En helg i Uppland

Förra fredagen var jag i Norrtälje på förmiddagen, och höll en stålföreläsning på Contiga, tillsammans med en annan kollega. Efter lunch tog jag bussen (1,5 timmes färd genom ett soligt vackert landskap) därifrån till Uppsala och gick till vårt lokalkontor där och jobbade i någon timme. Strax meddelade även A att han kommit till Uppsala med barnen och att de var framme vid hotellet. Vi hade alltså bokat in oss på Radisson Blue vid centralstationen, över natten. Jag gick med kollegorna till en uteservering och A kom dit med barnen. Var riktigt härligt med lite sommarvärme, dock så blev det väldigt varmt. Var nog lite därför Allie började gnälla rätt snart och vi fick lämna kollegorna efter bara en liten stund.
 
De fina rabatterna vid Stationen :)
 
Väl tillbaka på hotellet igen duschade vi och bytte om för middagen. Vi hade bokat bord på Picnic, restaurangen som hörde till hotellet, vilket kändes smidigt och bra. Vi fick ett bra bemötande direkt när vi kom, barnen fick pennor, papper att färglägga och det var heller inga problem med beställningen. När vi sedan satt och väntade på maten så började servicen att utebli.. Kökspersonalen plingade på klockan inte bara 1 eller 2 gånger, för att serveringspersonalen skulle komma och hämta den, utan 5 gånger! Till slut tröttnade väl de (och kanske tyckte synd om oss kunder), samtidigt som det blivit fullt på bänken de ställt upp all färdig mat för servering på, så kökspersonalen fick själva gå ut och servera maten till oss. Man såg ju att de inte var vana med detta men hittade fram till rätt bord i alla fall - dock så var maten bara ljummen när den kom till oss. Så detta var lite synd :( barnen var klara med sin mat rätt snabbt och gick bort till lekhörnan, som passande nog låg på synligt avtånd från vårt bord, så jag och A kunde sitta kvar och äta och prata en stund i alla fall :) vi beställde även in efterrätt, som vi åt innan vi gick upp på rummet.
 
Kul att gunga!
 
På lördagen gick vi ner och åt en väldigt god frukostbuffé, den var det inga fel på :) sen packade vi ihop våra grejer och gick ner på stan en stund. Vi var in på Åhlens där vi köpte finaste sommarkläderna till Allie (blev kär i den gula färgen), en ny keps till henne och solglasögon till Neo. Jag var även på jakt efter lite gravidkläder, men hittade ingenting. Vi åt sedan lunch/fikade och var in på en supermysig godisbutik - Augusta Janssons Karamellfabrik, där vi handlade lite innan vi gick mot hotellet och bilen igen.
 
Ännu mer fina blommor nere på stan :)
 
Augusta Janssons Karamellfabrik
 
<--- Tröjan fram, tröjan bak --->
 
Vi åkte sedan till Enköping, för där vankades 65 års-kalas för svärmor :) det kom en massa folk dit och mer än hälften hade jag aldrig träffat - men det var trevligt och de bjöd på jättegod mat och fika! På kvällen åkte vi sedan hem och det var skönt att få söndagen hemma sen, med bla lekparkshäng :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback