Svarta strumpor

Här om dagen på jobbet blev det prat om strumpor. Ja vi brukar kunna komma in på alla möjliga olika ämnen på fikastunderna, så den här dagen alltså strumpor ;) Jag tycker ju att det här med strumpor är en ganska rolig grej. Alltså jag tycker om att ha massa olika strumpor i olika färger och mönster, och gärna kombinera dem med kläderna på ett (vad jag tycker) bra sätt. Är det konstigt? Eller finns det fler som mig? :) Här är några av punkterna som diskuterades:

- Det försvinner väldigt ofta strumpor i tvättmaskinen/torktumlaren.
- Det är jobbigt att para ihop strumporna med varandra. Vissa gör det när de hänger upp dem, andra när de plockar ner tvätten.
- Färger på strumpor. Vissa har typ bara svarta strumpor av samma sort, för att slippa para ihop/få en udda lvar om någon försvinner.

För mig har det nog aldrig, så vitt jag kan komma ihåg, försvunnit någon strumpa när jag tvättat. Det enda som hänt (och händer lite då och då) är att jag råkar tvätta den ena strumpan i paret medan den andra ligger kvar i tvättkorgen. Och eftersom att vi för det mesta tvättar hemma (och inte i tvättstugan) så hänger vi upp kläderna för att de ska torka. Jag parar alltid ihop strumporna när jag hänger upp dem, det är liksom ett måste för mig. Sambon gör dock inte alls det, så de gånger vi hänger upp tillsammans brukar det bli lite blandningen även lite oreda i min "ordning-och-reda-gen" ;)

Men nu till grejen som diskuterades mest - svarta strumpor. Många köper tydligen bara svarta och grå/vita strumpor av samma sort för att slippa bry sig om någon försvinner, huruvida man ska para ihop dem rätt eller bara för snygghetens skull. Jag känner bara gud så tråkigt ;) Jag har dock haft en hel del svarta strumpor av samma sort, vilket har varit väldigt bra då en har gått sönder. Då har man kunnat spara den andra till nästa går sönder osv. Men nu är de faktiskt slut, eller ja, alla mina svarta strumpor har gått sönder och blivit kastade. Så jag måste alltså ut för att köpa nya svarta. Tråkigt men sant ;) Och jag känner att jag måste ha något par svarta också, speciellt för de gånger jag har svarta leggings på mig, tycker liksom det passar bäst så.

Till och med sån här typ av strumpor (bild lånad från pinterest) har jag haft, men usch va obekväma de var. Särskilt när man hade skor på sig ;)

Haha oj vad långt inlägg man kunde få till om strumpor, det hade jag inte riktigt tänkt ;) men det skulle vara kul att veta hur ni har det med strumpbekymmerna hemma? 




Kommentarer
Sarah - Mamma till Julia säger:

Svarta strumpor äger! Har dock i alla möjliga färger pga köpt tidigare men kommer aldrig köpa annan färg än svart nåt mer ;) Passar ju till allt och en slipper sortera skiten ;) Visserligen är det inte ens jag som sorterar tvätten utan Tomas, haha!

Vilka tråkiga samtalsämnen, du skulle komma förbi en fikarast på mitt jobb ;) Hahahha herregud, ibland undrar jag om våra studenter blir traumatiserade efter sina veckor hos oss!

2015-04-25 | 22:00:52
Bloggadress: http://sarahclasson.blogg.se
Fröken M säger:

Jag gillar färgglada strumpor, men de där med tår går fet-bort ! FY va obekvämt ! Inte minst när man ska ha skor på sig också...

2015-04-29 | 20:47:36
Bloggadress: http://frokenmela.se
Madeleine säger:

Har aldrig upplevt att strumporna försvinner i tvätten. Jag har några svarta som är bra att ha som du sa till just svart, sen gillar jag olika mönster men i lite dämpade färger. Para ihop dem gör jag efter de är tvättade och tumlade, har man olika mönstrade och olika färgade så finns det ju inte så många som är lika och därför inte så jobbigt att para ihop. Jobbigaste är tycker jag att ibland veta vems strumpor som är vems till tjejerna då det inte skiljer så mycket i storlek där och om de då har likadana. Men det brukar höras när de tar på sig dem, för stora eller för små så de hamnar rätt till slut ändå.

2015-04-30 | 08:59:28
Bloggadress: http://vitsvartochlime.blogg.se
Camilla säger:

Tycker alltid det försvinner nån strumpa vid varje tvätt! Förstår inte hur det går till! Men ibland kan jag hitta dem inne i nån tröjärm eller i ett påslakan :D Sambon kör den säkra stilen med enbart svarta strumpor. Själv gillar jag 'skoj-strumpor', tycker det livar upp tillvaron lite :)

Svar: Haha ja, det där med att saker försvinner i påslakan har jag varit med om, numera tvättar vi dock sängkläder/handdukar för sig, så är det något som gömmer sig där i är det enbart ett örngott/handduk. Ja jag håller med dig, ett par roliga strumpor kan liva upp en hel del :) och sambon min tycker nog lite likadant, han har några olika färger på sina strumpor i alla fall, men mönstrade går bort :P
Helbraflinga

2015-05-07 | 20:59:20
Bloggadress: http://radhuslivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback