MVC-besök Vecka 32

Tiden går verkligen fort nu och det kändes som att det var nyss jag var på MVC. Det hade tydligen gått fyra veckor sedan sist och igår var det dags igen. Vid förra besöket hade mitt järnvärde gått ner till 103 g/l, varför jag då fick lämna blodprov och börja äta järntabletter. Depåerna såg bra ut och idag hade mitt järnvärde gått upp till 112 g/l.

Jag hade gått upp lite mer i vikt också (vägde mig aldrig sist) och ligger nu på +6kg. Med Allie hade jag gått upp betydligt mer än så nu och kanske kan det bero på något den här gången. När barnmorskan skulle mäta SF-måttet så blev hon lite fundersam. Hon testade att mäta igen och kom fram till att det var i princip samma som sist (27 senast och 28 igår). Då låg jag strax över normalkurvan och nu låg jag i stället en liten bit under... Hon bokade in en ny tid för mig nästa vecka, och om det inte hänt så mycket mer till dess så kommer vi att boka in ett Tillväxtultraljud för att kolla om allt står rätt till och att bebisen får vad den behöver. Hon lugnade mig och sa att allt annat såg bra ut, hjärtljuden var fina, att det är ett bra tecken på att barnet mår bra när den rör sig så mycket som jag berättat och att om det skulle vara några problem vid TUL så upptäcker man det då och kan "göra något åt det"... SF-måttet kan även vara svårt att mäta om bebisen ligger konstigt/annorlunda eller så. Men lite orolig blir man ju såklart.

Annars så undersökte hon hur bebisen troligen ligger - huvudet nedåt men fortfarande ruckbart. Jag har inte kunnat känna det själv, men däremot så har jag märkt att bebisen verkar föredra min högra sida av magen. Det är alltid där det rör sig som mest och det är åt det hållet det kan bli alldeles hårt då ryggraden ligger emot. Komiskt ;)

Två saker som jag har lite problem med nu är värmen (nej jag vill faktiskt inte ha en toppensommar i år) och andningen, att jag blir plötsligt andfådd ibland. Jag har dock märkt att det blir extra påtagligt på syrefattiga ställen, såsom tunnelbanan i rusningstrafik. Det känns liksom som att det inte finns någon luft kvar till mig. Men man kan ju förstå om kroppen reagerar, när det enligt appen behövs 20% mer syre per andetag nu :P

60 dagar kvar, det är ju i princip ingenting! Det går undan... <3


En födelsedagshelg på Sundbyholms Slott

Förre helgen fyllde jag år, sista födelsedagen innan 30! Hade fått presenter av mormor o morfar när vi var uppe i Sandviken senast, vilket var en vävd duk och två stycken Rörstrand Kaffe-muggar till samlingen :) Tusen tack mormor o morfar! Så efter att jag öppnat dem och vi hade ätit frukost så gjorde vi oss klara och åkte vidare mot Staxhammar. Hade förstått och fått reda på att Allie skulle vara där över natten (hos farmor och Benny) medan jag och A skulle åka vidare någonstans för övernattning. Typ det enda jag hade fått höra var att jag skulle få sova i en skön säng ;)
 
Vi var i Staxhammar i kanske en timme, fick lite lunch och Allie gungade, innan det var dags för oss att åka. Jag hade både fått höra att vi hade en tid att passa, men att vi skulle "behöva hitta på något att göra under eftermiddagen", så det var lite motsägelsefullt. Gissade att vi skulle med en färja till någonstans, men det var fel ;) vi åkte mot Eskilstuna, och när vi nästan var där så svängde vi av mot Sundbyholm - inget ställe jag någonsin varit på. Vi åkte igenom Sveriges nordligaste bok-skog och kom sedan fram till Sundbyholms Slott. Solen sken, blommorna blommade överallt och allting var ritkigt vackert! Vi checkade in i hotellreceptionen, gick sedan till ett hus/"stuga" för att lämna sakerna i vårt rum innan vi gick ner till slottet där vår Afternoon Tea väntade. Fanns en massa gott; scones, olika bröd, marmelader, lemon curd, frukter, olika kakor, bakverk, tårta osv. Kaffe och te fanns det såklart också, men jag var mest sugen på vatten - så det blev flera glas bubbelvatten till allt det goda - då det var riktigt varmt inne i slottssalen.
 
Herrgården i förgrunden och slottet i bakgrunden :)
 
Huset "Vagnsmeden", där vi hade vårt rum :)
 
 Fina blommor!
 
 
Den gamla Kuskbostaden (röda) och Förvaltarbostaden (gula)
 
Efter Afternoon Tea:t gick vi till rummet igen, hämtade en filt och korgen vi fått med bubbel i och gick iväg för att hitta en mysig plats att sitta på. Solen stekte, så vi satte oss på en filt i skuggan. Satt där och pratade, njöt av den vackra omgivningen, tittade på bröllopspar som fotograferades och skålade i bubbel. Så himla mysigt och välbehövligt <3 Sen blev det en promenad runt om i området, med kameran i högsta hugg. Vi gick förbi den stora båthamnen med massor utan segel- och motorbåtar i alla dess storlekar, gick över parken där det satt en massa folk på filtar, tog det lugnt, vissa lyssnade på musik osv. Jag kände verkligen att sommaren var kommen :) Sen kom vi bort till stranden, jag kände på vattnet och det var faktiskt rätt så skönt, hade kunnat bada. Dock så såg vi där och då att det började komma in mörka moln rakt mot oss och vi antog att det skulle bli regn senare mot kvällen.
 
Skål!
 
 
 
Båthamnen!
 
Parken, sedd från slottet...
 
 ...och slottet sett från vattnet/parken
 
I området där vårt hus låg
 
 
Väl tillbaka på "hotell"-rummet tog vi det lugnt, duschade och gjorde oss iordning för middagen inne på slottet. Vi fick något enstaka stänk regn på oss på vägen dit, men det var inte så att det gjorde någonting. Det bjöds på en fyrarätters middag som var riktigt god! Middagen hölls i samma sal som Afternoon Tea:t var i, så jag förväntade mig att det skulle vara varmt där igen. Det var det, men inte riktigt lika farligt. De hade försökt att vädra ur så gott det gick. Efter middagen gick vi ner till båthamnen och tittade, där det var livemusik och "håll-igång", innan vi gick tillbakak till vårt rum. Det blev en rätt så tidig kväll för oss sedan, småbarnsföräldrar som vi är, haha ;)
 
Dags för mig och magen, och A förstås, att få mat ;)
 
Förrätt - Syrlig lax och kammussla med sockerärtskräm och chilikrutong
 
Huvudrätt - Kalvrostbiff med friterad kalvbräss, vårprimörer, balsam- & tryffelreduktion och potatisterrin med ramslök
 
Första efterrätten var "Kvällens smak av slottets sorbet" - Körsbärssorbet med chokladkulor. Var jättegott, men det blev ingen bild på den :)
 
Sista rätten - Apelsintarte med vispad grädde, granatäpple och apelsinzest
 
 
På söndagen vaknade jag och kände att det här måste ha varit typ första gången jag sovit på ett hotell och inte tyckt att täcket varit för varmt (eller för kallt). Det var helt perfekt. Det kändes dock väldigt tjockt på kvällen, men det var tydligen hur bra som helst. Vi gjorde oss iordning för frukost och gick ner till slottet igen. Nu väntade bufféfrukosten uppdukad i källarvalvet. Fanns mycket gott till frukost och vi åt oss mätta innan vi sedan gick och packade ihop, checkade ut och åkte hemåt, för att hämta Allie. Hon hade haft det så bra så med farmor och Benny, samt farbror Marcus och alla andra som hade varit där. Allie hade haft två tjejer till där som hon hade lekt med under lördagen och hon hade sedan sovit hela natten. Vi var kvar där en stund och pratade och fikade lite innan vi åkte hem, efter en riktigt lyckad födelsedagshelg - tack älskling, det där var precis vad jag behövde <3
 
Matchar blommorna på trappan ;)

Lediga dagar

Är skönt med lite extra lediga dagar såhär innan sommaren, och särskilt när det är så varmt. Men gravid som jag är tycker jag nästan att det är lite för varmt, och jag blir så slut! Ännu värre när jag är förkyld/lite hostig/konstig i halsen...
 
I torsdags var det ju Sveriges Nationaldag, så vi bestämde oss för att ta bussen bort till kyrkan och gå ut på Notholmen. När bussen väl kom så var den ju full med vagnar, så vi fick gå hem igen och bytte till cyklarna istället. På Notholmen blev det lunch, i skuggan, och jag har nog aldrig sett så mycket folk där. Folk satt på picnickfiltar, under partytältet, vid alla bord och alla bara njöt av värmen. Sång och musik var det där under tiden också, först barn som sjöng sommarsånger och sen vuxna som sjöng lite gamla sommarhits. Riktigt mysigt! Det enda som inte var så mysigt var att jag var på så dåligt humör. Jag vet inte om det beror på att jag är sjuk, gravid, Allie trotsar eller kanske en kombination av alltihopa, men mitt tålamod har verkligen blivit så mycket kortare senaste tiden... När vi kom hem, efter en cykeltur som typ bara gick uppför, så var jag heeelt slut. Vi tog en glass på balkongen och sen somnade jag i soffan. Sov där i minst en timme medan A tog med sig Allie ut - var en helt ny människa när jag vaknade igen! Grillat på balkongen fick avsluta dagen sedan.
 
Notholmens Café
 
Klätterapan ;)
 
Looking out over the sea... <3
 
 
I fredags jobbade A, så jag och Allie försökte få lite gjort hemma innan det blev för varmt. Vi plockade undan alla leksaker som låg utspridda, dammsög och bakade rabarbermuffins (av rabarberna som jag fått med mig från mamma o pappa) :) hon var duktig och hjälpte till och ville sen bara gå till "stora skeppet". Så jag tog en espresso (jag var slut redan då) och så gick vi iväg. Hon cyklade på springcykeln och har blivit riktigt duktig med den! Vi var i lekparken i lite drygt 1,5 timme innan jag faktiskt lyckades få med henne hem utan att tjata allt för mycket/för länge eller bära henne. Vi åt sedan lunch på balkongen och sen satt vi faktiskt inne nån timme och tog det lugnt. Så en lugn eftermiddag som avslutades med prat (på tu man hand) ute på balkongen och sen en promenad förbi huset (som jag skrev om igår), med Allie i vagnen.
 
När vi bakar rabarbermuffins - Foto: Allie :)
 
Allie på väg till lekparken
 
Hej från Stora Skeppet!
 

Ett hus!

I torsdags visade A mig ett hus som är till salu, rätt nära där vi bor idag. Jag måste erkänna att jag föll pladask!! Jag flyttade in i tanken där direkt och kan verkligen se oss bo där. Även fast det inte var nytt och nyrenoverat överallt så kändes det verkligen helt perfekt. Tomten var lagom stor, platt och lättskött samtidigt som det fanns en del plats för odling/rabatter. Det fanns två uteplatser (varav en med uterum) och en balkong. Sovrummen var inte de största, men det fanns 4 stycken i nuläget med möjligheten att dela in till ett extra (vilket vi nog skulle ha gjort, eftersom ett sovrum var vääldigt litet och lite konstigt). Läget av huset var även det helt perfekt. Jag har ofta när vi sett något potentiellt, avfärdat det pga läget. Att det ligger för avsides, för dåligt till med bussar eller att vi bor så bra där vi bor nu, att man inte vill byta ner sig. Men det här... Jag har gått och tänkt på huset, i princip varje minut, i närmare två dygn.

Tänk, en egen tomt... :)

I går gick vi en kort promenad förbi huset och tittade, och läget är ju riktigt bra, men sen så såg jag ju att skicket på huset var lite sämre i verkligheten än på bilderna, vilket det brukar vara, men det är fortfarande väldigt intressant. Vi funderar starkt på att gå på visningen, men troligen så kommer vi inte att försöka köpa huset. Det är så mycket som skulle behöva klaffa för oss med försäljning av våran osv, och det var inte direkt billigt. Plus att vi nu snart ska vara föräldralediga i 1,5 år. Hjärnan går verkligen på högvarv fram och tillbaka...



Dubbelgrattis!

I helgen var jag och Allie i Sandviken och hälsade på. Vi åkte hemifrån på fredag förmiddag, lämnade av A och N i Enköping (A skulle spela golftävling på lördagen) och åkte sedan vidare. Kom fram till ett soligt Sandviken och Allie lekte massor ute på tomten. Vid 18-tiden kom min faster + man och Allies ena tremänning, strax innan pappa/morfar kom hem från jobbet. Blev grillat till middag och en hel del prat under kvällen :)
 
Allie lekte länge ute i lekstugan, med alla matgrejer. Här matar hon "bebisen" :) kommer bli en bra storasyster det där <3
 
På lördagen kom även Linnea dit, lagom till frukosten :) Det fina vädret hade försvunnit och lagom till att vi skulle gå ut på förmiddagen så började det regna - och det höll sedan i sig mer eller mindre hela dagen. Vi var dock ute en del ändå och lekte, i regnkläder. 
 
Gungan var även den väldigt populär - som morfar hade satt upp :)
 
Spela fotboll är kul - stora coola tjejen!
 
Sen vid 15-tiden var det dags för kalas för Lotten, som fyllde 18 år (i söndags) - stort grattis till henne!! :D då kom även min mormor och morfar, morbror + (numera) fru och kusin dit och senare på kvällen även Linneas pojkvän. Blev en mycket trevlig eftermiddag/kväll och Allie uppskattade verkligen alla som kunde leka med henne hela tiden ;)
 
Födelsedagsbarnet till vänster (som fick ett armband från Gynning Jewelry från oss), sedan mamma, pappa, mormor och morfar :)
 
Hihi :)
 
<3
 
Söndagen bjöd på sovmorgon, och sen finväder igen. Vi fortsatte att umgås och vara ute och efter att vi fikat på eftermiddagen åkte jag och Allie till Enköping igen för att hämta upp A och N. Det blev även middag hemma hos svärmor/farmor och Benny innan vi åkte hem :)
 
En av mina absolutra favoritdofter - syrén!
 
Gunga mera :)
 
Älskar henne! <3
 
På måndagen blev det dags att säga grattis till Lotten igen - då hon tog KÖRKORT!! Whoop whoop :D