Veckomatsedel

Måste bara berätta att vi börjat med att planera veckans middagar här hemma, försökte oss på det förut men den "vanan" försvann direkt av nån anledning - men nu ska det gå bättre! På söndagen sätter jag/vi oss ner och funderar ut lite olika rätter att äta under veckan. Har gått igenom sparade recept för att se om det finns något nytt eller gammalt att laga, men även våra receptböcker kommer att gås igenom mer noga framöver :)
 
Vi försöker att få in passande mat på passande dagar. Beroende på om vi har N hemma, så blir det kanske inte allt för stark mat och heller inte mat som tar väldigt lång tid att göra. Om vi ska på kurs eller träna så får det också bli något som kanske tar kortare tid, är "bättre" efter träning eller som är enklare/svårare att göra om man är själv resp två stycken hemma. Sen försöker vi även passa in det så att vi använder upp det vi har i kylen/frysen istället för att vissa saker får stå och bli gamla (det har vi tyvärr varit lite dåliga på).
 
Jag tycker att det bara har blivit fördelar med det här:
- Det blir billigare, både på grund av att man bara behöver handla en-två gånger i veckan (vilken minimerar antal "onödiga" saker man plockar med sig i affären) plus att man slipper kasta saker som blir dåliga.
- Man slipper stressen (!) över att fundera ut vad man ska (handla och) laga för mat varje dag.
- Man ser fram emot att komma hem och laga mat, eftersom man nu har allting förberett.
- Det är KUL att sitta och titta på recepten, gå igenom vad man har hemma och vad som behöver skrivas upp på handlingslistan. Kul när man har tid alltså, annars är det mest jobbigt.
 
Kommer definitivt fortsätta med det här framöver, även om man såklart ibland kommer att få planera om lite grann :) Nu är det ju dock så att jag glömde lägga fram torsken från frysen i morse... (redan ett fel)... Så det får väl bli tining i mikron ikväll - med det går väl det med. Ikväll blir det torsk med bacon och sötpotatismos!

Kommentarer
Madeleines.se - Fotoglad Bröllopsplanerande Mamma säger:

Visst är det fint! Det är lite dovare färger i hans rum än i storasysters, men ändå lekfulla med inslag av knalliga färger, älskar det! Får njuta så länge det varar för snart är det ju proppat med leksaker högt och lågt, haha!

Svar: Ja verkligen jättefint! Haha jo du har så rätt i det, snart kommer saker att plockas fram snabbare än man hinner plocka undan :)
Helbraflinga

2014-11-04 | 21:10:14
Bloggadress: http://madeleines.se
Camilla säger:

Veckomatsedel är toppen! Nästan som att ha matkasse tycker jag. Vi körde mycket med det förut, men sen trötnade jag på att skriva dessa matsedlar och allt rann ut i sanden. Men det är toppen att veta vad man ska äta varje dag och slippa grubbla över det.

Senare idag kommer första receptet upp från matkassen, ska lägga upp alla 5 rätter som vi testar :)

Svar: Jo det är väl lite samma, men med fördelen att man får välja själv vad man ska laga (men med nackdelen att man kanske missar att testa något nytt som man aldrig hade lagat annars).. Får se hur länge jag orkar hålla i det :)
Va kul, ska absolut kolla in vad det är!
Helbraflinga

2014-11-05 | 10:41:52
Bloggadress: http://radhuslivet.blogg.se
Sarah - Mamma till Julia ♥ säger:

Veckomatsedel är kung. Så jävla guld att alltid veta vad man ska äta! Har inga problem med att laga mat men det är just det där att bestämma vad man ska äta som är sååå dryyygt ;) Haha. Speciellt när man har barn och faktiskt måste äta något vettigt också...;)

Svar: Ja men faktiskt, när jag var student brydde jag mig inte direkt, då kunde det ju bli nästan vilka kombinationer som helst, bara det var mat liksom ;)
Helbraflinga

2014-11-06 | 21:59:08
Bloggadress: http://sarahclasson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback