Samedi à Paris

Måste ju avsluta berättelsen om Paris :) även om det går lång tid mellan inläggen...
 
På lördagen gick vi upp och åt frukost och begav oss sedan bort mot distriktet Montmartre. Där gick vi runt en stund, då det faktiskt var ett väldigt mysigt kvarter. Eftersom inga butiker öppnat ännu så gick vi vidare direkt till Basilique du Sacré-Cœur, som skulle vara den bästa utsiktplatsen att se Eiffeltornet ifrån. Men vi gick och gick upp för trapporna mot kyrkan tills vi nästan stod på kullens topp, som för övrigt är den högsta platsen i Paris, utan att se Eiffeltornet. Men, när vi gått upp för hela trappan såg vi till slut Eiffeltornet bakom några träd... Vi hittade en liten mysig gata med butiker där runtomkring som vi gick runt på innan det var dags för kyrkan. Vi beslöt oss för att både gå upp och in i den och började med de 300 trappstegen uppför. 300 är väl inte så många, tänkte man när man började gå, men oj så jobbigt det var! Trappen var en supersmal spiraltrappa med dålig luft i, så det kanske inte var så konstigt. Men, när vi väl kommit upp för alla trappstegen, då såg vi Eiffeltornet väldigt bra - så det måste vara det alla menar ;) Blev en del fotografier (vem trodde något annat?) innan vi gick ner igen. Insidan av basilikan var jag inte lika imponerad av dock... Tänkte mest på att det var konstigt att det kunde komma in så mycket folk som lät medan det var någon typ av predikan i kyrkan, måste ju ha stört något fruktansvärt.
 
Var en lång bit innan man kommit upp till kyrkan...
 
(klicka för större bilder)
 
Roses are red, violets are blue...
 
(klicka för större bilder)
 
Utsikten mot Eiffeltornet :)
 
Efter besöket på Sacré-Cœur blev det en sväng in på butiken Pylones där vi köpte en glasskopa. Det roliga var att vi var in på den butiken när vi var i Prag i våras, jag tyckte att det var en riktigt häftig butik, men vi köpte ingenting. Såhär i efterhand har vi gått och tänkt att vi borde köpa en glasskopa nån gång, och då kom jag att tänka på de vi sett i Prag. Vi sa att "går vi nångång in på en sån butik nån gång igen, så ska vi köpa en glasskopa" - sagt och gjort, där slog vi till :D
 
Såhär såg den ut :)
 
När vi gått runt en liten stund satte vi oss på ett fik/restaurang för att ta lite kaffe och crêpes. Det hela började dock med att jag fick en massa kaffestänk på byxorna när servitrisen skulle plocka bort från bordet bredvid. Hon ursäktade sig lite snabbt och sen var det inte mer med det. Vi trodde sedan att hon skulle komma och ta beställning av oss ganska snabbt och att jag kanske skulle få någonting för att hon spillde på mig, men det hände absolut ingenting. Så efter att vi väntat ett bra tag gick vi därifrån till ett annat ställe. Där fick vi jättebra service och goda crêpes! :)
 
Vid klockan 14 hade vi kommit ner till Notre Dame Cathedral där det var lååång kö för att komma in. Vi var inte så intresserade av det, så vi gick bara och tittade från utsidan och, återigen, knäppte massa kort.
 
(klicka för större bilder)
 
Lite poserande måste det ju bli som vanligt ;)
 
Tycker verkligen om hur den här bilden blev :)
 
(klicka för större bilder)
 
Vi började bli väldigt trötta efter promenaderna vi gått och kände att vi snart skulle behöva åka hem till hotellet för att vila upp oss inför kvällen. Men eftersom att vi hade tid kvar, och även mer saker vi ville se, så åkte vi till det stora köpcentret Galeries Lafayette. Och om det var stort!! A ville bland annat titta på skor, så vi gick runt på skoavdelningen (första våningen) och funderade varför vi aldrig hittade några herrskor. Gick och kollade på skylten vid rulltrapporna om vad det var på alla sex våningara, men där stod det att det bara var tjejgrejer överallt. Är det verkligen så att det är en galleria bara för tjejer, tänkte vi. Men efter en stund såg vi att det stod en skylt med en pil som pekade åt det håll som "herr-gallerian" låg på. De satt alltså ihop och var typ lika stora båda två :O Det blev dock inte så mycket tittat inne i gallerian, det var alldeles för stort och för mycket folk plus att vi var förkylda och jättetrötta. Så vi gick ut, vilket det också tog ett bra tag, för vi hittade inte utgången...
 
Flashig galleria va...? ;)
 
Väl tillbaka på hotellet blev det att gå och lägga sig och vila en timme. Jag la mig under täcket direkt och somnade i alla fall till innan klockan ringde kl 18.00. Då var det bara att väcka sig själv, göra sig fin och gå iväg. Nu var det nämligen dags för Moulin Rouge. Väl där blev det inte ett enda kort knäppt då vi varken hade kamera eller telefon med oss. Detta var såklart eftersom vi hört på förhand att man absolut inte fick knäppa kort och att folk hade behövt lämna ifrån sig saker när man kom in, om man hade det med sig. Då kunde vi väl lika gärna lämna de på hotellet tänkte vi... Smart! När vi kom dit så insåg vi ju att vi åtminstone borde haft en telefon med oss så att vi kunde knäppa på utsidan av byggnaden. Sen var det faktiskt en hel del folk som knäppte kort inne i foajen och även där inne på maten, innan showen börjat. Så där satt man och var lite irriterad över vårat misstag... Men men, det var ju showen vi var där för! Först var det dock middag som bestod av:
 
...plus en flaska champagne ;)
 
Förrätten, där jag tog första alternativet, var helt okej. Huvudrätten, där vi båda tog andra alternativet var gudomlig - en sån bra smakkombination! Efterrätten, där vi båda tog första alternativet, hade vi väldigt skilda meningar om. A tyckte att den var hur god som helst, medan jag tyckte att det smakade som en tårta som stått i kylskåpet i några dagar och blivit sådär vattning (om ni vet vad jag menar?). Men champagnen var supergod, så det var ju tur det ;) haha.
 
Efter att maten dukats av var det dags för show! Och det var verkligen show, mer show än dans om jag får säga så. Trodde att det skulle vara lite mer avancerad dans, men det var väldigt mycket uppvisande av dansarna och deras utstyrslar (som bestod av lite glitter, snören, pärlor och fjädrar^^). Det hade jag ju iofs förstått innan att det skulle vara mycket av också ;) Det jag dock blev väldigt imponerad av var akrobatik-numrena dom framförde. Riktigt bra! :) Allt som allt var det ju en riktigt bra och minnesvärd kväll tillsammans med min fina A, men jag vet inte om jag tyckte det var värt priset direkt... :P
 
En bild på programmet och fotografiet vi köpte blev det ju i alla fall :)
 
Söndagen blev bara en hemresedag för vår del, så den tänkte jag inte skriva något särskilt om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback