CAPS LOCK-DAGEN, EN DAG SOM HAR FIRATS SEDAN ÅR 2000. INTERNATIONELLA CAPS LOCK-DAGEN OCH ÄR EN KAMPANJ FÖR ATT RADERA ELLER FLYTTA PÅ CAPS LOCK-TANGENTEN SOM ENLIGT MÅNGA SITTER DUMT PLACERAD OCH OFTA RÅKAS ANVÄNDAS VID FEL TILLFÄLLE. JAG ANVÄNDER OFTA CAPS LOCK, MEN DET ÄR MEST FÖR ATT DET KRÄVS I ARBETET, DÅ TEXT PÅ RITNINGAR OCH LIKNANDE ALLTID SKA STÅ MED VERSALER. SÅ FELTRYCKNINGAR GÖR JAG INTE SÅ OFTA. DÄREMOT GLÖMMER JAG OFTA BORT ATT TRYCKA AV CAPS LOCK NÄR JAG SKA SKRIVA PÅ NÅGOT ANNAT STÄLLE ÄN PÅ RITNINGARNA :P
 
BRUKAR NI RÅKA TRYCKA PÅ CAPS LOCK AV MISSTAG,
OCH SEDAN FÅ RADERA EN MASSA TEXT SOM NI HAR SKRIVIT?
 

Söndagsbrunch & Skoköp

I Söndags hade jag bokat in en brunch för mig och A på Kumla Herrgård i Tyresö (Trollbäcken). Vi hade aldrig varit där förut, utan jag hittade stället via en tyresöapp som listar/tipsar om olika saker att göra/besöka i Tyresöområdet, under hashtaggen #Upptäcktyresö. Kumla Herrgård var ett litet, mysigt ställe och brunchen var riktigt god! Särskilt efterrättsbordet, som var det enda jag tog ifrån två gånger ;)
 
 
Kumla Herrgård från baksidan
 
Efter att ha suttit och ätit oss proppmätta gick vi en promenad i solen, pratade framtid och bara njöt <3 På vägen tillbaka hem svängde vi förbi A's gamla chef och tittade hur de bodde. Verkligen en drömtomt att ha sitt hus på, vid vattnet, bredvid klippor och längst in på en liten väg :) Blev även en sväng förbi Tyresö centrum, där jag faktiskt hittade och köpte ett par höstskor på första affären vi var in på - visar dem i ett annat inlägg!
 

Stadslördag med mys

I lördags åkte jag in till stan strax före lunch för att träffa Sarah och Caroline som var här nere (från Sandviken) för att shoppa. Det blev lunch tillsammans och någon timme på Drottninggatan. Senare kom även in till stan och vi fortsatte att gå i affärer, för att hitta både present och klänning till bröllopet nästa helg. Lyckades med det ena, det andra löser jag på annat sätt ;) Köpte lite sycken från SNÖ of Sweden, en t-shirt på Filippa K och faktiskt en kjol inne på MQ. Vid sextiden blev det middag inne på Vassa Eggen, tur för oss att de faktiskt hade ett bord kvar, trots att vi inte bokat! En god flankstek (med såser och potatis i olika former) för oss båda följdes av en spännande efterrätt. Jag åt en underbar Äpple- och kaneldessert medan A tog en "Bounty".
 
Kvällen avslutades med bio på Skandia-biografen. Anledningen till att det blev just Skandia var för att det var den enda biografen som visade filmen i 2D. Vi såg filmen The Martian, vilken jag tycker var riktigt bra! Den handlar om astronauten Mark Watney (Matt Damon) som blir lämnad kvar på Mars och hans kamp för att överleva och på något sätt kunna kontakta jorden. Den ska enligt Imdb vara en Äventyr/Drama/Sci-Fi, men jag måste säga att den var en hel del Komedi också. Verkligen värd att se!
 
 

Barnlek, choklad och helg igen!

Förra helgen var vi hem till en utav Neos gamla dagiskompisar, Livia, på lördagen. Hon har nämligen flyttat nu och bor i Finland på halvtid, men nu var hon alltså hemma i Sverige över helgen. Även grannpojken till Livia var där när vi kom och det blev ett väldans liv där inne. Men det var kul att se att de hade roligt :) Vi kunde ändå koppla av, sitta och fika och prata med hennes föräldrar, vilket var väldigt trevligt! Det var första gången jag träffade dem, mer än att heja utanför dagis. Jag fick även en rundvandning i deras nyrenoverade hus och de hade verkligen fått till det superfint och mysigt där hemma! Efter fikat gick vi ut i lekparken och var ute en bra stund i kylan. Tack Livia med föräldrar för att vi fick komma och hälsa på :)
 
På söndagen sedan var jag och Amanda på mässa, eller rättare sagt två mässor. Bak & Choklad samt Hem, Villa & Bostadsrätt, i Stockholmsmässan. Har velat gå på de där mässorna i tre års tid, men aldrig kunnat tidigare. Bak- & Chokladmässan var mest choklad måste jag säga, och inte så mycket bakning, men det var trevligt (och gott) ändå såklart! Det var i och för sig nordiska bakmästerskapen där, vilket var riktigt häftigt - titta bara på dessa kreationer:
 
Och allt det här var bröd och skulle gå att äta!
 
 Ett utav alla ställen som sålde praliner
 
 Apelsinchoklad - nam nam!
 
