Vendredi à Paris

När fredagen kom och vi hade fått sova till halv nio (vaknade av oss själva) så gjorde vi oss färdiga för att gå ner och äta frukostbuffé. Vi var ensamma nere i frukostsalen hela tiden, men då kanske vi ska tillägga att hotellet var ganska litet också. Frukosten var helt okej, men verkligen inget wow. Det var en typisk frukost utomlands skulle jag säga :P När magarna var mätta och fyllda med socker (kändes så i alla fall) tog vi tunnelbanan ner mot stan och Louvren. Klockan var bara 10, så det hade inte hunnit bli någon kö när vi kom dit - skönt! Vi betalade, gick in och började jakten på Mona Lisa. Museet var helt klart det största jag varit in på och vi gick en bra stund innan vi hittade/kom fram till den mest berömda tavlorna av de alla. Mona Lisa var verkligen inget som imponerade mig.. Tavlan var liten, bakom glas och såg precis ut som alla de bilder man sett av just den tavlan (yeah I know, it's copies...). Tavlan mitt emot var däremot sjukt stor och sträckte sig från golv till tak, så den blev jag betydligt mer imponerad av. Vi fortsatte sedan turen genom museet, tittade på en massa tavlor och förvånades över en viss Selfie-pinne som folk hade för att ta kort på sig själva. De använde dessutom den dåliga kameran på telefonen, istället för att bara vända på den ^^. Efter att ha gått o tittat på tavlor väldigt länge kollade vi på kartan vart vi var nån stans och insåg att vi hade hur mycket som helst kvar av museet. Vi gick runt i delen med inredning från olika epoker och tittade och sen en sväng in på den medeltida delen, sen fick det räcka tyckte vi. För de tre våningarna som var kvar, de orkade vi inte pallra oss igenom.. Köpte te och en magnet inne i Souvenirshopen också ;)
 
Ingången till museet :)
 
(klicka för större bilder)
 
En av mina favorittavlor där inne :)
 
Mona Lisa och lite andra bilder (klicka för större bilder)
 
"Napoleon apartments"
 
Som en bal på slottet.. I pikétröja ;)
 
Efter museebesöket var vi rätt trötta båda två, och förkylda, så vi tog tunnelbanan bort mot Triumfbågen. Stod och tittade på ett gäng killar som dansade på gatan ett tag innan vi gick vidare på Avenue des Champs-Élysées, som var det största promenad- och shoppingstråket i Paris. Fanns allt från H&M och Zara till Louis Vuitton och exklusiva bilaffärer. Blev även en lunch längs den gatan innan vi gick mot Triumfbågen. Rondellen, eller vad man nu ska kalla den, som var runt Triumfbågen var sjukt stor och typ 5-filig (utan linjer), förstår inte alls hur man kunde/skulle köra där. Men att gå var inte världens lättaste det heller ;) vi fick korsa en hel del gator innan vi kom till gången som gick under jorden till Triumfbågen. Sen verkade det som att det kostade pengar att ens komma upp i marknivå, så vi gick vidare.
 
Watch out!
 
(klicka för större bilder)
 
Arc de Triomphe
 
Jag gick och blev KÄR också, i en AMG.... ;D
 
Nästa stopp blev La Maison de Chocolat, ett ställe som var rekommenderat att besöka. Fanns riktigt fin choklad och även macarons, så det köpte vi på oss lite av. Var första gången jag smakade på macarons och de var riktigt goda. Vi köpte smakerna choklad, hasselnöt, pistage och kokos/lime. Hasselnöt var godast :)
 
Macarons med chokladfyllning
 
Butiken, och macaronsen vi köpte :)
 
Ojoj, tråkar jag ut er nu med en massa bildbombningar? I så fall kanske ni ska sluta här, jag tänkte nämligen skriva/visa vad vi gjorde resten av eftermiddagen/kvällen också ;)
 
Efter chokladinköpet åkte vi tillbaka till hotellet för att vila en stund (och såklart smaka på våra macarons ;) ) för att sedan åka in mot Eiffeltornet. Vi var en bit ifrån och knäppte lite kort innan vi letade reda på rstaurangen vi tänkt äta på (också en rekommenderad). Restaurangen Le P'tit Troquet var en mysig liten restaurang som nästan kändes som någons vardagsrum. Det blev en trerätters som för mig bestod av detta:
 
Risotto med parmaskinka och sparris
 
Det här är A's vita fisk med rattatouille och chorizo, min rätt där bakom (som inte gjorde sig lika bra på bild) var Anka med cidersås, stekt äpple och potatis.
 
Chokladtartlett med vitchokladglass (som tyvärr inte smakade vit choklad...). A hade rödvinsmarinerade fikon och vaniljglass. Sen fick vi in en tredje efterrätt också, och det är ju nästan en historia i sig...
 
Den tredje efterrätten fick vi för att vi frågade vad det var för någonting i menyn. Ingen av oss kan ju franska, så det som stod på franska förstod vi inte alls. Sen det som stod på engelska var inte det mest lättförståeliga heller, för det var jättekonstigt översatt. Servitrisen försökte förklara lite vad det var och vi förklarade tillbaka vad det stod att det var, typ ;) Vi fick sen in den för att "smaka på den och sedan berätta vad de skulle skriva i sin meny", men det var lättare sagt än gjort. Var grymt gott i alla fall och smakade som dumlefluff ungefär, eller som en lite mildare dumlekola (utan chokladen runt). Var dock lite svårt att förklara tillbaka ;)
 
När vi ätit färdigt och det hade blivit helt svart ute gick vi tillbaka till Eiffeltornet. Det var betydligt häftigare att se det i mörker, och såklart på så nära håll. Klockan var elva när vi kom dit (vilket vi reagerade på först senare) och det var inte alls särskilt mycket folk där. Vi gick runt och tittade en liten stund innan vi tog och åkte upp i tornet, knäppte lite kort, kollade på utsikten för att sedan åka ner igen. Precis när vi stod "inne" i tornet och köade till hissen, började det blinka, precis som när vi kom dit (kl elva). Då gick det upp för oss att Eiffeltornet tydligen blinkar en gång i timmen, så det skulle man ju ha velat få med på bild... ;) Menmen, vi har varit där, sett tornet och varit upp i det, och det räckte ändå rätt bra :) Var dock häftigare att stå nedanför och titta upp på hela än att vara där uppe, det kändes mest som att stå på en balkong.
 
Tour Eiffel
 
Och igen råkade jag hamna framför kameralinsen...
 
(klicka för större bilder)
 
 
Tunnelbanorna hade ju precis slutat gå sen också när vi kom fram till dom, så efter en stunds lätt irritation och en bits promenad tog vi en taxi tillbaka till hotellet. Smidigt, snabbt och skönt, vi som var väldigt trötta!

Kommentarer
Me & My Baby Dolls säger:

Bilden där du var framför Eifeltornet var ju hur bra som helst!! Vill också dit <3

Svar: Tack så mycket :) Ja det var häftigt!
Helbraflinga

2014-09-10 | 20:24:20
Bloggadress: http://mybabydolls.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback