Skärsjövålen - efter jul

På juldagen tog vi det väldigt lungt jag och A. Vi bestämde oss ganska tidigt för att inte åka skidor alls utan bara gå ut på en promenad och sen mysa i stugan. Det var ett bra val också, med tanke på att det var väldigt kallt ute. Förutom promenaden under dagen blev det bland annat kortspel, korsordslösning och en flytt ut till lillstugan för vår del, innan min familj kom upp. Vi lagade tacos på kvällen och alla åt tills vi var proppmätta! Sen blev det ytterligare kortspelande och julgodisätande... Inte konstigt att man somnar proppmätt varje dag runt jul xD
 
A visade upp sina gymnastikkunskaper ute på promenaden,
eller var helt enkelt bara så glad över att vara ute i snön ;)
 
När annandagen kom åkte vi ut och åkte längdskidor allihopa. Jag vallade först mina skidor (hade haft vallningsfria de andra dagarna) och jag lyckades tydligen rätt så bra i alla fall. Hade ju fäste, men inte superbra bara :) Vi stannade vid ett vindskydd efter spåret, gjorde upp eld och började koka kaffe. Efter en stund var det även dags att grilla pannkaka med fläsk över den öppna elden. Det blev väldigt kallt där efter ett tag, så man fickhålla sig varm genom att springa runt, hoppa, dricka varm choklad/kaffe och äta pannkaka ;) När vi fått två pannkakor var så skidade vi hemåt till stugan igen. På kvällen kom även mormor och morfar upp till stugan och vi blev bjudna på Afrikanagryta till middag. Riktigt gott var det, och även kul att träffa mormor och morfar! :)
 
Kokar kaffe! Tyvärr blev det ingen bild på pannkakorna... (bild tagen av min syster Linnea)
 
På lördagen tog vi slalomgrejerna med oss och åkte till Vemdalen igen. Den här gången blev det Vemdalsskalet, som nu hade öppnat nästan alla backar + den nya stolsliften. På vägen dit var det verkligen glashalt en bit, så bilen bara gled trots att man bromsade. Så där fick vi köra väldigt försiktigt. En stund senare sprang det förbi ett rådjur framför bilen och när vi nästan var framme i Vemdalen var en hjord med renar efter/på vägen som vi fick sakta in för. När vi kom fram till backen visade termometern ute -21 grader (!), så det kom att bli en riktigt kall dag! För oss blev det en fikapaus med värmande choklad/kaffe på förmiddagen, en lunchbuffé på hotellrestaurangen (där vi värmde fötterna orentligt) på förmiddagen och sedan även ett besök i skidshoppen innan vi åkte hem mot stugan igen. Väl där väntade mormor och morfar med mat på spisen - den här dagen blev det stek med potatismos, sås och sallad. Gott det med! Fick även smaka min första och enda riktigt goda lussebulle den här julen då, mormor hade gjort så goda som hon bjöd på på kvällsfikat :)
 
 
Vi började även packa ihop där på kvällen och fortsatte på morgonen efter. När vi packat in allting i bilen åt vi frukost med de andra innan jag och A tog bilen hem mot Stockholm igen. Vi var framme i Farsta vid halvsextiden, åt en middag på Olearys och hämtade sedan hem Neo från sin mormor och morfar. 

Kommentarer
Camilla säger:

Åh, vad skönt åka längdskidor! Det var flera år sen jag gjorde det sist, tyvärr.

Håller med, Arlas kvarg är bäst. Krämig och god! Jag brukar äta den eller Lindahls, men med Lindahls tillsätter jag lite lättfil annars är den alldeles för kompakt.

2015-01-07 | 09:50:18
Bloggadress: http://radhuslivet.blogg.se
Cissi säger:

Å vad mysigt att åka längdskidor, undrar om det är tillräckligt snällt mot fogarna så att man kan åka lite på sportlovet... Med Iris i sele ;)

2015-01-07 | 10:28:22
Bloggadress: http://nastanperfekt.blogg.se
Emma säger:

va fin läsvärd blogg :)

Svar: Tack så mycket :)
Helbraflinga

2015-01-08 | 09:50:06
Bloggadress: http://nouw.com/Emnitus
Cissi säger:

Den gamla grytan är drygt 3 år, och började precis som du skrev spricka och flaga i den vita lacken, vilket sen började rosta... Kändes inte så mysigt. Och eftersom vi inte hade kvitto kunde vi inte byta dem. Surt! Är ju inte direkt några billiga grytor.

2015-01-08 | 10:16:30
Bloggadress: http://nastanperfekt.blogg.se
Cissi säger:

Jag igen ;)

Blir skidpremiär för båda tjejerna... Har tyckt att barnen varit för små tidigare år så vi har inte åkt upp.. Men nu kan man ju sätta Emma i skidskola så kan Marcus få åka nån timme i backen iaf ;)

2015-01-08 | 10:18:45
Bloggadress: http://nastanperfekt.blogg.se
Fröken M säger:

Vilket mysigt sätt att fira jul !
Här stressade jag mellan jobb och familj,
men hade gärna bytt det mot lugn och ro med mina killar i liten stuga omgiven av lugn och snö :)

2015-01-08 | 20:09:54
Bloggadress: http://frokenmela.se
Cissi säger:

Ja ska bli jättekul. Tänkte främst att Emma skulle få testa utför och längd beror lite på i vilket skick skidorna som finns uppe i huset är i... Annars blir det pulka och snölek, brukar vara dryga metern i snödjup vid stugan

2015-01-09 | 12:57:48
Bloggadress: http://nastanperfekt.blogg.se
Camilla säger:

Kikar in och önskar dig en riktigt fin lördag!

2015-01-10 | 07:15:34
Bloggadress: http://radhuslivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback