Påskhelg i Enköping

Som vanligt ligger jag efter med det jag tänkt dela med mig av, men här kommer det...
 
På påskaftons morgon vaknade jag upp i Sandviken, åt frukost och gjorde mig klar innan det blev en promenad med mamma, Linnea och Lotten till bussen. Bussen tog mig in till Gävle där jag bytte till tåg för att sedan stanna i Uppsala. Väl där hade jag ungefär en timme på mig att strosa (läs springa) runt på stan. Var en jättemysig stad, Uppsala, och nu finns planerna på att åka dit igen på shoppingtur eller liknande. Tidigare har jag bara varit i Uppsala på bandyfinal och då har man ju bara gått från tågstationen till studenternas och tillbaka, inte sett så mycket av staden med andra ord. Fick med mig saker till Neos påskägg och var precis klar när A och N kom och hämtade upp mig.
 
Normala systrar man har... ;)
 
Vid två var vi framme i Enköping. Först på schemat stod besök och fika hos A's mormor. Även A's mamma (eller borde jag säga min svärmor :) ) + sambo och A's bror M var där. Neo fick sitt påskägg innehållande en t-shirt, en kavel och ett kinderägg med Bilar på/i. Efter den visiten bar det av ut mot stället där A och M bodde när de var små. Förutom att se det stället så träffade vi bl.a. deras farbror + sambo/fru (som bor där ute) och deras kusin. Var kul att både träffa dom och se hur A bodde när han var liten :)
 
Kvällen spenderades sedan hemma hos svärmor + sambo med middag och annat gott :) Även M kom dit med tjejen sin - trevligt!
 
På påskdagen sedan, tog vi det lugnt på förmiddagen innan det var dags för grabbarna att spela golf. Då gick jag, svärmor och N ner på stan. Ja Neo gick ju inte, han fick åka vagn ;) Och vilken härlig dag det var, soligt och riktigt varmt! Gick i linne och jeans och höll på flyta bort. Vi satte oss sedan och skulle äta lunch medan N sov, men han vaknade precis när det var dags att äta - och där blev jag av med min supergoda brödbit xD haha. Efter vi ätit blev det marknad med stånd och karuseller. Jag och N åkte flygplanskarusellen och det tyckte han var superkul! Han har pratat om det långt efteråt :) En stund senare blev det mjukglass på torget - premiär för i år! Gott var det :)
 
Italiensk sallad på Café Magnifik :) De där brödbitarna åt N i princip upp, tur han är så söt :)
 
När vi sedan gått hem igen, med en trött N som till slut somnade i vagnen igen, satte vi oss ute på gården och solade innan grabbarna kom tillbaka. Vi stannade kvar på finmiddag och över natten igen och åkte hem på måndag morgon. Var en supertrevlig helg, och det var riktigt skönt att det var hela 4 dagar ledigt :) Tack så mycket för allt under helgen!

Långfredagen

I fredags tog vi det lugnt på morgonen med frukost, packning och F1 (mest A som kollade^^) innan det blev dags för tvätt. Tvättade fyra maskiner innan det var dags att fixa lunch och göra sig klar för att åka iväg. Jag fick åka bil med A till Gullmars, där han släppte av mig och skulle åka iväg och slå sina första golfbollar på två år. Själv tog jag tunnelbanan in till centralen och vidare med tåget till Gävle. I Gävle hämtade syrran mig och vi hann in på Nian en sväng innan vi åkte hem och fikade med hela familjen. Kul att träffa alla igen och den här gången var det inte så länge sen sist :)
 
 
Vid 18-tiden åkte vi hem till kusin Lisen med familj där det vankades 20-årskalas. Bjöds på mycket god mat, fika och godis och jag träffade väldigt mycket folk. Var särskilt kul att träffa Lisen eftersom hon inte var hemma sist jag var hem :) Blev en ganska lång kväll, men en mycket trevlig sådan :)
 
Gudomligt god och fräsh mat! Melonsallad, ost- och spenatpajer, kyckling och ost, bröd och kex :)
Fina rosor som Lisen fått.

The happiness of someone else's happiness

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från min vårpromenad i lördags :) Annars i helgen har det blivit lite av varje. Syrran var här fredag till lördag och fick smaka på finmat i form av Club Sandwich plus att hon lånade gästsängen för natten ;) På lördagen jobbade A och Linnea åkte och träffade sina kompisar inne i stan, så jag gick min promenad och knäppte en hel del kort ute i finvädret. När A slutat jobba var vi till Farsta centrum en sväng och åkte sedan till Tyresö centrum och köpte vår köksbyrå som vi så länge spanat på. På kvällen blev det finmat igen, långkok som blev Texas Chili - mums! Söndagen spenderades med småfix i lägenheten (kul att hålla på när man väl kommer igång) och när vi var mitt uppe i allt ringde Jessica och sa att hon var på väg ner. Så det blev snabbt iväg och träna innan hon kom hit. Jag och A var och gymmade på det nyaste Flex, inte där vi brukar vara med andra ord. Var lite småkrångligt med helt andra sorters maskiner och maskiner som framförallt gick väldigt lätt ;) Menmen, det var ju träning det med och jag var lite mör i axlarna efteråt. Direkt hem efter gymmet för att ta en promenad med Jessica och Gladde (hunden). Trevligt att hon tittade förbi en sväng :) Helgen avslutades med finmiddag igen, nämligen revbensspjäll med hemmagjord glaze - mmm :)
 
Tyresö är bra fint...