4 till 5 månader

I söndags fyllde Allie hela 5 månader! Den här månaden är verkligen den som det har hänt mest på, vad gäller hennes utveckling. Från månad 3 till 4 växte hon så att det knakade och hon sköt iväg från alla sina kurvor. Den här månaden har det dock varit annorlunda. Hon växte från 7130 g och 67 cm till 7650 g och 68,7 cm och har därmed gått tillbaka ner på sina kurvor igen. Men som jag sa, utvecklingen har varit väldigt stor den här månaden. Hon har:

 

...lärt sig att rulla runt, både från rygg till mage och från mage till rygg. Man kan knappt lägga ner henne på rygg numera utan att hon vänder på sig, det är i princip bara i vagnen det går. Är hon minsta lilla vaken i sängen när man lägger ner henne, så vänder hon sig om till mage på en gång - vilket gör att hon inte somnar. Det här i sängen har hon börjat med för 1-2 veckor sedan, så nätterna börjar bli lite jobbigare.

 

...även hittat fötterna på riktigt. Förut kollade hon lite på sina fötter när hon hade färgglada strumpor ungefär, men hon hade inte tagit tag i dem tidigare. Nu var vi iväg och fotograferade henne för en vecka sedan och fotografen frågade om hon hade hittat fötterna. Ja sa som det var, att det kanske var på gång, men att hon inte brukade hålla i dem. Fotografen testade då att "arrangera" en sån bild och efter det kan man säga att Allie vill hålla i sina fötter så ofta som det bara går - främst när man ska byta blöja ;)

 

 ...börjat hoppa hoppgunga. Hon fattade direkt vad man skulle göra och tycker det är jättekul :)

 

...börjat äta små smaksensationer/portioner och verkar tycka att det är spännande. Det hon har fått testa hittills är potatis, morot, ärtor, avokado, banan, apelsin och gröt. Gröt och avokado verkar vara favoriterna hittills. Hon har även fått slicka på citron och fått in lite fil i munnen, båda sakerna grimaserar hon väldigt åt ;) Allting har varit i puréform (utom apelsinen, som hon fick suga på fruktköttet på), jag vågar verkligen inte ge henne något annat än. Försökte också ge henne smörgåsrån igår, men det var inte mycket hon fick in i munnen, det gick mest sönder och blev kladdigt ;)

 

...börjat prata på ett helt annat sätt. Hon testar verkligen rösten, högt (framförallt^^) och lågt och med massa olika sorters ljud. Flera gånger har hon liksom suttit och "pratat" i flera minuter, vilket är jättekul att lyssna på! Längtar såå tills hon börjar säga ord så man förstår vad hon menar :)

 

Förutom alla framsteg hon har gjort så har hon även fått 5-månadersvaccinet. Hon var inte alls ledsen lika länge efter sticken som efter 3-månadersvaccinet. Tog typ 5 sekunder, sen var det över <3 Efteråt har hon dock varit lite småvarm och inte lika glad/pratglad som vanligt - men jag upplever inte att hon haft någon riktig feber ändå.

 

Allie älskar även speglar - hon ska alltid prata och leka med sig själv i dem ;) Här på BVC.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback