Slalom och regnväder

I fredags var jag och A på möte på Tyresö Slott vid ett-tiden (ja det händer mycket nu ;) ) och efter det packade vi in alla grejer i bilen och åkte och gämtade N på dagis, innan vi styrde kosan mot Sandviken. Vi blev bjudna på middag och fick chansen att umgås under kvällen :)
 
På lördagen packade vi in oss i bilen igen för att åka till Kungsberget. För mig var det säkert 5 år sedan, om inte mer, sedan jag var där senast - och mycket hade hänt! De hade byggt 5 nya lägenhetshus nedanför backarna, en stor skiduthyrningsbod, ett hotell, nya restauranger, en ny barnbacke osv osv. Neo skulle få testa åka slalom för första gången, så vi hade bokat ett slalompaket till honom i förväg.  När vi kom fram uppgav vi bokningsnumret och fick sedan ett "bås"-nummer där vi kunde hämta skidor, pjäxor och hjälm - supersmidigt! En ny sak som vi märkte först efter att vi kommit till liften, var att även barn under 7 år behövde ha liftkort. Det kostade såklart ingenting, men man var tvungen att säga till så att man fick ett papperskort och kunde passera liftspärrarna.
 
Händerna på knäna - sen körde vi ;)
 
Trots det lätta regnet som föll så gick det bra att åka. N var jätteduktig för att vara nybörjare och klagade inte ens på att han hade hårda pjäxor på fötterna. Även Linnea kom dit en stund och åkte lite med oss, hon fick guida A runt litegrann medan jag var med N och sen fick även jag åka två åk i de "stora" backarna. Så det är ett tips, om man vill kunna åka lite själv (med någon), att ha en tredje person med sig.
 
 
Vid halv två åkte vi hemåt igen och N somnade direkt i bilen - märktes verkligen på slutet att han var trött! Vi hann med dusch, fika och lite lek med Lottens gamla bilbana innan vi åkte in till Valbo för att titta på Linneas handbollsmatch. De mötte Bolton och det var en riktigt jämn match, som Forsbacka till slut vann med uddamålet. Var kul att titta på handboll igen och även träffa en massa gammalt handbollsfolk :) Återigen blev det middag hos mina föräldrar, en riktig favorit:
 
I den här härligheten gömmer sig Kyckling, Bacon, Sparris, Körsbärstomater, Grillad paprika, Mozzarella,
Pinjenötter och en sås på bl.a. grädde och balsamvinäger. Till det serverades färskpasta.
 
På söndagen åt vi frukost och gjorde oss klara innan vi åkte till det nyöppnade leklandet i Sandviken för att träffa/umgås med Sarah och Julia. Var kul att ses och även att se leklandet. Relativt litet, men ändå bra. Barnen var nöjda :) en lunch på McDonalds fick avsluta Sandvikenbesöket för den här gången innan vi åkte hem till Stockholm igen. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback