Måste bara berätta att vi börjat med att planera veckans middagar här hemma, försökte oss på det förut men den "vanan" försvann direkt av nån anledning - men nu ska det gå bättre! På söndagen sätter jag/vi oss ner och funderar ut lite olika rätter att äta under veckan. Har gått igenom sparade recept för att se om det finns något nytt eller gammalt att laga, men även våra receptböcker kommer att gås igenom mer noga framöver :)
Vi försöker att få in passande mat på passande dagar. Beroende på om vi har N hemma, så blir det kanske inte allt för stark mat och heller inte mat som tar väldigt lång tid att göra. Om vi ska på kurs eller träna så får det också bli något som kanske tar kortare tid, är "bättre" efter träning eller som är enklare/svårare att göra om man är själv resp två stycken hemma. Sen försöker vi även passa in det så att vi använder upp det vi har i kylen/frysen istället för att vissa saker får stå och bli gamla (det har vi tyvärr varit lite dåliga på).
Jag tycker att det bara har blivit fördelar med det här:
- Det blir billigare, både på grund av att man bara behöver handla en-två gånger i veckan (vilken minimerar antal "onödiga" saker man plockar med sig i affären) plus att man slipper kasta saker som blir dåliga.
- Man slipper stressen (!) över att fundera ut vad man ska (handla och) laga för mat varje dag.
- Man ser fram emot att komma hem och laga mat, eftersom man nu har allting förberett.
- Det är KUL att sitta och titta på recepten, gå igenom vad man har hemma och vad som behöver skrivas upp på handlingslistan. Kul när man har tid alltså, annars är det mest jobbigt.
Kommer definitivt fortsätta med det här framöver, även om man såklart ibland kommer att få planera om lite grann :) Nu är det ju dock så att jag glömde lägga fram torsken från frysen i morse... (redan ett fel)... Så det får väl bli tining i mikron ikväll - med det går väl det med. Ikväll blir det torsk med bacon och sötpotatismos!