Förutom att titta på allt gott/fint så fanns det alltså en massa olika chokladsorter som man fick smaka på/köpa. Godast var nog nästan apelsinchokladen i chokladfontänen! Det här är vad jag fick med mig hem:
 
Citronmarängtryfflar (gudomligt goda!), Kanelchoklad 60%, Dadelsirap, Marsipan- och pistagepraliner till A, 60%-ig choklad med kaffe och kardemumma, Vit choklad med kardemumma, 10 olika tryfflar, Tidningen Allt om mat + en prenumeration, boken Sophies mat samt lite rengöringsgrejer till köket.
 
Ja, det var en vecka sedan, och nu är det helg igen - tänk va fort det går! I helgen väntar kompisträff med Sarah och Carro, bio och Brunch bland annat. Har hittat ett ställe som verkar väldigt mysigt för brunch till imorgon, så vi får se om jag har rätt ;) men jag återkommer om det!
 
Vad ska ni hitta på i helgen? 
 

Företaget i Italien

Förra helgen var vi på jobbresa till Italien. Vi åkte på torsdag eftermiddag, landade i Rom och var inte framme i Umbrien (18 mil bort) förrän strax efter tolv. Efter en riktigt skumpig körning, ska tilläggas. När vi väl kom fram till gården/hotellet vi skulle bo på var det uppdukad kall buffé för oss. Och hur fint var det inte då? Som en bröllopsdukning, mitt i natten ;) Var riktigt gott med mat i alla fall, då vi inte ätit någon riktig middag. Efter middagen blev det sängen rätt snabbt innan vi vaknade och gick upp för att äta frukostbuffé.
 
 
Eftersom att det var svart och mitt i natten när vi kom, var det väldigt spännande att öppna balkongdörren på morgonen. Det här var utsikten som mötte oss :)
 
 ...såhär såg det ut en annan morgon :)
 
 Innergården - hur fin som helst!
 
Fredagen kändes inte som att det var så mycket mer än att äta mat som gällde, och jäklar va mycket mat det blev ;) Förmiddagen hade vi fri, så då blev det promenad och utforskande av gården vi bodde på. Strax innan elva åkte vi sedan iväg till den kände Lungarottis vingård, för att äta lunch. Vi fick sitta vid det längsta långbord jag någonsin suttig vid - med våra ca 82 personer uppskattade vi längden på bordet till 25 meter. Riktigt häftigt faktiskt! Maten sedan, den bestod av sååå himla mycket bröd med massor av olika skinkor och fyllningar i. De bar kom in med mer och mer och man visste aldrig när det var slut. Därför föråt man sig lite på det och hade svårare att sedan äta pastarätten, kött- och korvrätten, salladen och sedan även efterrätten. Men gott var det, det ska man inte säga emot. Vinet däremot var en besvikelse (trots att det var en vingård), faktiskt det sämsta vi kom att dricka på hela resan (och då serverades det vin vid varje måltid)... Vi blev kvar där rätt länge, tittade runt i butiken och det blev bra lång kö där inne när det var så många som skulle handla.
 
 
 
Mums!
 
Vi som egentligen skulle ha haft en lugn eftermiddag hann bara vara på hotellet en kort stund innan det var dags att åka iväg till Perugia (regionen Umbriens största stad). Där väntade stadsvandring och senare middag - med vidsträckt utsikt. Återigen var det en femrätters måltid som dukades upp, och trots att man inte var så hungrig (sedan lunchen) proppade man i sig massor och blev ännu mer äckligt mätt xD
 
Perugia
 
Perugia
 
Den tredje (pasta)rätten var inte tillräckligt finför att vara med på bild, men väldigt, väldigt god!
 
Väl tillbaka på hotellet tog vi någon drink i baren, satte ute och pratade och gick sedan till spelrummet. Där fanns det två biljardbord och två fussball-spel. Jag har aldrig förut spelat fussball, men jag och Amanda klarade det där rätt bra ändå tyckte vi - och satan va roligt det var!! :D ett förslag har nu blivit att skaffa ett sådant till kontoret... Får se hur det blir med den saken - risken finns ju att man aldrig skulle komma ifrån lunch/fikarasten då ;)
 
Granatäppelträd - det hade jag aldrig sett förut
 
 
Poolområdet
 
 
 
På lördagen och söndagen var det kurs som stod på schemat, med de uppdukade luncherna, fikapauserna och även en till middag på hotellet. Vi hann även med lite mer promenerande, tittade på när vissa spelade tennis, drack drinkar på kvällen (och lite för mycket), spelade mera fussball och hade det jättetrevligt! På söndag eftermiddag hoppade vi in i våra bussar och åkte ner till Rom för en sista natt. Stället vi åt middag på på kvällen var en restaurang som jag och A hade gått förbi i somras när vi var där, och den var jättemysig under bar himmel. Jag mådde dock inte så bra, så jag kunde tyvärr inte njuta av maten... Var riktigt skönt att somna sen på hotellet (i den supersköna sängen).
 
 
Sista dagen för oss i Italien började med frukost (ja, vad annars? :P ). Serveringspersonalen hade fullt upp och hann inte riktigt med, men de hade nog inte räknat med att 85 pers skulle äta frukost under en timme (alla gick ju såklart upp så sent som möjligt men ändå för att hinna med bussarna)... Men mat fick vi, och mätta blev vi (igen). Under dagen besökte vi flera olika byggnader och även en bro. Alla ställen låg lite i utkanten av Rom och var alltså ingenting jag sett tidigare. Så det gjorde absolut ingenting att vi redan varit där i somras :) 
 
 Città del Sole
 
 Tiburtinastationen
 
 Blivande kontor för BNL (en av de italienska storbankerna)
 
Auditorium
 
 Eurosky Tower - Roms högsta byggnad