Svarta strumpor

Här om dagen på jobbet blev det prat om strumpor. Ja vi brukar kunna komma in på alla möjliga olika ämnen på fikastunderna, så den här dagen alltså strumpor ;) Jag tycker ju att det här med strumpor är en ganska rolig grej. Alltså jag tycker om att ha massa olika strumpor i olika färger och mönster, och gärna kombinera dem med kläderna på ett (vad jag tycker) bra sätt. Är det konstigt? Eller finns det fler som mig? :) Här är några av punkterna som diskuterades:

- Det försvinner väldigt ofta strumpor i tvättmaskinen/torktumlaren.
- Det är jobbigt att para ihop strumporna med varandra. Vissa gör det när de hänger upp dem, andra när de plockar ner tvätten.
- Färger på strumpor. Vissa har typ bara svarta strumpor av samma sort, för att slippa para ihop/få en udda lvar om någon försvinner.

För mig har det nog aldrig, så vitt jag kan komma ihåg, försvunnit någon strumpa när jag tvättat. Det enda som hänt (och händer lite då och då) är att jag råkar tvätta den ena strumpan i paret medan den andra ligger kvar i tvättkorgen. Och eftersom att vi för det mesta tvättar hemma (och inte i tvättstugan) så hänger vi upp kläderna för att de ska torka. Jag parar alltid ihop strumporna när jag hänger upp dem, det är liksom ett måste för mig. Sambon gör dock inte alls det, så de gånger vi hänger upp tillsammans brukar det bli lite blandningen även lite oreda i min "ordning-och-reda-gen" ;)

Men nu till grejen som diskuterades mest - svarta strumpor. Många köper tydligen bara svarta och grå/vita strumpor av samma sort för att slippa bry sig om någon försvinner, huruvida man ska para ihop dem rätt eller bara för snygghetens skull. Jag känner bara gud så tråkigt ;) Jag har dock haft en hel del svarta strumpor av samma sort, vilket har varit väldigt bra då en har gått sönder. Då har man kunnat spara den andra till nästa går sönder osv. Men nu är de faktiskt slut, eller ja, alla mina svarta strumpor har gått sönder och blivit kastade. Så jag måste alltså ut för att köpa nya svarta. Tråkigt men sant ;) Och jag känner att jag måste ha något par svarta också, speciellt för de gånger jag har svarta leggings på mig, tycker liksom det passar bäst så.

Till och med sån här typ av strumpor (bild lånad från pinterest) har jag haft, men usch va obekväma de var. Särskilt när man hade skor på sig ;)

Haha oj vad långt inlägg man kunde få till om strumpor, det hade jag inte riktigt tänkt ;) men det skulle vara kul att veta hur ni har det med strumpbekymmerna hemma? 




En andra chans

För snart tre veckor sedan var ju jag och älsklingen och åt på Grill. Första gången för mig, och jag hade hört så mycket bra om stället. Men när vi väl var där tyckte jag inte att det var någon höjdare (varför kan ni läsa här).

I tisdags gick jag dit igen, den här gången på lunchbuffé med ett gäng från jobbet. Jag tänkte att eftersom alla pratar så himla bra om stället så ska jag ge det en chans till. Maten den här gången tyckte jag också var riktigt bra, goda smaker på tillbehören och köttet var ju också gott (men det hade jag i alla fall förväntat mig). Det som förvånade mig mest var att jag tyckte torsken var det absolut godaste den här dagen. Har nog aldrig ätit så god torsk förut! Den enda dåliga grejen den här gången var att de "förstört" majsröran med koriander. Jag klarar verkligen inte av det...

Så med de här två besöken på Grill kan kag ändå hålla med om att det är en bra restaurang med god mat. Och mysig inredning tyckte jag ju att det var redan första gången :)

(Bild lånad från ilandsmannen.se)

(Bild lånad från vinbanken.se)

Äntligen igång!

Något vi pratat om ett bra tag, passade bra för mig att genomföra idag. Nämligen att ta sig ut och springa (!) igen. Det var väldigt länge sen sist (i höstas nån gång) så jag hade räknat med att det skulle vara skitjobbigt. Men när klockan ringde kl 6 tog jag mig upp och försökte vakna till, satte på mig löparkläderna och tog mig ut. Solen lyste, fåglarna kvittrade och det var riktigt sköna 13 grader ute. Tog mig runt på en härlig slinga på knappa 5 kilometer, sen var jag både trött och stolt när jag kom hem.
 
Något som återigen slog mig när jag var ute var att jag inte kunde sluta tänka på hur fint det är runtomkring där vi bor. Med solen i ögonen sprang jag genom skogen som blir grönare och grönare för varje dag, förbi glittrande vatten och runt slottet där alla blommor börjat slå ut. Ja, slottsparken är verkligen ett mysigt ställe, och jag är så glad att vi bor där vi bor :)
 
Bilder från där jag sprang, fast från för ett år sedan (sånär som på 10 dagar)
 

600 kr dyrare

I måndags var jag på tillbakabesök hos optikern. Jag fick berätta hur det hade känts med de nya provlinserna jag hade och så kollade optikern hur linserna satt på ögonen. Vi kom fram till att det var ett bra byte då det för mig hade känts mycket bättre över lag och även att linsen satt bra och följsamt på ögat. Hon tyckte även att jag skulle försöka använda mer glasögon nu för att få bort torrfläckarna. 
 
Nya linserna!
 
De nya linserna betalar jag 600 kr mer för, per år, vilket låter som en del. Men 50 kr i månaden, som det blir, är ju inte så farligt egentligen. Sen är ju linserna verkligen ingenting jag kan dra in på heller, för jag behöver ju dem och vill att mina ögon ska må så bra som möjligt :)
 

I min smak

Den här helgen har varit en helg i min smak och jag har verkligen kunnat tanka "må bra-energi". I fredags efter jobbet var vi och gymmade och det gick riktigt bra. Kände mig stark och är nu nästa gång upp på marklyftvikten som jag var innan jag blev sjuk, för två gånger sedan... Så snart målvikt nr 1 - yeey! ;)
 
På lördag morgon gick A upp vid sjutiden (ja vi brukar vakna ungefär den tiden numera), själv låg jag kvar i sängen och var riktigt trött. Tyckte ändå inte att jag kunde sova. Men vips hade det gått 1,5 timme och jag var mycket piggare. Tror verkligen att jag behövde den där extra sömnen! Vid 10 var det dags för träning igen, vi hade bokat in oss på ett Dance Aerobic-pass med efterföljande Flexibility (30 min vardera). Det var en rätt skön lördagsträning, men det kändes rätt bra i benen att vi tränat kvällen innan. Dance Aerobicen kändes mest som Aerobic tycker jag och det var inte så svår koreografi. Flexibilityn sedan var rörlighetsträning, för att förbättra och underhålla rörligheten. Var ett avslappnande pass men som ändå var lite småjobbigt. Tror verkligen att vi kommer att gå tillbaka på det, för det kändes väldigt välbehövligt för oss båda ;)
 
Passade även på att gratulera min fina kusin som fyllde 21 år i lördags också :) Tänk va fort tiden går, hon är redan 21. Hoppas du hade en riktigt bra dag Lisen!
 
Efter passen åkte vi hem och åt brunch + att jag bakade en chocolate chip "gigant" cookie som vi skulle ha med oss sen när vi åkte hem till en utav A's kompisar. På vägen dit hämtade vi upp Mattias (en annan kompis till A), hans fru och deras 2,5-åriga dotter, innan vi sedan fortsatte mot Bålsta. Väl framme hälsade vi på Henrik och hans lika gamla dotter (Henriks fru var inte hemma). Där spenderade vi eftermiddagen och kvällen med husesyn, en massa prat, lek med barnen, mycket gott från grillen och så den där kakan som blev supergod! Var en riktigt trevlig eftermiddag/kväll som vi gärna gör om - men då hoppas vi att Neo också kan vara med, så han får leka lite med tjejerna :) Tack alla inblandade!
 
På söndag förmiddag hade vi Vårstädning i föreningen, och det är faktiskt inte så tråkigt som det låter. Vi fixade till vår innergård tillsammans med några av grannarna som var med. Rensade ogräs i grus och mellan plattor, krattade grus, fyllde på grus där det behövdes, sopade bort grus från plattgångar, grävde bort och runt sand i sandlådan och framförallt plockade FIMPAR. Usch va mycket fimpar det ligger överallt - att man måste slänga dem på backen! Vissa ytor kunde jag liksom plocka 20 fimpar/filter på 1 kvm... Trevligt var det i alla fall att träffa på grannarna och bekanta sig lite mer, och fint blev det :)
 
 
På eftermiddagen sedan satt jag och skrev mötesprotokoll från styrelsemötet senast och sen när A kom hem med N, tog jag och N cykeln till "stora skutan-lekparken" och lekte där en bra stund i solen. Vi var ute i 1,5 timme innan vi gick hem och fick riktigt god mat serverad av vår älskade pappa/sambo :)
 

Vad väljer du?

Tycker att det kan vara lite kul med en lista sådär nån gång i bland (bara det inte blir för ofta). Så här kommer en rolig lista som jag hittade hos den här tjejen :)
 
Glass / Godis
Brun-utan-sol / Solarium
Katt / Hund
Gina / H&M
Kaffe / Te
Twilight (sett) / Hungerspelen (har ej sett)
Halsband / Armband
Träna / Vila
Havet / Pool
Instagram / Facebook
Snygg och fattig / Ful och rik
LäppglansLäppstift
TV / Dator

Göteborg / Stockholm
VaniljChoklad
Salt 
/ Surt

Mjukisbyxor / Jeans
Ögonskugga 
/ Mascara

Melodifestivalen / Idol
Klackar Sneakers
BrunettBlondin
Sverige / 
Utomlands
Skräck / Komedi
Mörk chokladLjus choklad
Spontan 
/ Icke spontan

Balkong 
Altan

Sola Bada
Hotell 
/ Tälta

Bil 
/ Flygplan

Villa / Lägenhet
Spara 
/ Slösa

Nagellack Utan nagellack
Max / McDonalds
Shots / Champange
Förfest / Efterfest

Baddräkt / Bikini
Smsa / Ringa
iPhone / Android
 

Nu förstår jag...

...varför (speciellt) min faster och min kusin säger att jag är så lik farmor. Idag på jobbet knäppte vi nya kort till ID06 och för våra CV:n. Fick knäppa lite olika kort från olika vinklar, då jag har en favoritsida av ansiktet och fotografen hade en annan. Hon tyckte att sidan som "öppnade sig mot henne", alltså där håret inte låg, passade bättre på den typen av kort, även om jag förvånansvärt nog (hennes ord) hade två sidor som fungerade jättebra. Den sidan som "öppnade sig mot henne" är jag väldigt ovan med, men till slut blev det en sån bild ändå, efter att hon/jag frågat om råd utav två till på kontoret. På flera av bilderna (med min favoritsida) såg jag direkt likheter med farmor och tänkte verkligen "åå vad jag är lik henne". Det riktigt värmde i kroppen, och jag saknade henne genast mycket mer. Känns så hemskt att jag återigen inte kommer att träffa henne nu när vi åker upp till Härnösand och hälsar på. Ska dock åka till kyrkogården och besöka henne. Älskade, saknade farmor! <3
 
 Här är min farfar och farmor, en utav de sista bilderna jag har på henne. När jag tittar på henne känns det fortfarande som att hon finns kvar, precis som hon alltid sett ut. Men verkligeheten är en annan...
Jag hoppas att du har det bra där du är nu farmor, och du ska veta att jag är så glad över att ha dessa likheter i mig från dig<3
 

Bebismys och Premiärglass

I lördags blev det lekparkshäng som jag skrev. Vi tog en promenad till centrum, med N sovandes i vagnen och vi med solen i ögonen, och stannade vid lekparken. Promenaden tog 45 minuter och vi kunde gå i t-shirt - hur underbart var inte det!?! :D I lekparken busade vi runt i 1,5-2 timmar totalt med alla andra tyresöbor som var där (och det var riktigt många!) och hann även med preimärglassen ute för det här året. 
 
Lek och klättring i full fart!

Relativt nybyggda Tyresö View bakom lekparken och jag i A's solglasögon ;)
 
Igår tog vi det lugnt hemma på förmiddagen, eller jag och N busade tills vi blev alldeles svettiga medan A tittade på F1, sen fick han ta över lekandet en stund ;) efter lunchen åkte vi till Aspudden för ett besök hos Sebastian (som jag jobbat med och som A jobbar med nu) och hans familj. Han och flickvännen blev föräldrar till en liten Elsie för 6 veckor sedan, och hon var ju såå söt :) Gick runt och bar på henne och myste, och hon vägde verkligen inte mycket (säger jag som är van att bära Neo). Vi blev även bjudna på fika och satt och pratade en hel del innan det var dags att åka därifrån igen. Men det var verkligen supertrevligt att komma och hälsa på!
 
Elsie fick en Kanin-diinglis av oss, dom är ju så fina!
 
När vi lämnat N hos sin mamma åkte jag och A sedan och gymmade. Hade inte sån lust från början, men kom igång rätt bra efter en stund. Marklyft och benpress tills jag var helt slut, och sen lite mage/rygg på det. Blev ett riktigt bra pass! Kvällen spenderade vi sedan med att äta god mat, spela kort och lyxa till det med lite godis. Så glad att jag har dig min älskling <3
 
Hmm just ja, den här maten (tomatrisotto med kyckling, sallad och parmesanost) åt vi ju på lördag kväll - men det var också gott :) Igår blev det fläskytterfilé med klyftpotatis och bearnaisesås.

Gossip och varningslampa

Igår kväll var jag ut på Afterwork med Filip. Sandra skulle egentligen också ha varit med, men hon blev sjuk. Filip och jag gick till Gossip, där han hade bokat bord. Jag borde börja röra mig mer runt Nytorget, för det verkar finnas mycket bra restauranger däromkring! Gossip var i alla fall ett Bangladeshiskt ställe och påminde mycket om indisk mat, inte så konstigt kanske ;) Jag tog rätten "Shrimp och Mango Curry" som det förutom räkor och mango var kokos, kokosmjölk, morot, vitlök och selleri i. Till det tog jag ett Naanbröd med honung, mandel, russin och kokos. Servicen på stället var inte det bästa, och jag tyckte att de som jobbade där verkade väldigt stressade. Men de försökte väl få in så mycket folk som möjligt antar jag, en del stod utanför restaurangen och väntade på bord i 30 minuter. Eftersom att servicen var som den var och allt kändes rörigt hade jag inte så jättstora förhoppningar på maten, men oj va gott det var! Det var verkligen hur gott som helst! Alla smaker var underbara, för att inte tala om Naanbrödet - MUMS!! Så vi hade några trevliga timmar med mycket prat, som vanligt :) Nästa gång ska vi försöka få med oss både Sandra och även Christopher, som hade förhinder den här gången.
 
Idag var det meningen att vi snart skulle sätta oss i bilen och åka till Västerås för att titta på Irstablixten (min syster spelar, handboll) och även hälsa på svärfar. Men en varningslampa för motorn började lysa på bilen och man skulle då inte köra längre än nödvändigt med den. Det känns då dumt att åka iväg, så vi blir hemma och får aktivera oss ändå. Ute är det soligt och fint, så en promenad till centrum så Neo får leka i lekparken känns lockande. Kanske kan bli en fika ute i solen sen också, vem vet? :)
 

Nya ögon

...eller linser i alla fall. Igår var jag hos optikern, bara på en sån här vanlig årskontroll. Men jag har senaste månaderna känt att jag varit alldeles för torr i ögonen när jag haft linser, så jag sa att jag nog borde byta. Optikern höll med mig mig och sa även att han såg lite torrfläckar på mina ögon, usch det låter lite hemskt och jag har aldrig hört talas om det heller. Men jag fick med mig ett par nya linser som skulle andas mer och vara bättre. Ska testa dom i ca två veckor nu och sen får jag komma på återbesök för att se vad jag tyckt men även för att optikern ska kolla att ögonen ser bättre ut. 
 
Jag såg förresten perfekt (med mina gamla linser såklart), så det var ju i alla fall skönt att höra för en gångs skull ;) men fortfarande känns det som att jag är bra mycket mer blind än många andra ^^

Furious 7 - One Last Ride

På söndagen (aka Påskdagen) var det dags för N att åka till sin mamma och jag och A passade då på att åka in till stan för en dag på tu man hand. Vi gick runt i en hel del affärer, och jag köpte en tröja och ett linne på MQ, innan vi satte oss för att fika på Espresso House. Jag tog en latte och en bagel, hade såå mycket sett fram emot den fikan - och det var himla gott! ;)
 
Båda topparna, STOCKH LM, i mörkblått från MQ. 
 
Vid tretiden gick vi till Filmstaden Sergel, och den här gången var det faktiskt rätt biograf vi var på (till skillnad från här). Filmen vi skulle se idag, var Fast & Furious 7 - äntligen! Har verkligen sett fram emot den här sedan jag gick ut från biografen för Fast & Furious 6. Måste säga att filmen var så jäkla bra! Tycker verkligen att de blir bättre och bättre för varje film, och "familjen" i filmen är ju det bästa av allt :) Dock så var det en tung film som frambringade en hel del tårar. I och med att filmen inte var riktigt klar när Paul Walker dog och såklart på grund av allt som hände i filmen så blev det väldigt jobbigt. Såg nog helt förstörd ut när vi gick ut från salongen... :´( Men jag kan ju inte ha varit den enda som grät i alla fall...? A förstod mig i alla fall, och sa att han nog aldrig blivit så berörd av en film förut... Nej den var verkligen SUPERBRA! Är dock lite kluven på en fortsättning. Har hört att det varit prat om en åttongde film, men jag tycker faktiskt att det kan sluta här. Både lite på grund av Paul Walker, men även för att händelserna hela tiden har stegrat för varje film och man inte vill att det ska bli sämre/upprepningar. Vad tycker ni som sett filmen? Var den bra/dålig? Vill ni se en uppföljare?
 
 
Efter bion hann vi precis in på HM Home, för att köpa två vaser, innan de stängde. Sedan fick vi spendera tiden fram till vårt restaurangbesök inne på Åhléns, eftersom de var de enda som inte hade stängt. Det passade iofs rätt bra, eftersom vi tänkte köpa (och köpte) en Stringhylla där. Den kommer upp i ett senare inlägg. Restaurangen vi bokat bord på var Grill. Har hört mycket bra om den, men jag vet faktiskt inte om jag gillade den. Stämningen var jättemysig och köttet var gott, men alla tillbehör smakade... annorlunda och för mycket, tyvärr. Såg så många olika tillbehör som jag tänkte att skulle vara goda, men den heta majssalsan smakade tex lakrits (fänkål eller anis antar jag), bearneisesåsen smakade alldeles för mycket dragon, vissa saker smakade för mycket persilja och cashewnötssåsen som jag trodde skulle vara supergod (eftersom jag älskar cashewnötter) var inte alls god. Så lite besviken måste jag nog ändå säga att jag var. Dock hade vi det väldigt trevligt jag och min älskling, då och under hela dagen, det kan man ju inte ta ifrån oss <3
 

Påsk i Enköping

Under påskhelgen har vi hunnit med en hel del och vi har haft det väldigt trevligt. På fredagen (aka Långfredagen eller Kärlekens Dag) åkte jag, A och N till Enköping för att hälsa på deras släkt (och min svärsläkt, säger man så?). Vi kom hem till A's mamma + sambo vid lunch och grillade korv. N ville dock inte vara med ute och titta, så männen fick klara sig själv ute vid grillen medan vi andra lekte och fixade inne. Åkte sedan iväg och hälsade på A's farmor och farfar, och även A's bror kom dit. Sen var det dags för A och hans bror att åka och träna, jag skulle också ha följt med om jag känt mig frisk. Istället tog jag och Neo bilen hem till A's mamma igen och lekte och umgicks. Lagom till middagen stod på spisen kom A, hans bror och även deras mormor dit. Vi satt och åt middag, pratade och åt efterrätt och godis tills magarna var proppfulla! Maten var helt gudomlig - vilt, morötter och svamp kan ju bara inte bli en dålig kombination!!
 
Min påskpresent till A och påskriset, samt den superfina påskdukningen hos min svärmor :)
 
På lördagen (aka Påskafton) tog vi det lite lugnare och åkte ner på stan. Stannade först vid en lekpark och lekte bra länge. N älskade den stora rutschkanan som fanns där och sprang upp och ner MÅNGA gånger! Även jag testade att åka rutschkanan en gång ;) Men det var blåsigt och väldigt kallt ute, så för att värma oss, och fylla magarna igen, åkte vi sedan till Café Magnifik där jag åt en linssoppa med vitlöksbröd. Riktigt gott var det, och det stället är så mysigt! Vi gick även runt en sväng på stan innan vi åkte hem till A's mamma igen för en lugn eftermiddag. Vi var kvar till efter middagen och åkte passande nog hemåt när det var dags för N att sova. Tack så mycket allihopa för trevliga påskdagar! :)
 
Krokusar som tittar fram :)