Spa & Hotell Havsbaden

I måndags tog jag och Allie bilen upp till Sandviken och sen i tisdags var det dags för mammas present som hon fick av oss när hon fyllde år i juni. Jag, Linnea och Lotten tog med oss mamma medan Allie fick stanna med pappa/morfar. Utan att mamma visste var vi skulle så styrde vi bilen mot Grisslehamn och hon började gissa på Eckerölinjen. Det var dock inte tanken, utan efter att vi hade stannat och ätit lunch på Taverna Grecko/Akilles Taverna så körde vi förbi köerna till båten och åkte upp till Hotell Havsbaden istället. Mamma pustade ut - hon som brukar bli åksjuk av gungande båtar.
 
Vårt rum var inte färdigt för incheckning, men spaet fick vi gå ner till ändå. Sagt och gjort, vi bytte om och gick ner för att bada. Blev bad, fika och mera bad till att klockan var 17.30 ungefär. Riktigt skönt och avslappnande att sätta sig ner i de varma poolerna, men även skönt att svalka av sig i kallare pooler emellanåt.
 
Fika - glassen var slut men kaffet hade vi kvar ;)
 
 
Tavlan utanför omklädningsrummen ;)
 
Tummen upp för spa! 
 
Massa bad och sen en skål! Vi delade rum allihopa och hade fått ett handikapprum - där var det riktigt mycket plats och inte det minsta trångt med både dubbelsäng och två extrasängar. Två stycken bord med 4 fotöljer fanns det också - riktigt bra!
 
När vi kom till rummet blev det skålande i bubbel och så åt vi av vår frukt- och godiskorg som vi köpt till rummet, medan vi duschade och gjorde oss klara för middag. Middagen sedan var en 3-rätters i den mysiga restaurangen - supergod mat, men det hade gärna kunnat vara en lite större efterrätt ;) Efter middagen satte vi oss i lobbyn och spelade kort, umgicks och åt godis (fortfarande från vår skål på rummet) :)
 
Korgen som stod i vårt rum, det visade sig dock att den var för två personer och att alkoholfritt alternativ saknades - så vi fick en korg till + alkoholfritt bubbel till mig :) bra att ifrågasätta ibland!
 
Min blomkålsförrätt - Misobakad blomkål, blomkålspure, valencia mandel, torkad vitlök samt citrus dressing
 
Huvudrätten - Grillad entrecôte, misobakad lök, grillade brytbönor, pak choi, rostad vitlöks sky
 
Var så fint där inne i restaurangen, älskar det där lilla "växthuset" de hade i mitten. Där höll servitörerna/servitriserna till
 
Down in the lobby <3
 
Igår morse ställde vi klockan på 8 och gjorde iordning oss för frukost - det man alltid är som mest sugen på när man bor på hotell! Vi hade sedan bokat in en massage för mamma kl 10, så vi andra packade ihop på rummet och checkade ut medan mamma fick ta det lugnt. Solen hade sedan tittat fram och vi kunde gå ut och lägga oss på solsängarna - såå härligt! Vi låg där i några timmar (med avsvalkande bad däremellan) tills molnen kom och vi kände att det kanske var dags att packa ihop. Innan vi lämnade Grisslehamn åkte vi in på Café Kalaset och åt/fikade lite - ett riktigt mysigt litet ställe.
 
Hotellfrukost - en riktigt bra en! :)
 
En "magfoting" som ligger och solar ;)

 
 
Räkmackorna på Café Kalaset, i solen - mys!
 
 Linnea och Mamma, vid caféet :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback