You Me Everything

Känner att det blir mycket matinlägg nu, men det är bara för att vi äter så mycket gott :) A gillar nog att skämma bort mig och det är så mysigt att lyxa till det lite då och då. I helgen hade vi det jäkligt slappt och skönt. På lördagen kom A's pappa och hälsade på oss, från 11 till 15 ungefär. Vi bjöd honom på lunch i form av lasagne och så fick han se hur vi bodde :) Blev även en promenad i området och wienerbröd-fika innan han åkte hem. Efter besöket var det dags att göra något nyttigt också, A åkte iväg och tvättade bilen (jag fick dåligt samvete som inte följde med) medan jag stannade hemma. Kände verkligen att jag behövde vara hemma och ta det lugnt den här helgen. Jag byggde ett nattduksbord i alla fall, så då kände jag mig lite duktig.
 
Sen på kvällen blev det finmiddag med rödvin. Råraka till förrätt och Club Sandwich till efterrätt. Det var jäkligt gott båda delarna. Tänkte mig inte att råraka skulle vara såå gott, och att ha gjort en hemmagjord club sandwich var ju super det med :) Vi köpte vitt nybakt bröd som vi skivade och stekte i vitlökssmör. Stekte även kyckling och bacon. Till sandwichen hade vi även romansallad, avokado, rödlök och hemgjord majonäsdressing. Den blev dock jäkligt hög och svåräten - men vad gjorde det när den var så god! ;)
 
Förrätten: Råraka med löjrom, rödlök och creme fraishe.
 
Huvudrätten: Club Sandwich.
 
På söndagen sen, tog vi det lugnt igen (sovmorgon för andra dagen i rad!). Vi hade planerat att träna då egentligen, men det fick bli en långpromenad efter vi kollat på F1:en istället. Gick på det jag trodde var en stor fin väg (utifrån karta sett), men det var en väg med väldigt mycket vägarbeten, dvs till stor del grus-, sand- och stenväg. Dessutom hade vägen väldigt mycket backar upp och ner, vilket jag inte heller hade tänkt på att det skulle vara. Men det var perfekt, för nu har jag hittat en väg som är väldigt bra att träna löpning på nära oss. Medan vi gick passade jag på med lite barmarksträning enligt nedan, fina skejthopp va? ;) Vi passade även på att kolla på första avsnittet av Solsidan innan andra avsnittet gick på kvällen, kul att det börjat igen! Och det är nog det enda tv-programmet jag kommer följa framöver... Tittar så himla sällan på tv.
 
Bjuder på den..

En dag i veckan

Då har åter en vecka gått och jag känner att det är dags för ett inlägg igen. I onsdags valde vi att bryta av vardagssysslorna med lite mys och lyx. Jag och A var nämligen ut och åt och gick på bio efter jobbet (det skulle iofs vara en väldigt trevlig vardagssyssla). Vi hade bokat bord på Vassa Eggen, så där blev det finmat ;) det blev Nebraska Beef med kulpotatis för A och Las Vegas Strip Steak med potatisgratäng för mig - båda med bearnaisesås, rödvinssås och brynt smör. Detta tillsammans med gott vin och bröd blev en finfin huvudrätt, följd av goda efterrätter. Kan inte riktigt bestämma mig för om min blåbärssorbet ser god eller motbjudande ut (döm själva), men supergod var den!
 
Huvudrätten.
A's efterrätt "Cideräpple med sorbet, karamellsmör, maräng och mandelflarn".
Min efterrätt "Blåbär x 2, karamelliserade hasselnötter, vit chokladkräm, harsyra".

Efter vi ätit blev det en liten promenad till bion i kylan. Vi var inte så sugna på en massa snacks till bion, efter all mat vi ätit, men det blev ett paket mentos och en loka i alla fall. Bion vi såg var Rush. En film baserad på en verklig story. Det handlade om F1-förarna Niki Lauda och James Hunt som körde på 1970-talet och var varandras rivaler. För en gång skull hade jag inte läst filmbeskrivningen och inte kollat på någon trailer (alldeles) innan. Så det var skönt att jag gick in open-minded. Filmen var helt okej, men mer en film som passade A än mig ;) Men man blev tagen av handlingen och filmen påverkade mig. Tyckte vi hade en jättemysig kväll jag och min fina<3, och det kändes som en väldigt energigivande dag som gjorde att resten av jobbveckan susade förbi med en väldig fart. Mer lyx mitt i veckan kanske...? Rekommenderas :)
 
 

Hösthelg i Oktober

Hade en riktigt mysig helg den som var. Var med A och N till Enköping och först väntade handboll. Lotten spelade SM steg 1 och vi hann precis dit till första matchen som började klockan 12. De mötte Huddinge och förlorade matchen med 9-20. Efter matchen gick jag, A, N, mamma, mormor, A's mamma + sambo ner på stan för att äta. Där träffade vi även på A's bror som gick och åt (tog en kaffe) med oss. Till lunch blev det Lax med skagenröra och kokt potatis, gott var det :) Hann med en liten runda på stan innan det var dags för nästan match kl 15.30 mot hemmalaget Enköping. Även här blev det en förlust, nu med 7-16. Efter matchen åkte vi hem till A's mamma, lekte lite med N och tågbanan (som såklart var roligare att ta isär än att bygga ihop ^^) och blev bjudna på Tacos. Riktigt gott med mat var det, men ännu godare var efterrätten. Vi fick ugnsbakade äpplen med mandelmassa i, och glass till det. Så lätt att göra och såå gott :)
 
Just det, en liten hembakt kaka blev det till också, mums!
 
På söndagen tog vi det lugnt på morgonen, A fick titta på F1:n till frukost och sen blev det förmiddagslek i lekparken/skolskogen i närheten. En riktigt fin höstdag med klarblå himmel och mångfärgade löv på träden (och på backen). Kändes dock att det börjar bli höst på riktigt nu. Man ville helst hålla sig i solen och när man kom in var man kall. Efter lunch låg jag och A och vilade en stund, var en liten en som hade hållit oss vakna under natten. Sen bar det iväg på en snabbvisit till A's mormor innan det var dags för sista handbollsmatchen. Den här gången spelade dom mot Tyresö, vilket gjorde att det blev lite snurrigt emellanåt ^^. Man har ju tittat lite på Linnea när hon spelat i Tyresö. Matchen var ganska jämn till en början och Forsbacka ledde, men Tyresö kom igen (av den högljudda hejarklacken kanske) och vann med 12-9. Forsbacka hade i alla fall vunnit den första matchen på söndagen, med 9-8 mot Strömnäs.
 
 
 

Att träffa folk den här helgen var inte över än. Jag, A, N och A's bror åkte direkt till Västerås efter matchen, då vi var ditbjudna på söndagsmiddag hemma hos A's pappa + sambo. Där var även hans sambos två barn varav den ena hade med sig sin flickvän också. Vi var där och åt mat, efterrätt och pratade i några timmar innan det bar av hemåt igen. Länge sen man körde en längre sträcka i mörker nu, men det gick bra det med. Var en väldigt trevlig helg, med mycket folk inblandade, men som vanligt var den över alldeles för fort. Helgen gav mig i alla fall mycket positiv energi, så jag var glad :)

Zzzzzz...

Är sjukt trött idag, går knappt att koncentrera sig på jobbet. Måste ta en liten paus mest hela tiden så jag inte nickar till. Tränade (rullskidor) igår kväll så jag kom inte i säng förrän halv elva. Sen kunde jag inte somna för att jag var pigg. Tyckte jag låg obekvämt, vred och vände på mig samtidigt som jag ville mysa in mig intill A som redan sov. Kändes som att jag aldrig somnade. Sen började det regna, eller om N började låta, kommer inte ihåg vilket som hände först. Men regnet smattrade på rutan och N fick ligga i vår säng (från 01.30) och sova en stund, och senare en till. Jag kunde inte somna på ena sidan, kudden var obekväm, täcket var alldeles för varmt och jag blev mer och mer irriterad över regnet. Funderade starkt på om jag skulle gå ner för att hämta hörselproppar, men orkade inte. Till slut slutade det regna i alla fall. Kunde dock inte sova särskilt bra heller till klockan ringde när någon liten halvsov på mig. Men det var mysigt ändå, att få vara hemma igen och ligga och kramas med A och N :)
 
Jag brukar aldrig ta en kaffe innan lunch, för jag vill spara mig till efter. Har ju fått för mig att det bara är första koppen kaffe på dagen som hjälper mot trötthet. Men nu är det faktiskt väldigt nödvändigt, det går verkligen inte att jobba. Hoppas bara att det hjälper med en kaffe sen efter lunch också, för då kommer jag vara ännu tröttare!
 
Kaffe med liten godbit (frankrike).