Långhelg

I torsdags kom min syster Lotten ner till Stockholm för att hälsa på. Hon hade ju höstlov, så det passade ju perfekt. Jag och Allie åkte in till centralen och mötte upp henne, för att sedan gå runt på stan, äta, shoppa och fika. Det var riktigt trevligt och timmarna bara rullade förbi! Klockan hann bli 16.30 innan vi åkte hemåt. Med oss hem hade vi 3 nya mjukisar och 6 par strumpor till Neo, 2 bodys till Allie (ja hon behövde faktiskt omönstrade såna ^^) samt en dress att ha till Luciatåget hon ska vara med på :) Lotten köpte även lite inredning till sitt nya rum, på HM Home Pop up store. Allie var som vanligt nöjd och glad och följde med på allt utan protest :) Hemma bakade jag och Lotten en snickerskladdkaka och på kvällen introducerade vi henne i Carcassonne, och spelade en omgång. Kladdkakan blev inte alls så bra som jag tänkt, både för lös (ja, de KAN bli det) och alldeles för söt. Man hade säkert kunnat skippa 1 dl socker utan problem. Tillsammans med glass blev den ändå mer okej, och kaffe var i princip ett måste till ;)

 

 

På fredagen hade A lyxen att vara ledig och vi fick därmed vara hela familjen + Lotten hemma :) Neo var nog lite exalterad över det på morgonen, då han väckte Lotten redan vid 6, trots att han inte skulle till dagis ;) Under dagen sedan var vi till Ica MAXI och handlade, vi gröpte ur och gjorde en lite försenad halloweenpumpa (med instruktioner från Neo), fotade Allie på 4-månadersdagen och tog det lugnt.

 

 Vår lilla gullfia, bredvid pumpan som vi sen gröpte ur :)
 
 
...efter ett tag var det så lagom kul, tyckte Allie ;)


På lördagen blev det en hel del städning för mig och A, medan Lotten lekte med Neo - perfekt för allihopa med andra ord! Jag bakade också en morotskaka innan våra gäster, nämligen Klara med familj, kom hit. Vi fikade sedan den under eftermiddagen och DEN var försvinnande god - blev bra mycket bättre än kladdkakan! Klara med familj var här från 13.30-tiden till sent in på kvällen. Tror klockan hann bli närmare 23 innan de packade in barnen i bilen för att köra hemåt. Vi hade i alla fall en supertrevlig dag, Neo och Nora lekte mest för sig själva uppe på Neos (och Allies blivande) rum och vi andra pratade och grejade här nere. Lotten tog bussen härifrån vid 17 och efter det började vi laga mat. Klara och Uffe stod för för- och efterrätt och vi fixade fikat och huvudrätten. En riktig lyxkväll blev det med andra ord! Här var menyn:

 


Förrätt
Gurksoppa med vispad creme fraiche och löjrom


Huvudrätt
Chiligryta med tortillabröd och guaccamole


Efterrätt
Mangomousse toppad med passionsfrukt och mango

 

 

Även Klara och Uffe fick introduceras i Carcassonne, vilket de tyckte var kul. Vi får ta och ordna en till mat- och spelkväll framöver - det var supertrevligt! :)

På söndagen var vi trötta allihopa och höll oss mest inne och slappade. Det var ändå riktigt skönt att ha den där extra dagen lediga tillsammans. Det roligaste som hände den dagen var att Allie vände på sig, från mage till rygg, för första gången. Lilla tjejen börjar bli stor! <3 Det hände iofs något mer som var riktigt kul - vi bokade nämligen en RESA!! :D

 


Kommentarer
Cissi säger:

Men vilken mysig helg! ;)

2016-11-17 | 12:10:55
Bloggadress: http://nastanperfekt.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback